Проблем с наднорменото тегло.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с наднорменото тегло..
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1343 пъти
Здравейте! Реших да се консултирам с хората тук, защото аз и дъщеря ми вече сме много отчаяни по въпроса с теглото. И така, дъщеря ми е на 14г. Висока е 1'74 и тежи 85кг. Може да спазва диети само 2-3дни.. и ако отслабне през този период то тя ще загуби само 1-2 кг. Движи се нормално като всяко нормално дете но..
не яде много просто каквото хапне и се лепи.
Ще бъда много благодарна ако ни помогнете по този въпрос! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 570dd569f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Възпитанието за начина на хранене идва от семейството. Аз бях точно като дъщеря ти и ми отне много време и воля, за да отслабна. Хубавото е, че поне ти си на нейна страна, на мен диети ми се забраняваха и ме караха да се тъпча с хляб и сладко, вдигаха ми се скандали, ако не го правя. Мога да те посъветвам да спреш да купуваш хляб и сладкиши вкъщи, и да я запишеш на фитнес или някакъв спорт. Ако нямате финансова възможност, може и някакви видео клипове с упражнения да й намериш в Интернет. Не я карай да гладува, само ще й съсипеш метаболизма.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 42bfecef4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Диетолог и ендокринолог . Ако се тъпчеше и мързелуваше бих препоръчал диета и спорт, но явно има проблеми с обмяната.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cf38ff5505
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката:
Благодаря за съвета! Купуваме само пълнозърнест хляб. :)
Ще се опитам да я накарам да се запише

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bd30e7dcca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако за 2-3 дена, дъщеря ти губи 1-2 килограми а, ти не знам какво правиш, но го спри, освен ако не искаш на 30 години да и сдадът България бъбреците и сърцето.

Карай щерката да бяга. Вземи само едни хубаво обувки за бягане - не някой шарен Найк или Адидас, или просто маратони, а нещо от рода на Hoka One или Brooks (имат мъжки и женски модели). Да, скъпи са, но си струват. Ако почне с 3-4 минути на ден, като постепенно добавя по няколко минути всяка седмица. След месец и половина, трябва да бяга поне по 25-30 минути на ден. Щом на вън е над 7-8 градуса, значи става за бягане. Ако вали - дъждобран. Ако е много тежко - зала и пътека.

След това е лесно - купувай по една "франзела" вместо цял хляб. Вместо да спазвате диети, просото си променете режима на хранене. Говори с личния си, какво и как трябва да ядете. Помни, че храната не е само обща сума от калории, а има и други фактори, които трябва да вземеш под внимание.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9cffb62765
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нека се храни здравословно, също да тича е много полезно. И един съвет, не комплексирай собственото си дете! Аз на 15 тежах 80 кг и с бягане и здравословно хранене за 3-4 месеца свалих почти 20 кила.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 392f126d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Направете консултация при ендокринолог,но не първо да ви говори за диета.Ако на човек са му разбутани хормоните ,малко трудно ще си озапти апетита.Имам предвид хормони на щитовидн.кръвна захар ,инсулин ,трикратен профил най-добре ще даде представа.
И пак ви казвам-ако започнат да ви говорят за диети ,а не търсят хормоналната причина ,сменяте лекаря.
Друго,наистина си променете храненето в къщи ,защото дори и да сте слаби, при хляб,захар,прекалено плодове ,намалени естествени мазнини ,след време пак ще сте пълни.
Огледайте се за някаква наследственост-ген,болести и навици

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f24d001719
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Заведи я първо на изследвания. Вече след като се знаят резултатите може пак да пишеш, а тогава мога да ти дам съвети за начин на хранене.

Аз цял живот съм бил с тегло над нормата. Е, никога не съм бил чак много дебел, но винаги съм бил с някое и друго килце отгоре. За последните 3 години отслабнах с 25 килограма, така че не е като да нямам опит с отслабването, но преди да те съветвам каквото и да било държа да знам резултатите от изследванията. :)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c5a88778a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не пречи наистина едни профилактични изследвания, но със сигурност трябва промяна в храненето. Няма такова нещо като каквото хапне ѝ се лепи - ако приетите калории са повече от изразходваните качваш килограми и обратното, това е основата на всичко. Трябва да се храни 4-5 пъти на ден но качествено - по възможност без прости въглехидрати( захар, вафли, тестени неща.. ) с минимално количество наситени мазнини(животински) и повече ненаситени( ядки, риба, маслини, зехтин) и доста салатки и плодове. За закуска би могла да хапва омлет с 1-2 жълтъка или овесени ядки с мляко и банан или ябълка, после като междинна закуска някой плод, за обяд салатка с пилешко месце или риба, следобед може ядки с плодове и за вечеря салата с леко нещо пак с желтъци. Идеята е да не се преяжда а да се яде по малко през целия ден и то качествени храни и да пие достатъчно течности(30-35мл вода за всеки килограм). Вкара ли се и малко повече ходене резултатите ще са на лице.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker