Безотговорни доктори - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Безотговорни доктори
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1106 пъти
Моята история е дълга, но ще се опитам да я опиша в по-съкратения и вид. Всичко започна 2012 година.
Зимата, когато бяха големите студове до -20 градуса аз ходех на тренировки, защото обичам да спортувам много. След една тежка тренировка в залата, всички бяхме много поизпотени и загряти и решихме да идем на ресторант. Не съм стояла на студено бяхме с коли, но не си бях взела шапка. В ресторанта се сетих, че нямам достатъчно пари и трябваше да излезна за 5 минути навън до най-близкият банкомат да си изтегля. Така и направих, но когато влезнах в ресторанта обратно и седнах получих остър спазъм в областта на лицето, едната страна на главата и лявата буза. Беше като токов удар. Мина ми... но седмици след това не помня точно кога/бях забравила за случката в ресторанта/ се почнаха мъките. Започнах да получавам болезнени пристъпи в областта на лицето, бузите, долната челюст и слепоочието. Усещах изтръпване, мравучкане, тъпа и режеща болка, като от игли. Ходих при джипито си, за което сега не искам да се сещам. И тя веднага ме изпрати на психятър, каза че било на нервна почва. Докторката там ме държа 5 минути не повече, поговори с мен за общи неща и ми каза, че психиката ми е в отлично състояние и съм добре и е нямало нужда да идвам при нея. Джипито ме прати на невролог. Невролога беше една жена на около 30г. млада нагласена, абе няма да коментирам... тя не се нае да ми даде диагноза и ми каза, че нищо ми няма. Вече усещах, че джипито се дразни от мен, защото направленията й не вършеха работа. Болките си продължаваха, пристъпите също започнаха и венците от едната страна да ме болят. Каза ми, че е от зъби. Тръгнах по зъболекари. Вадене на мъдреци, умъртвяване на нерви, пломби, минах всички процедури... но уви. Имаше период на затишие. Кризите спряха, но започнаха да се появяват периодично през различни интервали. Вече се съмнявах, че е от зъбите. По късно започна и шумът в ушите. Изключително изнервящо и дразнещо, междувременно аз учих и трябваше да ходя по лекции и изпити със всички тези болежки и проблеми. Разбира се отидох и на УНГ и доктора ми каза, че слухът ми е добре. Ходих на психолог и той категорично ми каза, че съм добре и нямам никакви проблеми със психиката и че не е от това. Бях отчаяна. И тогава един ден съвсем случайно в коридора на една болница се заприказвах със един хирург от спешна помощ. Търсех доктор и го помолих да ме упъти и с няколко думи му обясних проблема си. Тогава за първи път той ми обясни нещата просто ясно и правдоподобно.
Каза ми, че много хора са постъпвали във спешното от измръзване на лицето в този период и троичния ми лицев нерв е засегнат от студа. Каза ми също, че съм извадила късмет, защото при някой хора става парализа на лицето и после няма оправяне, каза ми че само сетивните функции са засегнати и най вероятно е засегнало и слуховия нерв, защото са близо едни до друг. И това научих само за 5 минути в коридора на болницата, а преди това месеци наред ходих по "специалисти". Каза ми да се пазя от студено винаги да съм със шапка да пия милгама и, че при стрес и смяна на времето може да получавам такива пристъпи и думите му се оказаха верни. От милгамата, започнах да се чувствам по, добре пристъпите спряха, а шумът намаля. И за да стигна до тази неофициална диагноза ми трябваше 1 година и половина, ходене по мъките. Представете си на какво са подложени други хора с по-тежки заболявания!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1a7861ece0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто трябваше да смениш невролога... Не е кои знае какво, понякога и докторите незнаят къде да те пратят, но според симптомите е разбираемо да се ходи на невролог.... Не си уцелил/а подходящо джи-пи...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6a6389ea97
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мисля че лекарите са били безотговорни. Защото! Първо измръзването и неговите симптоми обикновенно се проявяват веднага и продължават до 72 часа. Ти си отишла на лекар седмици след големите студове. Лекаря не му идва на ум за измръзване, защото той прави преценка не само по симптомите, но и по времето навън. Нелогично е когато през последните 5 дни е било 18 градуса на вън в кабинета да влезе човек с първа степен измръзване, ако не работи в охладителна камера. Отделно симптомите които споменаваш могат да имат и други причини. Примерно грип, коремен тиф, скарлатина, възпаление на ухото, заушка и болни зъби. Лекарят оглежда слуша пациента, кара го да прави движения за да види до къде е болката и според това което пациента каже се прави диагноза.
Да си лекар никак не е лесно, защото всеки пациент според богатството на собствения си речник описва нещата различно. Примерно ти описваш положението си така: болезнени пристъпи в областта на лицето, бузите, долната челюст и слепоочието. Усещах изтръпване, мравучкане, тъпа и режеща болка, като от игли. А симтомите а лицево измръзване 1 степен описани в лекарската книга са такива: с болки в едната лицева половина, изтръпване, засилена слюнна секреция, сълзотечение, светобоязън.
Ако си отрекла на въпрос на невролога за засилено слюнкоотделяне и сълзотечение и времето навън е повече от 5 дни с положителни температури, той се е отказал от диагноза измръзване.
А тялото на човека за лекаря е завързана торба в която трябва да познаеш какво има само с опипване отвън.
Разбира се че се радвам за теб че си имала късмет и си намерила изход, но на който и лекар да споделиш че в продължение на 1, 5 години си ходила с измръзне на лицето, почти никой няма да повярва. защото така или иначе всеки лекар е учил обща медицина и знаят кои части на тялото колко често обновяват клетките си. Примерно всички клетки на черния дроб се обновяват за 5 месеца. Клетките на кожата се сменят на всеки три седмици. и т. н.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b05c1a9faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За съжаление положението в България е такова. Трябва много внимателно да се подбира лекаря, защото има една прослойка, която цели просто да разкара пациентите възможно най-бързо. Както каза №1 - трябва да отидеш на по-добър специалист по неврология.
Винаги питай личния си лекар за препоръка когато ти дава направление, а може и да проучиш онлайн за добри специалисти в дадената област. Тук има и една друга особеност че най-добрите са много заети, така че може да се наложи да изчакаш за свободен час.
Общо взето здравеопазването в родината ни е като минно поле - ако не попаднеш на правилния лекар, не само че няма да те излекуват, но могат да ти докарат нови проблеми.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3cbe39052d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна съм с 2. Не е нужно да си гледал д-р Хаус, за да знаеш, че човешкото тяло е страшно сложно и поставянето на диагноза е трудно. Имала си късмет да попаднеш на лекар от Спешното, който си е спомнил, че други хора в този период са отишли в спешното заради измръзвания...

Интересното е, че явно хирурзите имат по-висока някаква квалификация, защото и при мен личната ми лекарка от немай къде извика един хирург точно от коридора да ме види. Имах втвърден лимфен възел на шията и тя изпадна в паника, че едва ли не може да е рак. Лекарят само ме поопипа, поразтърка го наляво-надясно и каза, че нищо не е това нещо, а просто козметичен дефект - калцирал се е възел при растежа. Препоръча да го видят на видеозон и толкоз. Отидох на видеозон, казаха ми, че е нищо и ОК....

докато не отидох да уча в Германия и там познат лекар ме хвърли в паника. Отидох при домашен лекар, прехвърли ме на радиолози и специалисти - 600 евро по-късно, радио-магнитен резонанс и сума ти изследвания и 2 седмици тътрене по лекари с 10 докторантури се оказа, че хирургът, който си ядеше ябълката в коридора на болницата и на практика в този коридор ме и прегледа е поставил диагноза за 1 минута, за която на тях им трябваха апаратури и седмици, 4 доктора общо.
Интересното е, че възелът след 10 години някъде започна да се смалява и изчезна днес напълно, а всички лекари твърдяха, че само оперативно можело да се махне. Смених диетата си заради други причини и пих известно време витамин Д3 и К2, които са за усвояване на калция и хоп - стопи се и този калциран възел!
Така че нашите лекари не са чак толкова лоши. За зъболекарите
в чужбина цяла одисея мога пък да напиша..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker