Разширени вени - лазерно премахване и вадене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Разширени вени - лазерно премахване и вадене
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 5247 пъти
Здравейте,
От близо 4 години имам видими разширени вени на десния крак и е много болезнено. След като чух от няколко лекари в България, че съм напълно здрава, нямам разширени вени и т. н. реших да потърся помощ в Англия, където живея. За съжаление тук процедурата е ужасно бавна! За 8 месеца успях да се консултирам със специалист, който ме изпрати на Ултразвуков скенер (Ultrasound scan).
Заключението от скенера, е че имам дълбоки разширени вени и на двата крака в областта на подбедрицата, и „Не правилно работещи вени” в горната част на краката. Лекарят ми предложи 2 варианта:

1: Изгаряне на вените в горната част на краката с лазер и премахване на вените в долната.
2. Опреративно премахване на вените.
И двата с местна анастезия.

Според него първият вариант е по-добър, за това избрах него.
Каза ми също, че няма гаранция и може да се появят отново.
Има ли някой, който е минал през това? Болезнено ли е?
Малко съм уплашена и притеснена, защото е и на двата крака..

Благодаря предварително!
Жена на 25

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: f8ee3f3862
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Аз миналия месец се подложих на операцията лазерна аблация, при д-р Големанов! Възстановяването е много бързо и съм изключително доволна. Няма болка, престой в болница.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5aae03af76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Здравей авторке. Аз имам абсолютно същия проблем, но най-вече на левия крак. До преди една година не чувствах абсолютно нищо, но от тази година започнах да чувствам болки когато ги натисна с ръка, а понякога все едно че някой ме убожда с игла. Понякога болката е гадна, но понякога има дни когато не изпитвам болка. Миналия четвъртък (12 окт.) бях при доктор (аз живея в САЩ) и той ми каза същите неща както твоя Др. ти е казал на теб. Аз отивам на Ултразвуков скенер на 18 окт. в сряда. И моя Др. ми каза, че операцията е същата както и на теб са казали. И аз ще избера вариант №1. с местна упойка.
Не виждам защо трябва да се страхуваш, от местната упойка, няма да усетиш нищо. Давай смело, щом е за по-добро здраве не му мисли толкова много.
Ако продължаваш да си следиш темата ще ти кажа как вървят нещата при мен. Така както обясняваш колко бавно върви процедурата в Англия май аз ще имам операцията завършена доста преди теб да оперират. Ако наистина нещата бъдат такива, ще ти кажа всичко с подробности как е преминало. Само искам да ти кажа да не се страхуваш.
Само не мога да си обясня що за Доктори има България.....да ти казват, че нямаш разширени вени. Човек да не смее да отиде до БГ доктор. Май най-некадърните останаха. Срам и позор за такива доктори. Имаш ли заплануван ден за операция?
мъж 40

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2d4f2c7e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Тези интервенции не се покриват от здравната каса и струват от 1400 до 1800 лева само за единия крак, ако говорим за лечение с лазер. Но има и други безкръвни методи, като склеротерапията която е по-ефтина и струва от порядъка на 300 - 400 лева за единия крак.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8c6c58e82e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, не сте прав/а. В частна, повтарям - частна болница " Дева Мария" в бургаския кваартал "Ветрен" имат прекрасно отделение по съдова хирургия, оборудвано с най-съвременна апаратура. Миналия ноември правихме операция на сина ни - лазерна, платихме 70 лева за два дни престой, допълнителна храна и консулт с анестизиолог. Да не говорим, че няма подкупи, почерпки и пари по масата. Освен това, го приеха още в деня на прегледа, да не се разкарваме, защото не сме от Бургас.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 44ea2bdb20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравейте, благодаря за коментарите.
До Номер 2: Все още нямам час за операция, надявам се, че тази седмица ще дойде. Ще следя темата, да и ще съм много благодарна ако споделите как е минало всичко. Страхувам се, защото съм само на 25, а вече имам такива проблеми и на двата крака.. но чувствата са смесени, защото и тази болка не ми понася, не само физически и психически.
До Номер 3: За съжаление са платени в България, въпреки, че бях готова да платя, не попаднах на лекар. Тук всичко е безплатно или поне до сега никой не ми е говорил за пари.. хаха..
Още веднъж благодаря и ще се радвам ако още хора, които са имали същия проблем, да пишат!

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5aae03af76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз съм Н.2
Здравей отново. Да, на 18-ти бях на Ултразвуков скенер. Не очаквах, че това сканиране ще отнеме около един час. Но пък жената (29 г.), която ми прави сканирането беше супер професионална. Доволен съм от нея. Сега остава за операцията. Доктора бил зает с операции чак до края на годината. Първия ми апоинтмент е чак на 3 януари и после още 4 пъти трябва да ме види през две седмици разстояние. Това ми се вижда прекалено дълго време, но щом така казва Доктора явно нямам избор. Аз мислех, че с една операция всичко ще свърши, но явно съм бил в заблуда. Моите операции ще бъдат с лазер както ти си писала в № 1 с местна упойка.
Кажи какво става с теб,определиха ли ти ден за операция? Ако твойта операция бъде преди моите, кажи как е преминала. И смело напред, не се страхувай от нищо. Успех.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 78a9bfb5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Здравей, все още чакам прословутото писмо с часът. Надявам се, че тази седмица ще дойде. Ще пиша отново когато пристигне и дано да бъде преди Нова година..

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c21b77925d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравейте, имам вече имам дата- 27 Ноември. При вас как върви, Номер 2?
От автора

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5aae03af76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До Автора от Н. 2.
Радвам се, че вече имаш определена дата за операция. Ти ме изпревари. Моя доктор изглежда е много зает и първия ми апоинтмент е на 3 януари и после още 3 пъти през 2 седмици трябва да ме оперира. Мислех, че с една операция ще стане, но не било така. Мисля, че това го правят за пари. Нашата система е различна от вашата и тук всички доктори надписват повече процедури отколкото са извършили.
В твоя случай въобще не се страхувай, давай смело напред. Колкото по-рано те оперират, толкова по-добре за теб. Само един път ли ще те оперират? Като завърши кажи как е преминало всичко. Желая ти успех.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 69007b82ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей Н2
Операцията мина, вече една седмица се възстановявам.
Трябваше да бъде лазерно горене на едата и вадене на другата част от вената. Предложиха ми обаче, вместо лазер, да „залепят” вената отвътре с „лепило”. Било в пъти по-безболезнено. Съгласих се. И да, наистина не беше кой знае каква болка. Изваждането на вената, обаче беше ужасно, но трае няколко минути. Имам 6 шева (6 малки дупчици)
Всичко продължи около час, след това още час лежах в болницата и ме изпратиха вкъщи.
Първите няколко дни имах световъртеж и гадене, но бързо отминаха. Също така не можех да спя добре.
Вече седмица нося ластичен чорап, който ми помага значително. Много е важно веднага след операцията да вървиш или да правиш упражения на всеки 20-30 мин. за да има циркулация (разбира се можеш да спиш нормално). Предполагам, ще ти обесят какво точно да правиш, може да е същото, може и да не е. ☺
Не ми дадоха антибиотик или някакви хапчета.
До момента имах само болки в областта на извадената вена и дискомфорт в останалата част. Общо взето е това.
Успех, надявам се да съм била полезна и ще се радвам да споделиш как е минало при теб!
От автора

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 9f5db898a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз съм си правила склеротерапия в Англия на една вена разположена около глезена... Преди десетина години нямаше лазерно лечение или поне не е било към NHS, защото тогава никой тук не ми предложи такова, нито пък друго. Отидох в частна болница.
В БГлятото си направих преди това лазерно лечение уж, но беше еднократно, наведнъж с доста импулси и нищо не стана, нямаше ефект.... А то по принцип трябва да е на два пъти поне с разтояние около 20 дена между процедурите. Така ми обясниха, за да се затвори постепенно вената.
Та след склеротерапията в Англия-една инжекци с бяла пяна ми сложиха и после еластичен чорап отгоре и всичко се оправи. Вената ми се затвори и повече не съм имала проблеми. Беше на частно.... Това беше преди около 13год.
Виждам, че сега вече ползват и лазер тук, но чакането е ужасно... 8 месеца казваш. Аз не можех да чакам толков и за това отидох веднага на частно...
Бих те посъветвала-ти си млад човек(само на 26г), да си пазиш краката-да не стоиш дълго време права на едно място без ходене и непременно да си слагаш еластични чорапи-traver, no добре compression socks(виж в ebay).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker