Тест за бременност на марка Belive - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тест за бременност на марка Belive
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 7811 пъти
Здравейте, някоя дама ползвала ли е този тест за бременност и какви са ви мненията за него? На мен след 3 дневно закъснение ми показа 2 черти и те бяха ясни, на лекар още не съм била, цикълът ми го няма вече 20ти ден, имам ужасно болезнени и наедрели гърди, болки в гърба и яйчниците и това е. Други симптоми като гадене и повръщане нямам. Пропуснах да кажа, че бързо се изморявам и съм отпаднала много, докато стана да почистя или подредя сърцето ми претупва и трябва да седна да си почивам. Искам мнения и на други жени, защото ме е страх като отида на лекар да не ми каже, че няма бременност. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7341953657
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

1.   По принцип ВИНАГИ (независимо от марката) при положителен резултат се прави още един тест, най-добре друга марка. Така си сигурна.
Като цяло съвременните тестове за вкъщи са надеждни ако са използвани правилно. За лекар ти е рано, но направи още един тест. Независимо от цената, те са надеждни.
И още - на лекар не ходи още, защото нищо не може да види, а изчакай едни 3-4 седмици и тогава може поне да види дали става дума за извънматочна бременност, за празна яйцеклетка и така нататък. Сега и да отидеш само може да направи един кръвен тест за бременност и толкоз. Не си заслужава.
Честито!

П. П. Аз съм бременна в 34 г. с. и те съветвам от самото начало да си вземеш направление от личен лекар за следене на бременността по НЗОК. Ще си спестиш много пари и ядове! Искай ВИНАГИ да са ти изследванията по НЗОК, защото само за кръвни изследвания в началото на частно можеш да платиш 130 лв., а да са напълно същите като при НЗОК.
Също не обръщат внимание в частните клиники на бременни без проблеми (от личен опит говоря) специално за женска консултация. Води си консултацията по НЗОК, защото има КОНТРОЛ и глоби ако я претупват.
Заслужава си на частно да направиш т. н. ФЕТАЛНА МОРФОЛОГИЯ в 11-14 г. с. и после в 19-21 г. с. - това е специално, много детайлирано изследване с ултразвук (СПЕЦИАЛЕН АПАРАТ), което струва към 80 лв. и открива ДАУН и други малформации - вижда се детето буквално като стъклено, всички органи, мозък, артерии, всичко!
Не става дума за гледане 3D апарат, което много лекари продават като фетална морфология.
В клиника д-р Щерев София съм се гледала в 13-14 седмица и имах дори 1 гледане безплатно, защото нещо не видяха първия път заради положение на плода. Ходила съм иначе и в Добрич и там мога да ти препоръчам специалист, също в Пловдив и в Бургас. Във Варна няма такъв апарат и специалист и ходим в Добрич, макар че в Майчин дом лъжат, че имат, но гледат само на 3Д, което е само за красота, но иначе като информация е като старите апарати. Освен това имат бъгави и евтини 3Д и старите 2Д са с по-ясна картина дори.
Ако си кажеш града мога да ти препоръчам практика за феталната морфология, но пак казвам - имат само в София Щерев и още 2 болници мисля, в Пловдив 1 лекар, в Бургас имат и в Добрич 1 лекар.
Чака се 4 седмици за час, така че след като разбереш, че си бременна веднага си запиши час.
Всичко останало вече от собствен опит знам, че най-добре по НЗОК да се прави. Общо за двете фетални морфологии и 1 кръвен тест за хормони ще дадеш не повече от 200 лв. и ще си сигурна, че няма да родиш болно дете - при втората морфология препоръчвам да гледаш още в 19 седмица, защото все още е възможен аборт по медицински причини, а след 21- 22 седмица е забранено и това. При вторият преглед ще видиш детайли от бебето, дори ще видиш дали има неща като заешка уста и тем подобни, а при първият преглед се виждат веднага Даун, сърдечни проблеми (отворена клапа примерно), разменени артерии, ако няма пикочен мехур, ако има мозъчно увреждане.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b7047f70c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Вероятно си бременна, може още един да направиш, дори и най-евтините отчитат. Аз гадене нямах.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bcd16473b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Н 1 говори глупости :) при отрицaтелен ВИНAГИ се прaви втори контролен тест, положителния ВИНAГИ е вярното, но отрицaтелният понякогa "лъже". Просто вторaтa чертичкa понякогa е толковa бледa, че почти невидимa. Моят отрицaтелен тест вече е голямо момче.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b7047f70c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   След 20 ден закъснение спокойно може да отидеш на лекар.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d4635bc6aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 1 аз вече съм в 6 г. с по мои изчисления не е ли редно да отида вече на гинеколог, за да знам как се развива бебето? Моята сестра отиде веднага след теста и потвърдиха, че е бременна
П. П Добрич ми е на близо там мисля да ходя.
Аторката

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7341953657
гласове:
1 2 3 4 5
  (107 гласа)

6.   Авторке, номер 1 съм. Първо ще кажа на номер 2, че при положителен тест също се прави втори тест ако човек иска да е сигурен за себе си. При отрицателен се прави втори след няколко дни.
Авторке, отиди на лекар ако искаш, но само ще потвърди бременността и нищо повече не може да ти каже - нито може да види нещо на ехограф, нито нищо, а бебе на практика дълго още няма да има.
Освен ако нямаш някакви проблеми просто не си заслужава стреса да ходиш по лекари и да се редиш по опашки, но както искаш. Аз отидох направо в 12 г.с.
Веднага щом си сигурна за бременността си си запази час в Добрич при д-р Стоилов http://drstoilov.com/ за феталната морфология в 11-13 г.с. Информация има на сайта му, но най-добре е описано в страницата на клиника д-р Щерев София.

http://shterevhospital.com/?gclid=EAIaIQobChMIrJec9saK1wIVAR6GCh2MygE-EAAYASAAEgLMxfD_BwE

Има и ценова листа - горе-долу цените навсякъде са същите.

Първи триместър скрининг тест за хромозомни аномалии и фетална морфология трябва да направиш в 11-13 седмица при д-р Стоилов като си запази час възможно най-рано!


ВНИМАНИЕ - има прекалено много пациентки, защото цяла Варна сме при него, аз 2 седмици се обадих преди прегледа и нямаше как. Ако няма време за теб попитай дали д-р Стоилов младши има време и кога. Кажи, че позната от Варна ти го е препоръчала. Аз бях при младия лекар и 90 минути ме гледа на ехографа, момчето, но бащата си пази ехографа
(струва към 80 000 лв. ) и трябва изрично да питаш за сина. Синът му работи във Варненска болница и ще дойде специално за теб и евентуално за още 1 пациентка чак до Добрич, ще ти се обърне много внимание. Струва ехографа 80 лв. като 2 пъти трябва да се направи - в 11 -13 седмица и в 19-21 седмица. Има и трети ехограф по принцип в трети триместър, но няма смисъл да се харчиш, защото вече нищо не може да се направи тогава, а първите два ехографа ти дават възможност да абортираш ако детето е с малформации. Виждат всичко, буквално ноктите и кръвоносните съдове, моето е момче и му видяха дори къде му е пикочния канал и т.н. При момчета гледат също за малформации на малкия мозък и е много интересно така или иначе да видиш и да си спокойна.
Вижда се Даун още на първи ехограф, така както и сърдечни и по-тежките аномалии (примерно ако липсва пикочен мехур).

ВНИМАНИЕ - не става дума за обикновен ехограф и преглед! Обикновените неща си ги карай по женска консултация по здравна каса. Пак имат смисъл, защото е второ мнение, а и кръвни и т. н. изследвания са скъпи. Мерки и теглилки също не взимат иначе на частно да се занимават с „глупости“, а е хубаво и също в женската консултация дават практични съвети, но на обикновените ехографи (включително нови и 3 Д) не могат да виждат тези неща, също има нужда от специално образование за това, което се придобива на специални скъпи курсове. И младият Стоилов е ходил на такива курсове, много зор си дава и му е много интересно и аз него дори препоръчвам. Аз при него бях и много доволни останахме със съпруга ми - обяснява всичко, но малко се притеснява, защото все пак апаратът е на бащата и сигурно бащата много го тормози, знам ли - ти само печелиш от това.
Всички останали неща няма нужда да правиш там, освен ако не открият нещо и не ти кажат изрично. Винаги питай дали може по НЗОК да си минеш при женската консултация

Също информация, която аз нямах - като бременна си освободена от такса при личен лекар и при гинеколог по женска консултация. Болничните издава гинекологът. Личен лекар дава направление за женска консултация, така че ако искаш можеш там да отидеш да ти направи кръвен тест за бременност ако толкова искаш
Не си давай парите за глупости дори да имаш, защото няма смисъл. Аз заради незнание потроших сума ти пари в началото, но мога да си го позволя и все пак винаги си трябват пари и освен това е супер голям стрес да киснеш по болници, да чакаш и да гледаш на хората проблемите. Идва и зима, избягвай болнични заведения
И още - ако нямаш алергии след консултация с личния се ваксинирай против грип. Идва страшно заразен грип. Ако се разболееш дори аспирин не можеш да взимаш. Аз се ваксинирах, защото при мен и бебето като се роди ще е ваксинирано по този начин, но грипът Мичигън от тази година (още Австралийски) го изкарах въпреки това в началото на лятото, защото ходихме на почивка в Австралия и там беше есен и грипът вече циркулираше. Гаден е и нямаме имунитет европейците против него. Не води до сериозни усложнения обаче, което е добре.
Успех

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 11d68df421
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Направи си втори тест, но при две черти, дори и едната да е бледа си е почти 100% бременност.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b7047f70c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   5 не съм 1, ама то още не е станало бебе, няма да могат да кажат нищо, може да вземеш направление за гинеколог, аз като бях бременна, доктора каза да изчакам 20 дни след теста, ако се чувстваш добре, няма проблеми, само пий фолиева киселина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker