Въпрос към дамите с много чувствителна кожа. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Въпрос към дамите с много чувствителна кожа.
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1500 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 21 години. От малка съм с много чувствителна кожа ( основно говоря за краката, бедрата и задните части най-вече ). Често получавам обриви при бръснене или епилиране, но тук мога да кажа за бръсненето, че само от някои изключително некачествени и евтини продукти и самобръсначки съм получавала обриви. Преди години имах епилатор, от който рядко получавах обриви ( главно през летните дни или когато носех дънки), после умишлено започнах да се бръсна със самобръсначки ( не е защото нямах финанси за нов епилатор, напротив ) и специален гел за бръснене на Balea ( впрочем силно го препоръчвам на дами с чувствителна кожа, аз останах много доволна), за да се намали обрива. Наскоро ми подариха епилатор с дискове и откакто го използвам се обривам ПО ЦЕЛИТЕ КРАКА. Направо е ужас. Та, имам въпроси към Вас дами :
1. Използвате ли епилатор или се бръснете?
2. Получават ли Ви се обриви след използване на епилатор?
3. Ако отговорът Ви е "да", използвате ли някакви кремове или лосиони, и какви най-вече? Ефикасни ли са?
Ще съм Ви много благодарна, ако успеете да помогнете с някой добър съвет. Приятен ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 51ac41efa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей :) Аз не съм с толкова чувствителна кожа, но винаги след бръснене изпитвам парене и сърбеж. За да успокоя кожата си- първо я напръсквам с термална вода, можеш да използваш и розова вода (и двете успокояват незабавно и имат антисептични свойства), а след като капките попият нанасям хидратиращ лосион за тяло. Щом описваш кожата си като свръх чувствителна използвай лосиони, които са с естествени и неагресивни съставки. Съветът ми пряко към теб е да прочетеш за термалната вода и да си вземеш една, според мен ще ти свърши чудесна работа. ''Благодарение на това, че тя тече и извира изпод земята, е обогатена на минерални соли и други микроелементи, от които се нуждае кожата ни. Тя се използва не само в ежедневната грижа, но и като терапевтично средство за справяне с различни кожни проблеми''

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 93d73b762e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хипер aлергичнa съм към всякaкви продукти съдържaщи химия или дори био продукти, съдържaщи стaбилизaтор сaмо.
Към въпросът: след колa мaскa преди години ми остaнa синьо петно нa крaкa където е билa колaтa, сaмо тaм е, прекрaтихме веднaгa продължение.
Двa опитa с депилирaщи мaшинки имaм, скъпи и се предполaгa, че зa хипер aлергичнa кожa. Две седмици възстaновявaне след опитите с много мaслa, aлое верa и т. н. Бях цялaтa нa петнa и пъпки по крaкaтa.
Ползвaм мъжкaтa сaмобръснaчкa нa жилет, вместо пянa ползвaм бaaлсaм зa косa :) омекотявa кожaтa, космите и след товa кожaтa ми си остaвa нежнa и дaже подхрaненa.
Бaлсaмa, който ползвaм е зa сухa косa зaрaди и сухaтa ми кожa. Години вече си кaрaм тaкa и нямaм никaкъв проблем. Опитaй!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 76f1042a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

3.   Аз нямам много косми и си ги махам с крем депилотоар. Няма скубане и болка. Има на Дева добри, както и вносни. Сред тях има и за чувствителна кожа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 37791a6367
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   И аз съм с чувствителна кожа и след всякакъв вид епилация, която отскубва косъма, съм цялата в бели пъпки и обриви. Никакви кремове не ми помагат. Просто приех, че не е за мен и се бръсна или използвам депилиращ крем. Този на veet е добър, въпреки че и по-евтините също вършат добра работа. За бръсненето - често сменявам самобръсначките и слагам гел/пяна/балсам за коса. Разликата между бръснене и крема е, че може би след крема космите са по-меки и не много груби.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2bc74c8a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз имам проблем също. Но не по краката, а по ръцете. Махам си косъмчетата с епилатор и после целите ми ръце стават на петна. Пробвах със самобръсначка и нямаше нито едно петно. Обаче от самобръсначката стават по- дебели и по- тъмни. Мисля да си закупя фото-епилатор. Ако някой е ползвал нека каже дали е ефикасен.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8c89939e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз също съм така. Бръсна се в рамките на бикини зоната, защото много ме боли от епилацията, а с депилиращия крем трябва да минавам отново след 2/3 дена. Минавам през сърбежи въпреки пяна за бръснене, специално за чувствителна кожа. Краката си ги епилирам зимата, а лвтото ги бръсна. И в двата случая първите 2 дни ми излизат пъпчици, които намазвам с крем здраве и отминават. Единствено под мишниците нямам такъв проблем. Там епилирам и нито боли, нито сърби, нито пъпчици, нито пък растат бързо. Съвета ми е след бръснене да се мажеш с крем Здраве или бочко. Наистина помага. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker