Хедрин ПОМАГА ЛИ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хедрин ПОМАГА ЛИ?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 3617 пъти
Здравейте. От 2 месеца имам въшки или по скоро гниди. Намирам ги постоянно. Няма оттърване. Пробвах с газ маз и оцет. Файда никаква. Пробвах с паранит-отново нищо. Пробвах с виприн и той не ми помогна. Сега си поръчах Хедрин. Въпроса ми е дали някой го е използвал и какво му е мнението.
Не открих такава тема за Хедрин.
Който го е ползвал да казва мнения.
Благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 47a2c12466
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм медик. Пиша за втори път по подобна тема. Виж сега, проблемът с използваните шампоани и други средства при педикулозата е, че ликвидират самите въшки, но гнидите са устойчиви към тях. Затова е нормално да се появяват докато не се излюпят всички гниди и не се превърнат в нимфи. Премахването пък на гнидите е трудно, заради отделяните адхезивни вещества. Използвай това, което са ти предписали просто. Нищо няма до помогне докато не се излюпят всички гниди

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2cc25a3c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Освен това, което казах вече трябва много добра санитарна грижа - всекидневна смяна на бельо (спално и дрешно), тъй като видът Pediculus humanus се състои и от два подвида - pediculus vestimenti i capitis. Да ти кажа трудно различими са и едните могат да преминават в другите при опрелени условия - главовите в дрешни и обратно. Екстерминирамето да става на 100 градуса поне

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 84db57485e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Номер 1, виждам, че доста често се представяш като медик. Би ли пояснил какво точно имаш предвид под "медик", че го повтаряш във всяка тема?

Не се заяждам, просто много често хора се представят с такава дума, за да скрият факта, че не са лекари, а някакви здравни работници, които са много ниско в йерархията. Нещо като медицинска сестра или здравен асистент, което е много далече от компетенциите, които имат лекарите.

Просто да сме наясно до колко са меродавни мненията ти, защото хората като чуят "медик" и си представят лекар, а всъщност медик е доста обширно понятие и точно поради тази причина често се злоуптребява с него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b270240298
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 — Изказването Ви е изключително завдливо, клиширано и не на място.
Към автора: споменям си като дете, че съм имала един или дяа пъти такива гадинки. Освен с традиционните газ, маз и оцет, ме бяха налегнали майка ми и баба ми, които убиваха и махаха косъм по косъм гнидите. Намерете някакъв ситен гребен или много близък ваш познат, който да ви попощи. Иначе ще се въртите и лутате доста дълго време.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1994cef84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В продължение на седмица всеки ден се мазах с газ, маз и оцет. Пощих се всеки ден но нямаше никаква полза. Мисля си че едно време газта която са правили и газта която е сега нямат нищо общо. То като цяло всичко си е така на времето е имало качествени продукти.
Автора

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 84db57485e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   4,

Нищо лично, просто имам подобен опит от друг форум, където един участник така уверено и с видимо самочувствие раздаваше съвети, каквито по принцип трябва да ги раздава дипломиран лекар, подчертавайки постоянно, че е медик и в крайна сметка се оказа спортен масажист, което е доста далеч от лекар, а той даваше съвети за неща, които са много далеч от масажа. На края се оказа, че е подвел някои съфорумци, което не беше особено коректно и морално спрямо тях.

Просто смятам, че е коректно, когато даваш съвети в качеството си на експерт и изрично изтъквайки това, поне да уточниш конкретно какъв експерт си, вместо да боравиш с общи понятия. Защото иначе се създава едно усещане за недоверие и за приписване на компетенции.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2d3547cc3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съм сестра, нито спортен масажист :D не знаех, че учат медицинска паразитология и латински термини изобщо, но добре. Живи и здрави. Още уча, но затова медицината в България не си струва, в смисъл за практикуване. Причините са много всъщност. И мисля, че има много други коментари в този сайт, които са неадекватни. Но то като си от мед. съсловиео у нас и автоматично трябва да се подлага на съмнение всичко, което казваш. Но, ако го лаже баба Пенка или мама. бг всичко е ок

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 43b1547f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Обръсни се 0 номер, чаршафите ги накисни в белина, но обърнати защото гадините обичат да се свъждат в ъглите на вътрешната страна и след това ги слагай в пералнята. След това купи някакъв препарат - ципеметрин, неофтомозон и напръскайте къщата си. Няма спасение от тях.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 84db57485e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   7, извинявай, ако съм те засегнал (не е това целта) и благодаря, че уточни, че си бъдещ медик.

Колкото до баба Пенка - не е така, защото хората имат предвид, че баба Пенка не е дипломиран лекар и си имат едно на ум. Но когато се предсатвяш като медик, вече е различно, защото носиш отговорност за коментара си, понеже хората взимат мнението ти за чиста монета. И не можеш да обвиняваш хората в България, защото са си прави и в чужбина не е по-различно. А и в България достатъчно хора са си патили предоволно от лекари. Да, има и свестни лекари и понякога ги обвиняват без вина, но има и такива, които много майки са разплакали и деца са оставили сираци. Имам доволно много примери сред роднини и познати.

Съветът ми е следващия път да уточниш, че си бъдещ медик, защото между медик и студент по медицина има разлика. Повтарям, че не се заяждам, а е коректно спрямо четящите. Пожелавам ти успешно дипломиране и успешна кариера.

И за да разчупя обстаносвката ще разкажа един виц.

На оперативка завеждащия отделение държи реч пред лекарите.
- Скъпи, колеги, както знаете на този свят имаме много врагове...
Един от аудиторията го прекъсва и казва:
- На другия свят още повече.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 73f2020a10
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Газ, мас и оцет помага и при гниди. Смесвате съставките и с памучен тампон се намазвате по цялата окосмена част на глава. Завивате окосмената част на главата си плътно с найлон, а отгоре върху найлона слагате памучна кърпа и с нея плътно я завивате отново така стоите 20 минути, а след това се изплакнете обилно с топла вода и шампоан по ваш избор.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker