Малък или среден... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (101652)
 Любов и изневяра (24143)
 Секс и интимност (11856)
 Тинейджърски (20612)
 Семейство (5147)
 Здраве (8148)
 Спорт и красота (4246)
 На работното място (2336)
 Образование (6264)
 В чужбина (1357)
 Наркотици и алкохол (970)
 Измислени истории (744)
 Проза, литература (1534)
 Други (14148)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Здраве

Малък или среден...
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 10931 пъти
Здравейте....Исках да ви попитам за едно нещто...Аз съм на 15 години и имам проблем с пениса....Когато съм в ерекция пениса ми е 14 см. (Среден...Това е добре ) Но ...когато не съм той е много малак...някаде 7 см. ...Това вобще не ме успокоява...И между другото повечето от приятели ми са правили секс ...но мене ме притеснява този проблем и ме е изсрам.....Когато мастурбирам нямам проблели ...но имам малка пречка с кожичката ... немога да си оголя хубаво главичката....аз съм леко пълничак но незнам да ли от това е проблема...Хайде Много Ви Моля Помогнете ми с тези проблеми...искам да водя нормален живот....БЛАГОДАРЯ НА ВСЕКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3f310e6aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (218549 гласа)

1.   За кожичката отиди на хирург и ако трябва малко ще те цепне покрай главичката и смятам че всичко ще бъде наред. Според мен, когато му дойде времето и ти ще преспиш с момиче, все още си на 15.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b3016645f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пич спокоино за кожичката на никав хирург нема да ходиш. Кат си праиш... почивки пробваи да го забелваш до краи може и да те боли в началото ам нп после ше почне да се забелва как си трее спокс ;)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 26b5a09c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Няколко са причините не позволяващи на нормален полов мъжки член да заеме анатомически нормалното положение с открита, заголена, забелена изцяло главичка. Тук ще ги сведем до най-честите:

1.ФИМОЗА
2.СИНЕХИИ
3.КЪСО ГЕМЧЕ

Веднага искам да обърна внимание: 1.ФИМОЗА, 2.СИНЕХИИ, 3.КЪСО ГЕМЧЕ - са съвсем РАЗЛИЧНИ неща и терапевтичният подход към всяко състояние е различен. Трите състояния могат да се комбинират по различен начин и да бъдат налице при един индивид. Рядко явление е и трите състояния да са налице при едно подрастващо момче, но се случва все пак.

1.ФИМОЗА

Фимозата е състояние, при което отворът на препуциума /кожичката покриваща главиката/ е стеснен и не позволява свободно да се открива главичката. Фимозата най-често е вродена, но може да бъде и придобита.

ВРОДЕНА ФИМОЗА

Това е много често срещан проблем при момчетата. При разпадналото се училищно здравеопазване и отслабените връзки на доверие в семейството, проблема добива все по-голяма острота.

Нормално през първата година след раждането при повечето момчета главичката не пениса НЕ може да се оголва. Това се дължи на епителното срастване между вътрешният лист на кожичката и лигавицата на главичката. Това е НОРМАЛНО за този период от живота и се нарича "физиологична фимоза". Постепено с израстването тази физиологична фимоза би трябвало да отшуми сама плюс малко помощ от родителите. Когато това не се случи е налице истинска фимоза. Дължи се на дълъг препуциум /кожичка/ и циркулярно стеснение на неговия връх. Фимозата може да бъде различно изразена по степен, като в най-тежката си форма затруднява уринирането, урината излиза на тънка струя, като понякога в момента на уриниране членът се издува като мехур. Средните по тежест и леките форми на фимоза се изразяват по многообразен начин. Най-често порастналото вече момче отчита, че при ерекция не може нормално да открие, заголи, забели изцяло и напълно главичката на члена си поради наличието на по-тесен от обема на главичката кожен пръстен намиращ се в преуциума. Или опитите за такова откриване са свързани с чувство на болка, стягане и напрежение. Анатомически нормално при ереция кожичката трябва да може свободно и без напрежение да оголва главичката до зад нейният ръб, венец, корона. Когато това е невъзможно, най-често това са симптоми на фимоза. Фимозата може да бъде хипертрофична форма - при дълъг препуциум /при който трябва да издърпате част от кожичката назад за да уринирате/ това е най-често при вродената фимоза, и атрофична фимоза - при къс препуциум, най-често при придобита фимоза.

ПРИДОБИТА ФИМОЗА

Дължи се на заболявания или травми на половия член, препуциума или някои системни заболявания.

При деца е възможно физиологичната фимоза да се усложни с баланопостит и възпалителният процес предизвиква разрастване на съединителната тъкан, която прави отвора на кожичката плътен и тесен.

При порастнали момчета лошата хигиена може да доведе до остър или хроничен баланопостит и до същия резултат.

Травми химически и физически:
-популярните по тиин форуми "рецепти" за химическо изгаряне на "бели пъпчици по пениса" с какви ли не вещества от течен азот, през ацетон до пасти за зъби - водят до заместване на нормалната тъкан с фиброзна и до фимоза. Идиотските съвети, че при късо гемче то "трябва да се скъса с як напън при секс" водят до същото - формира се неразтеглива съединителна тъкан и вследствие фимоза.

Дългогодишният некомпенсиран диабет води до фимоза.

ЛЕЧЕНИЕ

ВСИЧКИ форми на фимоза се лекуват ЕДИНСТВЕНО хирургично! Няма НИКАКЪВ начин вие сами да решите проблем с фимоза! Прави се малка операция за отстраняване на "тясното място". Оперативната интервенция може да се извърши по много и различни методики и с различни техники това ще прецени хирурга на който сте се доверили. Операцията се нарича циркумцизия и дали ще бъде обрязване или надрязване, дали след като всичко приключи главичката ви ще е изцяло оголена в покой или частично ще е покрита с кожичка - зависи от конкретния проблем при вас. Това решава хирурга, но е мн ВАЖНО да разберете, че той е длъжен подробно да ви обясни какво ще се прави, като вашето мнение и желание са решаващи при обсъждането!

Често задавани въпроси за обрязването:

-"боли ли?" - не, не боли! операцията може да се извърши под местна или под обща упойка. По време на манипулацията няма да усещате болка.

- "колко време трае операцията?" - различно. зависи от конкретният случай, но е въпрос на минути.

-"ако ме обрежат няма ли да стана турчин?" - не, няма. Smile ще станете нормално младо момче ползващо свободно члена си по предназначение. Обрязването е изключително стара човешка практика, практикувало се е хиляди години преди да се появи Исляма или турците. Исляма само заема тази полезна за времето си практика, никъде в Корана няма изискване за обрязване за да бъдеш мюсулманин. Нещо повече - сам Господ Иисус Христос е обрязан на осмия ден след раждането Си, каквато е традицията тогава, така че няма никакъв проблем християнин да се обреже щом сам Христос е обрязан. Вижте е някой православен Църковен календар какво празнуваме на 1 януари всяка година - "Обрезание Господне". Smile

-"след операцията ще ме боли ли?" - както при всяка рана и след тази манипулация ще има период на възстановяване. В наше време фармацията е стигнала много далеч в борбата с болката и е престъпно тези възможности да не се ползват, но все още има такива "келеши-хирурзи". Лекуващият ви хирург би следвало да ви предпише системни аналгетици и локални /местни/ такива, така че възстановителния период да премине без сътресения. Настоявайте за това! Ако той все пак пропусне - попитайте тук, ще помогнем Smile

-"как да се справя с болезнените нощни ерекции?" - лесно Smile има си фармакологични средства, които хирургът трябва да ви предпише за началния период. Ако забрави - подсетето го с нетърпящ възражение тон на Пациент Smile

-"след колко време ще мога да правя секс?" - различно, но не чак толкова много колкото ще ви се струва в началото. Ще започнете да мастурбирате съвсем скоро след операцията, а да правите истински секс ще ви възпира само "естетиката" на органа, която в началото ще смятате за отчайваща.Smile Но ви уверявам, че когато вс отшуми ще се гордеете с новия имидж на пишока си Smile

-"може ли да се смали члена ми след обрязване?" - тц! Smile не може! напротив, когато цялата главичка бъде свободно оголвана ще изглежда доста по внушителен защото ще се вижда най-широката му част - ръбчето, венеца, короната на главичката Smile

-"ще ми останат ли белези по пишката?" - не! в течение на времето всички видими белези ще изчезнат, накрая ще имате само леко по-тъмен пръстен на мястото на среза, но той ще е на нивото на съседната кожа и изобщо нищо няма да личи.


ЕДИН СЪВЕТ

Ако имате фимозен пишок и отивате на операция - настоятелно ви препоръчвам да снимате пишока си ПРЕДИ операцията с камера gsm, фотоапарат или каквото и да е във фаза на покой и фаза на на ерекция поне в две плоскости - отгоре и отдолу, а след операцията да правите снимки от същия ракурс поне през седмица. Така един ден когато/ако се наложи децата ви да преминaват същата процедура за корекция - няма да изпитват този ужас, през който вие минавате.

КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО НЕ СЕ ОПЕРИРАМ

Хмм..ще се случват различни неща, и никое от тях няма да е приятно:

- създават се условия за баланопостит: смегмата, потта, секрета на мастните жлезички, попадналата урина и сперма са идеална хранителна среда за патогенни микроорганизми. възпалението може да протича остро или хронично и да има много, ама много тежки последици за сексуалните ви възможности

- пълноценният полов живот е силно затруднен, а често и невъзможен

- при продължителна фимоза съчетана с хроничен баланопостит и задръжка на смегма риска от развитие на рак е стотици хиляди пъти повишен

- най-честото и най-опасно усложнение е т.н ПАРАФИМОЗА

ПАРАФИМОЗАТА Е СПЕШНО СЪСТОЯНИЕ!
Получава се, когато момче с фимоза принудително, насилствено - при мастурбация или полов контакт - оголи, забели главичката и тесният отвор на препуциума /кожичката/ се изтегли зад сулукс коронариус /ръбчето, периферията, короната/ на главичката и не може да се върне обратно. Образувалият се тесен пръстен ЗАД главичката притиска съдовете и смущава кръвната циркулация. От застоя се получава бързо увеличаващ се ОТОК на тесния пръстен и главичката и той изключва връщането на кожичката. Главичката и пръстена добиват синкав цвят, което показва че клетките страдат от кислороден глад понеже няма обмяна на кръв. Скоро след това започва некроза, гангрена - клетките на главичката умират от недостиг на кислород. Един глупак беше писал: "по добре ОТРЯЗАН, отколкото обрязан" - е точно това чака всеки с фимоза направил парафимоза и чакал "да се оправи само"! ЗАПОМНЕТЕ: заклещи ли се кожичката зад главичката НЕЗАБАВНО ОТИВАЙТЕ ПРИ ДЕЖУРЕН ХИРУРГ! ВЕДНАГА!!! Въпрос на минути до часове е дали ще имате изобщо пишка или след като направи гангрена ще я отрежем за да ви спасим, ако че за какво ви е такъв живот след това не знам! Ето ТАКА изглежда парафимозата и нейното лечение.2.СИНЕХИИ

Синехиите представляват слепвания, сраствания на вътрешния лист на препуциума /кожичката/ с лигавицата на главичката на члена непозволяващи напълно или частично откриването, оголването, забелването на главичката. (Възможни са и при момиченца, където се проявяват като слепвания на малките срамни устни.)
По-горе вече беше казано, че почти всички момчета се раждаме със слепнала за главичката кожичка и невъзможност да се оголи главичката до към първата година от живота. Това е нормална физиологична защита на нежните тъкани през този жизнен период.
С израстването, съобразно индивидуалните генетични и анатомични особености на вс момче главичката постепенно започва да се разлепва и оголва в различна степен, като този процес започва около втората година и завършва като правило към 6-7 година на детето. Днес вече се приема, че ако не създава други проблеми разлепването може да продължи до около 10-11 годишна възраст когато члена започва да нараства. Когато обаче настъпи баланопостит или баланит /възпаления/ разкриването, разлепването на главичката се прави след стихване на възпалителния процес независимо от възраста на момчето.
Ако до третата година пениса на детето не позволява никакво оголване на главичката – родителите трябва внимателно да помогнат на този процес при всяко къпане като внимателно, без усилие, натиск и напъване забелват по малко кожичката.

ЛЕЧЕНИЕ НА СИНЕХИИТЕ

Лечението се състои във внимателното и ПОСТЕПЕННО разлепване на слепените участъци, когато те са узрели за това. Извършва се от мамите и татковците в ранна възраст, от самото момче когато е поотрасло или от спец-хирург в затегнатите случай. Синехиите НЕ се лекуват с “операция”. Хирурзите и педиатрите от старата школа все още прилагат дивашкия метод на едномоментно принудително разлепване, което е абс погрешно и води до описаните по долу следствия! Разлепването от медик се прави САМО под локална упойка, без да се ползват остри хирургични инструменти. Допустимо е само ползване на жлебовидна притъпена сонда. Ваше право е да ИЗИСКВАТЕ ползването на упойка или да откажете манипулацията! В домашни условия поотраслото момче може да опита с маслен разтвор на витамин А, или с бебешки олио-гел при всяка мастурбация да разлепва по МАЛКО от слепените участъци. Тежките случаи налагат да се търси квалифицирана помощ.
При наличието на синехии хигиената на половия член следва да бъде със завишени изисквания за да се избегне възпалителен процес: щателно измиване сутрин и вечер, щателно промиване след еякулация, бани с отвара от лайка, антибактериални средства и т.н..Maстурбацията, играта с половия член с цел самозадоволяване или сексуалните контакти трябва да се провеждат само с обилно ползване на неутрални лубриканти /смазки/.

ВАЖНО: всяко НАСИЛСТВЕНО разлепване води до:
- силна болка, психичен дискомфорт, комплекс на страх и отказ на детето да бъде пипано „там”. В полово активна възраст този детски комплекс резултира в страх от лекари както и невъзможност за нормално сексуално общуване с половия партньор.
- насилствено разлепените места много бързо срастват отново, като ръбцуват това често води до истинска ръбцова фимоза и съответно до обрязване рано или кусно.

Трябва да стане яно, че синехиите /слепванията/, са нещо различно от фимозата и могат да са налице самостоятелно без да има фимоза! Възможно е обаче да е налице и фимоза и синехии и тогава обрязването радикално разрешава и двата проблема.

3.KЪСО ГЕМЧЕ

"Късото гемче" е третата най-честа причина за полов дискомфорт и тревоги сред момчетата.
Гемчето се нарича още френулум или юздичка. Във форумите често се описва като "ципа", "жила", "кожичка"

ВСЯКО момче се ражда с гемче. Гемчето е нормална част от мъжкия полов орган и има своята роля във физиологията и сексуалната функция. Представлява гемчето, юздичката, ципата, жилата, кожичката свързаща долната част на пениса с главичката в мястото, където тя се разполовява на две полукълба.

Късото гемче изглежда ТAKA , или ТАКА , или по ТОЗИ начин .

Късото гемче е вродено състояние, което може да бъде съвсем самостоятелно или да е съчетано с вродена фимоза (което не е задължително).
В детство затруднява оголването на главичката и (ако е) съчетано с фимоза способства развитието на баланопостит и последствията му.
В полово зряла възраст късото гемче предизвиква дърпане на главичката в ерекция и болка при мастурбация или полов акт.

Основният проблем е че рано или късно късото гемче при интензивна мастурбация или полов акт се разкъсва.
Това вероятно е източник на момчешкия фолклор, че при първи полов контакт И при момчето нещо "се къса".

Запомнете: при момчето нито при първия, нито при последния полов акт нещо "се къса"!

Когато това все пак се случи означва че принудително е било скъсано късо гемче.

Това е съпроводено с остра, много силна режеща болка която продължава много дълго и с обилно кръвотечение, което е трудно да бъде спряно с подръчни средства.
Това е така, понеже гемчето е много силно кръвоснабдено и през него минават важни нервни пътища.

Когато късото гемче бъде скъсано принудително - на мястото на разкъсването се образува фиброзна тъкан.
Тъканта ръбцува и в този ръбец се въвличат нервните кожни окончания, които формират един нов, патологичен център на дразнене при полов акт, чийто краен резултат е преждевремената еякулация (често след 3-4 фрикционни движения).

ЛЕЧЕНИЕ НА КЪСО ГЕМЧЕ

Лечението е само оперативно. Нарича се френулотомия или пластика на гемчето. Изглежда приблизителноТАКА. Може да се извърши по различни способи и технологии.
Премахването ма късото гемче НЕ означава обрязване, ако не е съчетано с фимоза.
Когато проблема е само в късото гемче след френулотомия външния вид на пишока ви няма да се промени.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a70cbd1b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момче на 16г.: Едно голямо БЛАГОДАРЯ на човека, който е писал коментар "номер 3"!!! Прочетох го целия и съм много доволен от написаното, но явно трябва за всеки случай да отида на лекар! А на пича, който е написал въпроса, бате отиди и ти на лекар за всеки случай, както сигурно сам знаеш ~> По-добре късно, отколкото никога !!! ;)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 652f1c230b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Мен, какво като приятелите са правили секс аз сам на 13 години и не познавам много да са правили секс но и ти ли тря да правиш замислисе какво идва после гледах преди малко тема как са фанали едно момиче.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 537577e9ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   здравейте аз съм на 17 и имам малък проблем. не мога да си забеля кожичката докрай а само около половината, ако някой има същия проблем моля ви да пишете

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6255074725
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте, може ли някой да ми препоръча хирург/уролог който извършва операция по отстраняване на препуциума(сюнет) но да работи с здравната каса или да взима нормални цени.Водих сина ми при Д-р. Карачоров и ни иска 200лв. което според мен е страшно много.
Ако имате опит с някой доктор хирург/оролог моля ви да пишете.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8bb97b2943
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Помощ. Синът ми е на три и половина и днес се удари скапака на клекалото. Потече му малко кръв и от спешното казаха или ще го шием или ще го обрязваме ама трябва да решите до утре най-късно. Понеже съм невежа за мен раничката е нищожно малка няма ли неоперативно лечение. Раничката е до легенчето или там кокто се нарича.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4be2c9f1cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   8, обрязвайте го и да се свършва, иначе после може да има проблеми да си забели члена от кожичката , възпаления и ко.....а момичетата в днешно време не им дреме дали е обрязан, защото на порното само такива има и са виждали

в САЩ всички деца (и християните) са обрязани, за да си нямат проблеми...споко...питай лекаря каквото каже, ама обрязването си е чиста работа, ако е по медицински причини

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e91c1c6076
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Спокойно бе човек. Още си много малък за да ти се забелва цялата главичка. Постепенно с мастурбирането кожичката ще ти стане по еластична, и ще ти се забелва цялата главичка. Всички момчета сме били така като по- малки.
Нямаш фимоза. При фимозата главичката изобщо не може да се открие.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e6cddc6a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

11.   Обрязването е пожелание

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f02d6938ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До автора. Аз нямам твоя проблем с кожата, но при мен в нееректирало състояние е 9см, а в еректирало 11, 5см. Това много ме смущава.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker