Гадене и повръщане за 5 път тази година - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Гадене и повръщане за 5 път тази година
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1353 пъти
Здравейте, от началото на януари до сега за 5 път се събуждам по никое време на нощта или рано сутрин, изключително лошо ми е и в крайна сметка започвам да повръщам. Понякога след това ми минава, а сега вече втори ден ми се повдига и вчера вечерта имах лека температура.

Бях при личния днес, даде ми направление за гастроентеролог, но този, при когото ме насочи и от когото съм доволна, т. к. и преди ми се е налагало да го посещавам по други причини, е в отпуск до края на другата седмица.

Допускам възможността за някаква алергия спрямо комбинация от храни, както и евентуални паразити. Но се чудя - възможно ли е да е нещо на хормонална основа? Или нещо друго? Преди много години повръщах при дълъг път, но оттогава насам не съм имала подобни оплаквания, а сега накуп пет ми се струват прекалено голямо съвпадение, за да са случайност.

Ще съм благодарна за всички коментирали!
Ж. 21

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3b57f987b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има много възможности, но лекарят ще направи нужните изследвания. Можеш да имаш определен вид дразнещи бактерии в стомаха, но може и да имаш проблем с жлъчка и черен дроб - изключи житните храни от диетата си и виж как ще се чувстваш, а ако продължи изчисти и млякото, но като цяло не мисля, че е свързано с хранителна непоносимост - тя засяга червата, не толкова стомаха.
Може да имаш киселини
Може и да е на нервна почва - при стрес, преумора и така нататък, но може и да е на хормонална основа при жените - аз съм бременна и точно така ми се случва да повръщам от нищото. Също съм забелязала, че ми става лошо от всичко житно и от сладкото - от сокове примерно
Не се храни след 18 ч. вечерта

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 889231aeef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Избягвай мазните храни и киселите, лично аз винаги съм имала голяма непоносимост към прекалено мазни продукти и ястия - резултатът винаги е бил гадене. Последният ми случай вледствие на реакция към храна беше със една сушена шунка - почти веднага ми стана лошо и последваха 2 дни мъчително повръщане. Имай едно наум за сурово-сушените продукти. Послушай номер 1 - направи си по-обстойни изследвания. На твоята възраст съм.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3b57f987b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   н 2, шунката не съдържа мазнини, а много протеини. Има определени видове испански и италиански шунки (прошуто, серано) с мазнини, но те са деликатеси и не вярвам това да си консумирала точно.
Отиди на лекар да ти види черен дроб и най-вече жлъчката, защото ако не можеш да консумираш мазни храни, това означава, че имаш проблем с жлъчка и/или черен дроб.
Проблемът на хора като теб е, че сте яли много малко животински мазнини до сега и жлъчката, която е мехур за жлъчната течност от черния дроб не се е изпразвала често - може и камък да се е образувал.
Препоръчвам ти 2 седмици да направиш диета само на зеленчуци задушени, варени и на салати - овкусявай с масло и сол, а салатите със зехтин и оцет, но не яж друго освен зеленчуци. Тази диета ще даде малко почивка на черния ти дроб и ще се почувстваш много добре след нея
После почвай малко по малко да увеличаваш мазнините ЖИВОТИНСКИ в диетата си - най-поносимо е маслото - малко по малко, кашкавал парченца и малко по малко все с по-тлъсто месо и риба - примерно кожата на пилето яж и виж какво ще стане.
Не яж пържено в олио! На тиган можеш да пържиш с кокосово масло, с масло или маз, но никога с олио или зехтин.
Пробвай с диетата 2 седмици. Ефектът е като при лечебното гладуване, но няма смисъл да гладуваш и да се мъчиш като може с зеленчуци и салати да постигнеш много добър ефект и да дадеш малко пауза на черен дроб и бъбреци. И още - забрави по принцип за алкохола.
Ако диетата не помогне и ако продължаваш да имаш непоносимост към мазнини дори при много малки количества ЗАДЪЛЖИТЕЛНО при лекар - нека види черния дроб за затлъстяване и цироза. Той не боли, няма нервни клетки и няма как да знаеш ако имаш проблем. Много млади хора НЕалкохолици имат вече затлъстял черен дроб, което преди се е наричало дроб на алкохолика - това идва от прекалено богата на фруктоза диета - много плодове, но най-вече натурални сокове и фрешове. Фруктозата е по-опасна дори от глюкозата. Ако консумирате фрешове, „натурални“ сокове веднага ги спрете. Фреш само от зеленчуци може с малко сок от лимон, но никога от плодове.
Имате нужда от много животински мазнини, между другото, за синтеза на хормоните си. Ако не понасяте мазнини, имате голям проблем - не можете да усвоявате жизнено важни мастно разтворими мазнини и имате сигурно много нисък холестерол, което ще доведе до проблеми с женските хормони, с психиката (хипофизата не може да синтезира хормони) с щитовидната жлеза - депресии, дори самоубийство

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 28020c9ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По това време на нощта се повръща от високо кръвно.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e246db5d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 3, ако беше прочела малко по-внимателно поста ми, нямаше да ти е необходимо да разписваш поне половината си пост. Определено мога да ям храни, съдържащи мазнини, но ЯСНО бях подчертала, че не ми понасят особено добре такива, "плуващи" в олио. Обикновено възрастните хора обичат да готвят с много олио, което никога не ми се е нравило.

В конкретния случай ставаше въпрос за немска сушена шунка (имаше мазнини), не знам защо стомахът ми реагира така. Консумирала съм всякакви сушени деликатеси - от филе Елена до автентични италиански и не съм имала проблем.

Също така няма как да твърдиш със сигурност, че съм консумирала твърде малко животински мазнини през живота си. Не си прави свободни съчинения върху неща, които не съм споменавала. За твое сведение, съм голям почитател на месните продукти и никога не махам кожата на пилето и на рибата (дори ги обожавам). Махам единствено големи мазни парчета от пържоли.

На гастроентеролог ходих по друг повод преди време и той заключи, че съм напълно здрав млад човек с нормални размери на коремните органи. Отделно кръвни изследвания си направих тази седмица по повод манипулация за премахване на имплант - там всичко е наред. Също така съм доста физически активна, което е предпоставка за добро здраве. Не си падам по алкохолните напитки, съответно и рядко ги консумирам. Рядко пия и разни сокове, предпочитам пресни плодове и зеленчуци. Съгласна съм с теб за едно - кратките зеленчукови диети се отразяват много добре.

В допълнение към Авторката мога да напиша, че и от ниско кръвно може да й прилошава. Възможно е също като мен да е с трайно леко поднормено кръвно. Добре е да се придържа към максимално здравословно хранене. Има вируси, които се "пипват" много бързо и неусетно, и се проявяват внезапно с гадене и лека температура.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 74ba96a566
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дa те проверят зa язвa! Зaдължително! Случaй с 15 г момче- повръщaне, в последствие и болки в коремa. До последно (3 прегледa) кaзвaхa, че нищо му нямa.
Спукa му се язвa и без мaлко дa го изпуснем... беше кошмaр. Оперирaхa го по спешност, но можеше и дa не се стигa до товa.
Беше язвa нa двaнaдесетопръстникa. Зaслужaвa много бой подобни лекaри...
Върви пaк и поискaй по-сериозни изследвaния и вътрешен преглед, мaлко може дa те зaболи, но е зa добро!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 366d5dcf93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Благодаря на всички коментирали!
На ехографията всичко изглежда нормално, но от гастроскопията поставената диагнозата е остър гастрит, дали е на бактериална основа ще се разбера едва другата седмица.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker