Паднала пломба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Паднала пломба
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 3054 пъти
Онази вечер както дъвчех дъвка изведнъж пломбата ми се оказа у нея. Поставяна е преди 2 години. Досега всички пломби, които ми е правила зъболекарката ми все са държали толкова с изключение на една, която вече 6 години не е мърдала. А други ден ми предстои да пътувам за море и трябва поне да ми сложи лекарство, за да закърпя положението докато съм на морето -. А ме хваща страх като си помисля, че ще ме дълбае преди да го сложи и след това пак за новата пломба. Последният път ходих да ми оправя кариес -оказа се дълбок. Като ме разчовърка не издържах от болка и изпищях и тя ще ми вика „ Искаш да се държат като голям човек с теб, а ти се държиш като хванато от гората дете ”. Какво да правя като болката беше ужасна. Това прави ли ме лигла кажете? Друг път се е налагало ръката да и вадя. Знам, че всеки друг зъболекар спира с маш. види ли, че пациент го боли. Също така се боя да не стане на пулпит. Ако тя е в отпуск ще трябва да отида при друг зъболекар поне да ми сложи лекарство докато съм на море. Малко ми е притеснено да стоя така с отворен зъб. Какво да правя, ако отида лошо, ако не отида и отлагам ще стане още по - лошо и проблемът ще се задълбочи? С другите стоматологични процедури нямам проблем. И дали пломбите, които ми слага са качествени при положение, че повечето са ми падали след година две?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: baedf962ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Искай да ти сложи упойка. Моята зъболекарка винаги ми слага, когато кариесът е много дълбок.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 50706baccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лекарката ти не е много в час. За да имаш такава болка, значи вече имаш пулпит /открит нерв/ или кариесът е близо до нерва. Всички нормални зъболекари работят с упойка, защото обикновено не са садисти. Упойката се слага за да не изпитва пациентът болка и за да може специалистът да работи нормално на спокойствие.
Ти прецени на какъв зъболекар ще ходиш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f4488584ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Препоръчвам Ви, да си смените зъболякаря при положение, че не Ви допада. Аз търсих около месец настоящия ми зъболекар. Четох мнения по форуми, facebook страници и накрая не съжалявам. Успех.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 60b4bab81c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оказа се, че в отпуск до края на август, а не мога да я чакам още 2 седмици дотогава можеше да стане пулпит. Записах час при друга вчера и разликата между нейната работа и тази на мойта е огромна -много внимателна работа без болка др. седмица ще го пломбира обмислям по -натам дали да не се преместя при нея.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ae0aa852cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не си нито лигла, нито хванато от гората дете, а просто зъболекарката ти не струва. :)) Всеки нормален стоматолог слага упойка за комфорт на пациента, а и за негово собствено улеснение по време на работа. А пък пломбите падат толкова бързо, защото не са сложени добре или са от кофти материал.

Относно конкретния проблем - на първо време отиди да ти сложат временна пломба преди да заминеш за море, защото е изключително вредно, а и неприятно, да седиш с отворен зъб. След като се върнеш от почивката е препоръчително да си потърсиш друг зъболекар, защото ако продължаваш да ходиш при сегашната ти, шансовете да сложиш чене на 50 години, та и по-рано, са огромни.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 284b1525ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може да може да го оправи с 1 или макс 2 ходения, иди да го прегледа. Разбира се, че ако те боли ще искаш упойка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 87f13e0af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Благодаря ви, както казах по - нагоре в отпуск е и отидох при друга .Така внимателно ми сложи временната пломба ,че не усетих почти нищо в понеделник отивам вече да ми сложи постоянна .Докато моята щеше да ме слуша как охкам и да ми разправя ,че драматизирам и ,че дечицата търпели на болка при такива кариесчета.Преди няколко години имаше едно дете на 7-8 г.преди мен съдра се от рев в кабинета и .

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: aa90d47f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Намери си друг зъболекар, който работи с качествени материали. Пломба е нормално да държи 10-20 и повече години. (Освен ако ти не решиш да я смениш по-рано). Не позволявай да ти поставят амалгамени пломби защото са вредни и поискай от НОВИЯТ ТИ ЗЪБОЛЕКАР да ти постави малко упойка (впръсква от едно флаконче директно върху зъба). Под местна упойка изобщо няма да те боли. Мий си редовно зъбите, почиствай междузъбието с конец и се жабури с лайка (съвсем леко затоплена, за да не ти се напука зъбният емайл) - така няма да ти се образуват нови кариеси. Успех и весело изкарване на морето!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker