Зависимост съм храна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Зависимост съм храна
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 3984 пъти
Здравейте на всички,
имам един проблем. Момиче съм на 18 г. Нямам си приятел, с родителите си не се разбирам, приятелите ми ме пренебрегват. Всичко това ми се отразява и то много лошо. Някои имат зависимост от алкохол, друг от наркотици, а аз съм развила такава към храна. Денонощно мисля за ядене. По цял ден се тъпча. Ще кажете спортувай, сред хора е по-лесно. Пробвах, ходих на фитнес, но без полза. Нямам желание да правя упражненния, няма за кого, за какво. Много съм демотивирана. Искам да спра, а не знам как. Наистина имам нужда от помощ, но не знам от кого да я получа. Надявам се Вие да ми дадете добри съвети, защото скоро ще стана 100 кг.
Благодаря ви за вниманието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: b671206f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Въртиш се в омагьосан кръг - депресираш се защото си дебела, когато си депресирана и тъжна се опитваш да си набавиш поне малко удоволствие чрез ядене, колкото повече ядеш, толкова по-дебела ставаш, колкото си по-дебела, толкова по-комплексирана и депресирана ставаш.
Единствения начин е си наложиш воля и да започнеш да отслабваш. Яж само плодове, зеленчуци, риба, бяло пилешко месо, обезмаслено мляко - кисело и прясно. Никакъв хляб, сладкиши, безалкохолни и шоколади. Пий по 2 литра минерална/трапезна вода на ден задължително.
Ще видиш като отслабнеш, как ще започнат около теб да се навъртат момченца, ще си намериш компания и всичко ще си дойде на място. Намери си работа или хоби, което да ти запълва свободното време - така няма да имаш време да мислиш за ядене.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 67393f470a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ми почни със спорт и развий зависимост към него; когатто спортуваш усилено, след това не ти се яде, при мен така действа. и си занимавай ума с някакви по-духовни неща, запиши се на някакъв курс, учи нещо; може йога също или танци.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: a10dcf088e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Преминала съм през ада на хранителното разстройство. В пубертета развих пристрастеност към храна. В резултат от 50 минах 80 кг. Много плах и притеснителен човек по природа съм. Храната беше нещото, с което замествах реалния живот. Отдалечих се от всички, едва завърших, отложих следването си... Доста години животът ми беше извън релси.
Но това нещо се преодолява. Днес имам работа, образование, приятел. Възвърнах нормалното усещане за ситост и глад. Храня се нормално. Всичко става обаче много постепенно, бавно и продължително. На първо време не се опитвай да се ограничаваш драстично или напълно да изключваш храни. Няма вълшебна рецепта. Обичай себе си и се цени. Приеми се такава, каквато си. Всичко ще се оправи.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ede762ece4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз имам същтия проблем.
В едно списание прочетох че 6-те емоций заради който пълнеем са:Скуката, тревожността, тъгата, гнева, превъзбудата, и чуството за вина. И познайте какво от 6 аз изпитвам почти постоянно 5. И може би и ти си така, аз още не съм открила моето лекарство, надявам се да го открием и 2 скоро :)
Много успехчета

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8de09df2f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   за връзка имат значение килограмите, но тъй като аз бях в подобна ситуация, сега ставайки по-слаба, забелязвам как се променя отношеието на околните към мен,
като започна от приятеля си и продължа към познатите и приятелите си... дори моя приятелка започна да ми завижда и да страни от мен... някаква си нейна завист явно.
но се замислям за едно... ок, започваме да изглеждаме по-добре, но това за приятелите ни защо има толкова значение.. може би самият живот е лицемерен по някакъв на1ин. изискванията към нас жените са огромни, а към мъжете минимални по отношение на външия вид.
аз бях стигнала до 90 килограма, , сега съм 70, спортувам, и се храня разделно.
ще се радвам да пмогна на авторката., защото съм била на нейно място.
ще чакам отговор и ще се радвам да обсъждаме храненето и проблемите си.
успех и пиши :)

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 80fba3487d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторката: Продължавам да ям непрестанно, наясно съм със всички последствия, не се понасям, чувствам се като слон в стъкларница, но продължавам. Не знам каква диета да почна, уж всички са вредни.. Ти как отслабна и за колко време?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8de09df2f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   пробвай да изключиш картофи, ориз, хляб и сладко.
не смесвай храните и намери някакъв спот-той стимулира, и стяга.
аз ходя на аеробика например.
ако искаш остави майл или скайп

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f240994bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравейте!
По ред причини допуснах да стана от 65 105 кг. Няма да ги споделям, защото няма оправдание. Има лабилтност и липса на воля. Непрекъснато ям и често оставам с усещането, че се самоубивам, но нищо не мога да направя. При 105 кг трудно се спортува... Приятелите ми ме приемат и така.. Мисля, че човек в подобно състояние след като е опитвал десетки пъти да се справи сам и не е успял, е редно да потърси помощ при специалист занимаващ се с подобни случаи, но къде го?
И от къде да се започне - от специализиран център? Къде? Кой? От психолог, психотерапевт, психиатър, специалист по борба съсх зависимост от храна, диетолог? Все въпроси без отговор... Сам наистина е трудно. Много съм чела - във всякакви сайтове, всякаква литература. В България няма такива функциониращи профилирани групи точно за този проблем.
Затова предлагам да си направим. Сигурна съм, че заедно ще успеем да се преборим по- лесно.
Имам и изработена стратегия. Нека превърнем зависимостта си във взаимопомощ. Нека желанието да помогнеш на повече хора, осмисли свободната част от ежедневието ни и стимулира отговорността ни към самите себе си.
Надявам се да ми пишат всички, които споделят моята идея.
Оставам на разположение - ditsoneva@gmail. com
Доскоро:))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker