Гинекомастия (момче с женски гърди). Помощ?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Гинекомастия (момче с женски гърди). Помощ?!
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2090 пъти
Здравейте. Момче/мъж на 19 съм.

Мисля, че някои няма да знаят какво точно е гинекомастията, затова дадох кракто обяснение в заглавието - ако желаете вижте снимки в гугъл.

Знам, че има момчета с по-големи от обичайното гърди, в следствие на наднорменото тегло, но при мен проблемът не е от килограмите, а да бъде съвсем точен не е кой знае колко страшно положението, но все пак..

По същество - от 2-3 години забелязах, че гърдите ми са 1 идея по-големи от тези на всичките ми приятели. Висок съм 178, тежа 70 кг - ходя на фитнес почти всеки ден, а до скоро тренирах футбол в отбор от А група. Тялото ми е изцепено, мускулест съм с плочки - всичко 6.

Проблема - зърната ми. Стоят някак подпухнали. Ако ги ущипя или когато ми е студено и настръхнат са идеални. Бях наблегнал на упражнения за гърди във фитнеса, но гърдите ми са камък - зърната стоят като шапки (от ония китайските кръглите хаха).

Бих искал да попитам, дали има и други като мен и какво да направя, за да спра да се комплексирам.

Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: ee801cf9f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам същия проблем, забелязал съм, че диетата и слънцето ми влияят най-силно. Когато съм на плажа и ям риба съм ок, дори и да пийна малко бира (позволявам си 1 бутилка макс). Когато се върна от почивка и почна да ям "нормална" храна се получават отново. Отначало мислех, че си въобразявам и се получава от това, че като съм на море и плувам ми се стягат гърдите, но не е от това, защото по принцип плувам редовно.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fd0c5f420a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм на 17 над 185 и 95 кг и също се занимавам сериозно с фитнес и бих казал че съм с леко наднормелно но и яко мускули :) и аз съм по тоя начин подпухнали са дори като си снимам тялото ги щипя 1 минута докато станат твърди и се свият.... мноого е гадно особено през лятото на тесните тениски... следя темата с интернес

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c2d355624f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравейте, момчета, това нещо ви се получава заради прекалено много Естроген в тялото. Имат повечето хора с този проблем много голям % мазнини (освен ако не са болни от нещо) и тези мазнини тровят. Може и да не ядете правилните храни - както писа 1 бирата не е ОК, но интересно - някои зеленчуци (зелено зеле, зеле, броколи) също стимулират отделянето на естроген.
Най-много морят обаче собствените подкожни мазнинки, но ме учудва тренирани мъже да имат този проблем. Също ИЗБЯГВАЙТЕ НА ВСЯКА ЦЕНА опаковки от пластмаса - омекотителите в тях! ГОТВЕТЕ истинска храна, пазарувайте от пазарчетата със своя торбичка, а като се приберете у дома веднага разопаковайте продукти като месо и така нататък. Може да ползвате пластмасови кутийки за многократна употреба, защото при тях са се отмили вече вредните омекотители, но не ползвайте опаковки от продукти за съхранение в хладилник - има вече и стъклени кутии за съхранение - инвестирайте малко в домакинството си и натурална храна и няма да съжалявате.
Препоръчвам Ви LCHF диета - може би не ядете достатачно мазнини, за да си произвеждате вашите си хормони - тестостерон.
Повишете сексуалната си активност!
Четете изобщо как можете да повишите тестостерона си естествено за сметка на Естрогена
Посетете в краен случай ендокринолог.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ab7cb605af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Въпрос: да сте посещавали случайно форуми за здравословно хранене? !

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b5c0517090
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Защо търсиш съвети тук, а не идеш на ендокринолог?
Това е въпрос на хормони, не на хранене, диети, тренировки. Не си губи времето. Иди при някой, който знае и може да ти помогне наистина.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5309d8c7a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 3 е дал(а) много точен отговор. Тренирай с тежести - подобни тренировки стимулират естественото производство на тестостерон, най-вече тренировките на краката - не пропускай да тренираш краката! Свали подкожните мазнини ако имаш повече от 15% с кардио и правилно хранене, понеже подкожните мазнини превръщат тестостерона в естрогени. Избягвай храни като соя или бира - те съдържат фитоестрогени. Избягвай да консумираш храни/напитки от пластмасови опаковки - те също отделят фитоестрогени. Храни се здравословно - без консерви, консерванти, Е-та, трансмазнини и подобни боклуци - скапват здравето и нарушават хормоналния баланс. Затова мъжете са изнежени в днешно време - още по време на вътреутробното развитие са подложени на тия вредни въздействия... И да, отиди въпреки всичко на ендокринолог.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c2d355624f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   н 6, благодаря за позитивната оценка, ж33 г. съм и съм бременна с момче. Благодаря, че допълни соята - забравих най-вредното за мъжа, просто защото соя, тофу и ко. не влизат в моята пазарна чанта!
Аз ям само биологична или локална храна от селата наоколо, не ям опаковано или веднага го отпаковам като занеса храната вкъщи, готвя си сама и не ям и прости въглехидрати като сладко, хляб, картофи, ориз и ко.
Естрогенът е много важен хормон, много потентен хормон. Щем или нещем и мъжкия ембрион расте под неговото влияние и новородените имат мастопатия заради него, а момиченцата дори могат да имат менструално подобно течение след раждането си при много естроген.
Също има връзка между естроген и хормоните на щитовидната жлеза. Проверете си щитовидната жлеза, момчета! Естрогенът блокира хормоните ѝ!!!
Омекотителите в пластмасата не са Естроген, но са подобни като химично съединение и тялото така ги възприема и реагира.
ОК са пластмасови опаковки или туби за многократна у-ба, но не и за еднократна. Купувайте водата си в стъклени бутилки или направо с туби ходете до извор да си точите ако не пиете чешмяна

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a44e478f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Преди време имах същия проблем.
Отидох на специалист и първия въпрос, който ми зададе, беше дали съм ходя по фитнеси и вземам добавки. Това не е моят случай, но лекарят ми обясни, че напоследък много фитнес маниаци идвали при него с този проблем, защото в разните протеини и добавки слагат всякакви хормони и вещества, които водят до повече естроген и съответно този проблем. Каза ми още, че върху тези добавки в България няма абсолютно никакъв контрол, така че реално не се знае какво има вътре.

Понеже се похвали, че си много як и ходиш на фитнес, това беше първото, за което се сетих.
Бих те посъветвал да спреш добавките за половин година, а най-добре изобщо, и да видиш какво става.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker