Гадене - случва ми се по 5-6 пъти на ден - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Гадене - случва ми се по 5-6 пъти на ден
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 41686 пъти
Здравейте! От около две години имам един и същ проблем, който се проявява периодично и за това и до сега не съм търсила помощ от лекар.

Животът ми последните 3 години се обърна наопаки заради проблеми вкъщи. Първоначално получавах силни пристъпи на световъртеж, придружени с шум в едното ухо и повръщане. Лекуваха ме в медицинска академия но безуспешно, после потърсих помощ при частни лекари и за известно време ме стабилизираха. Всички твърдяха, че нямам здравословни проблеми, всичко било на нервна почва. За да ми изпишат лекарства ме питаха как се чувствам - подтисната или превъзбудена. Хиляди пъти отговарях, че състоянието ми е променливо, веднъж съм затворена и подтисната, с никого не ми се разговаря, избухвам в безпричинен плач и от една дума, друг път без да искам се нахвърлям на най-близките си хора и съм прекалено агресивна, а понякога, но доста рядко дори се смея истерично.

Така и не можаха да ми нагодят лекарства. Веднъж розови, веднъж сини... нищо! Повече от година не пия никакви лекарства, но след онзи проблем със световъртежите се появи друг. Много често ми се гади и повръща. Стомаха ми се обръща наопаки и напоследък доста трудно успявам да се въздържа да не повърна. Случва се по 5-6 пъти на ден, преди по-често сутрин, а сега вече по всяко време. Имали ли сте подобен проблем и ако знаете нещо по въпроса, ще съм ви благодарна да споделите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: 3e631a0ccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Интересно... . първо пишеш, че не си търсила лекарска помощ, после че са те лекували... ПОСЛЕДНО? !

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 52fa63ed1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На мен ми се е случвало в резултат на нерви и стрес и сега често, когато много се притесня ми се обръща стомаха и ми се гади, вие ми се свят, много е гадно, но гледам да се успокоявам, да се разсейвам и да не мисля за това. Винаги си имам шишенце с водичка в мен. На нервна почва е, спокойно, затова се казва нервен стомах, стреса е причина за всичко. Единственото нещо, което си позволявам рядко да пия за да се испокоя при стрес са розовите хапченца деанксид, разхождай се повече и по-малко нерви, не обръщай внимание на лошите неща и ще се оправиш. Аз лично се успокоявам с разходка и музика, релакс:)Успех миличка:)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: f516a00900
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

3.   Да, наистина е на нервна почва всичко, но тези нерви удрят по някой орган в тялото и за това трябва да си направиш пълни изследвания. Според мен си направила някоя язва, всъщност съм убедена... причини много за да го казвам. Без притеснения бих ти препоръчала да си купиш Биопразол или Омепразол за повръщането и Симпатил за успокоение. Съветвам те да отидеш на невролог за да ти види вестибуларния апарат. При тревожност, напрежение и стрес, той прави световъртежа и гаденето също. И най-вече, опитай се въпреки проблемите да намираш време за себе си. Било то 30 мин, на пейката пред блока.
Вари.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 367bbc4c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   авторката: Значи търсила съм лекарска помощ при силните световъртежи, то тогава беше неизбежно, на никого не го пожелавам. Лежала съм часове със забит поглед в една точка, защото ако затворя, мръдна очи или глава и тавана пада върху мен. Световъртежите изчезнаха, да чукна на дърво, за сега. Прояват се само понякога и то в много лека форма за около 10тина минути или пък много силни за секунди, но това го преживявам. Имах предвид, че за гаденето не съм търсила лекарска помощ впоследствие. Точно с вестибуларният апарат имах проблем, но всички изследвания които направиха не показаха някакви отклонения по други органи. За язва.. не знам, може и да има нещо, преди доста години имах колит и пиех лекарства, ще го проверя. Деанксита не ми повлия въобще, но ще проверя листовката на този Симпатил. Благодаря ви за съветите и на двете.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 15157ce8b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Здравей Авторке,
Имам много подобен проблем на твоя, но без световъртежа. От няколко месеца ми се гади постоянно, особено след като хапна нещо. Напоследък дори няма значение дали съм яла. Рязко ми пада настроението и изпадам в депресия. Лежах в болница, правиха ми изследвания, биопсия и какво ли не. Имам гастрит и дуоденит (възпаление на дванадесетопръстника) и жлъчка в стомаха (от което предполагат, че е гаденето). Но лекарката каза, че не вижда причина да ми се гади толкова много. Пих няколко вида лекарства - Прибитор, Нексиум, Де-нол, Зирид и др. Нищо не помогна. Пих настойка от коренища на блатен аир, чай от мента, маточина и лайка, клеева тинктура, която аз си направих.... и нищо. Всички твърдят, че ми е на нервна почва, тъй като преживях преди време нервен срив. Сега започнах да ходя на психотерапия, надявам се да ми помогне... иначе съм отчаяна, отстрани изглежда много несериозно, но всъщност този проблем е способен да те докара до голяма депресия. Казват ми: опитай се да не мислиш за това, че го предизвикваш сама, аз опитвам, ноо като започне да ми се гади и се чувсвам като парцал, няма как да не му обръщам внимание. И така се получава един затворен кръг.
Зимата пък в продължение на два три месеца постоянно вдигах температура (явно пак от стрес). Антибиотици, инжекции и... пак темепература. Сама ми мина така да се каже. Но проблемът с гаденето ми продължава и се задълбочава...
Чудя се дали да не ида на невролог, но вече ми писна да се мъкна по доктори и да съм си все в същото положение...
А при теб как са нещата оправи ли се?

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a15254f417
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   здравеи ти имаш миниеров синдром придружен с гадене и повращане аз го имах и 2 месеца се лекувах мини и на билки вари и пии...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: eef38e205a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   здр, в момента съм в такова положение, днес взе да ми се гади-в момента също, чувствам стомаха си празен, не ми се яде, нито повръща, четейки започва да ми се вие свят, аз съм малка на 13- моля кажете ми какво да правя, направо имам чувството че утре няма да се събудя...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b775ee2ff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   здравейте преди да ме беше ударило паническото разстройство или паническата атака ПА, постоянно имах такъв проблем напрежение, чувство за гадене, замайване и тнк., докато не се стигна до хапчета и психотерапефт. Вече няколко години съм на хапчета за повдигане на серотонина и пак имам симптоми подобни като на авторката всичко е на нервна почва макар че много от нашите родители не го разбират и си мислят че е нещо друго а всичко е до психиката. Обикаляш всички доктори и никой нищо не открива а ти си постоянно в депресия и страх, чувство за замайване и гадене. Не е срамно да се потърси помощ на психиатър много млади хора в нашата държава са на това положение, лично съм го виждал, юноши на не повече от 16-17 г. са с такива симптоми и се лекуват до тука ни доведе живота с това напрежение и така от интернет няма да получите помощ освен съвети и предприемайте нещо защото с всеки изминал ден става все по-трудно да се лекува после.

 
  ...
преди: 10 години, 10 дни
hash: ffb7510e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   И аз имам подобен проблем това идва от нерви и аз като хапна ми се повръща или като се ядосам от нерви и проблеми получих и ускоряване на пулса и от него се гади

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c20b4022f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Офффф вие сте го писали това преди три години. На мен сега ми е така. Дори съм пред лекарски кабинет. Вече две три седмици съм така, но през последните два/три дни се зачестиха повръщанията и ми е много тежко. Жив труп. Но от всичко, което сте казали, стигнах до извода, че и моето страдание се дължи на нервен стомах.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7704538bbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Здравейте и от мен на 23 г. съм и аз от 2, 3. месеца имам проблеми с гаденето ако един ден е добре на другия е зле. това се получи след като преди месец имах настинка, след това имах главоболие от едната страна на челото казаха ми че е синузит правех промивки пиех антибиитици добре мина след няколко дни сутрин дойде и една болка в корема казаха ми че може би е от антибиотиците започнах диета минах на сухи храни оправи се но от скоро пак се появи това нещо започнах да си мисля какви ли не работи че страдам от нещо за най-различни болести ми идват на ум. сега сутин като стана имам и секреот носа и всякаш този секрет ми ходи в гърлото и не мога да го махна и от там започва гаденето само гадене без повръщане. Ако някой има обяснение затова нека пише моля Ви.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 89ed2431b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Здравей. Аз имам същия проблем. След раздяла с любим човек започнах да повръщам почти след всяко ядене. Отслабнах с 13кг. за една година. Сега повръщам по-рядко. Има дни когато не го правя. Когато имам проблем и съм разтревожена се случва. Аз мисля да посетя психолог.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e9030114ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Всичко е на нервна почва!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker