Ще ми стане ли нещо от захарта? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ще ми стане ли нещо от захарта?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1363 пъти
Здравейте! Търсих в интернет подобен случай, но за съжаление намерих нищо. Проблемът е, че аз адски много обичам мед. Днес майка ми беше взела някакъв заместител на меда, който пише, че съдържа 95% фруктозо-глюкозен сироп и 5% мед. Бях адски гладна и исках само да го пробвам, но не знам какво ми стана и изядох цялото бурканче. То беше 400 гр. В 100 гр. пишеше, че се съдържат 350 калории и 80 гр. захар, тоест съм приела 1400 калории и 320 грама захар. Дали ще ми стане нещо? Принципно винаги съм обичала да си похапвам мед, но никога не ми се е случвало такова нещо. Възможно ли е да напълнея или да ми стане нещо с инсулина в кръвта? И на какво може да се дължи това, че имах такъв апетит за сладко? Принципно не съм с наднормено тегло - 165 съм висока и съм 52 кг, на 18 години съм. Моля ви да публикувате историята ми, защото съм адски уплашена.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8be8e6ec00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, може да ти стане. И причината за този апетит е била, че си гладна.... Ти сама го каза. Аз не съм лекар, но ти ще трябва да посетиш и да си сигурна.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3324087ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Предлагам ти да споделиш тази история с ЛЛ и да ти пусне изследване за кръвна захар и инсулин.При свръх инсулин има зверски глад за захар. Направо не ми се мисли какво си си причинила.Естествено,че това е много вредно ,малко е сложно тук да ти обяснявам механизма. Изобщо не купувайте такъв псевдо мед,изобщо и мед,след като не можеш да се контролираш.Ползите от меда са малко прехвалени,спрямо вредата,която може да има.По-точно-лъжичка-две не е проблем,но да се яде като кисело мляко е голям проблем

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a3f34305c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От един път не мисля, че може да ти стане нещо.
А защо купувате изкуствен "мед"? Истинския, освен че е полезен, съдържа много повече фруктоза, отколкото глюкоза.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fb8eb2ce2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Определено ще ти стане „нещо“ ако продължаваш да се храниш така, но няма да е веднага, а може да трае години.
С течение на времето ще станеш резистентна към собствения си инсулин, защото за да се оттърве тялото ти от толкова много захар, ще секретира огромни количества инсулин
Фруктозата в меда и заместителите, които купува майка ти е още по-зле от захарозата - отива ДИРЕКТНО в посока черен дроб и го затлъстява, а захарозата поне чрез инсулина се чисти и става мастна тъкан (мазнинките не ти идват от ядене на мазнини, а от сладичкото - иснулинът прави захарозата мастна тъкан!).

Можеш дори ЗА СЕГА да си слаба и да имаш затлъстял черен дроб, който в крайна сметка отказва да работи - такъв проблем имат примерно алкохолиците, защото голяма част от алкохола става фруктоза и отива в черния дроб при преработката. Фруктозата също много трудно се чисти, защото тялото винаги предпочита да гори глюкоза или мазнини - така се стига до чернодробни трансплантации! Можеш да изчистиш такъв затлачен черен дроб ПРЕДИ да е отказал да работи ако спреш да се храниш изобщо със седмици или поддържаш много стриктна диета само на зеленчуци. С две думи - фруктозата НЕ Е ПОЛЕЗНА както твърди 3 - не води до секреция на инсулин и диабет, НО води до по-лоши последици, защото като ти откаже черният дроб умираш. Днес не само алкохолиците имат този проблем, но и хора като теб, които консумирате в диетата си огромни количества фруктоза - и не само мед, но и натурални сокове, плодове. Особено натуралните сокове и плодове като гроздето са много богати на фруктоза и са си чисти „бомби“.
Ако 1 път ти се случи твоята фруктозо-захарозена оргия и си на 18 г., ОК, но ако често ядеш мед, сладко като цяло ще се разболееш от диабет тип 2 с годините и няма как да те прескочи - всичко е индивидуално, но хората сме все пак един и същ вид и няма тези заболявания да ти избягат - може да те хване на 30, може на 24 или на 40, но ще те хване диабетът със сигурност ако продължаваш така.

Също ще непълнееш. на 18 г. все още всичко ти е новичко, цялото ти тяло с две думи е здраво и имаш не само по-висок метаболизъм, но и инсулинова чувствителност, но след 5 години вече без да си се усетила ще си станала с 20 кг. по-тежка.

Защо имаш такъв глад за сладко - има две причини обикновено - стресът и втората причина е, че твоят мозък гори само захари. Тоест ти се храниш ПО ПРИНЦИП с високо въглехидратна храна - не само сладко, но и хляб, картофи, ориз, печива всякакви консумираш често, също плодове, сладки напитки, сокове. Ставаш нещо като зависима от захарта, като захарен джънки. Освен това се храниш често, което не позволява на тялото ти да премине в режим „горене на мазнини“ в отсъствие на инсулин, а чрез секреция на лептин. С две думи ти нон стоп си под въздействие на инсулин и кръвната ти захар пада много рязко, което те води до нон стоп глад и то за сладко, тестено и джънк храна.


Как се лекува човек от това - с абстиненция като при всяка наркотична зависимост.

Един начин е да не ядеш изобщо 3 дни, другият начин е 2 седмици не само сладко да не ядеш, но и горните храни, които ти описах и да, също плодове и сокове са табу. След 2 седмици ще си загубила физически погледнато нуждата да се тъпчиш със сладко, но психически може би винаги ще имаш този проблем ако не се контролираш, но ако 2 седмици ядаш до 3 пъти на ден и то само зеленчуци, яйца, месо, зехтин, масло млечни храни пълномаслени БЕЗ сладко, БЕЗ хляб, печива, катрофи, плодове и сокове...
Също най-вероятно в детството ти са ти давали сладко от малка и си имаш такава зависимост от малка. Затова днес на малки деца до 3 г. сладки неща не се дават изобщо, като цяло соковете са забранени в детските градини в много Западни страни за децата, наред с Кока Кола и ко.
Вашите с две думи са те хранили нездравословно и продължават да го правят - никой не е карал майка ти да купува този боклук. Медът също не е здравословна храна, но заместителят е отрова. В медът има поне някакви минерали и се използва за овкусяване - 1 лъжичка в чая, ако имаш болно гърло да посмучеш мед - това е ОК, но медът не е храна, а лакомство.
Естествената храна на Хомо Сапиенс е месо, млечни продукти, яйца, зеленчуци и плодове и то само в сезона последните, а мед са намирали нашите предци много рядко и е било лакомство - не са яли на практика мед. Нашите тела не са направени да се справят с такива огромни количества сладко.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a3f34305c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И все пак - тук не сме лекари. Отиди да ти изследват кръвната захар, да се успокоиш. А ако има проблем - засилен апетит за сладко по принцип е следствие от вече съществуващ проблем (т.е. е симптом).

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a67a039207
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Е, от един път нищо няма да ти стане, ама друг път избягвай такова ударно преяждане със сладко. Определено не е полезно за здравето, пък и сега си на 18 и метаболизмът ти е бърз, ама като станеш на 30 и ако продължиш да преяждаш така ударно със захар, гаранция ще имаш куп проблеми и наднормено тегло. Така, че яж си сладичко, но по-умерено.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker