Не мога да забременея! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не мога да забременея!
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1927 пъти
Здравейте. Имам нужда от съвет преди да ида на лекар. От повече от година се опитваме да си направим бебе (така желаното бебе) аз съм на 23 той на 26. Та пия различни витамини, фолиева киселина и пр. Но не се получава. Всеки месец с надежда се надявам да не ми дойде лелката и всеки месец идва като гръм. Понеже не мога да се похваля с редовен цикъл, никак даже-съм ходила на 6-ма лекари и всички казват. "Всичко е нормално, просто" Анормално вагинално течение"" и така. От няколко месеца обаче цикъла ми се нормализира и идва почти когато трябва. Този месец трябваше да ми дойде на 19. 07 дадох му срок до 24. 07 защото долу горе е норнално за моя случай около седмица +- но още не ми е дошло а вече е 31. 07. Боли се корема ниско долу от около седмица, гади ми се, вие ми се свят, тъпа болка имам и в бъбреците и често уринирам, постоянно ме боли глава и ми тече кръв от носа и вените на гърдите ми са ясно изразени. Днес си направих тест за бременност "Клиър тест" който отчете отрицателен резултат. Внушавам ли си всички тези симптоми или какво? . Мъчно ми е, гадно ми е, тъпо ми е.... Какво да правя? Обмислям варианта да напусна поливинката си въпреки че го обичам много. Той има право да изживее тези емоции... Има ли други жени като мен които са губили надежда?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: b2cc8cd788
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз не мога. При мен е много по-драматично....
Какви съвети искаш!??

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 73667e0291
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо трябва да го напускаш? Вие сте млади хора и ви предстои да имате дете по един или друг начин. Може да е трудно, но не значи, че ще е невъзможно за вас.
Има специалисти по репродуктивна медицина- консултирайте се с тях.
Първо и най- лесно е да се направи спермограма на мъжа и после се започват изследванията на жената.
Междувременно може да си купиш тестове за овулация, за да си следиш дали и кога имаш такава.
И, най- важното- не губи кураж, просто при вас отнема повече време. нито сте първите, нито ще сте и последните.
Относно течението ти- правени ли са ти изследвания за бактерии, хламидия и т. н.
Успех и не се предвай :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 536f12eefa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не бързай. И без това сте млади за деца.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 26f2ed4941
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Аз съм мъж на 27 години. НИе от повече от две години се опитваме. Имах една приятелка, която почти 4 години се опитваха и накрая успяха. И тя смени партньора като теб, година и половина нищо не стана и се върна при стария.
Ние също се опитваме и нещо не се получава, но не губим надежда, ще дойде.
Нека позная, правите го всеки ден, но това е грешка. Прави се през 3 или по- желателно през 4 дни, понеже сперматозоида трябва да узрее добре. на някои им е смешно, когато им го кажа, но е факт. Когато го правите, хубаво е краката да са ти много вдигнати, сложи ги някъде на високо, дори като той свърши, стой така още около 10 минути. Трябва също да следиш кога си в уволация. При някои хора, особено при тези, които силно искаме деца се получава много трудно. Масово става бързо и лесно при тези, които не искат.
Ти си ходила на гинеколог, но прати и него сега да отиде на андролог.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bfaa09e446
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Направо не е е вярване, начина по който разсъждава те. Някои от тези доктори, които посещавате не се ли се ти да ви пусне хормонални изследвания, спермограма и да ви назначи цветна снимка на тръбите. Това са минималните проблеми, които трябва да изключитете. Отидете при специалист, които да ви насочи, какво да правите. Когато бременност липсва повече от година има някакъв проблем. Не е задължително да е нерешени.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6e79f85724
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първо върви на лекар, може да ти има нещо друго. Само не разбрах защо си мислиш, че вината е в теб? Нека заедно с партньора се изследвате в някоя клиника за плодовитост и да се разбере откъде идва проблема и как да се реши. Възможно е проблемът да е в него. За съжаление много хора, които са ужасни, се плодят като зайци, а идеалните за родители не могат да си имат свое. Затова си има и агенции за осиновяване, но това е краен вариант. Не одобрявам да си осиновиш дете, за да имаш някакво и щом си родиш твое да забравиш за първото (както се случи с един познат, който е много добър по характер, въпреки ужасните си родители).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b7fe24005f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има много време, млада си, ще стане, купи си друг тест..
Не го мисли и ще стане...

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c70d271102
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Защо не си направи кръвен тест? Не ходи на обикновен аг лекар, а посети репродуктивен специалист в някой ин вигро център.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 87b5a70175
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   аз опитвах 2 години, накрая накарах приятеля ми да си направи изследване. Излезе че имал 1% годна сперма и просто е нямало от какво да забременея и аз обвинявах себе си, но не е бил проблема в мен, така че помисли си над това преди да се обвиняваш, аз какво ли не преживях всяка вечер рев, и несъобразителните хора дето питат все кога ще имате дете ме съсипваха отделно. Накарай го да си направи изследване с оправданието ще на жената изследванията са доста повече от на мъжа и по добре той на е първи после ти. Успех и не се отчайвай

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8317991330
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей Авторке,

не напускай половинката си,така ще му причиниш още повече болка. Понеже имаш нередовен цикъл,можеш да пиеш хапчета дуфастон-те помагат при различни случаи като:
-нередовен цикъл
-ако жената е бременна да задържи плода(да няма помятане)

Имай в предвид и това,авторке,че има семейни двойки ,които години правят опити (чрез секс,разбира се,а не чрез инвитро!)за да имат дете,но не се получава. А причината е една от двойките-липса на цикъл и други здравословни проблеми.
Ще те посъветвам авторке следните неща:

-да имаш търпение
-да правите повече секс с мъжа ти
-да не използваш медицинските "услуги" ин витро и сурогатно "майчинство"
-да си осиновите детенце или да се грижите за възрастен и изостанал човек
-дори и да изминат много години,все пак не забравяй това,че може да ти дойде и за тебе щастливата новина,че си забременяла. Но нека детето или децата ти да се зачеват по естествен начин,а не по изкуствен метод!
-успокой се-като намалиш напрежението у себе си-може и да станат нещата.

Имам познати,съпрузи,които от години се мъчат по естествен начин(правят секс) да имат дете. Нямат дете. Но и двамата са ПРОТИВ ин витрото и сурогатното "майчинство". Предпочитат да осиновят дете или да живеят или умрат бездетни,отколкото да се подлагат на това.Аз ги подкрепям изцяло!

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 591ad59f9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Да ти направят една ехография - в някои случаи матката е дефектна и не може да се импрегнира. Това се регулира оперативно или просто чрез сурогатно майчинство, като повечето си плащат на сурогатната майка, а може и роднина да е- твоя, негова майка и т. н. - 21 век сме. Има и ин витро процедури, а последните ИКСИ-техники с изтъняване на zona pellucida дават шансова и на мъже с увредени сперматозоиди. Алтернативи много вече. Отидете и в клиника по ин витро зачеване. Там се правят съответните тестове за жени и за мъже (humster test)

Medical student

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ba96103228
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вероятно имаш хормонални проблеми ,след като цикълът ти не е редовен.Не знам за кой гинекогог това е липса на проблем.Вагиналното течение също може да е проблем ,а и зависи на какво се дължи-гъбички,бактерии,диабет и т.н.За една бременност е абсолютно необходимо, за да можеш да износиш бебето, това течение да е излекувано предварително.Може да отнеме време и да е необходимо и партньорът ти да се лекува.
След като имаш нередовен цикъл,значи не се знае дали има и по кое време е овулацията.Има тестове за овулация,ще струват пари,но могат да те насочат.
Ходи редовно на лекар ,за да се отвхърлят едно по едно проблемите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 842b609b6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Може би звучи доста банално, но решението е повече секс.... По 5-6 пъти на седмица правих секс и то с различни мъже и 3-4 месеца никакъв резултат. Мъжа ми започна да ходи по изследвания, но ми стана неудобно и един ден просто му направих свирка, събрах спермата и я занесох при един приятел доктор, та с 2 сесии забременях инвитро.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 78cfe1415f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ако наистина искаш бебе, първо се успокой! И второ щом мислиш да напускаш любимия си, ами явно не го обичаш достатъчно или не вярваш, че той те обича. Когато двама се обичат и си вярват, трудностите не ги разделят, а ги карат да си помагат и заедно да търсят решение. Така, че спри да се терзаеш, да се вманиачаваш във всеки измислен симптом, ами замъкни любимия си човек някъде на почивка и се отдайте на горещи забавления. Така има много по-голям шанс да забременееш, вместо всеки месец да седиш и да изчисляваш кога има най-голям шанс. Преди години когато имах същия проблем, знаеш ли какво ми каза моята лекарка? Деца, се правят с любов, не с термометър и календар! Така, че просто се спри и се радвай на факта, че си имаш любим човек до себе си! Не казвам, че 100% ще забременееш така, но със сигурност има много повече шанс. А ако не, може би просто ти трябва малко помощ от лекар, хормони и т. н. Дори не говоря за инвитро, а само за малко стимулиране с хормони, но каквито и процедури да ти правят, ако не се отпуснеш, ами няма да стане! Моя приятелка беше като теб, всеки месец броене на дните и рев когато не стане. Накрая я наплашиха, че без инвитро няма да стане и тя се примири. Почна да се готви за инвитро и познай забременя си съвсем нормално още преди да почнат с инвитрото. Сега има 2 деца. Второто пък стана съвсем не планирано, точно защото не беше се побъркала на тази тема. Така, че момиче, щом докторите са казали, че си добре, вярвай им и спри да се побъркваш!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 744bcb15bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Първо, не се знае дали е в теб причината или в него. 50 процента от хората без деца са заради мъжки фактор. Така че най-добре отидете и се прегледайте в някоя от клиниките за репродуктивни проблеми. И двамата. Другото, което е -успокой се и спри да мислиш за бебета. Живей си живота и не се психирай.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4ff06a59b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Извинявай много да не сте единствената двойка, която дълго опитва за бебенце? К'во ще го напускаш човека, щото все още не можеш да му родиш? Има хора, който след 10 години опити успяват! Има и такива от първия... Всеки човек е различно предразположен и не ти дава право да го напускаш, заради това! Направете си тестове и двамата, отидете при лекари за да ви обяснят кое ви пречи и нека да решите проблема. Така стават някои неща...

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9590f48a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Много жени са като теб, че и много много по-зле. Иди в клиника по стерилитет. Там ще ви кажат какво да правите. Ще изследвате хормони, микробиология, тест за хламидии, спермограма и евентуално цветна снимка на тръбите. Ще ти проследят овулацията. Не се притеснявай, много сте млади още и бързо ще оправите проблема. Щом ти е нередовен цикъла, най-вероятно имаш хормонален проблем. Лесно се коригира. Не си внушавай симптоми. Само се измъчваш и разочароваш. Само си намери добър репродуктивен специалист, а не обикновен гинеколог. Ако се окаже, че имаш проблем с хормоните, иди и на ендокринолог. Успях и скоро да се похвалиш!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f8846c8bdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Как така ще го напускаш? Нали си решила да имаш деца от него. Още сте млади, имате време за още опити. Дай си още поне 2-3 години с него. Да не ти става фикс идея. Разнообразявайте си живота. Ходете на море, планина, екскурзии и тн. и там когато ви се прииска правете секс. Задължително е и да прекарвате време под слънцето по възможност максимално голи (т. е. на плажа), за да се натрупва витамин Д, който има основна роля при нивата на много хормони.

Нека и той се изследва - дали сперматозоидите са в норма.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9119d818bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторката, благодаря на всички Ви. Искам първо да помоля негативни коментари да не се пишат т.е."и аз нямам и к'во" или "и без друго сте млади за деца" никой не може да ми каже дали съм млада или не и т.н. аз съм взела това решение, не вие!!! Идеята ми не е че го напускам защото не го обичам, напротив! Просто мисля че го натоварвам излишно с всичкото ми мрънкане и нерви и истерии... С постоянния рев всяка вечер и постоянното себеупрекване! Вярно и на него му е гадно но някак си се старае да не ме натоварва излишно....

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1e315a2d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Болките, които описваш често се наблюдават при закъсняващ цикъл преди да ти дойде - разбира се, дали е такъв случая само гинеколог може да ти каже.
За забременяването, струва ми се, че сама си го превърнала във фикс идея и си създавате само стрес. По полека - отпуснете се, има време - нещата ще си станат, когато трябва :)
Номер 14 ти е дала най-хубавия съвет: "Деца, се правят с любов, не с термометър и календар! " По-спокойно, млади сте - ходете насам-натам, забавлявайте се, пък другото само ще си се получи :)

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f8794be400
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Защо никой от над моите коментари, не й даде съвет адекватен?

Не съм виждала момичета на 23 години, да се оплакват от подобен тип "проблем".
Когато направиш 26-28 години, тогава мисли за "проблемът" и неговото решение.
Защо си мислите, че като щракнете с пръст бебето се появява?
Някои жена забременяват лесно, а други по-трудно, но това не трябва да е предпоставка за притеснение.
Едни имат по-развити репродуктивни органи, други не!
Това че имаме еднакви органи, не ни правят идентично еднакви.
Важно! Да не се притеснявате, да не мислите в негативна посока, да не правите секс, само защото искате бебе, а да се отдадете на удоволствието. Спортувайте, работете си, грижете се за себе си, а бебето ще дойде от само себе си.
Най-много ме впечатли коментар номер 10, който е най-правилен!
Повечето двойки правят "изкуствени бебета", защото не са постоянни, защото също като авторката са правили опити 1 до 3 години и са се обезкуражили.
Ако сте над 35-38 години и не се получава бебето, тогава е най-добре инвитро процедурите.
Моите родители са опитвали повече от 10 години опити, когато майка се е успокоила и започнала да приема реалната истина. Станало чудо и заченала, без да подозира.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker