Паник атака - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Паник атака
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1272 пъти
Здравейте момче на 16 години съм съжалявам ако темата се повтаря всичко стана преди 2 месеца и половина една седмица преди да завършим училищите за жалост пуших трева след 40 50 минути ми стана лошо, исъхна ми устата почнах да треперя сърцебиене имах чуство че ще припадна и ще умра озвикаха бърза помощ дойде линейката зеха ме треперих майками беше до мен и си мислех че всеки момент ще издъхна влезнах в бърза помощ сложиха ме на системи за около 2 часа се оправих после лежах 2 дена в болницата изписаха ме иследвания кръвни сичко в норма освен кръвната ми захар която е паднала но я стабилизираха и така та да си дойдем на темата исписаха ме след два дена пак се пофтори сърцебиене сухота в устата чуство че ще получа инсулт инфаркт кръвоизливи и всякакви такива работи ходихме при личната кръвно 140/80 пратиха ме при децки кардиолог гледа ме на ехограф сичко е в норма обаче кръвното отново беше високо тоя път 150/90 както и да е едно извесно време беше така но това се повтсряше прилошаване сърцебиене после световъртеж подкосяване на крайниците трудно дишане имах чуство че ще умра ходих пак при личната прати ме при психиатър исписа ми антидепресанти оказа се че съм имал паник атаки които наистина наподобяваха предсмъртно състояние имах чуство че ще умра секи момент сега вече месец ги пия но ме е страх че ще ми се случи нещо лошо мисля си че ще фана някаква болест и че ще умра или че ще получа имфаркт инсулт кръвоизлив или че ще катастрофирам както съм в кола или че някой ще ме заколи беше ме страх да а излизам от нас сега вече си ходя сам но имам ужасни мисли в главата страх ме е от гробища дори като видя никролог моля дайте ми съвет! (Съжалявам ако има правописни грешки)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4d3fbd157c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Паник атаките са нещо ужасно за този, който ги преживява и нещо често неразбираемо за околните, понеже външно на потърпевшия му няма нищо...
По темата са изписани много книги, в психологията паник атаките са добре изучени.
За съжаление психотропните вещества в тревата ( предимно Тетрахидроканабинол ) могат да отключат паник атаки, което е също добре описано в научната литература.
Добрата новина е, че с днешните медикаменти могат да бъдат добре държани под контрол. Един от тях, и според мен много добър е Есциталопрам.
Твоят псохолог/психиатър трябва да те следи отблизо и да напасва дозата съответно. Много важно е да се знае, че тези антидепресанти не действат като аспиринче веднага, а минават дни до седмици докато развият действието си.
Ако състоянието ти в момента както го описваш продължава повече от две седмици след започване на приемането на медикаментите, вероятно трябва да се напасне дозата или да се смени медикацията (не всички медикаменти действат еднакво добре при различни хора).
Успех!
М48, с известен опит с паникатаки.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 22f0ca8f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, разбирам какво изживяваш моят мъж също получаваше. 2 години с антидепресанти и успокоителни. Лечението му беше ксетанор диазепам. Разбира се пиеше ги по схема. Да ти кажа нямаше голям резултат. Сега не е получавал от 6 месеца, сега пие жълт кантарион на таблетки. Неговото спасение беше че сменихме местоживеенето
Стресът, напрежението, всичко което го напрягаше и изнервяше и беше причина за появата на на паник атаките останаха в старият град. Помисли кое те напряга толкова каква е причината. Главно неговите паник атаки се започват след рязкото спиране на алкохола. После нервите и притесненията го довършват, т
Е. задълбочават. Бил е зависим. Колкото до твоите не знам колко време си пушил трева, но сега предполагам след случката не палиш и може би рязкото спиране оказва някакво влияние. При кризите му 1 хапче валидол под езика. Самата нагласа че това хапче му е спасителя му влияеше на психиката и времетраенето на атаката се скъсяваше. Не че валидолът е супер ефективен, а самата идея в главата че това е нещото което ще помогне даваше резултат. Всичко е в главата. Виж забелязах че пишеш понижение на кръвната захар често се изпада в шок заради това. Всяка сутрин на гладно една супена лъжица истински пчелен мед, може и 1лъжица захар в малко хладка вода, но медът епо- ефиктивен.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e1fc3d84fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може би имаш някаква невроза отключена в следствие на първоначалната случка, която съответно причинява и паник атаките. Кофти момента е че са те пратили директно при психиатър а не при психолог и/или терапевт. Лекарствата потискат симптомите в някаква степен, но никога не решават истинската причина за проблема. Посети въпросните специалисти и се консултирай дали е добре да намалиш антидепресантите и да започнеш терапия. Според мен такъв вариант имал по-добри резултати при теб.

Успех.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4ee4dee32b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не се извинявай за правописните си грешки. Поправи ги.
Психичните проблеми не са основание да занемаряваш образованието си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker