Как да се преборя с пърхота? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да се преборя с пърхота?
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2903 пъти
Здравейте!
За пръв път пиша тук, тъй като видях, че мога да получа помощ и най-вече съвет, какъвто ми е необходим.

Момиче на 16 години, от Бургас. Както се досещате от заглавието, проблемът ми е свързан с пърхота. Имам го от периода 5-6 клас досега.

Не знам как да се справя с този така омразен проблем. Когато се изкъпя и веднага като изляза от банята, главата започва да ме сърби много и няма как да не започна да се чеша. От това обаче понякога се разранявам и знам, че не е хубаво. Смених много видове шампоани, всичките уж бяха против пърхот, но никой не помогна. Като се има предвид, че съм използвала не какви да е шампоани, а такива, които рекламират по телевизията и са по-известни като марки(не искам да прозвуча по начин, че това, което дават по телевизията наистина е ефектно или пък, че по-известните и скъпи шампоани са решението, но се надявах да ми помогнат). Възможно е на други хора да са помогнали, но на мен не, за огромно мое нещастие.

Просто е ужасно. Имам дълга коса до кръста и не знам, може би заради пърхота се омазнява много бързо и трябва да се къпя през 2 дни(не че мразя да се къпя, дори напротив), за да не личи колко ми е сплъстена косата, особено когато е пусната. Мисълта, че на скалпа ми има люспи, които всички виждат не ми дава мира.

Моите приятелки ми дават някаква надежда, че ще се оправя, но не вярвам, та една от тях има същия проблем. Случвало се е както се разхождаме, някоя от тях да ми дръпне от косата люспа, и после да каже, че е било "боклуче". Аз обаче знам какво е било. Искам да уточня, че моите люспи са големи и сухи, много лесно се забелязват в косата ми.

А най-срамно ми е когато се прибера вкъщи примерно и да видя на раменете си по дрехите, следи от пърхот.

Някои от вас ще кажат:"Имаш интернет, намери нещо, за да си помогнеш". Да, но от толкова много статии и различни неща, не знам кое наистина действа и кое например е вредно и вместо да ми помогне, ще стане по-зле. Осъзнавам, че и скалпа на всеки човек е различен, но все пак съм много объркана. Има много маски против пърхот, но коя наистина си заслужава да пробвам? !

Хора от обкръжението ми ме насочиха към специалист по проблема. Ако се наложи бих отишла, не ме е страх.

Извинявам се за дългата изповед. Ето и какво искам да попитам:

1. Вие как се справихте с проблема(ако сте имали пърхот)?
2. Ходили ли сте на дерматолог(надявам се да не бъркам, мисля, че така се наричат специалистите от областта)?
3. Ако сте ходили, при кого(въпросът е по-значим, ако сте от Бургас)?
4. Знаете ли наистина полезни маски за мазна коса и такива, които са добри против пърхот?
5. Тъй като използвах най-различни шампоани, например на вас кои ви помагат?

Извинявам се отново, стана много дълго. За някои може би проблемът ми не е от значение. Със сигурност знам, че освен мен обаче има още много хора с този проблем. Колкото повече хора пишат по темата, ще помогнат и на останалите.

Ако ще пишете подигравателни коментари, които не са от полза, или ще се шегувате, по-добре не си правете труда и подминете. Достатъчно ми е болно, че се намирам в такова положение вече от 4-5 години и самочувствието ми се срина съвсем. Имам късмет, че все още не са започнали да ми се подиграват.

Надявам се темата ми да бъде полезна и на останалите.

Моля предварително екипът на сайта Spodeli. net;) да публикува историята ми, защото за мен е много важно да взема мерки против пърхота. Може би за някои е много късно, но тогава просто не осъзнавах, бях по-малка. Сега обаче най-голямото ми желание е да си върна здравия скалп! Благодаря ви, наистина.

Благодаря и на вас, че ще отделите време за да прочетете всичко това. Благодаря от сърце! ♥

Приятни летни дни на всички! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7552314244
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това с люспите не ми звучи като да е пърхот. Много жени имаме този проблем. Пробвай с най-обикновен бебешки шампоан. И задължително си вземи и балсам, защото иначе косата става твърда. Знам, че ти звучи странно, но аз от 12 години ползвам бебешки шампоан и ми помага. Дори и да не е решение за теб, то със сигурност няма да ти навреди
Ж24

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: dbb6ad2734
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това не е пърхот, а кожно заболяване. Отиди на дерматолог преди да се е влошило.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 976c601936
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Шампоан и балсам "Здраве" против пърхот. Единствената марка, която ми помогна!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8ba71d95ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1. Отвара от корени на коприва, два пъти седмично последно изплакване на косата. Поне три месеца. 2. Шампоан коприва на Клоран. 3. Маски с хубав зехтин. Промяна в храната - изключи сладкото и какао съдържащите продукти. Чай коприва - за пиене.
Дерматологът ще ти изпише от онези шампоани по 25-35 лева - Биодерма, Виши, Ла Рош Посе и пр., но от тях не винаги има ефект. Низорал помага.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 176abcc705
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Шампоаните на clear са против такива неща и са хубави. Също втривай в корените си ракия на памук.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e4c525d43b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Проблемът е вътрешен и ти трябва пречистване на организма. Шампоаните са временно замазване на нещата. Аз съм минал по същият път, но при мен и кожата на лицето ми се белеше. Най-вероятно имаш себореен дерматит и ще трябва да се откажеш от сладки храни, алкохол(ако приемаш такъв), газирани напитки и други. Самата гъбичка Malassezia се храни най-вече от захарта. Най-добре се консултирай с дерматолог.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6690a94927
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   И аз имах подобен проблем. Ходих на кожен лекар поради друга причина, но я питах и ми каза да се мажа с Бетадерм А около 3-4 дни и всичко се оправи. Надявам се да съм помогнала.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 63665d3311
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Себореен дерматит (себорея). Шампоаните, които биват рекламирани по телевизията не са хубави и скъпи, не се заблуждавай. Отиди на дерматолог за да ти бъде назначено лечение с подходящи продукти, а като алтернативен вариант ти препоръчвам качествени продукти, които да НЕ съдържат сулфати и силикони. Това ще сведе до минимум образуването на себум по скалпа ти. Като пример мога да дам шампоаните на Lakme, Kérastase, Macadamia. Винаги проверявай съставките на шампоана, не трябва да има Sodium Laureth Sulfate, принципно ако го има е една от първите съставки. Като по-евтин вариант препоръчвам шампоаните Clear. Изсушават някои коси, но с добър балсам и маска няма да имаш проблеми.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1331fe7474
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Откакто ползвам мъжката серия на Petrole Hahn след същите оплаквания, нямам този проблем. Аз имах себореен дерматит, сърбеж до кръв след къпане, червени лишеи по линията на косата около лицето. Шампоаните ги има по 6 лв в сайта za kosa.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2f800a44b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Триклобактер - мий си косата с него.
Мори всякакви гъбични и бактериални оплаквания.
Скъп е, но безотказно действа.
Може да се разрежда, това го прави икономичен.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e4c525d43b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До №9:
За кой шампоан става въпрос, защото там са доста - за мазна коса и пърхот, за чувствителен скалп и пърхот, има и само за пърхот и много други. Та кой точно от всички ти помогна?

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b0656b61ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, аз съм 9. Аз съм жена, но случайно първия път си измих косата със синия против пърхот и косопад, защото бяхме на гости на родителите на мъжа ми и шампоанът бе на свекър ми. Помогна ми веднага, и след това си поръчвам него и този против пърхот за мазна коса /зелен/. Купувала съм си и този с двойно действие против пърхот и предотвратяване на появата му. И трите действат на мен. Ползвам от аптеката и Себорал Форте - 4-5 лв. В деня, когато си мия косата, през деня обилно я пръскам когато се сетя, после мия. Понякога пръскам по малко когато се сетя, без да мия. За лишеите, които около челото ми изчезнаха, но се появяват между веждите и на други места, ползвам /но рядко/ дипрогента. Това при мен е контактен дерматит, понякога работя с микрофон и слушалки, и лишеите и сърбежите в тези зони пак се активизират. Успех.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 151d9f5c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей, препоръчвам катранен шампоан.Не е особено скъп.Успокоява сърбежа и премахва сухите люспи и плака.Ефекта е след 3 измиване с него

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: abc1ae1723
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   На себорея ми прилича както описваш. Дерматолог да го види препоръчвам.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bb50d1aa36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Мене знаеш ли на какво най-ме е яд по отношение на продуктите за хигиена и козметика? На това, че съм давал толкова пари за скъпи шампоани, балсами сапуни и така нататък на западни световно известни марки, а в същото време съм подминавал по щандовете продуктите които са доста по-хубави, по-ефикасни и по-евтини от тях. И съм подминавал тези продукти само защото са български и съм мислил, че са някаква наша аматьорщина. Не се подвеждайте като мен от семплата опаковка на тези продукти, отвътре са доста по-добри от западните световно известни марки. Това го разбрах съвсем случайно като реших да си купя веднъж сапун Гуава и Папая, и такъв с Мента и зелен чай на Арома. Нямаше да си купя от тях понеже опаковката им въобще не грабва окото-някакъв плътно стегнат плексиглас, запоен в краищата и със семпла картинка на него. Купих го само защото беше пуснат на голяма промоция. А като отворих продукта и го използвах-лелеее за какво ставало въпрос. Луксозен глицеринов сапун с несравним аромат на супер цена. Еквивалентен на това немски продукт върви няколко пъти по-скъпо при това не е с толкова натурален аромат. Порових се в Интернет за тази компания и от там разбрах, че е на повече от век и че е някакъв гигант който снабдява с продуктите си Европа под други имена. После си купих и хининов шампоан против пърхот и косопад на същата компания с марката Здраве и също останах страшно доволен.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2f800a44b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ние жените ги знаем тези марки, 15. :)
Особено плодово-глицериновите сапунчета на Арома, се изкупуват като топъл хляб, едвам си намирам поради този факт. :ДДД
Триклобактер струва 11 лв и мори освен пърхот, гъби, лишеи и всякакви бактериални инфекции, по цялото тяло.
Може да се ползва и вместо интимен гел, като профилактика.
Аз си сипвам малко в шампоана за коса и вече нямам пърхот.
След тренировка се къпя с триклобактер, за да не ухая на пот, и понякога го ползвам и като интимен гел, както споменах.
Страшно доволна съм, препоръчвам го.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker