Чувствам се зле - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Чувствам се зле
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2453 пъти
Здравейте, мъж съм. От около 10 години насам се чувствам предимно зле, с леки изключения. Имаше периоди, в които се чувствах по-добре - втората половина 2009-та, първата на 2010-та, и в периода 2013-2015. През останалото време се чувствам зле, нямам желание за нищо, затварям се в себе си, пиех, самонаранявах се, мислех и мисля за самоубийство.
Пробвах различни неща. Преди години започнах да се храня разделно, да спортувам, тръгнах на психолог и на психиатър, пиех антидепресанти, и се чувствах феноменално за един период от време. Но през последните години нищо не помага - в момента нямам пари за психолог, антидепресантите нямаха никакъв ефект, спортуването не ме разведрява по никакъв начин - нито тежести, нито кардио... Даже през последния месец-два нямам и мотивация за спорт. За две години свалих повече от 10 килограма, от 67 лятото на 2014-та до сегашните 55, почти 56., а се храня стабилно. Правих си изследвания, заради това отслабване, но те не показаха нищо нередно. Иначе имам диагноза "смесено тревожно-депресивно разстройство".
Правя, каквото трябва да се прави, но ефект никакъв, не чувствам нищо. Една празнота и отвреме навреме се чувствам много зле, и въобще не виждам как мога да продължа. Излишно е да казвам, че не съм много добра компания. Весел съм, единствено, когато съм употребявал нещо. Не ми се говори, смея се насила, предпочитам да бъда сам. А когато съм сам, мисля и премислям хиляди неща, градя планове, после ги отхвърлям, и така докато стигна до идеята, че не знам какво да правя. И накрая стигам до мислите за самоубийство. Не мога кажа, че имам чак пък такива истински приятели, на никой от познатите ми не му пука какво се случва с мен. Тая година рождения ден ми го честитиха неповече от 4-5 човека. Просто съм г-н Никой. Най-голямата хлебарка в света. Нямам приятелка. В никакъв случай не съм грозен, но съм абсолютно невъзможен за комуникация, когато се чувствам зле, като стена съм - студен и твърд, много често циничен. А и аз не съм от хората, които споделят, когато усещат болка или несгода. Държа си го в себе си, защото не искам да товаря околните. Опитвал съм се да споделям, но всички ми дават повърхностни съвети от типа 'Напий се', 'отпусни се;, 'не го мисли', 'стегни се', 'бъди позитивен', и т. н. Много приличам на Травис Бикъл от "Шофьор на такси", донякъде и на външен вид.
Сега съм в университет, където уча, но ми е все по-трудно да се концентрирам. Преди работех тук-там и имах желанието да работя някъде за постоянно, но не се чувствам в кондиция. Всичките добре платени работи изискват комуникация с хора, а в момента на мен ми се повръща от това.
Може би трябва да опитам да се самоубия. Ако успея - изчистил съм света от един болен и сбъркан индивид. Ако не успея - може би това ще ме промени по някакъв начин. Всъщност, изобщо не знам какво да правя. Най-добре да си сложа табелка, на която пише" Деца, не бъдете като мен! "

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: d5e8506566
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж най-лесно е да се предадеш. И аз съм изпадала в депресии. Не съм виждала изход, но се оправих. На мен ми помогнаха антидепресанти, като поддържащо средство и ходих на психотерапевт. Не знам дали ще ти помогне, пишеш че си пробвал тези неща... Търси и някакъв хормонален дисбаланс да нямаш. Ако пиеш кафе го спри, не влияе добре на тези състояния. Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ade54ab34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам известен опит с тревожно-депресивните разстройства....
Като начало — не пишеш какво взимаш, за да си весел, но каквото и да е, само влошава нещата... особено ако е трева.
Антидепресантите имат ефект, и то много добър. Случва се при определен човек някой от тях да не действа добре, тогава се сменя.
Лично имам мноооого добър опит с Есциталопрам ( Есцитил ).
Чувствам се като нов. Сега вече го спрях, но всичко продължава да е ок.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cdeb457d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нещо няма ли в тоя живот, което да ти доставя удоволствие и да го правиш с желание? Когато бях на същото положение обичах да рисувам. Сякаш бягах от реалността. Мислите ми се въртяха кой начин да избера - бесило, хапчета или да си прережа вените. Рисуването тогава беше моят пояс. При психолози, психиатри не съм ходила нямаше пари, а аз бях и безработна, завършила наскоро гимназия. Вайках се 1 година и още повече се затварях, потисках, отчайвах. Нямаше кой да ми помогне. За мен спасението дойде, когато ми предложиха работа в кварталният магазин. Познаваха ме, защото години наред ходех да пазарувам там. С нещо съм станала симпатична и съм направила добро впечатление. Започнах работа странното за мен беше, че хората ме харесваха. Колеги, клиенти... Някак мнението, което имах за себе си - че съм глупава, неприятна, нерешителна, задръстена, некадърна, че не ставам за нищо изобщо всичко за което се сетиш негативно с времето изчезна. И не само това започнах да се оглеждам около себе си започнах да игнорирам всичко, което ме потиска, исках да променя всичко около мен. Изнесох се, заживях сама, сама се борих с трудностите. Вярно лишавах се от глезотии, защото съм платила тока с последните пари но сънят ми беше сладък и спокоен защото се справях сама по мой си начин и доказвах на себе си всеки ден че не съм некадърна и мога да живея. Приятели нямам, мен не ме разбират особено.. Като пример като се влюбя аз правя всичко за мъжа до мен. Често ме укоряват, че съм подметка, че не мога да играя играта, трябвало така, трябвало онака. А аз не мога да играя игри. За мен нещата са простички и ясни. ЧчСамоубийството не е решение. Ако е неуспешно то няма да те промени , още повече ще потънеш и недай си Боже
си лепнеш някой здравословен проблем. Не се обиждай, но мисля че ти нямаш кой знае какви проблеми че да сложиш край на живота си. Мисля си че е добре да заживееш сам. Да си наемеш квартира. Трудностите ще те измъкнат от летаргията в която си и ще те нахъсат да живееш и ще се чувстваш много добре.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 86dc9fcd46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Болшинството от хората не възприемат депресията като заболяване
На мен така ми е омръзнало от подобни приказки --->> "'Напий се', 'отпусни се;, 'не го мисли', 'стегни се', 'бъди позитивен', и т. н. ", че ми идва да ги нахапя :))). Но се научих да не ми пука. Имах много познати, "приятели " преди да се разболея, а сега останаха двама - трима, просто за останалите се оказа, че не съм атрактивен така да се каже, няма нищо интересно около мен - нали си имам здравословни проблеми. И за това почти спря да ми пука.
Ако трябва смени лекаря, да ти изпишат някакво друго лечение. но трябва да имаш медикаментозно лечение. Не се отказвай от живота, няма причина
Всеки може да се разболее, просто лечение то на депресиите е по-трудно. Гледай да си пълниш главата с позитивни мисли, имай физическо натоварване - дори обикновено ходене

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 34f28abd97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не го прави!
Донякъде все едно, че описваш самата мен, въпреки че нямам поставени никакви диагнози. Щом психолога не ти е помогнал, значи не е бил подходящият за теб. Той няма да ти каже какво да правиш, а сам да достигнеш до правилните отговори.
Намери нещата, коуто ти доставят удоволствие. А и любовта лекува всичко. Сдухал си се яко, не позволявай така да премине целия ти живот!
Ж 38

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2df3b4acaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен ти трябва разнообразие.. Трябва да обикаляш, да си намериш приятелка и всичко ще е ок. Явно нямаш подкрепа от никой, но освен ние самите няма кой друг да ни помогне. Седни помисли и се вземи в ръце.. Не си пропилявай живота, прави различти и забавни за теб неща. Ние сме създадени за разнообразие и да бъдем щастливи. Не си пропилявай живота.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5a9bf5cd25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   На първо време спри да кислиш, да градиш планове и пр. Спри вътрешния си диалог. Разхождай се сред природата, слушай музика. Запознай се с религиозни учения или езотерика.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5934c4da51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Отиди до Гълъбово при дядо Тоньо.
Със сигурност ще ти помогне и аз бях така... много зле.. Нито хапчета, нито йога, имах същите мисли като теб. Иди там и няма да съжаляваш. Лекува чрез кръвопускане. Ти решаваш! Ж27

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 575f4ed8ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тъй като съм минавала през подобни състояния ще ти дам един съвет. Имаш някакъв проблем, който те кара да се чустваш зле. Ти знаеш, кое не е наред в живота ти. Стегни се и го промени.
Вземи да пиеш хранителни добавки - задължително магнезий и Омега 3. За да спиш добре си вземи Магне б6 лека нощ.
Или валериан. Прави дълги, изморителни разхдоки. Срещай се с хора. Помисли си кое ти носи удоволствие в живота.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ce7b4e92fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според мен трябва отново да посетиш психиатър и да ти изпише други антидепресанти след като тези вече не ти действат. Има и други алтернативи като електроконвулсивна терапия. Но мислите за самоубийство са много сериозен проблем и може да се наложи да те хоспитализират за да не извършиш някоя глупост - според мен това е най-добрия вариант засега - да полежиш малко в болница.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e72f1536bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В сайта има много теми с подобно съдържание, явно са често срещано явление. Аз също съм една от вас, със същите мисли, чувства и преживявания с изключение мислите за самоубийство. Повече от ясно е, че проблемът ни е в разминаването на представите ни за света и самата реалност. Тук се дават съвети как да отстраним причината, но често това е невъзможно. Причината е в нашата слаба психика. Вчера имах тема за размисъл. На работното ми място често идва един просяк и алкохолик да се топли и да търси раздумка. Поради алкохолизма никой не би го наел на работа, а и той не би могъл да я върши. Затова се занимава с просячество и, , гледане"на тия, дето ще се хванат. Наскоро го бяха потрошили от бой, защото при тях всеки си има район и работи за някого. Каза, че има счупена челюст, очите кръвясали, лицето отекло, сцепено и подпухнало. Но не беше отчаян и най-малко. Каза, че изобщо не се страхува, не си купи дори един аналгин. През лятото живее на улицата, понякога си намира някаква квартира. Преди една година беше припаднал от запой и са го връщали към живота с електрошокове. Но той няма никаква тревожност, никакви паник атаки, не изпитва страх и несигурност, спи си без никакви проблеми, въпреки, че не притежава нищо, дори лична карта! Ден след ден, година след година оцелява на улицата и е весел при това и сладкодумен. Питам се аз дали бих оцеляла и ден ако съм на негово място! Отговорът е ясен! Аз имам дом, имам работа и прилични средства, но психиката ми е скапана. Пия тонове лекарства и добавки, от които полза няма, защото всички знаем поговорката , , здрав дух- здраво тяло"!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: be9888837e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Преди години и аз бяях изпаднала в една такава силна депресия, дори започнах да получавам паник атаки - изследвания, лекари и нищо не откриват, що антидепресанти изпих. Накрая се намери един лекар - кардиолог, който установи причината - ускорен пулс. Предписа ми подходящите лекарства и "депресията" изчезна още същия ден. След време се запознах с човек с почти същия проблем, при който пък причината се е оказала забавен пулс и се е излекувал с подходящото лечение, пак при кардиолог. Оказа се, че и при него, и при мен е имало стресиращо събитие, което е отключило сърдечните проблеми - мен ме нападна глутница кучета, а него го е нападнал някакъв бандит за да го обере. Интересното е, че в ранното ми детство също съм нападана от куче, но бях забравила. Изглежда повторното нападение ми е дошло в повече.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker