Не мога да спя от горещина , моля за съвет ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не мога да спя от горещина , моля за съвет !
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2460 пъти
Здравейте, момче на 22 години съм и от 1 седмица не мога да спя, където и да отида от жегите. През деня се опитвам да си легна, въртя се и тъкмо да заспя и се сепвам от горещина и започвам да се потя и не мога да заспя. Вечерта отново е ужас, лягам си и отново не мога да заспя, въртя се и и не мога да заспя. Все пак по някое време заспивам, но се събуждам внезапно посред нощ и отново се въртя и така до 3-4 сутринта, когато вече заспивам до някъде 8-9 часа сутринта и после целият ден ми е уморено, боли ме главата, скапан съм и не ми се прави нищо и все повече се опитвам да наблягам на храната. А тук където живея температурата не е спадала под 30 градуса от 1 седмица. Някой ако може да даде някакви идеи? .

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: a091e6f4ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много лесно. купи си климатик и си го пускай на 18 градуса. Аз така направих и спя като бебенце.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: cbb0bf8f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-удачното решение според мен е да си купиш климатик и да си го пускаш, когато е горещо. Повярвай ми инвестицията си струва. Ако все пак климатикът за теб не е подходящ избор бих ти препоръчала вентилатор. Последното, за което се сещам като съвет е да накиснеш кърпи в студена вода и да увиеш някои части от тялото си с тях- ще се охладиш незабавно! Не забравяй да хидратираш тялото си през тези горещи дни като пиеш достатъчно вода.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 10b721c349
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Климатик. Ако не, спи на пода (по-хладно е). Не ти казвам, легни на плочтите. Сложи едно тъкнов обеяло. Не си лягай, веднага, след като си си взела душ. Като се изкъшеш, ще усещаш прохлада за известно време.
Спи без завивки (няма да се вкочениш, спокойно).
Ако си вземеш климатик, само не лягай под него. Ще настинеш, и ще ти е схванат врата. Това е последното нещо, което искаш. Да те боли всички, да вдигаш температура, а ако си и изгорял, направо ти иде да се гръмнеш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: da9ffc181d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз спя гола и завита само с чаршафче. През деня си пускам климатик или вентилатор, но нощем не е хубаво, не слушай тези, които ти казват да спиш на 18 градуса. Точно снощи заспах на климатик (22 градуса) и май се простудих (на море съм и днес като поплувах в хладката вода ме заболяха и ушите, и корема ниско долу, където са яйчниците).
За спане, ако все пак държиш, вентилаторът е по-удачна идея, защото не ти духа студен въздух, а размества въздуха в стаята и ти полъхва и вероятността да настинеш е малка.
Знам, че звучи смешно да се простудиш лятото, но в съня си организма е по-уязвим.
Иначе те разбирам, и аз не мога да спя на жега, събуждам се посред нощ вир вода.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9435e6682e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз спя на климатик, иначе се будя през половин час, плувнал в пот.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 528dce9b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Aз съм нa/нaд 40 и влaжност нa въздухa до 90 %. Не знaм дaли можеш дa си предстaвиш зa кaкъв aд стaвa думa, особено сегa.
Зa климaтик не стaвa зaщото нaстивaм веднaгa. Вентилaтор, влaжнa блузa, и плaстмaсови торбички с лед близо до глaвaтa, врaтът, НЕ ВЪРХУ.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2bc9e003ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не прочетохте ли, че авторът е на 22г и по-вероятно няма финанси за закупуване на климатик?

Освен затваряне на прозорци и балкони през деня и отварянето им нощем се сещам за друго. Вечеря с тежки, калорични, мазни храни изисква повече храносмилане по време на сън, което увеличава телесната температура и потенето. Храни като: всички видове месо и риба, пържено, люто, яйца, боб и леща, майонези, чипсове, гъби(трудно смилаеми) и тн. За вечеря 1кг плодове или две купи зеленчукови салати без силни подправки облекчават. Обичам по-стабилно хапване вечер, но в името на съня съм правил такъв компромис за няколко най-горещи седмици през годината.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3201748212
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз имам същият проблем и го реших с вентилатор върху стол срещу леглото. Ако имаш духалка за отопление, тя също върши работа-има режим да работи само вентилатора без нагревателя.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9ad4f2f633
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   7, може и да не може да си позволи климатик, но това не променя факта, че това е единственото наистина ефективно средство за този проблем.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 97f6dea3a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Па, стой буден. Млад си още, ще спиш на стари години.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 5f4c4f8e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Оставам с впечатлението, че си свободен през деня. Бих те посъветвал да си правиш целодневни походи, някъде из планините, ако имаш подходящ вариант за пътуване наблизо. Така през деня ще си на хладно и приятно, а вечер ще си уморен физически и ще заспиваш по-лесно. Струва ми се, че голяма част от проблема е това, че си безделничил цял ден и не си достатъчно уморен, за да можеш да спиш пълноценно.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: de253aa46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Купи си вентилатор. Къпи се често с хладка вода (не с студена,а хладка,не под 18 С),яж сладолед за разхлаждане. Пий много вода. Мажи се с кремове за хидратиране на кожата. Прави си студени компреси периодично с влажни кърпи,напоени с вода на челото,на корема и на кръста. Сложи си дебели завеси на прозорците и не ходи много често и дълго навън,а ако е наистина наложително,ходи с шапка със козирка. Дано съм помогнал.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fea71c47a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здравейте, благодаря за предложенията които ми дадохте и мисля че установих проблема. Започнах да пия повече вода и като си легна веднага заспивам и дори не ме боли глава вече. Тук проблема е че не ми се пие толкова вода, а и не знам по колко трябва да пия за да мога да заспивам нормално, като се има предвид че все пак водата и се отделя.
Възможно ли е организма да се е обезводнил до толкова че да чувствам такива неща?

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 212fd26789
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Възможно е, но като казваш, че наблягаш на храната, си мисля да не би да си с наднормено тегло и покрай него да ти се затруднява терморегулацията. Както споменаха другите, късната вечеря също и застоялия живот също оказват голямо влияние на заспиването. 30 градуса през нощта не е малко и ако нямаш климатик, не виждам как ще охладиш тия стени, които денонощно акумулират топлина.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1e3d1c9b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Не казваш от кой град си... защото ако не си от Русе или Сандански, по другите региони, поне според мене, жегата не е чак толкоз непоносима, колкото в тези двата! Е, в Сандански не съм ходил, ама за Русе е направо някакъв ужас, понеже за зла участ, живея в него! ... Не казвам, че по другите места из страната не е много горещо, но-разбра ме кво исках да кажа, предполагам! ... Иначе-ми и аз всяко лято кат си легна да спя нощем, и се питам как и кога въобще ше заспя, ще мога ли да се наспя, и така... А особено пък това лято сега, което за щастие вече си отива, понеже и на работа тръгнах, ако трябва на другия ден след 6 сутринта да си на крака след толкова гореща нощ, спал-недоспал, направо-не е за приказване! ... На всичкото отгоре, понеже туй лято, и досега ни санират уж блока, и двата ни климатика сега са разкачени от стените и стоят на земята-просто помисли си за какво е идвало реч досега, докато бяха адските жеги! Мене туй лято климатик не ме е духал, както в досегашните, ама... какво да се прави! Поне че есента вече започва! ... Ей затова на никого не пожелавам да живее у град като Русе, просто щото е непоносимо! ...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker