Здравейте - нервна криза при мисъл за вечерно излизане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Здравейте - нервна криза при мисъл за вечерно излизане
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1822 пъти
Здравейте, на 20 години съм и много рядко да не кажа, че 4-5 пъти годишно ходя на дискотеки. Моя проблем е, че когато стане на въпрос за излизане вечер било то в бар, дискотека, концерт понякога и събиране в приятели ми става лошо. Сърцето ми започва да тупти много бързо, изтръпва цялото ми тяло, дланите ми се потят, започва да ме свива корема и да ми пресъхва устата, следва ходене до тоалетна, а по-късно (понякога) започвам да имам позиви за повръщане, но не повръщам. Преди 4 месеца ми правиха гастроскопия, защото имах сериозни оплаквания- всяка сутрин ставах с болки в корема и ходене до тоалетна. Казаха, че имам обострен гастрит и нервно свиване на стомаха, като не съм разказала за тези изживявания на гастроентеролога. Притеснявам се за себе си, защото когато си пусна клипчета (на приятели) било то от фейсбук, те ми покажат на телефона си, ДОРИ когато видя по телевизията в някой филм алкохол, парти, дискотека.. ми се свива стомаха и ми пресъхва устата. Мразя алкохол! Не пия и не пуша и от двете ми става лошо. На един мой рожден ден се напих и след това повръщах цяла вечер от тогава не съм близнала алкохол. Повдига ми се само като го видя, знам че няма да го консумирам но като гледам друг да го прави ми става лошо както описах. Какво ми става? Само аз ли съм на мнение, че съм на 20 и ми е време да се забавлявам.. Не мога наистина не мога някаква фобия ли съм получила? Нещо на нервно почва ли ми има? Моля Ви някой да ми обясни, защото това нещо ми пречи!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3b0e9765bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да се забавляваш, не значи, да висиш по барове и дискотеки, нито да излизаш посред нощите.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 05770d8876
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Консултирай се с психолог или с някой друг с който можеш да споделиш този проблем . Или просто се стегни ,промени начина си на мислене и започни да ходиш по-често по партита,дискотеки и разни събирания .Един страх се преодолява,когато се изправиш срещу него.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d21559fbf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Жалко, че споменавайки забавление хората се сещат за дискотеки и пиене.
Подкрепям коментар 2. Сподели с някого, който ще ти помогне психически - приятел, родител, а защо не и психолог, чиято работа е точно такава.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cb5e121b45
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   смени обкръжението. Преди моите приятелки освен да пият, почнаха и наркотици да взимат и тогава реших, че няма смисъл. По добре вкъши сама отколкото да се чувствам зле като изляза. И след около година започнах работа и малко по малко се запознах с хора в чиято компания се чувствам много спокойна. Те също като мен, излизат един два пъти в месеца вечер, и то не по дискотеки. Има такива хора, просто ги потърси. Това че хората смятат, че 20 годишните трябва да висят по дискотеките, а ти не искаш, не означава че имаш проблем. Според мен оттам идва нервността ти. Слагаш се в стереотип. Дано разбереш какво се опитвам да ти кажа.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 63c405f0f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Определено посещение при психолог е наложително, като след това е нужна психотерапия. Това което описваш прилича на пост-травматичен стрес отключен от случката на рожденния ти ден. Може да се преодолее но ще изисква усилия, време и най-вече желание.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: aa2c412ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Хайде тези, които се хвърлиха да обясняват какво е купона и забавлението, да ми дадат съвет на мен- абсолютно същите усещания, всяка сутрин като трябва да пътувам до работа. И ако можеш да ограничиш посещенията в барове и дискотеки, то на работа ни се налага да ходим. До авторката- посети гастроентеролог за пълни изследвания, за да се отхвърли сериозен проблем. Мента глог и валериан леко успокоява. Щом е преди вечерни излизания малко алкохол за отпускане на нервите, също действа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1d928b1ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен проблемът ти наистина е в червата. Не ти е излекуван гастрита, или ако е, е останал синдрома на раздразненото дебело черво. Нее знам какъв е механизма, но много добре разбирам това, което казваш за излизанията и телевизията дори. Аз страдах от дисбактериоза, която излекувах, но остана после около 2 години синдрома на раздразненото дебело черво. Пих спазмомен, криво-ляво ми помагаше, но беше като описаното от теб. Изобщо всичко, което малко ми е неприятно или може да ме притесни, извикваше коремни проблеми. Дори ако видех хубаво момче на улицата /тъй като имах приятел/, почвах да изпитвам безпочвени угризения, които караха коремът ми да се свие и да ми се приходи до тоалетна. Две години пих спазмомен, не пих алкохол, ядох сухо повече, пих и атаракс, понеже и гастроентеролога каза, че съм за психиатър, едва ли не. После се влюбих, хванах си гадже и за 3 дни ми мина всичко, и проядох и пропих.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cf706fbb65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Случило се е нещо в ранното ти детство, което при определени обстоятелства сега задейства този телесен (неосъзнат) спомен. Определено посети психолог.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker