Гадене, повръщане-психическа основа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Гадене, повръщане-психическа основа
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 3659 пъти
Много моля модераторите темата да бъде публикувана! Имам нужда от мнения.
Здравейте!
Мъж на 20г съм.
Имам проблем свързан с гадене и повръщане и мисля, че ми е на психологическа основа. За гаденето съм сигурен.
Ето например днес тъкмо обядвах нищо ми нямаше и като се прибрах започна да ми се гади много и в крайна сметка повърнах няколко пъти. Не мога да разбера обаче дали това се дължи на евентуално развалена храна, която организма веднага се опитва да изкара от организма или повръщането се провокира на психическа основа.
Какво мислите? Чел съм, че ако съм ял нещо развалено обикновено минават поне 12 ч, а аз повърнах 30мин след като съм ял.
Моля Ви за мнения, това нещо много ме мъчи! Случвало ли ви се е? На какво мислите, че се дължи?
Да отбележа, че освен днес, последно повръщах преди около две седмици когато бях гладен и на празен стомах изядох един банан.
А гаденето ми се появява когато ми е напрегнато. Наскоро ми съобщиха че е починал един познат и веднага имах няколко позива на гадене...
Гледаш ме млад, здрав, а всъщност в такива моменти се чувствам като най-болния старец. Не мога да водя нормален живот....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 62cca199de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Вероятно повръщаш от стрес. Може да си вземеш хапчета Мотилиум - те са против гадене и повръщане. Стомахът най-напред реагира на стрес. Трябва да успокоиш нервната си система. Има лекарства на билкова основа - Невропан - съдържа мента, глог и валериана. Понякога позиви за гадене и повръщане се появяват и при проблем с гастрита. Може да отидеш на гастроентеролог, за да направиш едно изследване с бариева каша и да ти видят стомаха. Отпусни се и премахни стресогенните фактори в живота си. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: cc2191b50c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Не се самолекувай, а първо изключи физическа причина. Отиди при личен лекар да те прати на специалист. Може да имаш болна жлъчка и/или черен дроб! Може да имаш стомашно или чревно заболяване, много други причини, освен психичните. След като изключат здравословен проблем, тогава търси на нервна почва нещо, но винаги първо физическата причина се изключва.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 352b62c9c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мило момче. Пише ти момиче на 20 години със същите проблеми. Още като малка отидох на гастроентеролог да ми направят гастроскопия. Това е изследване дето те приспиват и през гърлото с тръба ти гледат вътре в стомаха с камера. На мен ми откриха гастрит и пия хапчета за него. но сама останових. че всичко е от стрес. Като се скарам с приятели повръщам. като не мога да спя пак го правя. Понякога хапвам две хапки от яденето си и след секунди го повръщам. Емоциите ме удрят прекалено силно и понякога с дни ме боли стомаха и не мога да се храня. И аз като теб не искам да живея така цял живот. но човек няма как да спре да бъде емоционален. Ходих една година на психолог и той ми каза. че няма как да се променя и да съм друга и решението е. че човек да приеме какъвто е. Говорих и с гастроентеролог за това гадене и глад и той каза като ми се яде да ям. като ми се повръща да си повръщам. И на мен като ми съобщят нещо лошо както при теб и ми се гади с дни. Това няма как да се промени. Просто си такъв по душа. Аз години наред се тъпча с хапчета до стомах. но осъзнах самата. че е от нерви и от емоции. При мене има проблем. че от тези емоции не мога и да спя и като стана съм като парцал и ми се гади и не мога да ям. И по седмица се е случвало да трае. Съветвам те да обърнеш внимание на психиката отколкото на физиката. Обърни се ако се налага към психиатър-не е срамно. Пий хапчета за успокоение и дръж далече от себе си хора които те натоварват и ти казват негативни неща. Аз лично като ми се гади и звънна на някой позитивен човек и ми става по-добре.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 42f7930802
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-вероятно е гастрит. Искай задължително гастроскопия биопсия, за да се разбере дали не се дължи на определена бактерия, т. к. ако не се лекува може да прерастне в язва. Обърни си внимание, защото друг няма да го стори. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker