Страничен ефект от глюкофаж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Страничен ефект от глюкофаж
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 32724 пъти
Здравейте! Накратко имам инсулинова резистентност и поликистоза. Предписаха ми Глюкофаж, който да приемам по схема. 7 дни по 1 таблетка преди хранене, след това 7 дни по 2 таблетки и след това по 3 таблетки на ден без прекъсване. От утре трябва да увелича дозата на 2 таблетки на ден. Но страничния ефект (диария) ме притеснява. Понеже скоро ще съм студентка и почти през целия ден ще съм в университета, се притеснявам да не ме изненада неприятно. Ако някой е приемал лекарството би ли казал при него как са се стекли нещата и какви медикаменти или билки може да приемам с лекарството. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9c9cc6f545
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

1.   С две думи с единият крак си в Диабета. Няма да ти помогне този медикамент, защото не елеминира проблема, а само симптомите.
Можеш все още да обърнеш нещата, но трябва да пазиш много строга ниско въглехидратна диета. 20 гр. захари на ден, не повече - това е половин ябълка за информация. Чети за LCHF начин на хранене и изгледай филмчетата долу. Можеш да се излекуваш, но не с хапчета
Диабетът иначе ще те съсъпе, а хапчетата просто ще удължат живота ти, но не и качеството му. Ти си млад човек. Баба ми я хвана Диабет тип 2 (като при теб скоро) на 75 г. В началото нищо, но в рамките на 10 години тя ослепя, съсипа ѝ се уретерата и е с катетър, цялото тяло бавно и сигурно се разпада въпреки медикаменти, дори е на инсулин вече
Не елеминираш ли причината за състиянието си, ти си обречена. много по-зле е дори от диабет тип 1, защото ти инсулин произвеждаш в огромни количества, тровиш се с инсулин - сигурно си и доста подпухнала и си качила огромни килограми, а при Диабет тип 1 просто си бият нужното количество инсулин и не могат да се предозират.
Ти и деца не можеш здрави да износиш, и много проблеми.
Хубаво е, че изобщо са ти открили преддиабета, но ако продължаваш така скоро си официално диабетичка и след 10 г. си ТЕЛК-аджийка ако ще най-добрите медикаменти да взимаш.

Гледай филмчетата и чети или.... се разпадни. Ти решаваш
В моето семейство и баща ми, и баба ми са с такъв диабет и аз от 1 година съм на ниско въглехидратна и богата на мазнини диета - кръвната ми захар е при 4!!! ПЕРФЕКТНА

Гледай клипчетата, на лекари са

https://www.drberg.com/blog/what-to-eat-to-correct-diabetes


тук се обяснява какво точно е диабетът https://www.drberg.com/blog/the-myth-about-blood-sugars-and-diabetes


Диетата е много проста - не се яде сладко, не се яде всичко, богато на нишесте - хляб и всякакви житни, бобени култури (включително грах, нахут, фастъци), ориз, картофи, обработени храни не се ядат.
Ядат се плодове в мярка и с голямо внимание. Не се ядат банани и грозде изобщо и се внимава с ябълки и круши.
Позволени са боровинки, капини, малини, ягоди и ко. една шепа на ден, така както и всички костилкови без праскова - нектарина и каисия е ОК, но 1 плод най-много на ден.
Зеленчуци на корем без картофи и ряпи.

Някои хора, предимно диабетици тип 1, изключват всякакви въглехидрати и живеят без инсулин.
Всъщност преди да е имало и инсулин, и твоите таблетки само с диета са се поддържали тези хора живи.

Диабетът е една от първите описани болести в историята на човечеството. Още от античността Аристотел е открил болестта под името „медена болест“, а хората са ги наричали „подсладени с мед“. Тогава тестът е бил лесен за диабет - лекарят е опитвал кръвта и урината на пациента и ако са сладникави са знаели хората, че става дума за диабет.
От Античността до 1920 г. лечението се е състояло само в много строга диета. И нашите лекари на баба ми в началото дадоха стара книжка с много строга ниско въглехидратна диета и нямаше проблем първите 5 г., но дойдоха новите и модерни медикаменти (като твоя) и американските концерни написали на опаковката - да си яде всичко, но да взима медикамент и готово...

Да, но не е толкова просто. Диабет не се лекува и обещанието, че като си вземаш хапчето можеш да се тъпчиш с хляб и торти е повече от вредно,

Твоето е само 1 страничен ефект, но не си мисли, че това лекарство ще те излекува. Този медикамент изобщо не влияе на панкреаса ти и на огромните количества инсулин, с които те трови, а просто повишава чувствителността на рецепторите ти към инсулина. Ще идват странични ефекти и от хапчето, и от самия диабет - инсулинът е токсична субстанция в количествата, които ти отделяш. Стига се до слепота, ампутация на крайници,отказване на органи, атрофия на тъкани. Женските ти хормони също ще са разбити, защото цялото ти тяло е разбито от тази болест.
След време обаче ще спре да ти действа този медикамент, защото ще станеш резистентна към него. Ще ти предпишат нов и нов медикамент и все в началото ще действа, после ще увеличават дозите и накрая ще минат на нов медикамент. Ще смениш поне още 5 медикамента преди да минеш на инсулин. Въпросът е не дали, а кога. Ще ти се случи със сигурност, защото си млада и ще живееш дълги години.
След 10-15 г. ако не промениш диетата си, панкреасът ти ще се скапе и ще откаже да произвежда инсулин.
Ще минеш на инсулин.
Ти ще си не само диабетичка тип 2 -тоест резистентна към инсулина, но и ще си диабетичка тип 1, тоест няма да правиш повече инсулин.

Е, такива хора не живеят дълго.
До сега се случваше само при стари хора като баба ми, но заради начина на живот, стрес, храната в днешно време засяга и млади хора като теб. Това е толкова нов феномен, че не се знае колко ще живее такъв млад човек. Със сигурност старите не живеят дълго.
На 100% си и доста пълна и то качваш килограми в последно време неконтролируемо.... ако щеш да не ядеш много. От инсулина е и от това, което ядеш - не от количеството, а от въглехидратите. Ако ще половин порции да почнеш да ядеш - пак ще пълнееш.
Докато при баба ми не е толкова страшно - тя достигна вече 88 годишна възраст, то при младите хора става страшно, защото до сега медицината не е намерила начин да поддържа хората с диабет 1 и 2 едновременно дълго живи. При старите е все едно - тяхната е ясна, но при младите не се знае. Средната възраст в Америка вече почва да стагнира и се чака да пада заради точно тази болест и сърдечно-съдовите заболявания.

Ако я караш като сега, ти остават към 20-30 години живот и то не много качествен. Не искам да те плаша, разбира се, но искам да бъда честна с теб, защото лекарите няма да се занимават с теб - ще ти дават медикаменти и ще те пращат да си ходиш. Пука им и не четат за новите научни изслевания в областта нашите лекари, защото не знаят английски.
Отиди на млад лекар и той може да ти препоръча диета подходяща, но старите не им дреме честно казано.
Това е нов феномен. Те до скоро само с бабички са се занимавали и с деца с диабет тип 1.

И още - няма да можеш да родиш здраво бебе един ден ако не си промениш начина на хранене и живот. Ти имаш в кръвта си огромни количества инсулин и си резистентна, но бебето не е - ако изобщо забременееш и изобщо износиш дете до някакъв приличен месец, то ще е огромен гигант, но недоразвит и с големи здравословни проблеми. Наскоро се роди такова бебе - седмаче но 5.8 кила - с недоразвити бели дробове и на командно дишане
Пак нов феномен, защото до сега тази болест я имаха само старите хора.


Съвет - промени начина си на хранене и живот или си обречена. казвам го това като човек, койтов всеки ден гледа диабетици, гледа как се разпадат телата им бавно и с много болки и знае, че носи предразположеност. Изобщо не чакам да стана на твоето положение, а още сега, докато съм здрава съм на ниско въглехидратна и висока на мазнини диета и съм много добре, с 4 кръвна захар
Има хора с 2 кръвна захар, защото страшно са повишили инсолиновата си сензитивност. Ти решаваш

Всички ще умрем. Всички сме пътници, но аз за себе си съм решила да не умирам от Диабет. Това е отвратителен начин да си отидеш. С десетилетия тялото се разпада в страшни болки - губиш зрение, губиш качество на живот, посираш се, попикаваш се или не можеш да пикаеш - случват ти се отвратителни неща! Кожата прави рани, които не зарастват, крайниците се инфектират и трябва да се ампутират.
Да, това няма да стане утре, спокойно. В следващите 5 г. лекарите ще ти изписват медикаменти, ти ще си живееш като до сега....но гарантирано на 40-45 г. си инвалид.
Ти решаваш
Избираш между торти, пасти, хляб и ко. и качество на живот.
Има начин точно сега да обърнеш курса. Затова и искам да ти кажа истината за това, което те очаква. Ако минеш на ниско въглехидратна диета ще оздравееш за 2 години и ще ти се повиши и резистентността, но ако вярваш на фармацефтичните концерни, че можеш да си ядеш като до сега, да си живееш като до сега, а те с техните хапове ще те оправят - ще останеш разочарована. Има хапове, не че няма ...ще смениш много хапове, но си те чакат последиците теб...ти решаваш и имаш шанс за разлика от други болести. Това е хубавото.
Аз торта не съм яла от 2 години и да ти кажа ли нещо - това е добре така!!!
Хляб не съм яла от 11 месеца, картоф съм опитвала наскоро, ориз само суши преди 3 месеца, ябълка не съм вкусвала, грозде от 2 години, банан....
И да ти кажа ли - не ми дреме.
Всеки ден започва при мен с три яйца в масло с бекон! Не ми е важна храната, а здравето. Предпочитам да умра от нещо друго - бързо, но не и от диабет. Това е най-гадното нещо, което не го пожелавам никому -да се разпадаш бавно, но сигурно. По-страшно е и от рака за мен - там се мъчиш с месеци, при диабетът се мъчиш с десетилетия .

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4e2f991375
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

2.   Може ли по темата да се коментира? ! Нито знаете ситуацията, нито сте чак толкова запознати с мен и изледванията ми, а такива неща изписахте! Посетила съм един от най-големите специалисти в София. От месец спазвам режим и тренирам. А яйцата, маслото и бекона далеч не са здравословна храна... дори, не знам какъв пример беше, но както и да е. Не исмам да съм груба, но ако може без подони коментари. Темата е написана за едно, а не някой "професор" да си чеше пръстите.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5e1e16f3b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Хайде, хайде, по-полека! Правилно е да бъде на нисковъглехидратна диета и ще държи болестта далече. Но това нито е феномен, нито е задължително да й се случат всички усложнения. Диабетът и ИР имат общи чести, но всеки си е отделна схема. Ако на един му се вдига кр. захар от хляб, на друг може да е от бисквити.
За глюкофажа-не го увеличавай, докато не се стабилизираш, дори може да го намалиш. Също -намали си драстично въглехидратите, по-малко лекарство ще ти е нужно и няма да имаш разстройтво. Така ще си помогнеш най-много.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9c9cc6f545
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   n 3 - Инсулиновата резистентност е описанието на Диабет тип 2. Преддиабет обикновено все още наричат „инсулинова резистентност“ лекарите и рядко се открива със специални тестове - явно Авторът е имал вече симптоми на диабетично болен човек.

„Ако на един му се вдига кр. захар от хляб, на друг може да е от бисквити. “

И ОТ ХЛЯБ, И ОТ БИСКВИТИ на всички хора им се вдига кръвната захар, но инсулиново резистентните хора имат нужда от по-големи дози инсулин, за да им се смъкне кръвната захар до нормалното, защото са РЕЗИСТЕНТНИ към инсулин. Капито?
Може да е генетично, но най-често просто става дума за начин на живот и хранене в миналото - ако си консумирал много сладко, плодове, прости въглехидрати в миналото, много по-често си бил излаган на инсулин и рецепторите не функционират вече както трябва - панкреасът секретира все повече инсулин и ставаш все по-резистентен.
То е като при зависимите от хероин - с всяка субстанция е така- колкото по-често се излагаш на нея, по-големи дози трябват за същия ефект.

Хаповете само влияят на рецепторите да са по-чувствителни към инсулина, но не спират панкреаса да помпа инсулин като луд. Инсулинът е токсична субстанция - вкарва всичко в мастните клетки, трови на клетачно ниво!
Панкреасът е жлеза, която не се възстановява - тя почва да умира бавно, но сигурно заради лудата работа и накрая спира да работи.

Степените са следните при хората с инсулинова резистентност, които не променят диетата си ДРАСТИЧНО, а разчитат на хапове

1. Инсулинова резистентност
2. Диабет тип 2
..
....
хапове много видове
...
3. Панкреасът отказва да работи - Тип 1 диабет Тип 2 диабет
4. Бавно действащ инсулин от най-ново поколение
... увеличаване на дозата непрекъснато

Следват слепота, загуба на крайници, незаздравяващи рани, дори ракови заболявания, СЪРДЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Добрата новина е, че може човек да се оправи, но трябва ДО ЖИВОТ да мине на много ниско въглехидратна диата както е описах
Енергията трябва да идва от МАЗНИНИТЕ, защото само при тях инсулин не се секретира и не е необходим. При белтъчините също се внимава, защото и при тях се отделя малка доза инсулин. Идеята е човек да стане с времето все по-сензитивен към иснулина, просто защото не секретира толкова често....
Много бавен процес.
Има лекари в Канада като Доктор Фунг, в САЩ - д-р Берг, в Южна Африка, в Швеция, които лекуват Диабет тип 2, инсулиновата резистентност.
Има лекар в Южна Африка, който от 30 г. е болен от Диабет тип 1 и не си бие инсулин - не яде НИКАКВИ въглехидрати дори плодове и зеленчуци. Много крайно, но е на 85 години и няма никакви последици от диабета - нито слепота, нищо!

Вие решавате!
Има изход, но всичко зависи от вас самите.

Горните процеси траят с години, десетилетия - това е само 1 от многото медикаменти, които ще последват - няма нужда да си блъскаш главата за страничните ефекти, ще дойдат още и още медикаменти със странични ефекти, отделно диабетът ще те съсипва и яде.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b5906f10ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   "Инсулинът е токсична субстанция - вкарва всичко в мастните клетки, трови на клетачно ниво"

Тотални глупости. Престани да се излагаш!

Инсулинът е жизнено важен хормон, липсата му е несъвмвстима с живота

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4e2f991375
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От авторката.
Правила съм специално изследване поради друга причина. И се оказа, че на втория час след обременяване с глюкоза стойностите са МАЛКО завишени. Не мога да разбера псевдо докторчетата тук какво се обясняват с постове дълги 3км. Всички знаем последиците от това заболяване.. Ходила съм общо при 3 специалиста, които са ми изяснили всичко. От месец спазвам стриктен режим и тренирам както казах и по-горе. Нямам диабетици в семейството. Кръвната ми захар и инсулина са в граници и не надвишават стойностите на нулевия час от изследването. Така, че по спокойно и без паника ако може от типа на " ще умреш, ще се разпадаш, няма да имаш здраво дете, телкаджийка". и т. п. Ако няма да се пише по темата и от хора които са приемали лекарството, ще помоля да не се коментира.
С най добри чувства!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5c746c785c
гласове:
1 2 3 4 5
  (62 гласа)

7.   И с тая всичката мазнина ако си докараш панкреатит? Как да избегнеш панкреатит и диабет едновременно като искаш да КАЧИШ килограми (индексът ми на телесна маса е много нисък)?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 94053fd80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Грейпфрут може ли да се яде? около 2-3 на ден

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d5d1437481
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Значи, и на мен коментарът на номер 1 ми дойде в повече, но има някаква истина там. Майка ми имаше симптоми на Диабет тип 2 и се беше стресирала. Започнаха я на някакви медикаменти (даже не знам дали не бяха същите), но тя реши да промени тотално диетата си. Спря медикаментите. Намали като цяло калориите като намали захарта. Поотслабна. Спря хапчетата. Нормализира се. Сега е добре, с нормална кръвна захар.

Така че да - диабет тип 2 най-вероятно може да се избегне при подходяща промяна на диетата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9c9cc6f545
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Номер 7- панкреатитът е възпалително заболяване и не се получава от ядене на мазнини, а от болна жлъчка. Жлъчката прави камъни при ниско маслена диета, защото не празни често и затоява жлъчната течност, образувайки камъни. Жлъчката се празни само при консумация на животински мазнини! Иначе течността се застоява. Подобен е принципа и за камъните в бъбреците за хората, които не пият достатачно течности.
Също камъни се образуват при приемане на калциев карбонат във витаминни препарати и пак неправилна диета - недостиг на Калий и на Витамин Д. Вече болна жлъчка обаче води до непоносимост на мазнини - затова и старите лекари са учили навремето, че жлъчката се разболява заради консумация на мазнини - лекарите като цяло нямат обучение по хранене и не търсят причините за едно заболяване, а познават само неговите симптоми и как да се борят с МЕДИКАМЕНТИ и ОПЕРАЦИИ срещу симптомите, не срещу причините.
Тримата лекари са гледали изследванията на Авторката, дали са ѝ хапчето и готово. Никой не ѝ е дал съвет нито за начин на хранене, нито за рисковете, нито дори за страничните ефекти от тези хапове, за развитието на резистентности към тях и така нататък, но не са я излъгали също, че ще я излекуват. Те знаят, че хаповете им няма да я излекуват. Имат си вече и умствен план какво ново ще ѝ предпишат следващия път. Ако отиде и им каже, че има странични ефекти, просто ще ѝ предпишат следващите хапове.

н 5, важно е количеството инсулин и може човек да живее без инсулин ако не консумира никакви въглехидрати и е умерен с белтъчините. Ти живееш в доста голяма част от времето си без инсулин - когато спиш и не ядеш с часове не се секретира инсулин и не си умрял. Ако не ядеш нищо, не се отделя пак инсулин и живееш. Изненада!
Нещо повече - само в отсъствието на инсулин се отделя неговият антипод - хормонът ЛЕПТИН, или по-известен като хормон на растежа. Инсулинът блокира този хормон, защото примерно за тялото е да гори захарите и да ги складира в мастните клетки, преобразувайки ги в мазнини - нетоксична за тялото субстанция за разлика от захарта - имаме половин чаена лъжичка захар в кръвта си и 30% мазнини! Смятай дали не можеш да живееш без инсулин, след като един здрав мъж с тегло 75 кг. може да живее без храна 3 седмици без никакви последици за здравето му - ще отслабне, да, но нито ще умре, нито ще се разболее. 3 седмици без инсулин и само на лептин ще гориш мазнините си! Ако си дебел, можеш да гладуваш и с месеци - имаш си сланинки за резерв и съвременните хора сме доста добри и в складиране на мазнинки, и в горенето им при нужда - естествен подбор. Който е имал неефицентен метаболизъм е дал фира преди хиляди години. Народите от Полинезия със седмици са плавали из окенаите в търсене на нови хабитати...оцеляли са винаги само хората, които ефективно са употребявали енергията от храната.

Днес в условията на изобилие от храна и то потентна, въглехидратна храна идват проблемите - не само диабет, но и рак, автоимунни заболявания, сърдечно-съдови заболявания. Преди такива проблеми е нямало - хората са изразходвали въглехидратните си резерви по полетата, лов и риболов и просто дълго време са нямали редовно ядене, за да развият инсулинова резистентност. Т
акава развиват само хората, които ядат често и високо въглехидратна храна. Първият описан и доказан случай на умрял човек от това заболяване е на принцеса в Египет. Има намерени човешки останки в Китай пак на хора с висок социален статус, които са имали диабет и са умирали от него. Тоест това са болести на излишеството, на съвременния начин на живот. Всички живи днес хора сме предразположени иначе, има вече дори кучета и котки с диабет - пак познайте кой ги храни - човекът, а в зоопарка в Лондон бананите за маймуни вече са табу - маймуните развили диабет. В добрите Зоопаркове никога няма да видите банани да се дават на маймуните освен като лакомство. Маймуните, които биват хранени от човека развиват диабет!

Авторке, след като си мислиш, че нямаш инсулинова резистентност, защо ядеш изобщо хапчета???
Ами спри хапчетата и живей, вместо да питаш за страничните им ефекти - прочети листовката и се замисли какви ползи имаш и какви са ти вредите. Яж си като до сега щом искаш - последиците са на 100% за теб и за здравната система, но тези хапове хубаво, че са евтини.
Пий, трови се, яж си боклуците - тялото си е твое. Аз исках да помогна - избора се прави от теб.
Това, че нямаш диабетици в семейството не е застраховка, между другото. И моите хора са нямали диабетици в семейството, защото навремето хората не са яли такива боклуци, за да развият диабет, но винаги има първи път така да се каже.
Аз не смятам да съм следващото поколение диабетици и нито хапове пия, нито боклуци ям. За мен си заслужава.
Баща ми реши да не променя нищо в начина си на живот и си пие хаповете. Мисля, че е на третия вид... не го знам. Информирала съм го и той знае и вижда какво го чака - ще му платя един ден за жена да го гледа и толкоз. Насила хубост не става.
Всеки си прави избор. Аз информирам. Ти решаваш.
... и хвърли хаповете в тоалетната, честно - само се тровиш.
По-добре постъпи като майката на номер 9 - за повечето като теб е достатачно да спрете сладкото и хляба

Ако търсиш хора да ядат същите лайна като теб и да си пишете страничните ефекти, пиши в някой форум за здраве, посещаван от НЕздрави. Тъкмо можеш да ги питаш какви други хапове са пили преди тези и какво пият, можете да си ближете раните и да си разменяте лекарите - в БгМама също е подходящ форум - пиши, онези лелки също масово са диабетички със свръхтегло след неконтролируемо плюскане за двама по време на множество бременности, ще намериш свои хора и можете и рецепти да си обменяте за сладкиши, торти, пити, пици и спагети.
Като цяло обаче тези хапове си имат всякакви странични ефекти, описани на листовката - при теб това, при друг онова. И да, от хаповете ти са проблемите.
Кажи на лекаря си - ще ти даде други.
Ще има други странични ефекти и така нататък...честито.
Имаш напълно обратимо състояние, но предпочиташ хапове пред промяна на хранителни навици и СПОРТА. Каква загуба просто...млади хора сме!

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9c9cc6f545
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторке, напиши в Google „инсулинова резистентност бг мама“ - излизат 1330 резултата. Там е твоят форум! Там все ще намериш някоя „мама“ на твоите лайна актуално или в миналото. Успех

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a1b5a37136
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   № 1, 4, 10, 11 - не си поплюваш!
Дано авторката, въпреки крехката си възраст и "обидата" от твоя страна, съумее да извлече полза от съветите ти.
Мъж съм, на 46 години, кръвната ми захар е малко над 6, понаболяват ме и жлъчката, и бъбреците, килограмите ми са поне с 20 отгоре, откриха ми начална форма на неалкохолна хепато-стеатоза, и като че ли и аз хващам по този път...
Още съм в начална фаза на изследванията, дори не знам към тип 1 или към тип 2 клоня. Факт е, че доста обичам сладки неща и понякога съвсем безогледно, и без грам мисъл и самоконтрол съм ги употребявал.
Досега просто не съм обръщал внимание на тялото си и на сигналите, които то ми дава. Понеже и професията, и интересите са ми в сферата на интелектуалните занимания, излишна суета също не ме тресе, както и внимание от страна на другия пол никога не ми е липсвало, та "проблеми" "никакви" съм нямал. И съм си викал: ръгай там чушки в боба, пък организмът все ще се оправя някак... Е, явно се е оправял "някак" досега, обаче машинката започва да дава яко фира, и дано нещата все още да са обратими, или поне овладяеми.
Благодаря ти за всичко написано до тук!
Нямам никакво намерение да чета бг-мама, но пък и да закусвам яйца с бекон също не ми се струва приемливо в моя случай.
Всичко, което ти хрумне като съвети или опит моля да го споделиш тук, за което ще ти бъда много благодарен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9c9cc6f545
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   n 13, благодая за подкрепата. Данакоплатец съм и всеки месец си внасям чинно 90 лв. здравни осигуровки, които отиват за хаповете на такива като Авторката. Такива хора като нея имат щастието да са болни от нещо, което е възвратимо, но нямат акъла да си признаят поне пред себе си, че състоянието им е резултат от начин на живот и хранене. Не всеки има този втори шанс. Един раково болен дори да спре утре цигарите, пак ще си умре от рака.

Вие обаче изглежда сте разумен човек. Щом имате и болна жлъчка, не увеличавайте мазнините рязко!!! Не оперирайте жлъчката си докато не е максимално наложимо, но можете с времето да подобрите състоянито си и да понасяте повече мазнини, но става с ПОСТЕПЕННО увеличаване на количествата.
Камъните в бъбреци, жлъчка говорят за лоша абсорбация на калция. Имате и лоши зъби най-вероятно, налепи. Имате и високо кръвно, калцирани ведни в някаква степен
Често при хората на умствения труд се получава дефицит на витамин Д, защото не излизаме навън - това не е витамин дори, а вид хормон. Изключително важен е за абсорбация на калция!
Съветвам Ви да си купите витамин Д3 10 микрограма от аптеката и витамин К2 - дават ги в тази комбинация на новородени бебета, не може да Ви навреди.

Смяна на диетата - ВЕДНАГА прочистете целия си хладилник и кухня!
Съберете в торби всички сладки неща, ОЛИО, всичко с пшеница, царевица, брашно, ЗАХАР, МЕД, сладка от зимнина, компоти, абсолютно всичко със захар, ориз, картофи брашно и от брашно (включително пълнозърнесто), царевица, мед - тези хранителни продукти дарете на някой бездомник.
ЗАБРАВЕТЕ ЗА АЛКОХОЛА.

Напазарувайте изключително много зеленчуци БЕЗ КАРТОФИ. Месо - в началото не много тлъсто, РИБА, млечни продукти, ЯЙЦА - каквото понасяте от животинските продукти, вие тук си знаете, но без преработени като надници и тем подобни. Има хубава кайма в малките месарнички. Аз живея до пазар и си купувам всичко или от фирмени магазини на производителите, или от пазарчето. Знайте винаги какво ядете! НАУЧЕТЕ СЕ ДА ГОТВИТЕ.
За готвене ползвайте масло, кокосово масло - тези две мазнини трябва да понасяте добре, увеличавайте ПОСТЕПЕННО мазнините. Също мас може да включите постепенно.
Това са стабилните за готвене мазнини.
За салата - зехтин. Не гответе със зехтин!

С плодовете внимавайте, защото са богати не само на глюкоза, но и на фруктоза - фруктозата води до затлъстяване на черния дроб, а глюкозата се абсорбира само с инсулин. ПОГРЕШНО се смяташе, че диабетици могат да заместват захар с чиста фруктоза -днес е отхвърлено заради щетите върху черния дроб.
Абсолютно забранени плодове са само банана и гроздето.
Останалото си вижте като състав на захари в интернет, но не консумирайте повече от 50-75 гр. захари и нишесте като цяло.
За информация - това е 1 по-голяма ябълка.
Без много захари, но богати на хранителни вещества са ягоди, малини, капини...костилковите плодове без прасковата също са ОК, дори динята е ок- съдържа само 8 гр. захари на 100 гр.

Зеленчуци зелени препоръчвам - спанак, зелено зеле, броколи - салати, защото са богати на К2 и ще ви изчистят артериите от излишния калций.


И още - нямате Диабет тип 1, не се притеснявайте. Диабет тип 1 се характеризира с много бързо сваляне на килограми - тези хора стават като скелети. Те не произвеждат инсулин, а това е хормонът, който пълни мастните клетки и е отговорен за съхраняването на енергията в тялото. Затова и диабетиците тип 1 стават страшно слаби.
При тип 2 е обратно - произвеждате много инсулин, защото сте резистентни към него заради честото излагане на неговото влияние.

Как да прекъснеш веригата - захарта и сладкото водят до зависимост, която е много силна. Преодолява се след 2 седмици на много строга ниско въглехидратна диета, дори без плодове или просто правиш 3 дни гладуване само на вода, бульон и чай.
На някои хора едното е по-лесно, на други хора другото. След този период не би следвало непрекъснато да ти се яде сладко.
Аз лично предпочетох първия вариант.
Също можеш да постигнеш много добри резултати с т.н. „войнишка диета“ warrior diet специално за теглото. Идва от руските ВВС, но и американските тюлени правят този вид гладуване, които не е истинско гладуване, а просто човек максимално увеличава времето без храна, така че възможно най-дълго време да секретира тялото Лептин, хормон на растежа, не инсулин, който го блокира. Аз лично ям само 2 пъти на ден - в 12 ч. и в 18 ч. - така имам един период от 12 часа „глад“ (като спя!). Ако не можеш без закуска, просто вечерята трябва да ти е максимално рано. Трябва да чуеш собственото си тяло. При глад пий вода, бульон и виж какво ще стане - гладът си минава след около 30 мин, а ако не можеш да издържиш - чай или кафе с много сметана, някои с масло - buletproof coffee се казва - номерът е, че не консумираш нито въглехидрати, нито белтъчини в това време и не отделяш инсулин, а лептин и тялото си гори своите си „паржолки“

Моята кръвна захар е при 4.5 при положение, че съм бременна в 7ми месец, а бременните клонят към диабет заради увеличен панкреас. Панкреасът е увеличен тройно, защото зародишът не бива в никакъв случай да се излага на високи нива на кръвната захар - зародишът се храни изключително с т.н. кето телца, които са пък крайната енергийна честица за клетките след преработка на мазнините. Дори има трик как да накараш бебето да се размърда - пие се сок от портокал и бебето така се стресира, че почва да мърда
Защо развиват бременните диабет тип 2 - ами с троен панкреас и ако непрекъснато се тъпчиш със сладко/хляб и други боклуци е ясно, че ще развиеш диабет тип 2. След като родят се свива панкреасът, но забележи - и майката, и бебето вече имат повишен риск за диабет по-късно.
Можеше и да е по-добре, има хора и с 2-3.5 кръвна захар на кето диета

Чети в интернет за LCHF, за how to reverce diabetes, PALEO, Палео диета, warrior diet.

Последната много допада на мъжете, които правят мускули.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e82dde6466
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Много хора ти пишат за нисковъглехидратни, високбелтъчни/високомазниини диети.

И са напълно прави. Твоето състояние е най-вероятно обратимо и може да се коригира само с диета.

Като правило, консумирай само храни с нисък гликимичен индекс.
В нета има таблици, можеш да се ориентираш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d01e12f408
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   №1, не съм запозната много с проблема, но мисля че е истина това, което пишеш. Всъщност и аз съм вдигала кръвна захар до 7, 9 затова изчетох много внимателно всичко, което си писала. А защо те подкрепям? Съпругът на близка моя приятелка и той разви някаква форма на начален диабет-не съм много в час, не знам стадиите на болестта. Довери се на една лечителка-всъщност тя е дипломиран магистър фармацевт, която много се занимава точно с това. Тя му казала, че започне ли инсулин веднъж-вече е свършен. Лекуваше го с диета-като ни идваха на гости гледам ядеше месо, салати и не докосваше хляб, картофи и салати от тях. Но иначе пие алкохол-червено вино. Искаш ли да ти кажа, че след като попази около година време тази диета, веднъж на улицата го подминах без да го позная, той ме спря. Беше отслабнал, подмладен, свеж-честно, не можах да го позная. И без здравословни проблеми. Това е, което знам по темата. Поздрави...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a1b5a37136
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Благодаря, №14! За кратко ще те наричам Ина, а аз съм, да речем, Владо.

Благодаря най-вече за това, че споделяш от личен опит и от наблюденията върху близки. Докторите имат навика да им вадиш думите с ченгел от устата, което е особено обезпокоително, когато съвсем не си наясно с картината. Между другото, най-ценните съвети са ми ги давали хора и доктори, които не са специалисти в съответната област. Специалистите ноу-хауто ли си пазят, мързи ги да говорят ли, омръзнало им е да повтарят хиляди пъти едно и също ли, или пък смятат, че нещата се подразбират от самоцебе си, не знам.

При мен първите симптоми започнаха в началото на юни с непоносимо главоболие, болки тук и там из коремната кухина, дори обрив, предполагам от интоксикация и неправилна работа на черния дроб.
От тогава постепенно влизам в диета, т. е. все повече се съобразявам с какво се храня, силно съм ограничил нежеланите храни. Даже почти целия юли бях на плодова диета с малко кисело мляко, мюсли, лещички, рибена супа, много движение, море и т. н. което даде незабавни резултати.
Алкохол никога не съм уважавал, само с приятели да кажем "наздраве" и зимата по една чашка вечер хубаво мелнишко червено вино. Не ми е никакъв проблем да не близна повече до края на живота си.
Сладкото също силно съм ограничил - на 3-4 сладоледа съм за цялото лято, малко натурален шоколад, 2-3 тортички по рождени дни, абе около 1/10 от предишната ми консумация :) Идеята тук е да не взривявам всичко от раз, понеже ще е абсолютен стрес както за организма, така и за психиката.
Единствено не ми е ясно как ще спра хляба... Едно време, докато набивах много месо, имах чувството, че ако не хапна месо не съм се нахранил пълноценно. След това го ограничих по разни съображение (холестерол, кръвно... ) и тогава вече имах чувството, че ако не хапна хляб, то не съм се нахранил пълноценно... Явно и с тази илюзия ще трябва да скъсам. Сега се залъгвам с разни ръжени и ръжено-пълнозърнести хлебчета в ограничено количество, струва ми се обаче, че съвсем без тях няма да се справя. :(

!!! МНОГО ЦЕННА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ФРУКТОЗАТА! Не го знаех това! И мислех да се насоча именно към нея. Знам, че за черния дроб не е хубаво захароза. А с тая стеатоза и фруктозата съвсем щях да се втасам. ("тихо и кротко весело самоубийство", както обича да се шегува един приятел)

Зъбите за щастие са ми наред - рядък генетичен дар по майчина линия. Откъдето идва, между другото, и предразположението към диабет... Дядо ми, горкият, към края на живота си вземаше по 2 шепи хапчета на ден - 3-4 за диабета, и останалите за подтискане на страничните ефекти от първите 3-4... Отиде си относително млад... Така и никой не разбра точно от какво. Вероятно от някое от усложненията около диабета. Не си спомням да се е посирал, разпадал или ослепявал, но все пак си беше достатъчно гадно, че си отиде просто така - нито му беше времето, нито пък беше болен на легло. Единственото, което знам е, че беше припадал 2-3 пъти по улиците и от тогава винаги си носеше бучка захар в джоба, с цел да я схруска ако тръгне да му призлява. Както и да е, твърдо не смятам да вървя по неговия път.

Относно излагането на слънце - обичам и често го правя. Гледам да ходя много пеш, планина, море и т. н. Особено сега, след лятото, не би трябвало да имам особени дефицити. Но въпреки това ще взема детските витамини, които ми препоръчваш, да видя как ще ми се отразят.

В момента взимам:
- чай "Демир-бозан" за пречистване на кръвта. (това го приключих още юли);
- Карсил макс (110 мг) - екстракт от бял трън за стеатозата;
- Cynarix (55 мг) - екстракт от артишок за жлъчката;
- Twinsta - препарат за понижаване на кръвното налягане, поне докато намаля килограмите.
Понеже съм лют антифен на лекарствата, от описаните само Туинстата е някаква синтетична химия и я приемам като временен компромис. Другите са извлеци от природни продукти.
За бъбреците следва да установя дали имам камънак и от какъв тип е той. Следва лечение с чай за бъбреци на Ламбрев и минерална вода с pH, съобразено с типа на камъните (от Хисаря, Ст. Загора или някъде другаде).
Увеличил съм движението на 45 мин разходка сутрин и вечер. Като намаля още малко (бавно! ) килограмите тръгвам и на фитнес.
Увеличих и креватната гимнастика, която иначе бяхме позанемарили с оправданието "стари сме вече" :)

Относно глада - преди 7-8 години правих лечебно гладуване по Столешников. Схемата на която се спрях беше 28 дни пълен глад (изворна вода), след това 28 дни плодови сокове, а към края и плодове, след това 28 дни зеленчукови сокове, зеленчуци и салати, и накрая 28 дни суровоядство. По-добре през живота си никога не съм се чувствал. Така че нямам никакви проблеми с глад, въздържание, разкъсване на зависимост от сладкото и т. н. Напротив - имам богат опит с живеене само на (засега собствени) мазнини. Признавам - кофти е, следобед ти падат батериите и вечерите отиват на кино. За нощен живот и танци до зори да не говорим. В това отношение се чувствах като пълен пенсионер, и даже си мислех, че никога повече няма да мога да издържам в нормално активно състояние по цял ден та до късна вечер.

Благодаря ти, Ина, още веднъж. Желая хубаво, умно и здраво бебе - гордост на мама и тати. На теб - лека и безметежна бременност, по-малко лишения, и никакви захари и параметри извън нормата!

За Авторката какво да кажем... Може би на 23 години, когато човек тепърва трябва да се забавлява, живее, навлиза в живота, гради кариера, планира семейство и купонясва до зори, му е много трудно да повярва, че "точно на него" му се случва нещо ужасно и едва ли не е белязан от Съдбата на доживотно съобразяване и лишения. Не трябва да я съдим толкова строго. Но и тя трябва да направи необходимото усилие за да скъса със самозаблудите си, че нищо ѝ няма, и че някакво хапченце за година-две ще я "оправи", без да промени нищо у себе си.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 53b5d7d29c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   No 10:
Показваш трогателно неразбиране на съвсем проста биохимия и физиология.
Не можеш да живееш без инсулин!

Лептинът не е хормон на растежа, голяма каша е в главата ти

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fdbe6dbeaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До номер 16 и Владо от „Ина“

Мерси за хубавото име. Първо мога на 100% да потвърдя думите на номер 16 като ще оточня, че не препоръчвам висока на белтъчини диета (виж коментар номер 15), а висока на мазнини - 70% от калориите (НЕ ОТ ХРАНАТА) трябва да идват от мазнини, защото за съжаление и белтъчините водят до отделяне на инсулин в по-малки количества, но натоварват и бъбреците. Не казвам обаче, че храната трябва да е като грамаж от мазнини - 2/3 от чинията ти трябва да са зеленчуци, примерно с задушени с масло, 1/4 да ти е парче МАЗНО месо или риба, защото мазнините дават много енергия и с малки количества храна ти е достатачна. Белтъците, които са ти необходими ще си дойдат естествено, защото каквото и месо, риба или млечен продукт да вземеш - все 70% от грамажа минимум са белтъчини. Гледай да си набавяш мазнините, белтъчините не ги мисли, но в никакъв случай не се тъпчи нарочно с белтъчини - примерно с шейкове от соев протеин, млечен протеин или белтъци от яйце, пилешки гърди - винаги консумирай белтъчините си с ЕСТЕСТВЕНИ храни - не яж примерно само белтъка на яйцето, но и жълтъка, не яж пилешко без кожата и така нататък.


Цитат Владо

„Даже почти целия юли бях на плодова диета с малко кисело мляко, мюсли, лещички, рибена супа, много движение, море и т. н. което даде незабавни резултати. „
Махни лещи, бобови, МЮСЛИ и плодове от диетата си!
Почувствал си се добре, защото си спрял мазнините - увреден черен дроб не може да преработва вече мазнините и мазнините са противопоказни за него.
Затова и на този етап не бива да ядеш по високомаслената диетата, която препоръчвам, а първо трябва да си изчистиш черния дроб!!!

Също ако имаш проблем с черен дроб ще трябва да внимаваш с фруктозата от плодовете и временно да намалиш плодовете до минимум. Захарозата я изчиства инсулина - фруктозата ДИРЕТНО отива в черния дроб и тя води до затлъстяването му. До скоро само алкохолици имаха затлъстял черен дроб!

С болен черен дроб за съжаление и мазнини не можеш да консумираш много, но ти си имаш 20 кила свои запаси - когато гориш своите мазнинки, ти не натоварваш черният си дроб - 1 кг. мазнини са ти 7500 калории - това е златен резерв!!!, така че ето ти я енергията!!! - направи 2 седмици МИНИМУМ веганска диета само на зеленчуци БЕЗ КАРТОФИ И БОБОВИ, ядки (БЕЗ ФАСТЪЦИ, ТЕ СА ВИД БОБ), салати, може 1 плодче на ден да кажем и като мазнина само зехтин и масло да си овкусиш зеленчуците, няма ограничение за подправките - СОЛ също не ограничавай за да не се обезводниш. Не е вярно, че солта увеличава кръвното налягане. Увеличава кръвното налягане само при хора с високо кръвно, защото задържат течности, но ти като спреш хляб и ко. ще освободиш страшно много течности и можеш да се обезводниш без достатачно соли. Признаци за обезводняване са главоболие, замайване, безсъние, аритмия. Не е опасна дори аритмията - пий вода с 1 чаена лъжица хималайска сол и лимон! Магнезий 400 мг. примерно Магна Марина - естественот водорасли, Йод Келп естествен от водорасли.
Ако се чувстваш добре, продължи с диетата още 2 седмици и така докато издържиш - идеята е да се изразходи складираната мастна тъкан в черния дроб и да му се даде шанс да се възстанови на клетачно ниво. На тази диета можеш да си с месеци, но си вземи от аптеката B витамини БЕЗ калиев карбонат като филър - препоръчвам ти препарата за черен дроб Хепасейф S , който е само витамини В групата, но естствени и без калиев карбонат. Има и Хепасейф само с екстракт от бял равнец - и него препоръчвам., но само с билките и чайчетата няма как да се оправиш - трябва му почивка на твоя черен дроб, трябва му СПА ако щеш, разтоварване!

ЗА ТЕБ на този етап високомаслената диета не е подходяща с две думи, дори белтъчини не са препоръчителни - само леки зеленчуци, салатки, маслини малко, авокадо - ей такива храни, много лекички, бульончета и така нататък.

Няма да те лъжа, черният дроб има нужда от доста време, за да се възстанови, но това е единственият орган, който може да се възставнови на 100% напълно

Имаш 20 кг. собствени „паржолки“, не се притеснявай ни от гладуване, ни от диетата за изчистване на черния дроб. Няма да умреш ако си 1 месец на зеленчукова диета ама изобщо.

Не ти знам какво ти е кръвното налягане актуално, но според мен трябва или да спреш напълно, или да намалиш лекарствата за това. Като свалиш килограмите и без това налягането ще ти спадне. Не се ограничавай откъм месо (СЛЕД КАТО СИ ИЗЧИСТИШ ЧЕРНИЯ ДРОБ), защото също мита за холестерола е развенчат - холестерол си правиш сам иначе колкото ти е нужно Не холестеролът води до калциране на кръвоносните съдове, а изненада - калцият.... Без инсулин се живее (като не ядеш не секретираш примерно инсулин и не умираш), но без холестерол се умира веднага, защото това е градивната частица на всички хормони и без нея не може и хипофизата да управлява органите ти.
Забрави за теориите за холестерола - яж и яйца, и месо, но като си оправиш черния дроб.
Хлябът спри веднага. Той не е необходим с нищо - не съдържа никакви витамини, минерали. Преди съвременните методи на обработка е съдържал витамин Е. Днес дори пълнозърнестият не съдържа витамин Е. Пълнозърнестият не е по-добър от белия хляб, просто има МАЛКО повече баластни вещества. Спри на 100% хляба и всичко житно. Ако толкова искаш да ядеш нишестени неща - яж картофи, поне има малко повече хранителни вещества и няма да ти дразни червата, но на този етап те съветвам да спреш всякакви нишестета.

За бъбреците - има пак един вид камъни - такива от калциев карбонат. Само калциевият карбонат прави камъни. Вземи си витамин К2 да го разградиш, но ще трае много- яж много зелени зеленчуци - зеле зелено, салата, спанак, броколи, морски водорасли и всякакви екстракти, таблетки от тях.
Интересно, но помага също яденето на черен дроб...черният дроб е най-богатата на хранителни вещества храна в света - яж дори при зеленчуковата диета чат-пат черен дроб или други вътрешности - шкембе чорба да кажем е една бомба от колаген!!!

Чудесна идея би било да отидеш на почивка в Хисар в санаториум, плаща НОЙ ако работиш или си пенсионер. Плащаш само 20 лв. за стаята. Има и уникални хотели с минерална вода, които извън сезона (лятото) са много достъпни.
Майка ми имаше 2 неработещи бъбрека и се излекува с елементарна мярка - почна да пие вода хисарска и то от магазина (ниско минерализираната даже) и да пие редовно при жажда - не повече от 1-2 литра да е пила на ден и беше достатачно, но ходи всяка година на Хисар. Беше млада (в 30те си години) и се оправи, а искаха да ѝ махкат бъбреците. 1 бъбрек ѝ отвориха и махнаха камъните, а вторият беше изсъхнал, но тя не позволи да ѝ го махнат. Пий вода от Хисар, ако можеш да си позволиш - италиански води - те идват от вулканични области.

Днес майка ми е на 60 г. и няма такива проблеми, но пие вода при жажда, а преди е забравяла да пие вода. Двата бъбрека работят днес нормално и няма камъни в тях.
Също бъбреците много ще ги щадиш ако направиш диетата, която ти препоръчвам

Можеш и с гладуване, но ти е било неправилно захранването - не можеш да се захраниш със сокове, за Бога. Захранването трябваше да ти бъде със зеленчуци, масло, зехтин, риба, после месо, яйца. Но не е необходимо такова глалдуване чак - можеш 2 дни в седмицата да си правиш почивка с гладуване, но най-добре ще да е да направиш зеленчуковата и салатова диета, която ти препоръчах. Също да си вариш бульони пилешки да кажем с оцет, лимонче, СОЛ и няма да усетиш диатата.
Пий лимонов сок с вода и сол за хидратация.
Също пий всяка сутрин на гладно 1 лъжичка ябълков оцет с вода - много полезни бактерии за червата и полезни витамини като цяло.
Имай в предвид, че таблетките за високо кръвно водят до... импотентност при мъжа, така че мисля, че имаш много силна мотивация да ги елеминираш. Внимавай - ако правиш зеленчуковата диета, която ти препоръчвам ще изхвърлиш 4-5 литра вода и ако не намалиш/спреш медикамента за високо кръвно, много е възможно да припаднеш...заради ниско кръвно - още първата седмица ще изхвърлиш страшно много вода. Намали поне таблетките или се наблюдавай!

НЕ ВЗИМАЙ НИКОГА ТАБЛЕТКИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ХОЛЕСТЕРОЛА - така наречените стетини ще бъдат скоро забранени в САЩ. Има множество дела срещу фармацефтичните компании. Страничните ефекти са.... СМЪРТ и то заради психически заболявания и самоубийство. Има и вицове по темата лекарски „Като изпиша стетини няма да умреш от високо кръвно, ще се самубиеш преди това“. Стетините пречат на синтеза на много важни хормони, човек изпада в много тежка депресия и се самоубива - в САЩ делата са тежки и свързани с огромни обезщетения, чака се забрана на стетините!!!

Успех и ме послушай - 2 седмици да направиш зеленчуковата диета и ще се почувстваш като нов. Няма какво да губиш.
Не те разбирам - как си могъл да се откажеш от месо, яйца и други ЕСТЕСТВЕНИ и натурални храни, но не можеш да се откажеш от хляба, който си е на 100% обработена храна, а житото е на 100% култивирано от човека растение, което само преди 10 000 години не е съществувало
Мисли реално каква е естествената храна на Хомо Сапиенс.... не е хляба (жокер! ), а месо, яйца, млечни продукти, зеленчуци, малко количество плодове (ако намерят) - дори зеленчуците са култивирани честно казано, но както и да е - те са поне богати на хранителни вещества, баластни вещества, нямат почти никакви калории, БЕДНИ НА ЗАХАРИ, нямат фруктоза или съвсем малко - само картофа и ряпите са богати на захари (нишесте), но дори моркови, лук и репички можеш да си похапваш свободно.
Пробвай със зеленчукова/салатна диета - ще се родиш, но това е само временна диета - дългосрочно вече с изчистен черен дроб трябва да включиш в менюто си задължително МЕСО, РИБА и морски дарове, ЯЙЦА, млечни продукти, вътрешности като черен дроб, защото ще ти липсват важните за живота микроелементи и аминокиселини. Не забравяй масълцето върху зеленчуците и зехтина в салатата! Ще ти е много вкусно, гарантирам!
Дори на хората без болен черен дроб препоръчвам поне 2 седмици такава разтоварваща диета, но на зеленчуци без картофи и бобени, без плодове! Гъбите също са чудесна храна!
Това не означава, че веганите се хранят здравословно - тях ги наричаме още хлебани - те ядат предимно хляб, сладки неща, ориз, картофи и след като си изхарчат резервите от аминокиселини, желязо и В витамини, почават да се разпадат, особено жените....но това е друга тема.



Ина

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ea4aba3799
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Ако се кара един месец на зеленчуци и горски плодове, може ли да се набавят аминокисели, ако си взема BCAA? вместо храни, богати на протеин

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fdbe6dbeaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   н 20, от 1 месец на зеленчуци и горски плодове няма да изпиташ недостиг на аминокиселини. Веганите с години ядат така, за да изчерпат резервите си, така че спокойно. Дори може човек на пълен глад да е над 1 година - това е световният рекорд на много дебел човек.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ec2492f8b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Аз съм го пила преди 4 години, и също съм с поликистоза.
Като дъщеря на медицинско лице те съветвам да не се вглюбяваш толкова. Ако мислиш за всичките странични ефекти лошо може да ти стане. А ако си втълпиш, че ще те хване диария, ми ще те хване.
Честно казано съм учудена, че чак тема си пуснала, но все пак уважавам мнението ти да поискаш съвет..
Обаче аз.. съм с диария вече 4 - ти месец (! ), но се лекувам; лекувам няколко неща с лекарства. Като преди бях на хомеопатия, но за жалост не беше много ефикасно за моите случаи.
Едновременно се грижа за себе си в абсолютно всеки аспект, съответно и лекувам, както споменах, но в никакъв случай не изпадам в паника и притеснения, особено, ако не са чак толкова основателни.

Ж21

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ba7a4f8fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Вземам Глюкофаж вече15 години. Действието му е свързано с евакуация на червата. Диария. Ако имам нещо пътуване или излизане място без тоалетна ям малко и вземам една Смекта. На следващия ден всико е по старому. Опитай да обсъдиш с ендокринолога страничните явления от Глюкофажа и дали не може да се замени с друго. Прочети в листовката действието му не е свързано директно с обмяната на веществата. Целта му е неусвояването на захари.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f08ca36238
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Страхотни съвети, много премислени, прекарани през собствен опит, които не съм срещала никъде другаде, благодаря!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 06ce37ff76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   От 3 години пия глюкофаж1000 обяд 1 и вечеря 1
Възможно ли е от него да ме болят краката от колената на долу и имам чувство, че глезените ми са подути. Дали е страничен ефект

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ce33727d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Метформин е един от най-безопасните препарати изобщо.
Има странични ефекти, защото върши някаква работа.
Добавките, които се рекламират "без странични ефекти" съответно и никаква не я вършат.
Пийте си го спокойно за диабет тип 2.
Има и други състояния при което е препоръчителен, но това вече не е по темата.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: fc1e276f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   А какво ще кажете за резултати при изследвания - кр. захар в норми инсулин завишен на 60 мин. Събуждане посред нощ 2, 3, 4 часа през нощта и глад - хапване каквото ти падне. При прегледа доктора заявява че кръвната ми захар пада и затова се събуждам вечер от глад....?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker