Бяло течение без допълнителни симптоми за инфекция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Бяло течение без допълнителни симптоми за инфекция
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1099 пъти
Здравейте. Момиче на почти 17 съм и се притеснявам от постоянно бяло течение. Когато бях по-малка, в началото на пубертета забелязах бяла течност на бельото си. Споделих на майка си, която е медицинско лице и тя ми каза, че това се дължи на настинките и също така на това, че съм в период на подрастване. След време спрях да обръщам внимание на това и дори не помня, дали е спирало.
Наскоро забелязах, че отново имам бяло течение, но нито съм зачервена, нито ми пари. Мия се със сапун редовно, през лятото дори два пъти дневно, защото се потя много. Опитах да се мия по-често, но след няколко дена започна да се появява отново, въпреки честото миене. Срамувам се да споделя това на майка си, защото ние вече не говорим за тези неща. Четох в интернет и не мисля, че е инфекция, тъй като, както споменах по-горе, нямам други симптоми. Просто се оформя петънце около половин квадратен сантиметър. Сменям бельото си всеки ден. Но помня, че имаше период, в който нямах, но след това отново се появи.
Моля ви споделете какво знаете по тази тема и ми кажете дали това ще отмине, тъй като е възможно това да се дължи на пубертета. Благодаря ви предварително и приятен ден ви желая:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 91490e31f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се мий със сапун. Нарушава естествената микрофлора и pH, понеже хидролизира алкално, което стимулира подобна секреция. Освен това, ако е едно петънце, както казваш е нормално. Все пак, ако се притесняваш - цитонамазка.
Medical student

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1e8feabffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никакви сапуни! Само водичка и гел за интимна хигиена с неутрално pH.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: be8a6e1c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Какво точно е може да каже само гинеколог. Във влагалището има естествена смазка, така да се каже, която би трябвало да е прозрачна, но все пак ще оставя някакви следи, заради прочутото земно притегляне, т. е защото тя изтича. Това се влияе от женския цикъл, тъй като хормоните се променят в неговите рамки.
Съветът ми е да се обърнеш към майка си, като най-сигурен човек. Освен, че ти е майка, тя е с опит и е медицинско лице.
Не се страхувай да отидеш на гинеколког, избери някоя жена и се престраши. Все, пак по някое време ще започнеш полов живот и не върви да си с течение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 415f688ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Миличка,

Ако те притеснява, купи си от аптеката стерилен контейнер, събери (с чисти ръкавици! ) от това течение и го занеси в лаборатория за изследване.

Аз също като малка и в училище имах. И при мен беше от лош имунитет, защото като започнах съзнателно да приемам витамини и минерали (витамин Ц особено, защото той е срещу слаб имунитет), нещата се пооправиха.

Бяло течение, без да е проблем/болест имат много жени. То може още да се дължи на:
1) носене на прашки
2) дънки прилепнали около таза и недаващи на една от най- топлите зони да се проветрява
3) рязка промяна в нивото на естроген/ прогестерон/пролактин. (Права си, тийновете заради възраста си често са "атакувани" от течение. Бременните също)
4)Има значение и храната. Сигурно си чувала за киселинно-алкален баланс на тялото. Ако тялото ти има различно от нормата, това се отразява и на влагалището.
5) Внимавай го това с честото миене! Особено не прекалвай, защото така нарушаваш киселинността на влагалището и така то придобива по- лош имунитет-> по-често течение-> повече миене и така в затворен кръг. Влагалището самопочиства почти цялата система, и освен ако не става въпрос за гъбички, не е добре да се мие със сапун (дори и от тези интимните гелове). Най- добре само с вода.

И още нещо сигурна ли си, че е бяло течение? По време на първите 14 дена влагалището отделя по- слузеста ''течност'' (нямам предвид самата овулация, а отделянията малко преди и след това ). Защото тази влажност/слуз, е нормална и даже хубав знак.

Хубав ден и на теб!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c4221449fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много ви благодаря за полезните отзиви. Смятам да спра сапуна и да ползвам интимен гел. Леля ми полза такива и сигурно е доволна. Ако това продължи - наистина ще е най-добре да отида на лекар. до номер 3: тази слуз не се появява периодично а един вид, когато й скимне. Благодаря за съветите.
Надявам се статията да е била полезна и на други.
Приятен ден на всички!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker