Киста на опашката СПЕШНО!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Киста на опашката СПЕШНО!!!
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2555 пъти
Здравейте, на 16 години съм, преди 1 година точно ми откриха киста, която беше с абсцес. Лекарят е приятел на нашите и ми каза, че заедно с абсцеса ще се опита да премахне и кистата, за да ми спести операцията. Инцизията беше ужасна, страшно много боли, дори не искам да се сещам. Кистата ми не е премахната, но се надявахме, че нямам да имам проблеми и няма да се налага да се премахва. Но 2-3 месеца след това, всеки месец или през 2 месеца (но по-рядко) по 5-6 дни ме боли като сядам, не много, но се усеща. Не знам какво да правя, не искам да се стига до операция и да преживявам пак целия този ужас, моля ви помогнете ми, кажете ми някакви лекарства или домашни рецепти ако знаете, каквото и да е, защото съм много притеснена и не знам какво да правя. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: d8b5b8534c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
за съжаление не мисля, че тук някой ще може да ти помгне кой знае колко. Проблемът ти очевидно е сериозен и изисква професионална консултация с лекар. Не се плаши- може пък да се избегне операцията. Моят съвет е да се консуртираш с няколко лекари и да видиш какво може да направиш, за да избегнеш операцията.

Иначе не съм много убедена, но моят приятел мисля, че имаше същия проблем. Не ми е казвал, че има киста, но точно на опашката имаше някакво образувание, което му се пълнеше с гной, когато седеше продължително време и не се движеше много. И докато не изтече гнойта много боли! Той също така ми каза, че това е характерно за хора, които водят по-заседял начин на живот, примерно работа цял ден в офис в седнало положение. Та моят приятел реши да се оперира накрая и честно казано това е най-ефективното решение на проблема. Друг мой приятел също ми спомена, че се е оперирал от същото нещо. Но не е чак толкова болезнено и след това наистина е по-добре. Иначе след операцията е хубаво да се правят промивки със смрадлика.

Това е което знам, надявам се малко поне да съм помогнала. Желая ти късмет!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3f212300ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Значи, (дано не прозвучи като реклама) - зарязваш веднага всякакви доктори, операции и медикаменти и тичаш през глава при лечителя Иван Божилов (Лозанов). Кабинетът му е София на ул. Иван Иванов 66. Можеш да потърсиш информация в интернет, включително и телефон и да му се обадиш.
ПАРИ НЕ ВЗЕМА, но ако му оставиш нещичко по твое усмотрение ще е благодарен и няма да откаже.
Освен всичко останало той е и много добър билкар - ще ти препоръча комбинация от билки, която ще ти оправи и абцеса и кистата. Трябва да вложиш обаче постоянство и да си пиеш отварите ВСЕКИ ДЕН за периода, който ти каже. Сега за опашката може и някакво мазило да ти даде (или рецепта да си приготвиш).
Приеми лечението си НАПЪЛНО СЕРИОЗНО и изпълнявай СТРИКТНО всичко, което ти каже човекът. Няма да стане бързо, нито ще стане с вълшебна пръчка. Трябва да се въоръжиш с търпение и постоянство. Но пък ще стане трайно, и повече за този проблем ще забравиш през остатъка от живота си...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bc87f7f392
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Момиче, под пълна упойка ми беше правена операция преди близо 20 години. Трябваше да се оперирам, за да отложа казармата за по-къден етап. Тогава лежах 2 седмици в болница. А възстановителния период беше... 6 месеца, честно. Вс. ден промивки с тетра-сутрин и вечер, маз на Вишневски с марли, натъпкани в куината(10см дълбока)за епителизация на кожата. Сполучлива операция с мн. тежко възстсновявяне. С билки и бабини рецепти няма да стане, както си мислиш. Успех и кураж!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 43211ab7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Попаднала си на точният човек. Все едно, че аз самият съм писал тази тема. Преживял съм всичко което описваш в най-малките детайли. За щастие има решение, което поне при мен работи. Прави следните неща и няма да имаш проблеми с кистата повече. Компромисът само с едно от тези условия може да те върне при чичко доктор със скалпела.
-Не я обливай с топла вода като се къпеш, а когато си измиваш гърба пускай хладка вода. Обливането на мястото с гореща вода води до възпаление.
-Не близвай дори Кола. Избягвай чипсове и други продукти съдържащи опасни застояли и тежки мазнини.
-Задължително не трябва да пушиш(с еднаква сила важи и за електронна цигара). Избягвай алкохола и стой на страна от всичко токсично.
Това са условията за да не я активираш. А това са условията да я държиш подтисната и да не усещаш остатъчни неразположения от нея.
-всяка сутрин консумирай плодове за закуска, след което изпиваш една чаша зелен чай(от този на листа, а не в пликчета)
-минимум веднъж седмично изяждай на веднъж една глава чесън(обезателно НЕ китайски). Това става като примерно си направиш салата от домати и върху тях нарежеш многото скилидки на шайби. Така не люти силно и не дразни. След този прием ще усетиш леко затопляне и боцкане на болното място. Това е така понеже умират раковите клетки там, след което няма да усещаш никакво неразположение. Освен кистата, изброените неща ще ти решат още много други проблеми за които не си подозирала. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c60bdd0a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не знам какво и как са ти правили без упойка. Това не е нормално и не знам защо си търпяла. Оперирай се, за да не ти се разхожда това възпаление из кръвта и за да ти спрат болките и дисконфорта. Само, че много се съмнявам в квалификацията на приятеля на вашите. Това нещо го оправи своевременно. Защото може да ти се възпали в някой крайно неподходящ момент и да се чудиш кое по-напред

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 26dd6f3dce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей, и аз минах по този път, не се страхувай от операцията, тя не е болезнена като инцизията, прави се под местна упойка, слагат ти упойка в кръста и след десетина минути от кръста надолу всичко ти се парализира и не усещаш нищо, спомням си тогава, че доктора ме пита усещаш ли нещо, аз казах не а той ми вика в момента те режа. Нищо не се усеща, само едно побутване. След като мине операцията ти правят превръзки, упойката те пуска до един, два часа, след седмица те изписват а след още една ти махат конците, има лека болка понякога, но тя изчезва за около 6месеца до година няма и помен от нея. Вече 4година от както съм я махнал нямам никакви проблеми. Ако не се направи въпросната операция, която се състой в премахването на въпросното коренче, има вероятност то отново да започне да расте навътре и ще трябва отново да ходиш да ти го цепват, а това както си разбрал е много неприятно и за това е по добре да си направиш операцията и да забравиш за проблема.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 25156a697d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имаше начин. Като се сложи мехлем, да се изсмуче...
Не си спомням как става, но може да потърсиш информация в интернет.
С някакви превръзки беше.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fe66f74d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На 15 като бях имах същия проблем, но защото не казах навреме се усложниха нещата и се стигна до операция. Една приятелка беше минала през същото, но само че в седми клас, не я оперирали както и теб не са, но пак и се появи след 4-5 години същото и вече не се размина без операция. Щом те боли значи работата е сериозна, не може да продължаваш така. По-добре иди на хирург и той да ти каже. Операцията не е тежка, ако се стигне до там де, ама доста боли после.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d94a315dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Преди няколко месеца имах киста на опашката и беше ужасна болка. Тъпчех се с обезболяващи две седмици близо. Без операция ми мина. Дори на лекар не отидох, едвам ставах от леглото. Една лекарка, позната на нашите, каза да си слагам ихтиол, който да ми извлече гнойта. Преди това минавах със спирт първо. След това, когато започна да излиза гнойта, трябваше да слагам йодасепт. Целият този ад продължи две седмици. Остана ми като белег, едно тъмно петно, където беше подутината. Усещам, че все още имам много малка издутина (имах я известно време и преди да ми се възпали кистата), но почти не се усеща, когато пипам. Но нито ме е боляло, нито се е възпалило отново. Обаче си е до организъм. Вероятно е да имаш останало като мен, с тази разлика, че от време на време те боли. Това с билките по-скоро би било временно решение. Знам за смрадликата. Колко ще има ефект вече е под въпрос. Често се случва кистата да се появява отново и отново.
Така че, ако имаш някакви притеснения, най-добре се консултирай с лекар за всеки случай, не е казано, че пак задължително трябва да те режат.
Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1df8ef7bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Истината е, че трябва да се оперира и то радикално, за да не рецидивира.
Операцията се прави с пълна упойка и като цяло е елементарна. Вариантие при операцията са 2: или директно затваряне на раната с шев и поставяне на дрен или оставяне на раната отворена да зарастне. Вариант 1 е по-приятният за пациента, но не е препоръчителен при състояние на остра инфекция на кистата, вариант 2 е по-сигурен тъй като раната остава отворена и не може да се инфектира, но лечението на раната трае минимум 4 седмици.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7e20ba4293
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   Мъж на 32 години съм. Като бях на твоите години ми откриха тази киста, като ми казаха, че само с операция може да се премахне, но не е задължително да се прави, ако не създава дискомфорт. Вече 15 години си живея с тази киста и не ми пречи ни най-малко. Единственият проблем е, че понякога се подува и пука, в резултат на което боксерките ми се цапат с кръв, затова избягвам да нося бяло бельо, но друга грижа с кистата нямам.

Не ме боли (а тренирам от 15 години, включително тежки упражнения със 100 килограма, които натоварват кръста, респективно кистата, защото и моята е на опашката точно), не ми създава дискомфорт, като цяло съм свикнал с нея и не ми пречи. В един момент, някога в живота и аз ще се оперирам, но ме плаши това, че периодът на възстановяване е от 3 до 6 месеца, а точно сега нито има кой да ми обръща внимание толкова време (защото определено се нуждаеш от помощ), нито пък мога да си позволя да отсъствам от работа за толкова дълъг период от време.

Е, не е задължително да не можеш да се движиш толкова много време, но бившата ми управителка имаше киста на същото място, направи си операция и първият почти 1 месец едва-едва ходеше, а чак след това вече започнаха да се нормализират нещата при нея.

Така или иначе, на твоите години ти препоръчвам твърдо да се оперираш, при това час по-скоро, защото с това реално нищо не губиш, а точно на тези години спокойно можеш да си позволиш да се подложиш на такава интервенция, понеже хем има кой да се грижи за теб (родителите ти), хем нямаш никакви задължения освен училището, което не е особен проблем, защото отсъствието няма да е фрапиращо дълго, а уроците можеш да си ги учиш и от леглото.

Успех! :)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0f49d5d83e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката: Много благодаря на всички за съветите и отделеното време. Ще реша какво да правя! :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 892edd7cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Моя приятелка имаше този проблем преди няколко години и се оперира и оттогава насам не е имала никакви проблеми, само първата седмица малко я понаболяваше докато сяда, но лека полека отмина. Не отлагай ами още сега отиди на лекар и се оперирай, за да не стане по -зле! И не слушай номер 2 да ходиш при разни измамници, които само ще гледат да ти вземат парите! Номер 2, ти ако искаш си ходи при разни псевдо лечители, но после да не се оплакваш как изобщо не е имало ефект от „лечението ” им и проблемите ти са се задълбочили!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker