Опити за бебе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Опити за бебе
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1671 пъти
Здравейте на 20 съм, правим опити за бебе със съпруга ми от седмица. Искам да попитам колко бързо човек усеща симптомите? защото днес имам болки ниско в корема и спазми, а за менструацията ми е още рано. Болят ме гърдите и съм постоянно като изморена. Също така след като разбера, че съм бременна как да се храня и да поддържам формата си, защото ме е стрх да не напълнея много, килограмите ми винаги са били най-болната ми тема защото успях да сваля 55 кг и ме е страх да не взема пак да ги кача. Извинявам се ако е тъпо това, което съм писала но исках да споделя. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0b886061c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бременността не е болест, за да има „симптоми“. Ти според мен имаш ПМС - предменструален синдром - тоест ще ти дойде скоро. Ако беше бременна, сега нямаше как да ти е толкова гадно. При всяка жена предполагам е различно. Аз съм бременна вече в 7ми месец и специално първи месец нищо ми нямаше, едва по-късно почнах да повръщам, но не е сутрин (това е мит), а при повечето жени дори е вечер или при умора. Още повръщам ако съм уморена и ям нещо. Не бързай да ходиш на лекар, защото в първите 2 месеца лекарите нищо не могат да видят на монитора и може да не види нищо и да останеш разочарована. По-добре изчакай 8 седмици ако си здрава и нямаш проблеми и чак тогава отиди на лекар.
Ще напълнееш определено. Това ще е от хормоните. Тялото на бременната складира мазнини за кърменето, но и ти почваш да гориш мазнини вместо въглехидрати за енергия, защото бебето се храни с т. н. кето телца - това са най-малките частици, които носят енергията от мазнините. Тялото съхранява мазнини с две думи, но и ГОРИ мазнини, така че после ще отслабнеш много бързо при положение, че не се храниш нездравословно.
Който твърди, че бременните можели да правят едва ли не спорт, за мен или е с желязно тяло, или лъже
Аз не мога да спортувам, а при дълга и продължителна разходка трябва да поседна, а нямам проблемна бременност. Но мисля, че всеки да си прецени за себе си.
Много по-важно е храненето.
Задължително спри хляб, СЛАДКОТО, ориз и картофи, също много захарните плодове като грозде, банани, ябълки и круши умерено, защото бременните освен всичко друго сме застрашени от вагинални гъбички, а гъбиките се хранят със захар. Промени диетата си с две думи и не заради отслабване, а за да не развиеш инфекции и гъби.
Чат-пат, разбира се, ще ядеш и тези неща, но най-важното е да ги намалиш до минимум и при възможност да ги елеминираш, особено хляб и сладко - това са празни захари без хранителни вещества и без баластни вещества. В ориза има поне малко баластни вещества, в картофите разни витамини и тем подобни, но като цяло са и те бедни на хранителни вещества, но богати на калории и нишесте храни.
Аз съм напълняла 10 кг, може би вече малко повече, но само в корема, гърдите (чашки F), бедрата. Нося си старите якета и ми стават без проблем, също бельо долу и блузки някои до скоро носих. Не гледай кантара, а гледай къде пълнееш. Има и друго - много бременни задържат течности. Това особено в третия триместър е огромен проблем, които аз нямам благодарение на ниско въглехидратното си хранене, но при стрес и недоспиване и аз задържам течности. Ще разбереш дали се надуваш по пръстените си, по лицето - ако е подпухнало примерно. Ако задържаш течности, ще трябва задължително да потърсиш лекар, защото може да има и други причини, които са много сериозни.


Само горните храни съм елеминирала, но не пестя нито от месо, риба, яйца, морски дарове дори, ЗЕЛЕНЧУЦИ на корем и плодове според сезона - примерно сега ям ябълки, макар че са захарни, които ябълки сама съм си брала. Не пия обаче сокове от плодове, дори фрешове, а ям целият плод. Диня ям и каквото е в сезон. Лимони много помагат при гадене, между другото. Има също мит, че трябва да ядеш бисквити като ти се гади - не яж като ти се гади! Повръщаш. То е логично това. В началото на бременността като ми беше лошо съм яла иначе картофи и ориз, защото друго не понасях, също макарони със сирене - слушай тялото си. След 5 месец вече си ям здравословно, но сладко и сокове, безалкохолни не съм яла през цялото време, също фаст фуд, чипсове и други боклуци.

И още да не забравиш най-важното - дори да не си бременна, почни да взимаш фолиева киселина срещу отворено гръбче /т.н. пеперудени деца/ - ПРЕДИ да забременееш трябва да почнеш да взимаш и също мъжът ти трябва да взима, защото в най-новите изследвания има роля и бащата. Също и двамата спрете алкохол и пушене!!!!
Особено ти, но докато правите бебето и бащата да спре!!! Все пак 50% от гените са негови. При мъжът на всеки 3 дни се сменя все пак спермата, така че не е толкова фатално ако до сега не го е спазвал, но го сложи и него на фолиева киселина, здравословна диета и без алкохол и цигари.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: acfd7e4565
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Рано е за симптоми, за килограмите по-малко теста и намаляш сладкото, здравословни храни.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8c0de0a807
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Чети. Направи си тест за бременност около дата на цикъла.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: def22a09b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хе-хе, една седмица... шегуваш ли си?
Ние с жена ми първия път около 6 месеца "работихме" здраво по въпроса, докато станат нещата.
Второто вече си дойде самО след 3 години и половина, не бяхме го и планирали даже. След първото се "пазехме" умерено, понеже искахме и второ. Съобразяване с календара, свършване в повечето случаи отвън и така. Почти не сме се пазили сериозно.

Пишкаш на индикаторни хартийки (тестове), и то има смисъл след повече от седмица, след като е пропуснало да ти дойде.

:) Уби ме с тия "симптоми"! По-скоро признаци търсиш. Ама такива просто няма. Поне до втория месец, когато гърдите започват да порастват, ареолите да се променят, да чувстваш вкусовете по различен начин и т, н,

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 27822bff0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Направих тест и да бременна съм!

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7d1b41db6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Честито! Понякога женската ни интуиция не лъже☺

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 27822bff0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря Ви

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker