Как да се отървем от въшките? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да се отървем от въшките?
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2341 пъти
Здравейте, наскоро започна да ме сърби главата и озъзнах, че имам въшки. За пръв път ми се случва и незнам какво да правя. Майка ми много пъти ми е казвала, че ако някога имам въшки ще ме обръсне 0 номер. Аз не искам, затова трябва да се оправя сама без мама да разбере.
Моля ви, дайте ми съвет! Каквото и да е.. Домашни рецепти, лосиони, шампоани.... просто ми е важно да е ефективно!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9d4085c18a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За начало мисля, че майка ти или се е шегувала, или е глупачка. Ще се отървеш от въшките с помощ на специални шампоани от аптеката - отиди и кажи какъв ти е проблема и аптекарката ще ти препоръча продукти, но тези продукти струват пари, които би следвало родителите ти да покрият.
В Аптеката питай, защото винаги има в момента ефикасни продукти, които после губят ефикастност и се правят нови, така че най-добре да си вземеш актуален за момента продукт.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a6ceb6f3e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Боядисай си косата с амонячна боя за коса. А след това накарай някой да те пощи ( да ти махне една по една умрелите въшки и гнидите им). Те са като слепени по косъма и май няма друг начин.
Може и със специално гребенче - продава се с Виприн шампоан или лосион. У дома цялото семейство се боядисахме, но децата ги чистих и ръчно, след като им намалих косите. И периодично следи за сърбеж

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: aebb23c1f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Газ, мас и оцет помага. Смесвате съставките и с памучен тампон се намазвате по цялата окосмена част на глава. Завивате окосмената част на главата си плътно с найлон, а отгоре върху найлона слагате памучна кърпа и с нея плътно я завивате отново така стоите 20 минути, а след това се изплакнете обилно с топла вода и шампоан по ваш избор.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 70ab45b9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   сок от лук ги трепе като...

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d16aa7b45e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хедрин или Виприн от аптеката, през 7дни се нанася.
За превенция може спрей с масло от лавандула и/или розмарин.
Хубаво е и някой да търси останалите живи гниди в косата и да ги отстрани ръчно. Само на препаратите не може да се разчита, след като приложих лосион хедрин на моята дъщеричка бяха останали 2 живи въшки и около 150 живи гниди.
А това с О номер е абсурдно, никоя нормална майка не би го причинила на детето си.
Успех в борбата с гадинките! Напоследък станаха много разпространени, но с малко упорство се побеждават. Краен случай е боядисване с амонячна боя.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bbd8c37d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Преди години хванах въжки от баба ми, която пък от автобуса.
Та разбрах че имам въжки когато бяхме далеч от дома-на другия край на България. Нашите ги нямаше, за да ми дадат пари за шампоан или лосион, до газ нямаше как да се добера, пък брат ми да разбере че имам въжки, за нищо на света защото и до днес щеше да има подигравки. Та стоях си аз с въжките около месец, вече си ми бяха станали съсобственици. Училището наближаваше, а винаги в началото проверяват за въжки-нямаше как да си позволя да ми лепнат някой прякор като Въшлясалата или нещо такова. Прочетох в нета че мога и със сешоара да ги махна. Сешоара на макс в корените докато издържа, после и дължините на косата, за да се разлепи лепилото на гнидите и забравих за въжките. Но лошия навик да прокарвам пръсти през косата ми беше трудно да го пречупя. Чак следващото лято се махна, като започнах да си връзвам косата. А от онова въшлясало лято ми е останал страх че когато проверяват за въжки ще ми намерят нещо и ще тъна в земята от срам. Това за щастие не се е случило още.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2e35d237a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   оле аз от цяла година се мъча с тия гадини и не знам вече какво да правя най-големият ми страх е че когато ни проверяват в училище за въшки може да ми намерят някоя ама добре че успявам да се изчистя преди да ме проверят. пробвала съм с какви ли не боклуци нищо не става, виприн имаше временно ефект ама после пак. изчистя се за 2-3 седмици и после едно момиче от нашия клас пак ме напълва. няма как да и кажа да не се навира в мене защото има въшки ама накрая вече ще и го кажа защото не мога да продължавам да се мъча .... с майка ми имаме един метод навеждам си косата над бял чаршаф и със ситните гребенчета дето са в комплект с шампоан виприн почваме и двете да решим косата ми от корените и така гадините изпадат. ама после пак се напълвам. преди време се бях изчистала за 1-2 месеца тъкмо като си казах че се отървах от тая напаст пак се почна. ся беше просто ужасно имах близо към 20 въшки (!!!!!!) оня ден имах 2 а утре не ми се мисли колко....надявам се на чудо вече! добре че е вече лято и няма училище и знам че сега ще ми кажете да се пострижа 0 номер ама като се замисля по-добре да си ходя с въшките отколкото 0 номер...ама въпреки тва адски много искам да се изчистя веднъж завинаги... :(

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0f2a721ee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Миличка, аз в първа клас ги прихванах от мой приятел и беше голяма мъка. На нашите им отне 2-3 месеца някъде, за да ме отърват от тази напаст като редуваха газ оцет и маз с противовъшков шампоан. Американците пък вместо мас оцет и газ използват майонеза тя също като си намажеш главата и увиеш с найлон задушава гадините. Колкото до голата глава заплашваха с нея глава когато ми омръзваше но така и е не пристъпиха към действие, защото за едно 7-8 г. дете не е никак приятно да го държиш насила и да го пощиш. Но иначе голата глава е най - радикалното и бързо решение пък и косата пак ще ти порасне. След много мъки и пощене майката на моя приятел му разрешила въшливия проблем от раз по този начин.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7bd7dd5992
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Минаваш си косата с маркуча на прахосмукачката няколко пъти и проблема се решава. Случайно го открих като малък.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker