Съсипвам си живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Съсипвам си живота
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1536 пъти
Здравейте,искам да споделя този свой проблем който ми съсипва живота.Изпитвам срам от всеки,нищо не мога да правя нормално,не мога да се храня пред хора,имам чувството,че ме обвиняват,все едно,че правя нещо нередно,ако трябва да готвя или чистя пред някои няма да мога да го направя,просто се чувствам зле,трябва да няма никой около мен за да го направя.Не мога да работя дори,заради този проблем депресирах се и не искам да излизам никъде.Имам приятел,който тотално ме мисли за луда,аз го обичам не искам да го загубя заради този глупав срам.Да не говорим,че когато аз и той правим секс аз не мога да се отпусна изобщо,аз съм дърво в леглото нищо не мога да му дам,а аз го обичам.Не работя напуснах университета в които учех защото в този период аз бях в депресия и не можех дори да изляза от вкъщи почти :( искам да живея нормален живот като всички останали,помогнете ми моля ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2c5412e48d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Потърси помощ от специалист. Психиатър или психолог. Не е срамно, даже напротив. В Америка например и при на-леката депресия хората се обръщат към специалист.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1f0207af08
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами, психолог. Какво очакваш друго да ти предложим. Трябвало е още при първите проблеми да потърсиш помощ, а не да напускаш университет и т. н

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a99574eb9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Според мен има няколко възможни неща в страха ти: (1) страх от осъждане от родител(ите) или други близки с важна роля в израстването ти (баби, дядовци, лели и тн. ), който се е трансформирал в страх от осъждане от другите; (2) осъждането може да е включвало директни или косвени коментари по сръчността ти като малка (напр. "дръпни се, не можеш ти да го гладиш това"). ; (3) директно копиране на това поведение от родител.

Имай предвид, че подсъзнанието не се поддава на логика и може да изпитва едновременно страх И привързаност към някого, особено родител. Затова разрешаването на подобни състояния е трудно за осъзнаване - човек хем иска да разреши конфликта, хем се чувства виновен, ако тръгне той да вижда проблем в някой родител.

Четвърти вариант е като малка да си имала някаква ситуация, която те е изложила пред хора и да си развила условен рефлекс. Отново подсъзнателен механизъм, който вижда всички подобни ситуации с много хора в подобна светлина и ги оцветява с най-силните емоции от миналите аналогични ситуации.

Решението във всички случаи е осъзнаване на причините, но най-вече - осъзнаване на това, че може да се изложиш, прецакаш, преебеш пред хората и така нататък. Никой не е съвършен, може да пиеш коктейл в компания и да си накапеш блузата като някакво несръчно малко момиченце. Голям праз. Може да гладиш бавно като бавноразвиваща - голяма работа. Никой не му дреме. Ако някой има проблем, той има проблем, не ти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0160fb0326
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Психиатър? Кога ще проумеете, че психиатърът е за психически болни хора, а не за хора с проблеми, които могат да бъдат решени?
Обичаш приятеля си, а той обича ли те? Такива неща трябва да се споделят, иначе защо изобщо сте заедно, в какво се изразява една "любов" ако не в подкрепа най-вече?
Подкрепям идеята за ПСИХОЛОГ(човек, който лекува с думи, а не с хапчета).

Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 45d59f5066
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз съм същият, заради този проблем не мога да почна работа, мисля си, че навсякъде ще ме подиграват и ще ми се смеят, не съм се оженил а съм прехвърлил чвтиридесеттака. Дано пеи теб нещата се оправят, психолог би ти поногнал, аз също обмислям да отида!
Успех!

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5f54479eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отиди на психолог. Имаш вероятно травма от детството. Може би родителите ти са те критикували или не са те подкрепяли. Този срам отнякъде се е появил. Обичай себе си, уважавай се. Приеми се такава, каквато си. Обичай се.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 29471c06ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Страдаш от болезнено голямо его, от излишен перфекционизъм. Преброй само колко пъти си написала личното местоимение "аз". Имаш проблеми с аз-а.
Послушай №1, 2 - посети специалист. Състоянието ти е лечимо, освен ако травмата не е много дълбоко в детството, но дори и тогава може да се постигне голямо облекчение на симптоматиката.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fa3f6dc431
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Това което описваш се нарича социална фобия, може още да се нарече и социална тревожност. Аз самия имам дозина от симптомите които описваш например невъзможността да се отпусна покрай хора в социален аспект, кръг или среда. Аз също напуснах обучението си заради това, както и много други работи. Това е проблем който може да попречи на нормалния жизнен път, въпреки това и аз не съм търсил помощ от специалист просто живея както мога. Потърси помощ от специалист. Аз вземам Алпразолам (Ксанакс) който мой познат фармацевт ми продава без рецепта, и бих казал че именно този медикамент ми помага изключително много.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8c391aed1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е така ще е!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 76a63d9a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Глупости 7!
Мене никой никога не ме е подкрепял за каквото и да е, винаги съм бил пълен аутсайдер но въпреки това си работя, издържам се сам, ходя на почивки и си живея живота.
А колкото до авторката:
проблема ще се оправи тогава, когато престанеш да живееш за другите! Гледай да работиш, да печелиш пари и т. н. да си независима. Останалото божа работа, аз отдавна съм приел това и даже понякога ми е и кеф нито страдаш, нито те нараняват, абе живееш си живота. Успех все пак :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker