Счупен глезен, който не зараства. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Счупен глезен, който не зараства.
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2923 пъти
Здравйте, приятелят ми си счупи глезена август месец (на 26. 08), гипсираха го във военна болница, казаха около 45 дни да стои с гипса. Тази седмица отиде в Пирогов с идеята да го свалят вече, но се оказа, че костта едвам се е захванала и трябва да стои още 20 дни с гипс. Защо толкова бавно зараства? Възможно ли е да е заради калпаво обездвижен крак, защото тези от военна болница като че ли не си свършиха работата както трябва. Даже не беше с гипс, а с някаква шина и му бяха увили крака в бинт. Той можеше да си движи крака в него и като цяло според мен заради това не е заздравял. Купих от аптеката Калций + Витамин Д на таблетки, обаче аптекарката ми каза, че било нерепоръчително да се пият преди да сме сигурни че зараства правилно, понеже можело да излезнат израстъци (не го каза точно с тези думи, но я разбрах какво има предвид) и трябвало после да се премахват оперативно. Но пък четох, че доста помагат за възстановяването на костта. Въпросът ми е, наистина ли е опасно да се пият Калций и ако може да ми дадете някакъв съвет какво да приема като вещества, за да зарастне по-бързо глезена. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: e3bf6d27f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не заздравява защото приятеля ви се движи прекалено много. Шокиращо е да ви сложат шина и вие да се опитвате да видите дали можете да се движите "в него". И гипс да ви бяха сложили е нормално да може да се движи в него, защото след счупване крака се подува, после след време подутото спада и остава луфт, логично е да може да се движи в него.
За такива неща е глупаво да обвинявате лекарите, те по цял ден с счупени крайници се занимават и могат добре да преценят шина или друго е нужно. То се вика обездвижване, но това означава приятелят ви да лежи по цял ден, да не мърда крака и само до тоалетна на 5 метра да си позволява да ходи.
Опитваш се да мислиш логично витамини си му взела, но сама осъзнаваш предполагам че тялото се възстановява посредством образуване на нови клетки, той таман направи 10 нови костни клетки размърда се и чупи малката връзчица

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4a99e7d5e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Смяташ ли, че можем да ти кажем дали е зарастнал? Като се притесняваш отидете на лекар. Вече много често се използват шини, просто с гипс е много дисконфортно. Кои пък ти каза за витамин д и калции?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 404ca33694
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз не искам да ми кажете дали е зарастнал? Можете ли да прочетете по-вниатено поста и тогава да отговорите. Питах в аптеката какво могат да ми предложат и ми дадоха това.
Номер 1, благодаря за мнението, може би наистина е заради многото мърдане, той не излизаше от тях, но често ходеше до тоалетна и из стаята си. Не сме се опитвали да видим дали може да мърда, той сам ми сподели. Значи изобщо да не излиза от вкъщи и да лежи по цял ден ли е решението?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker