Ти щастлив/а ли си? Аз не! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ти щастлив/а ли си? Аз не!
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1396 пъти
Здравейте, Мъж съм на 26г. От вече доста години страдам от притискащо главоболие в предната част на главата. Като бонус към това имам и адски слаба памет, негативни мисли, нежелание да правя каквото и да било. Последните 5 години работих доста (предимно с главата) и не обръщах внимание на състоянието в което се вкарах. След като започнаха проблемите ми си направих скенер, ЯМР и всичко беше в норма. Имам понижена функция на щитовидната жлеза.

Когато се опитвам да се фокусирам в момента ми е адски трудно, даже невъзможно.. имам страх от хора и публични места, чувствам се доста некомфортно. (дадох си сметка наскоро за него). В момента си дадох почивка за да успея да преборя това ми състояние.

Симптоми:
- Всекидневно главоболие (притискане и туптене в челото)
- Слаба памет и невъможност за концентрация
- Не мога да се радвам на живота и да жиевея
- Влушаване на главоболието през деня (предимно от мисли които не мога да контролирам, или публични места)
- При динамични разговори или филми се засилва усещането в главата за притискане.

Мисля че, е крайно време да се взема в ръце и да постигна щастие и спокойствие, действията които смятам да предприема:
- Среща с психолог ( терапия най-вероятно )
- Прочитане подробно на техники и практикуване на медитация
- Автохипноза (приемам предложения тук, за момента за НЛП само се сещам като най-близкото до това)

Решен съм, да се преборя с това си състояние, на всяка цена. Да октрия щастието си в себе си и да се радвам на живота.

Изключително ще съм благодарен, на коментари, мнения, критика или просто подкрепа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 576d21f9ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам, какво работиш, но направи следното. Вземи си отпуска, хвани някое момиче, ако има такова, и отиди за две семици, на другия край на света (или някъде зад граница), като кажеш на всички, да не те търсят и не мислиш за проблемите си. Ако това не ти помогне, то тогава имаш сериозен проблем. Но помога в 3 от 5 случая.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b31b374854
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не съм медицинско лице, но за мен това си е чист стрес константна тревожност.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 71690b0893
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, много хубаво е, че търсиш промяната. Понякога депресията ни може да се превърне в трамплин, който да ни изтласка много напред. Ето, че ти сам осъзнаваш какво трябва да направиш за да постигнеш щастие. Просто го направи! :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 37cf8a1efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен стъпките, които си посочил, са много добро начало! Паихологът може да ти помогне много, аз съм била на терапия, единственото важно нещо е да имаш положителна нагласа към лечението и да полагаш и ти усилия. Освен медитация много успокояващо действат рисуването, оцветяването, четенето, разходките сред природата, спортът, слушането на тиха, приятна музика, топлите вани и т.н.
Полежаеам ти успех, ще се справш! <3

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1ef387259e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здрасти. Препоръчвам ти да отидеш при Димитър Тенчев. Наистина само той може да ти помогне да се възстановиш от това състояние. Успех!

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 5707e3d84a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Остави тия бошлаф лечения и ала-бала терапии. Още една енцефалография и електро енцефалограмма. Няма как да св изказват мнения без изследвания. Хипотиреоидизма лекуваш ли го. Вероятно е свързано с това.
Medical student

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2123faf8f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прилича ми на депресия без претенции да съм прав.

Аз също страдах от депресия и при мен помогнаха пътувания и нови навици. Понякога депресията става от това, че в определени моменти си бил стресиран и подсъзнателно асоциираш заобикалящата те среда с този стрес. Може да е примерно обстановката у дома, може да са съседи, може да са околните сгради, може да са дори миризми, звуци, навици и т.н. Често се случва това.

Просто отиди някъде да смениш обстановката, за предпочитане в чужбина, за да си в напълно различен свят. Така малко ще разчупиш тези стимули. От първия път ефекта може да е краткотраен, но за няколко пъти ще си като нов. При мен поне помогна.

Нови навици, нови хобита, нов начин на живот също помага, макар и не винаги толкова качествено. Освен това мозъкът ти има нужда от нови стимули, за да е в кондиция, иначе закърнява.

Може да ти прозвучи странно, но и чая от жълт кантарион прави чудеса с психиката, но трябва да го вариш в тенджера, за да си пусне хубаво цвета.

Между другото тези изброени неща от теб при мен не помогнаха. Да не говорим, че в България почти няма свестен психолог, казвам го то опит. Единици са и вероятността да случиш на такъв клони към 0. Според мен не си губи времето и парите, но ако искаш пробвай.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f6a82483ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако имаш понижена функция на щитовидната, това прецаква целия ти живот. Обърни се към ЛЛ първо, след това-ендокринолог и му кажи за всичките си оплаквания. Отиди на психиатър

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 5b5cb24355
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ядеш ли прекомерно много месо и белтъчна храна? Виж в нета за балансирана диета и взимай витамини и минерали всеки ден. Имаш си физически проблем, който трябва да бъде открит. Хора, главоболието никога не е безобидно, особено честото. За мен е мигрена. И то хронична. Нищо не казваш, откога си така и преди това боледувал си си примерно често от грип или други инфекциозни болести. Кучета/ котки имаш ли? Паразити? Според мен психиката ти поддава заради главоболието, а не обратното. Не стой, а върви на качествен невролог.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 98bec7a59d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Привет, привет,

Аз си мисля, че всичко би се подобрило, ако не и напълно оправило, ако:

1) Обърнеш внимание на околните хора. Страх/ некомфорт с тях... ами клин- клин избива. Избираш си един по-колективен спорт (от футбол до планинарски бродения) / групови танци и приемаш, че по-лошо от това да имаш неподходящи хора около себе си е да нямаш никакви.
2) Внимавай с храненията. Гледай да ядеш водорасли- зелени, кафяви, червени и бразилски орех (тук има селен, к. ти е необходим). Яж авокадо, какао, те имат серотонин.
3) Регулярните почивките са задължителни, за хората, к работят интензивно мисловно. Правилно си направил! Но е важно в тях да се случват приятни събития, а не да оставят една куха тишина, та проблемите съвсем да ни обсебят. Гледай най- малкото да се разхождаш в парка сутрин/вечер по хладно.
4) Отиди на ендокринолог, житовидната е ключова зона! Може да не са нужни никакви лекарства, а само добавки.
5) За главоболитето и липсата на концентрация- има куп доказателства, че храните, които ядем, ако затрудняват организма ни в преработването и последния работи на празни обороти, без да може да си извлече нужните вещества (при непоносимост например), то точно тези симптоми са налице. Аз имах такива симптоми и експериментално пробвах соли; хомеопатия; хранителен тест и чревно прочистване. При мен само последното значително помогна. Ходих в Детокс център в кв. Бъкстон. Скъпо е, но има тест, за к. ти ''надяват'' на главата нещо като шапка и апарат. к. отчита сигналите. Правят ти кръвен тест за хранителна непоносимост. Има и ирисова диагностика. Така ми откриха глутенова непоносимост, висока киселинност и това, че използвам 45% от цялата си възможна енергия. Направих основно хранителни промени и ето след две години и сила си имам, и настроение (особено, к. не слушам за атентатори всяка седмица )
6) Щом си анализирал себе си, половината е свършено. Всичко ще се нареди! Само действай!
7) Ако имаш навик да слушаш музика на слушалки, а ако го правиш и силно... значи просто прекрати. И повечко Чайковски да има :)
8) Не взимай всичко твърде на сърце. Хората на разума са силно самокритични.

Ето, всички щастливци във форума те подкрепяме, а аз даже ти позавидях, че толкова схематично и концентрирано си си изложил ситуацията, а не както при мен се получи- цяла сага;)

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 332809802c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   ОТ Автора:

Изключително благодарен съм на всички които отделите от времето си да ми дадът подрекпа.

Програмист съм по професия. През повечето от последните години предимно гледах да се развивам и да научавам допълнително нови неща, но просто прегорях. Сега не мога да се концентирам изобщо и не ми носи никакво удоволсвие и нищо не помня (буквално)

Определено ще опитам да сменя средата и да се разхождам редовно.
За щитовидната имам ехограф от преди 2 години, но за момента не й обръщах много внимание (знам че е супер грешно) не си пиех редовно Л-тироксина. Ще си взема Омега 3 Цинк Селен за нея.

Не ям почти никакво месо, само от време на време пилешко. Не обичам сланани и други подобни тлъсти места. Акохол не употребявам - никакъв.

Прекалено много се бях вглобил в това си начинание и някак си изпуших. В момента реших да си почина, и напуснах последната си работа с идеята да почина и науча нови неща. Да ама не - хич не ми се получава. Само черни мисли които за момента не мога да контролирам...

Дали ще си намеря работа... ставам ли за нещо и т. н мега трудно е, ама ще видим какво ще излезне.

Благодаря още 1 път! Ще пиша периодично тук, ако има други с подобни симптоми

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker