Съвети за отслабване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Съвети за отслабване
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1491 пъти
Здравейте!
Ще се опитам да бъда кратка:На 16 години съм.
От дете съм с наднормено тегло и всички са ми се подигравали. Излишно е да изреждам колко гадно съм се чувствала и се чувствам в момента. Единственото нещо, което наистина искам е да бъда нормална като останалите и да не търпя повече подигравки.
Сега тежа 85 кг., (твърде много за възрастта ми) и съм висока 1. 80.

Пиша тук с надеждата да се променя веднъж и завинаги. На мнение съм, че човек има ли желание, има и резултати. Ако сте имали подобен проблем и сте успели да свалите килограми, моля споделете как точно и какво е нужно.

Бях чела наскоро за един австралиец мисля, който се е хранил 1 година само с картофи и е свалил много килограми. Та мислех да опитам за 1 месец първо да видя дали ще има ефект и след това да продължа. Ако има и такива, които са пробвали тази диета или пък имат мнение по въпроса, ще се радвам да прочета. :)

Благодаря на всички! Ще очаквам с нетърпение да прочета вашите коментари, било то положителни и отрицателни, приемам критики.

Моля да публикувате темата ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 115f498aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, първо ти си доста висока и трябва да се научиш да се харесваш, да обичаш тялото си и да го глезиш - купи си хубаво тоалетно мляко за тяло примерно, често отделяй време за вани и приятни душове - обичай се!
Трябва да сепреш да се сравняваш с дребните момичета навън, защото ти като структура си съвсем различна.
Да, имаш малко килограми за сваляне, но в никакъв случай не си дебела!
Забрави за монодиетата с картофи. Не само няма да отслабнеш, защото картофите са чисто нишесте, но и ще се разболееш - не е вярно, че 1 година може човек да яде само картофи. Ще ти окапе косата, зъбите (липсва ти калций! ), ще ти спре менструацията, защото няма да имаш мазнини и холестерол в диетата си за хормоните - не можеш и без това дълго да издържиш на такава диета. Ще те хване също скорбут и ще ослепееш. Всичко това теоретично, защото освен ако не си на някой кораб, на който има само картофи, ти няма как да изкараш 1 г. на картофи, а ако беше на кораб само с картофи нямаше да доживееш 1 година да разказваш колко си отслабнала.
Картофите освен това не са полезна храна, а чисто нишесте без хранителна стойност и затова се умира само на диета с картофи. Можеш да оцелееш като ядеш примерно само месо и вътрешности, риба - това е диетата на ескимосите, но не можеш да оцелееш само на картофи! Ескимосите също ядат целите животни с кожата и костите (за калции и колаген). Това е единствената моно диета, която може да те държи жива 1 година, но картофи???

Единственият начин да отслабнеш здравословно без да се лишаваш от жизнено важни хранителни вещества е чрез ниско въглехидратна високо мастна диета НВ-ВМХ, Палео се нарича още. Яде се само истинска, чиста храна. (търси в интернет НВ-ВМД, Палео, а на английски LCHF; Paleo) - има много влогове по темата в Youtube също.

Не се ядат неща като СЛАДКО, ЗАХАР хляб, тестено, КАРТОФИ, ориз, всякакви печива, фаст фуд, грах и боб. Не се пият сокове (включително фрешове), коли и ко. - фрашкани са със захар. Винаги яж цял плод като искаш, но никога сок от плод!
Ядат се истински храни - яйца, месо, риба, морски дарове, ЗЕЛЕНЧУЦИ, плодове като зеленчуците заемат 3/4 от чинията ти. Особено се набляга на зелени и оранджеви зеленчуци, на различните видове зеле, на спанак, на салати. Яде се зелен фасул примерно на корем и изобщо според сезона зеленчуци каквито можеш да намериш - туршии зимата всякакви, брюкселско зеле, броколи, зеле, моркови, лук...
Също се ядат ИСТИНСКИ млечни продукти (ПЪЛНОМАСЛЕНИ) - зрял кашкавал и сирене, истинско прясно мляко, кисело мляко.
Ядат се ядки без нахут и фастък (това са вид грахови). Яде се масло, зехтин - ПОЛЕЗНИ МАЗНИНИ.

Както виждаш - не се лишава човек от нищо. Единственият недостатък е, че този начин на хранене може да се стори по-скъп на някои хора, но аз не мисля така - ако не купуваш скъпи чипсове и шоколади с тези пари можеш да си купиш много яйца.

Ти като си толкова млада дори не е нужно да си супер стриктна - достатачно е в началото да спреш сладкото, тестеното, сокове, кола, фаст фуд хляб и всичко от пшеница.. Виж какво ще стане...
За училище можеш да си носиш 2-3 сварени яйца и 1 ябълка да кажем, вода за пиене. В друг ден пък си вземи кисело мляко кофичка ПЪЛНОМАСЛЕНО. Ще те засити за дълго.
Ще спестиш дори парите си за закуска вместо да ги даваш за боклуци.
Като е млад човек лесно отслабва.
Също не яж междинни хранения.
3 пъти на ден се храни и нищо не яж между храненията.

Това е.
Много е лесно!
Аз така се храня и също като теб имах няколко излишни килограма без да съм дебела. Не само без броене на калории и без теглене отслабнах, но и се оттървах от акнето, което ме мъчи 10 години преди това. Също цикълът ми стана много редовен и безболезнен.
Пробвай! Ще се чувстваш много добре.
За спорта - не се свалят килограми от спорт, но е хубаво да спортуваш за кондиция, за здраве. Ходи 2 пъти седмично на фитнес ако можеш като се концентрирай върху упражнения за мускули, не върху кардио. Кардио само за загряване. Кардиото те прави просто по-гладна. След тренировка не се тъпчи с боклуци, а се прибери у дома и яж готвено.
Ясно е, че ти не можеш да се наложиш у вас какво да се яде и да си съвсем стриктна при режима и ще ядеш неща като картофи и ориз ако майка ти е готвила това, но като спреш хляба е достатачно понякога. Освен това ако има пържени картофи просто не ги яж и искай някакъв зеленчук вместо това.
За нула време ще свалиш 10-те кила, които са ти излишни. Повече обаче не ти трябва да сваляш.
Кожата ти ще се изчисти, косата ще е гъста и лъскава.
Пробвай този начин на хранене. Това не е диета, а така се храниш цял живот

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d825d941d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никакви диети за теб! Въведох данните ти в ИТМ и си само 5 кг над нормите. Моите препоръки: повече движение (може някакъв спорт), повече самочувствие и по-малко ядене- но без диета - просто по малки количества от това което ядеш по принцип.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2769bbd8b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Когато аз бях на 18 и реших да отслабна, не само си броях калориите (главно от любопитство, защото нито съм се ограничавал, нито съм се занимавал с диети, били те картофени, доматени, палео-малео и т. н. ) и се теглех на кантар, но и си мерех обиколките на кръста, врата и корема с метър и водех точна бройка какви и колко упражнения съм извършил. Цялата тази информация после въвеждах в таблица на Excel - за всеки божи ден, с формули които изчисляваха средните стойности за всяка седмица и всеки месец.

Ако ви звучи ненормално, нека така да бъде. Но си нямате представа колко ме мотивираше цялата тази "отчетност", това да гледам записано черно на бяло, как един месец с триста зора съм изкарвал по 15-20 минути кардио, пък следващия с лекота съм правел кардио по 30-40 минути, и то на съвсем други скорости. Как теглото може и да се е запазило от миналата седмица, но въпреки това съм намалил % на телесните мазнини. От дебеланко и също обект на обиди и подигравки в гимназията, се превърнах в донякъде атлетичен млад мъж в университета.

Така че въобще не съм съгласен с 1 за спорта. Отслабва се и още как с него, а ако си тийнейджър може спокойно да си караш само със спорта (стига да не прекаляваш и да ядеш примерно по един шоколад на ден, разбира се).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3eab4c0a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей преди да ти дам каквито и да е съвети ми отговори на няколко неща.

Менструацията ти идва ли ти на време>?
Ако НЕ ТИ идва иди на лекар заради това пълнееш!

Твоите родители пълнички ли са?
Ако НЕ СА проблема е в теб. Може да имаш объркани хормони но ако са пълнички това ти е гена и нищо не можеш да направиш..

Успех

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2ec02cc595
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора:
Благодаря предварително на всички коментирали.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 115f498aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Oт 1 - Авторке, не слушай хората, че било ген човек да е пълничък. Ген е самата структура и пропорциите на тялото - примерно дали ще имаш големи гърди или не, дали ще имаш ханш и тънка талия или не, но другото е въпрос на начин на хранене - забележи, не на калории, а начин на хранене.
С движение и спорт не се отслабва ако след това се тъпчиш с грешните неща. Има една поговорка „Не може човек да надбяга обяда си“. Най-много енергия употребяваш просто като живееш в покой - 1400-1600 калории. После дали ще тичаш 2 часа за следващите 300 калории или не няма значение, ако на обяд изядеш един кралски дюнер.
Пробвала съм със спорт и дори станах по-яка и то с програма, която ми е правил специалист, завършил ВСА.

На твоите години действително не ти трябва много обаче, защото панкреасът ти не е изхабен и няма как да си инсулиново резистентна - не си и дебела, между другото.

Спри просто захарта, сладкото, всичко от пшеница (хляб, печива, закуски, бисквити), ВКЛЮЧИТЕЛНО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА пшеница спри и сокове, и коли и да се тъпчеш без глад. Яж до 3 пъти на ден. Виж какво ще се случи!

Движи се повече в ежедневието - примерно стълби вместо асансьор, прибирай се пеш от училище ако има как и тем подобни, но това е за здраве и кондиция. Използвай физическото и действително спортувай в тези часове.

Не брой калории, защото само ще си разбиеш метаболизма. Теорията с калориите и без това е научно отхвърлена. Калориите са една относителна величина, която се измерва като горят в лаборатория храните. Да, но нашето тяло не е лаборатория и 1 калория краставица никога не може да е еднаква с една калория шоколад!

Ти теоретично и с боклуци можеш да отслабнеш като ядеш като птиче, но после ще качиш двойно.
Яж както съм ти обяснила в пост 1 и ще видиш много бързо подобрение и в килограми, и в обиколки

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker