Замайване на психическа основа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Замайване на психическа основа
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 53735 пъти
Ще споделя и аз моята история. Дори не знам как точно да формулирам състоянието, в което бях, мисля че вече се справих, който го е преживял ще разбере. Случи ей така, стана ми замаяно, не е виене на свят или световъртеж, нещо като замайване, и така ден след ден, започнах да се стахувам да излизам сама, в един момент дори спрях, постоянно се чувствах зле, омаяно ми беше, оттам се притеснявах, че от тая омая ще взема да припадам по улиците.

Така и до магазина да ходех, ако имаше опашка започвах да се изпотявам, разтрепервам, и съм била на ръба на припадъка, това според мен беше от внушение, че ще ми стане зле, не ходех по заведения, или на такива, на които вратата е до мен, за да изляза, ако стане нещо. Беше страшно, по лекари около година, нищо ми нямало, било на нервна почва и така, не съм пила лекарства.

Всички ми казваха колко добре изглеждам, едва ли не не ми вярваха как се чувствам, не ми личеше, но аз си знам, минах през ада, виждах как хората около мен излизат, разхождат се, а аз до магазина, на 100 метра трудно ходех, мн пъти съм тръгвала и съм се връщала, не можех да стигна до там. И не знам как малко по малко взех да излизам на кратки разстояния, имам сестра, много ми помогна, идваше до нас, взимаше ме, като имаше човек до мен се чувствах по-спокойна.

Мн трудно, бавно и постепенно в продължение на година малко по малко, на все по-дълги разстояния ходих, после взех сама да излизам. И се оправих, не знам как, сега не се спирам, а преди и такси пред блока да си извикам се притеснявах да сляза до долу. Сега на моменти може да ми прималее, но е от глад, или ако кръвното не ми е наред, но това се случа на всеки жив човек,

Запомнете-всичко е в главата, 90 процента от болестите са в главите ни, така че вярвайте и се борете, отнема време, не се вкопчвайте в нещо или някой, вярвайте в себе си и нещата се получават. сега изпитват нечовешко удоволствие да се облека и да изляза сама, пеш, да си платя сметките например, ценя елементарни неща, като това да можеш да ходиш по улиците, звучи странно за повечето хора, но наиситна който е минал през това, го разбира. Вярвайте, борете се и ще успеете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 1ea8c1abee
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

1.   Не пишеш на колко си години, и как точно го преодоля-за някои може да е важно!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 44e2017549
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Когато се случи това бях на 28 г. Преодолях го както съм описала в историята, с много усилия, на кратки разстояния в началото излизах, никога сама, постепенно все по-надалеч, после почнах сама да излзиам, наблизо и така. Малко като чудо е, така както изневиделица ми се случи, така и малко като по чудо ми мина, макра че около година не излизах никъде, после година постепенно се борих, но поне с лекарства не съм се тровила.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 43478dcc4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Аз се чуствам така не ми стига кислород и ми е замаяно постояно немога да се концентрирам, сякаш че спя но нее така главоболие имам на моменти. мисля че немога да направя нищо сама испотявам се тряперя сред хора имам нужда да се махна и постояно немога да спра да мисля подсъзнанието ми не млъква! И си мисля че немога да направя нищо сама. или да отида някъде сама, и аз като теб си викам такси пред блока ако трябва да ходя някъде! Как ли ще се оправя не знам! Концентрацията ми е много злее, немога да се концентрирам???

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 00671871f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Трябва да вярваш, аз се справих, значи и ти можеш, ако няма медицински проблем затова. В основата на всичко е да вярваш. че ще се справиш. Аз знаех, че рано или късно ще се оправя, просто някакво вътрешно усешане и вяра имах, но тези една две години само аз си знам как минаха. Така че те разбирам. Няма как да ти помогна с конкретни неща, не съм пила лекарства, за да ти кажа какви са и ти да ги пиеш. Много съм плакала, много пъти съм се предавала, но чудеса стават, ако искаш нещо много силно, винаги се получава, макар понякога да отнема много време. Аз лично съм убедена в това. Успех, и дано скоро споделиш и ти, че си се справила.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: df7540db25
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   И аз минах през подобно нещо - сърцебиене, задъхване и страх и аз не знам от какво и също така като отидех някъде трябваше да знам, че мога да си тръгна по всяко време, без да обяснявам какво ми е. Понякога се появяваше и като съм си вкъщи, без конкретна причина. И аз не съм пила хапчета, освен валериан и имах винаги в себе си валидол (вземала съм два-три пъти), просто да ме успокоява, че ако ми стане прекалено нервно, ще мога да го взема. В началото правих грешката да се опитам да разбера какво става, какво го провокира, но открих че всъщност ми минава много по-бързо и по-лесно, когато правя точно обратното -разсейвам се и мисля за нещо друго и най-много ми помагаше това да започна да пера или да мия чаши (иначе по принцип не съм от най-добрите домакини ;), а ако не съм си вкъщи с някакво друго физическо занимание, плюс това да си намокря лицето със студена вода и да изляза на свеж въздух и като започнах така да намалявам продължителността на "кризите", постепенно започнаха да стават и все по-големи интервалите между тях и след това съвсем изчезнаха и от години не съм имала повече такива. Истина е, че повечето причини са в главите ни и сами трябва да намерим своя начин да ги преодолеем. Сега се чувствам нормален човек, а всъщност и тогава съм си била, но имах усещането че не е така и това много ми тежеше. И аз в момента се радвам и на съвсем дребни на пръв поглед неща, като че ли ми е даден втори шанс да ги забележа :) И от мен успех на всички, които имат подобен проблем, това ще е в миналото един ден и пак ще бъдете щастливи!

 
  ...


...
преди: 13 години, 18 дни
hash: 0dc10b5686
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здравейте ! И аз имам подобен проблем ... Като изляза сред много хора и особено в големи задушни помещения (молове, хипермаркети ...) и ми става зле. Все едно съм в транс, все едно ми се спи.Чувствам че краката ми не ме държат и все едно всеки момент ще падна ... Затова спрях да излизам от страх да не ми стане лошо се затворих в къщи ...Ако изляза се запасявам с бутилка минерална вода в случай, че припадна .. Много е гадно .. аз осъзнавам, че проблема е на психическа основа, но немога да го преодолея .. Просто незнам какво да направя .. Почти го бях преодоляла, когато пак ми стана зле и сега пак съм на същото ниво .. Много е тежко особено за 20 годишно момиче, което тепърва трябва да се наслаждава на живота :(

 
  ... горе^
преди: 13 години, 16 дни
hash: 43478dcc4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Аз знам решението на този проблем също бях пуснала мнение тук. Трябва да си намерим работа и добри приятели който дани подкрепят и всичко ще се оправи... Не мислите ли?

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: a1a4807d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Здравейте, аз страдам от същото. Нарича се "Паническо разстройство". Получава се в следствие на нарушаване на нивото на отделяне на серотонина. В зависимост от това колко е тежко и ако не се пребориш сам, се лекува с различни анти-депресанти. Като всичко е според-зависи, някой си ги пият с години и не ги спират.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9df4e38035
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Паническо разстройство е съвсем друго. Тука страха е най-вече от това да не ти стане лошо - замайването и световъртежа, докато си навън сред хората, или ако си някъде по работа. Аз го имам същия проблем, замайването ми е ежедневно. Ходих и аз 1-2 пъти на лекар уж съм добре. Имах няколко последователни кризи със сериозни световъртежи и от тогава се стреснах да не ми се случва така непрекъснато. И бях като авторката не смеех да излизам, исках да не съм "вързан" никъде и т. н. Още го имам проблема, опитвам се да се справя, защото разбирам че физически май май нищо ми няма. Споделяйте още от опита си със замайването и световъртежите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b23edc7f43
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   Не знам при мен май ще се окаже от времето. Има моменти когато така яко ми се завъртява свят че падам на стола или на леглото после се чувствам една отпаднала, случвало се е да заспивам в последствие на работното ми място. И зиме и лете съм така не ежедневно, веднъж в месеца, понякога два пъти но изживяването е много яко, все едно някой те е блъснал за да паднеш. Иначе аз се ядосвам постояно, все се появява някой да ме изкара извън нерви

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c13345de06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Замаяността не е като виенето на свят. Замаяността е все едно си пиян с чувство на припадане, не се въртят предметите. Виенето на свят отминава бързо, замаяността може да си я имаш 24/7, без никой да знае от какво.

 
  ...
преди: 12 години, 16 дни
hash: e8364caca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От близо месец и аз страдам от непрекъснато замайване, не ме е страх да излизам дори и свят не ми се вие просто си ми е замаяно и не знам на какво се дължи и не знам как да се справя с това ако имате някакви съвети пишете :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: be238cb8b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Аз имам същия проблем. не мога да стоя на опашка, да стоя сред много хора виели се свят и краката ми не държат.
Как да се лекувам и с какво?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6c6b7e2ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   И аз имам същия проблем от 4 години, ходих на всякакви лекари, правиха ми скенер, доплер и т. н. нищо ми няма а аз съм зле никъде не можех да ходя сама. През февруари ходих на психиатър и ми каза, че имам Паническо разстройство изписа ми Золофт от тогава го пия и съм в пъти по добре. Вече излизам на кратки растояния сама, сама се връщам от работа и съм много по спокойна. Отиди на психиатър. Помагат наистина.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1eef8d8982
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

16.   Замайването може да се дължи на Мениеров синдром или на шийна остеохондроза. Понякога е съпроводено с повръщане, гадене, загуба на ориентация за момент. Всички проблеми са от стрес! По лъжица майната е лекарството! Майната на проблемите, гледайте си здравето!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b5d5d6a84d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Това замайване е от стрес! Излива се адреналин в тялото, който свива кръвоносните съдове в мозъка и това води до замайването. Да, неприятно е, дори много, но само това! Както и други са казали - всичко е в главите ни. който не може да се справи сам, да се обърне кум психотерапевт, а не психиатър. Най-голямата грешка е да се пият лекарства!!!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 531f295d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Нарича се паническо разстройство. Аз също го преживях и също стартира със замайване и страх от замайване и световъртеж. Страх от излизане, от това да се прибереш сам в къщи мани мани.. много лоша игра на мозъка! Пият се антидепресанти (ривотрил -най често) и медикаменти за покачване серутонина (ципралекс или есопрекс )в мозака като първите се опитайте да не ги пиете а втория тип лекарства без воля и подкрепа или от лекар психиятър или друг доктор може да си ги пиете и цял живот. Препоръчва се интензивна и изморителна фитнес програма за избягване на паническото разстройство или сега слушам че се повлиявало и от транскраниалната магнитна стимулация (пари да имаш че е без направление), която слееееед време мога и да ви кажа да ли има ефект.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6caf751c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

20.   Здравейте прочетох написаното и ще споделя един много по-различен възглед от това което е написано в този пост с надеждата да бъда полезен на хората.
Надявам се самите вие ако възприемете и повярвате в този възглед или ако той ви помогне да го разпространите и към други. Често мисля за това що за разбиране имаме ние хората. Толкова ли сме слепи за всичко около нас, че и дори под носа ни да бъде истината пак не сме способни да я възприемем. Омръзна ми да чета и слушам глупостите, които непрекъснато се разнасят в нета подклаждани от лекари от всички етажи на занаята. Безкрайно разочарован съм от възгледите на хората и медицината като цяло и на този етап от живота смятам, че тя не е това което се опитва да ни внуши. Вярно е има изключения - да не влизам в детайли, че ще напиша няколко хиляди редове :)
Моето мнение е, че няма такова нещо като "всичко е в главата ви", "на нервна почва", "стрес", "депресия" и всички сродни на тях представи са гавра към човечеството като цяло. И именно тази гавра най-често се толерира от тези които трябва да ни лекуват и за капак на всичко, близките, които трябва да са до вас и да ви помагат, допълнително възприемат този възглед и продължават да го подклаждат докато самите вие не започнете да си мислите, че всичко това наистина идва от мисли. И така, веднъж с вас се гаврят лекарите, след това близките и накрая самите вие започвате да го правите. Какво се случва накрая, или оставате с проблема десетки години (визирам замайването) или се оправяте някак и понеже така е не сте разбрали как и какво е било най-лесно да си помилите, че сте се излекували защото сте го искали и защото с мислите сте го преборили. Да, ама не приятели, нещата не стават така. Истината е, че докато вие умувате тялото се бори с проблема и изобщо не му пука за това какво вие мислите. Тези които са вървели по този път знаят как можете да си мислите за всичко когато се чувствате добре и пак ще бъдете устойчиви. Например можете да си мислите, че ще ви прилошее всеки момент но то не става. Обратно ако не се чувствате добре за каквото и да мислите пак ще ви е замаяно и никаква мисъл няма да промени това. Най тежките ми кризи при мен настъпиха след лекарски уговорки и хапчета за успокоение а вторият път така ме удари точно в момент когато се смеех с майка ми на една смешна история. Няма да разказвам моята история, но ще ви кажа само че извървях много по-този път по който някой вървят с десетки години а други тепърва ще поемат.
От опита и разума който имам мога да кажа, забравете за „теорията на стреса”, забравете за успокоителните, които ще ви излекуват. Това няма да се случи и тези пътища само ще замаскират проблемите които имате.
Цялата ви болест идва от проблем в тялото а не проблем на мислите. Не бих могъл да напиша тук за всичко, това би отнело десетки страници. Затова по в краткост, вашето тяло е като крепост, която ако поддаде вие започвате да страдате. Проблемите могат да бъдат различни, както механични така и химични. Колкото до психическите забравете за тях. Стреса може да направи бели и да ескалира някаква болест, но не той е в основата на болестта, която най-вероятно е била тлееща във вас. Ако стреса беше толкова пагубен, никой да не е останал жив на този свят. Здравото тяло ще се справи с всеки стрес и ще го преодолее без сериозни бъдещи поражения. Болното тяло ще отключи проблемите по време на стрес, но не стреса е довел до болестта (тук изключвам психически системен тормоз, като това системно някой някого да бие и да се гаври с него – не говоря за подобни случай). Хроничните болести идват от неща в живота ви които правите (като действия - храна, недоспиване, преумора и др. ) системно, ежедневно и така непрекъснато поддържате проблема активен. Освен това, не с всеки проблем, тялото е способно да възстанови изцяло, особено с начина ни на живот, който водим. Дори и да осъзнаете потенциален проблем пак не е възможно лесно да възстановите баланса. Но знайте, че тялото ви непрекъснато се бори за вас и вие сте длъжни да го подкрепите доколкото осъзнавате какво е нужно да направите. За съжаление именно това не успяваме лесно да узнаем и често когато го осъзнаем е късно.
Затова започнете да се самонаблюдавате и вижте онези неща които правите непрекъснато, всеки ден по много пъти. Проблемите в главата от типа на замайването може да се дължат на много причини. Ето някой причини – натоварване на зрението, проблеми с ушите, след или по време на настинки, неправилна стойка, лош начин на спане и седне, прекомерна употреба на някаква храна или питиета. Някой от изброените неща от своя страна водят до проблеми със ставите и нервите, които от своя страна удрят право в главата. Резултата е главоболие, тежест в главата, това ви поставя в ситуация на невъзможност, която от всички ще се третира като депресия и може да ви набедят в неадекватност, мързел, търтей и какво ли не още. Има една мъдрост, че гръбнака е живота и има вярно в това. Той е това което държи главата ви в синхрон с цялото тяло и дори скрити проблеми в него или около него, в тъканите и нервите които влизат и излизат от него, могат да причиняват много страдания и проблеми. Причината е в това, че засегнатите участъци рефлектират в мозъка, нарушават се процесите като отводняването, напрягат нервната система активирайки токове в нея и всичко това може да доведе до доста тежки състояния, каквото е и замайването. Нещо повече това натоварване може да се причинява от нерв за който дори не подозирате. Подобно на това когато имате вирус във вас, може изобщо да не знаете, но тялото ви го открива и започва борба с него без вашето знание. Вие просто може да се чувствате зле без да знаете, че проблема идва от вирус който е във вас. По същия начин един нерв може да доведе безсимптомно в самия него до сериозни проблеми и симтоми на друго ниво, каквото е мозъка. Визията ми е че поговорката здрав дух здраво тяло, трябва да бъде - здраво тяло, здрав дух. Някога ще напиша книга за това ?.
Сега след тези важни думи, ако имате тежест в главата или замайване опитайте рецептата: МЪДРОСТТА НА ТРИТЕ КРЪГА.
Първият кръг обхваща мъдростта на любовта - обичайте тялото си, то е всичко което имате! Друг свят дори и да има той няма да е по хубав от този, а дори и да има никога няма да го осъзнаете или разберете. Вие сте създадени за този свят и се борете за живота си, като се обичате. Във връзка със замайването и главоболието, докосвайте тялото с пръсти и го галете в следните участъци – опашка и меките части около нея. Опашката и нервите около нея са важни дори и само защото животните използват опашките си за много неща, поради което мисля, че около опашката са съсредоточени нерви свързани с вестибуларната система и не само с нея. Освен това тя е много натоварен участък при хората които често седят. Докосвайте тези участъци от тялото си и вижте дали няма да изпитате болка, горещина, прежулване от тези леки докосвания. Често седим непрекъснато на столове притискайки опашката към стола – нещо което може да донесе истински проблеми на главата. Обърнете внимание и на друг участък този който е между двете плешки на гърба. Този участък често също е много опрян към столове. Знайте, че гръбнака е свързан с течността в мозъка и нейното отводняване. Неправилното отводнява създава налягане което води до сериозни проблеми в главата. Неправилно отводняване може да се получи от подуване на ставите в гърба и засягане на нервите, което може да стане от системно спане по гръб или облягане на стол. Същото се отнася и за врата. Замайване придружено със ставни проблеми трябва да ви говори за проблеми в ставите и нервите около тях. Ако спите често по корем това също може да ви покаже, че имате проблем в гърба защото тялото автоматично се завърта в най-малко натоварващото му състояние. Затова спрете да седите на стол и да се облягате на облегалки, направете горното което написах и вижте резултата. Размествания дори и малки в областта на гръбнака също могат да водят до главоболие и замайване. Използвайте следните упражнения – рязко обтягане ръцете напред така че да усетите обтягането в гърба при плешките и раменете и лек трус към главата (умната и внимателно не прекалявайте да не се нараните). Целта на упражнението е да се създаде по рязко обтягате на гърба в зоната между плешките и раменете, също лек „трус” в главата, така, че ако има насъбрала се излишна течност, посредством тези механични движения да се създаде условие за нейното отводняване. Друго упражнение е премятане през глава или стоене с главата надолу за няколко секунди. Опитайте и следното – въртене наляво и надясно като при балета. Започнете с половин оборот като в следващите дни увеличавайте с малко. Правете това и на двете страни, изправени и наклонени напред. Това балансира магнитното ви поле спрямо земното. Отново – правете тези упражнения умната, без да прекалявате, за да не се нараните! Добре е да има някой около вас който да ви помага и съветва.
Вторият кръг обхваща мъдростта на природата. Използвайте и предпочитайте природата. Във връзка с главоболие и замайване пийте чиста вода, полезни билки, използвайте пчелния клей. Пчелния клей може да ви даде много. Проверете дали не сте алергични преди да го приемете. За него може да използвате една чаша затоплена вода разредена с двадесет и две капки пчелен клей, вечер един час преди лягане. Моля ви умната, не прекалявайте!
Третият кръг обхваща вашата мъдрост. Това сте вие в цялост – мъдростта на душата и тялото ви. Всичко което сте е заключено в истината как вашата мъдрост общува с другите два кръга!
Забравете за мислите като основа на всички проблеми. Знайте, че мислите са част от нашата същност и отразяват нашето състояние. Здравите хора нямат лоши мисли, лоши мисли имат онези които се нуждаят от нещо - внимание, приятелство, лек за болест и т. н.. С мисли няма да се излекувате, но лошите мисли са вероятен симптом на проблем в тялото. Използвайте разума и мислите си за самонаблюдение и знайте, че лекарствата често потискат симтомите, замаскирват проблема и той става невъзможен за откриване от разума и тялото ви. Те не ви дават възможност да се самонаблюдавате и някога ако нещо ви помага няма да го разберете, защото лекарствата ще ви притъпят сетивата. Така вие губите възможност да намерите правилния път!
Искам да сте наясно! АЗ НЕ СЪМ ЛЕКАР И НЕ ОТРИЧАМ ИЗЦЯЛО ЛЕКАРСТВАТА И МЕДИЦИНАТА! Балансирайте, чрез третият кръг! Всичко написано тук е личен възглед. Ако това което съм написал ви помогне разпространете го като МЪДРОСТТА НА ТРИТЕ КРЪГА. Така ще знам, че съм бил от полза на някой. Пожелавам ви успех в борбата със замайването и знайте, лека или облекчението за вас може да е много по-близо отколкото очаквате! Просто погледнете живота и ежедневието си!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 6caf751c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

21.   Здравейте, виждам, че няма коментари след предния ми пост. Позволявам си да добавя още няколко неща които може да се окажат от полза за някой. Чудеса няма как да се очакват, но трябва да се опитва. Няма да посочвам в кой кръг да ги поставите, това можете и вие да го направите.
И така, гледайте да не дишате тежък въздух който да създава проблем на синусите или да не стоите във влажни помещения или пък много сухи, също да не вкарвате вода в ноздрите си, например когато си издухвате носа. Има йога техники които насърчават прочистване чрез подобни механизми с вода през носа, обаче водата която тече от чешмите сами разбирате че никак не е чиста за да се вкарва по синусите. Може да опитате с чист пчелен мед в ноздрите за почистване на синусите. Колко прочиства не зная точно, но има ефект, правил съм го и не е страшно, не усетих негативи, напротив има облекчение в дишането. Ако се прави по дълго време за който има търпение, може да има по добър ефект. Съмнявам се, че е опасно и ако меда е чист, да се случи нещо лошо. Меда убива гъбички, предполагам и други вредители. Това с меда го пише по форумите за прочистване на синусите, погледнете ги.
Друг потенциален възможен проблем - ако имате отпусната мускулатура на очните ябълки. Питам се възможно ли е те да се отпускат, да издърпват очния нерв и това да натоварва ужасно главата! Според мен има вероятност и то доста голяма. Вижте от коя страна е тежестта в главата и дали очите или едното не е изпъкнало повече от другото. Ако спите по корем и мускулите се отпускат, през ноща това може да засили проблемите и когато станете да се чувствате зле. Това е предположение само, няма как да зная дори до каква степен е възможно, но за хора често пред телевизор и компютър ми изглежда много реалистично. Опитайте да притискате мускулите на клепачите, за 10, 15 секунди с някаква умерена сила и така да засилите мускулатурата в очите. Въртете ги леко по орбитите докато притискате клепачи.
Друго - опитайте вечер и сутрин или по ваша преценака, вместо пчелен клей да разреждате по една лъжица мед в топла вода, но не гореща, поне два часа преди лягане и не яжте нищо след това. Може да добавите билки или билкови екстракти. Някой приравняват меда със захарта обаче на мен нещо тези сравнения ми се струват неправилни. Да ядеш мед и да ядеш захар едва ли са едно и също нещо. Има хора които ядат много мед и се чувстват перфекто, вижте Л. Иванова :). Просто намалете останалата захар и сладко ако смятате че ви идва много. Мозъка много лакомо ще глътне енергията от меда :).
За краката, нервите под таза тези на прегърките са много натоварени и притиснати при седене, можете да опитате със следното упражнение. Единия крак напред другия назад, клякате вертикално за да се опънат нервите в прегъвките, алтернативно - патешко ходене, шпагати. Не подценявайте и нервите в самата кожа, които също безжалостно са под натиск часове наред. Ако не знаете кожата е най-големия орган с безрой нерви, наред с това той е относително поляризиран и се влияе от много външни фактори, както и мозъка, той също е относително поляризиран. Не подценявайте противника, знаете как боли когато се порежете. Какво се случва когато поляритетите не са както трябва, еми проблеми. Поляризиране винаги има, самото ни устройство е такова че всичките ни движения идват от протеини, който са поляризирани и се задвижват от тази поляризация.
Лошото е че множеството от възможни проблеми е голямо и са трудни за откриване и оправяне. Всеки лекар ще ви каже, че за шипове лек няма, ами няма, но това не ви пречи да опитвате. Ясно е че ако един нерв причинява проблем и утре пак е притиснат до стената той пак ще даде проблем. Чудеса не чакайте, един симптом може да идва от сто места. По скоро се борете за подобрение и да разберете какво ви помага да се чувствате по добре. Един интересен пример, като дете някъде в книгите за индианци съм чел следното изтезание от индианците. Хващат някой махат му косата (не скалпа), връзват го и му оставят на главата да му падат капки вода през определено време. Може да изглежда смешно като изтезание, но това нещо кара потърпевшия да изпада в състояние на лудост само след няколко часа и е готов да каже и това което не знае. Ако една капка може да направи това, какво може да направи един шип на кофти място, притискащ непрекъснато важен нерв! Ами вижте акопресурата, цяла наука е базирана на щипане, притискане, галене и т. н.
Още малко странни идей, ако чувствате голямо напрежение в главата, опитайте да четете на глас, вземете книга и четете. Това може да изкара напрежението и да изразходва част от натрупаната енергия и токовете в главта. Ако очите ви болят можете да си говорите сами, само гледайте да не започнете да си отговаряте :D. Можете да смятате наум числа, да ги умножавате или събирате и т. н.. Целта на упражнението е да пренасочите натрупаните токове от едни зони към други и така евентуално да облекчите тежестта в главата. Затова някой хора неправилно остават с впечатление, че проблемите идват от мисли, защото когато мислят за нещо, натрупаната енергия се разрежда. По силни постъпващи токове притъпяват проблема или го разсейват, но гогато изкочиш от мислите проблемът бавно или бързо се възстановява. Притиснете някой важен нерв с някой шип и после чакайте с мисли да го излекувате. Да ви кажа това чакне ще трябва да е доста дълго, вероятно вечно. Тежестта най-вероятно идва от зони на мозъка, които системно са натоварени по неясни причини, например както примера за капката, която рефлектива в неврони на мозъка. Дълбоко се съмнявам, че мислите са толкова пагубни че да създадат такива зони, които да изкарат индивида толкова от релси. Тази вероятност е изключително малка в сравнение с безбройните други варианти. Мислите са само малка част от самите нас, a и самите те са резултат от реални същности :) Философите тук да не се обаждат, че темата ще стане дълга, колкото историята на човечеството :D И така чрез мисли можете да разсеете енергия, защото мислите са резултат от протичане на токове през невроните на мозъка. Когато говорите вие изразходвате енергия и пренасочвате токове. Нещо като да се навикате на някой, това облекчава, както всеки знае. След време напрежението отнове ще се появи и така докато не се изкорени първопричината.
Дано ви бъда полезен ако не друго поне имате идeи за гимнастики :) И умната, да ви напомня - АЗ НЕ СЪМ ЛЕКАР! Ако имате съмнения допитвайте се до мнението на лекари. Не искам да ви навредя, все пак желанието ми е да ви накарам да се наблюдавате вас и това което правите ежедневно, както и да ви дам безумни идеи с които да ви мотивирам и вие да търсите подобни такива и така докато не хванете виновника или не намерите облекчение. Както виждате някой идеи са достта странни и може никога да не ви хрумне да опитате точно това. Сигурен съм, че и вие можете да се досетите за някой интересни, които да опитате. Успех на всички които се борят с замайването.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0cdd4bbf41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Имам замайване и пия хапчета в момента. Замайвания като например: В къщи съм добре, обличам се излизам на вън и нещо се случва. Още в асансиора почвам да се прозявам, излизам на входа, и пак се прозявам. По принцип свободното си време го прекарвам на компютъра. И така на центъра на града като го погледна от началото до другият край някак не мога да го наместя в пространството 1 вид. Правя 2-3 опита, но най-ми е добре като гледам примерно якето и обувките и близките предмети. Ходя на работа, 1смяна 2смяна и знам, че сънят не стига винаги. Често изяждам 1 час от съня си за нещо недовършено. И така от 8 часа 30 мин работа, 1 час превоз и подготовка за работата и още толкова след това, стават 10 часа и 30 мин. Да добавя и сън от 8 часа, стават 19 часа кръгло. Да, но останалите 6 часа са ми 1 вид лични които и те се стопяват от ходене до магазина, закуска, обяд, вечеря, теалетна, дом. любимец или дете ако имате. И така от 24 часа излиза че лично за себе си отделям 2-3 часа на компютъра които в заниманието си не ми стигат. Увеличавам ги на 4-5 часа, вземам си от съня който го компенсирам с 1-2 кафета на работа. И като добавя факта, че всеки ден се повтаря и повтаря и дните си вървят става още по хубава картинката. И така след някоя година идва замайването.

 
  ...

...
преди: 8 години, 25 дни
hash: ab95a154e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Искам да се обърна към номер 22. Поздравления за всичко написано от Вас1! Почти напълно подкрепям мнението Ви - доста интересни и полезни споделяте, за които човек си заслужава да се замисли. Но искам да попитам, вие излекувалили сте Вашето замайване към днешна дата?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 25 дни
hash: de41422238
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Привет на всички, аз съм 22 :) Благодаря 24! Имам замайване от 6 години, понякога се случваше подобрение за кратко но след това проблемът пак се засилваше. През последните месеци обаче, отбелязах голям напредък и в момента се чувствам точно така, както бях преди да ми се случи. Замайване нямам и тежестта в дясно на главата се махна, имам обаче главоболие което се засилва понякога, друг път е слабо и се чувствам добре. Други проблеми са ми болка и стягане в долния край на врата, между плешките и при таза. Като цяло твърде много натоварвам гръбначния стълб и очите, следователно и мозъка (работата ми е такава) и да се справя окончателно и с тези проблеми ще е трудна задача. Естествено трябва да се справя и с тях, защото има опасност отново да се върна в изходно положение. Хубавото е, че от няколко месеца (около половин година) и към този момент имам само страх, замайване нямам :), като на моменти се чувствам много добре. Това за мен е голям напредък, имайки предвид, как съм бил и какво съм преживял. Не пия никакви лекарства, понякога вземам някой витамин или някоя добавка, колкото да подхраня малко организъма. Тук ще добавя, нещо което съм вземал, но забравих да го напиша в предишни постове и може да е от полза. Можете да опитате следното: една лъжица чист зехтин добре размесен с половин грам куркума на ден. Не смесвайте куркума с аспирин! Куркумата може да лекува от високо кръвно, приложена във времето, но предизвиква рязко оросяване на мозъка и в големи количества не бива да се приема, особено ако човек има високо кръвно! Приемайте я на малки дози, във времето! Така, към днешна дата мога да кажа, замайване нямам, остана главоболие и се чувствам точно така, както бях преди всичко да започне.
Правете всичко умерено, без сила и пресилване!
Поздрави на всички и успехи във борбата със замайването!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f93aa1a7ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Здравейте аз съм по същия начен-треперене,прилошаване все едно имам топка в стомаха която неможе да излезне.Страх ме е да отида до магазина че ако вляза вътре ще ме лъхне топлина и ще падна.Пулса ми е ускорен.Нехода никъде освен ако не се налага.Опитвам се да си помогна но немога.Пия вода със захар,кисело мляко.Искам чрез тази публикация да си намера нови приятели с които да си споделяме.Страх ме е да не умра.Краката не ме държат,тежест в очите.Моя телефон е 0886238522-Красимира се казвам

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: de41422238
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Красимира (номер 26) прочетох това което си написала и се ужасих. Поради тази причина реших да пиша. Онова което ме потресе е факта, че пиеш вода със захар. Не зная откъде ти е хрумнала тази идея, но това според мен не бива да го правиш. Имам наблюдения над собствената ми майка, че когато увеличи захарта от сладки неща, задължително следва нарастване на проблемите с кръвно и други. Откажи сладкото под формата на захар и ако ти е нужно сладко консумирай - банани, мед (може да го комбинираш с топла вода), фурми, смокини, праскови, нектарини и т. н.
Тук съм писал много разгледай внимателно постовете нагоре (20, 21, 25), обяснил съм различни неща, които можеш да опиташ за да си помогнеш. Няма да умреш Красимира и ще се подобриш, убеден съм в това! За да успокоиш малко нервната система опитай с чай от ехинацея. Имам спомени, че когато имах пристъпи на силна тежест и изпотяване, чак от дланите ми се стичаха капки, чай от ехинацея ме отпускаше. Не се лишавай от киселото мляко.
Прочети внимателно и ако смяташ, че мога с нещо да съм ти от полза ще се чуем по телефона. Внимателно с всички неща, които пробваш! Ако мога така да го онагледя - един мускул ако не го товариш, той атрофира, ако го претовариш, пак беля.
Длъжен съм да подчертая за всички - не съм лекар и всеки мой пост отразява единствено и само моя опит и представа! Моля имайте това предвид и ако е нужно консултирайте се с лекари.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f93aa1a7ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Към пост 27 да бих искала да се чуем по телефона.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2efe16c12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Здравейте... *Аз съм на 30 години и преди две години загубих родителите си. От тогава до ден днешен съм със сърцебиене, замайване, имам чувството, че когато излизам навън ще припадна. Когато ми се получиш е така взимах по един валидол.... , но преди няколко дни бях на работа и ми стана много зле едно силно замайване, страх да се прибера сама защото може да припадна и така няколко дни продължи и отидох на невролог и ми каза, че всичко е от нервите
Даже ми изписа да пия Стрезам и каза да се успокоявам сама, но аз не мога постоянно си мисля дали ми е лошо, дали имам замайване, тръгвам за някъде и се връщам защото мисля, че ще се случи нещо с мен
Искам да Ви попитам какво да направя, че да спра да мисля глупости!!! Благодаря1

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f6e0abed9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Здравейте,

И аз имам подобни усещания и в резултат на себенаблюдения съм установил, че това се получава при негативни светоусещания. Не зная до каква степен сте духовни, но освен видимият свят има и невидим. Бог чрез синът си Иисус Христос е обяснил как да се справим. С една дума - любов. Обичай човеците когато ти помагат, когато те злословят, всякога. И да не съдим никого, защото съдът е в Божии ръце. Също смирение и поставяне другите над себе си, защото Бог на горделивите се противи. Това не изключва ако някой греши да му покажеш грешката. Гневете се, но не съгрешавайте. А също и зората да не ни заварва гневни. И ако искаме да ни е простено, трябва и ние да прощаваме. И в заключение, както пише в Библията, по-добре да страдаме, вършейки добро, отколкото зло.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6caf751c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Ако 29 и 30, пък и други все още нямат подобрение и синът Иисус Христос им е обърнал гръб им предлагам да опитат нещата, които съм написал в постовете нагоре. Има още подробности и детайли, които трябва да се напишат за да се акцентира още върху детайлите, но вероятно ще се повтарям много и не ми се пише. Постовете ми се отличават и ако четете внимателно ще раберете кои са. Ако някой иска може да си пишем в скайп или фейсбук и да му предам моят опит и представа. Разбира се, напълно безплатно и без гаранция за подобрение, но с подозрение, че такова може да има. Не влизам в ролята на лекар и нямам лекарски дипломи - предлагам само идея и опит с този изключително коварен и смазващ живота на човек, проблем.
Пиша защото виждам, че хората търсят решение и напират много често към идеята, че с мисли нещо ще решат. Моето убеждение е коренно различно и понеже отбелязах някакъв успех (всъщност не искам да охвалвам нещата, да не дръпна дявола за опашката) ми се иска и други хора да опитат. Понякога ми е малко кофти, но на фона на живота ми и състоянието в което бях си е цяло чудо, че се чувствам така. Не мога да държа подобна информация само за себе си и се чувствам длъжен да я споделя с онези, които търсят помощ и не са я намерили. Процедурите са лесни без лекарства, без билки от някоя ливада в Пакистан, без специален разтвор, който сън направил в гаража и ще ви го продам. Онова което е нужно - упоритост, защото трябва да се изкоренят вероятни навици, а навици да се елиминират напълно е почти невъзможно. Разбира се към това се прибавят и дефекти натрупани в тялото. Нужно е и друго и ако знаете личната ми представа за случващото (т. е. подозренията ми какво се случва), най-малкото ще се замислите и ще следите това, което правите, научавайки се да се самонаблюдавате повече. Нужно е синхрон между няколко неща и детайлите са важни. Ако не работите в паралел над тях, едва ли ще се получи. Ако сте опитали всичко друго и сте изтощени и отчаяни още един опит няма да ви навреди :)
Желая късмет на всички!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b5d649e78c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Здравейте! Имам подобен проблем от 2 год. и кошмара е на моменти. Замайване, сърцебиене, треперене на цялото тяло, мисля само в лоши мисли. Ще съм ви много благодарна за съвет.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f8bc797c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Здравейте, казвам се Антония. На 21 съм и имамм същия проблем, замаяно ми е (не винаги) но започне ли е поне по седмица. Не искам да излизам сама, страх ме е да не припадна, на 3м пред мен вс е размазано. Ходих на очен с очила съм от 7 месеца, но са само за пред телевизор или телефон не са с диоптер. Не знам какво се случва просто е ужасно. Спрях университет не мога да отида, имам чувството че като тръгна и край вече припадам. Лятото бях по-добре, може би защото се разсейвах повече (работех), но стане ли студено и се започва. Не знам внушавам ли си, болна ли съм.. Идея нямам..

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c32a89ea33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Здравей Антония. Това, че ти е замъглено никак не ми харесва. Дори само заради това, трябва да направиш ядрено-магнитен резонанс и скенер на главата. Добре е да видиш как е кръвното и пулса и как се движи във времето. Да направиш изследване за захар и изследване на кръвта и ако имаш вътрешни проблеми ехограф. Замъгляването може да ти е от всичко, може да търкаш очите си или да спиш по лице и да притискаш очите твърде много, или пък точно обратното, очите да са отпуснати и това да влияе на очния нерв или мускулатурата която настройва лещата, така лещата да търпи механични промени за период от време. Може да е от светлината, особено от изкуствена. Може да ти е от пренапрежение в мозъка и влошаване на неговата функционалност. Трябва да изключиш всички неща едно по едно. Ако искаш пиши на e_book това е в абв-то, ако мога да съм ти полезен с моят опит в този коварен проблем. Шест години мъки с положителен изход и подобрение не са малко (надявам се никога да не се върна отново в това тежко положение). Подчертавам, че не съм лекар и мога да говоря само от лична преценка, наблюдение и опит.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3244c230b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

35.   Здравейте, искам да ви кажа че според мен всичко е на психическа основа. Преди година и половина започна всичко замаяност, световъртеж, нестабилност, замъглено зрение задушаване и ред други. Затова време съм минал през 4 5 кардиолога, 6 7 невролога, 2 3 кръвни изследвания, два пъти ядрено магнитен резонанс, психолог, ехо граф. Ядрено магнитният резонанс е два пъти за последните 6 месеца и ми казват че съм ок от всякъде. и пак имам на моменти това замайване и този страх от болести. Това е болест на прекалената информация която ни предоставя интернет за всички болести и хората с по лабилна психика стигат до тук. На 22 години съм спортувам всеки ден. И това като цяло е моята история за това неприятно нещо. Моят съвет е който не е ходил на лекар да отиде да разбере за какво става на въпрос и ако всичко е добре повече да не се вглежда.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: fb9435273f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   34, това са глупости с ЯМР, няма нужда от това. Усещанията са типични за паническо разстройство. Минала съм през това - световъртеж, сърцебиене, замъглено виждане, страх да излезеш извън дома си, т. нар агорафобия. Кошмарно е! Съветвам Антония да си направи изследвания на хормоните на щитовидната жлеза и антитела. Ако там нещата са наред, причината е на психично ниво. Все пак нещо трябва да е отключило състоянието - огромен внезапен стрес или натрупан такъв. Изключително трудно се справя човек с това, иска промяна в нагласата към света изобщо, но друг начин просто няма. Йогата също много помага.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2d5f1fb9d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Здравейте Сега съм на 39 год Проблема със замайването, без причинното притеснение, страха и лошите мисли ги имам от 4-5 год Бях при кардиолог, невролог, гинеколог (поради причината че нямам цикъл от 10 год), посетих и психиятър Той ми исписа есобел и ксанакс които ми се отразяваха добре но напоследък ефекта почти е никакъв Дори си мисля че психиката ми много е истощена Води ме до мисълта че ще се побъркам

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6caf751c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Здравей 40, за да имаш резултат и устойчива промяна трябва да преосмислиш нещата и да опиташ други подходи. Твърде далеч си от причинно-следствените връзки. Това е именно причината да се чувстваш зле и лекарствата вече да не помагат. Всъщност ти подчертаваш, че нещата са дори по-зле. Малкото написано от теб води до много изводи. Като пример - вземи думата "отрязяваха". Подобрението на един проблем не е логически свързано с тази дума и нейния смисъл, защото тя показва множество промени и краткотрайни състояния, от едно в друго. Ако се замислиш, дори и само над тази дума, която ти самата си написала, ще осъзнаеш, че всъщност никога до сега не си направила и крачка към своето излекуване. Така поне си мисля аз. Затова бих те посъветвал, потърси и други начини как да си помогнеш.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a865ba2763
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Здравейте, на 38 години съм преди 18 години ми поставиха диагноза паническо разстройство бил сам при няколко психиатри пих антидепресанти и бензодиазепини 15-16 години от почти 2 години не пия никакви лекарства и всичко беше сравнително добре допреди 3-4 месеца от тогава започна едно замайване и ужасно прозяване понякога се чуствам като че всеки момент ще изключа.... тогава не мога нито да говоря, да гледам или да слушам нямам сили. през всичките тези години не съм изпитвал такива симптоми и не знам на какво се дължат бях при невролог, отоневролог, унг, очен лекар нищо направих ямг наред е. Не ми се ще да мисля че е пак психиката а нямам обяснение какво става... ако някой има подобни симптоми нека пише моля:(

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4718c97ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Здравейте 42, добре е да споделите, в какво се е изразявало, вашето 16 годишно паническо разтройство?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 72f629b20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Пристъпи на силен страх че нещо става с мен и умирам, силно съцебиене, стягане в сърдечната област... страх че ще се побъркам, имах период в който трудно излизах от вкъщи... пътувания на далечно разстояние бяха изключени самата мисъл че сам на магистралата например и наблизо няма болница ако ми стане нещо ме побъркваше.. имал съм натрапливи мисли че ще нараня някого или себе си и т. н ако сте запознати със симптомите на пр голяма част от тях. С помощта на психотерапевт след толкова години успях да се справя с голяма част от симптомите даже изкарах шофьорска книжка миналата година и карам☺общо взето нещата се промениха към по добро.... но сега от няколко месеца се появиха тези състояния за които писах и ме плашат много, психотерапевта твърди че пак е пр, но аз не го усещам така не е като паник атаки а едно общо взето почти постоянно състояние напоследък.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 52f895360b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Здравейте, най-правилно е, да не правя коментар на миналото ви. Мога само да ви пожелая, светло бъдеще и никога повече да не попадате отново в тази трудна ситуация.
Непрофесионална, алтернативна гледна точка на проблема със замайването, можете да намерите чрез Google, като напишете zamajvane и разгледате това, което ще излезе.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5b42b2a2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Здравейте, допълвам предния ми пост. За съжаление сайта zamajvane се срина и тъй като е на чужд хост без сървис не успях да го възстановя. В момента най-лесно можете да намерите новия сайт с ключовите думи zamajvane stop или замайване стоп. Поздрави на всички!

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7fac80746b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Здравейте, от повече от половин година имам същия проблем, бях на какви ли не лекари, психотерапевти и т. н. Оказва се, че е паническо разстройство, пия ксанакс, от който уж ми става по-добре, но той няма доказано лечебно действие и мсиля, че е просто плацебо ефект. Бих искала да спра да го пия, опитвам се да се разсейвам, да тренирам,йога, каране на колело, но нищо... Отивам на работа и пак същото чувство.Като стана сутрин ми е замаяно, всичко ми е сиво, не виждам смисъл в нищо, а след акто пия ксанакс ми отминава и така до вечерта я. Вече си мисля, че няма да се опрсвя, каквото и да правя. Ще се радвам някой да каже как се е преборил и как е спрял ксанакса. Благодаря!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6caf751c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Здравейте 47, опитайте това, което съм написал в пост 46. Така ще откриете, много алтеранативни възможности с които да опитате да си помогнете.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: c2c952e9a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Здравейте. От 10г. съм с панически страх от всяко мое състояние, било то замайване, световъртеж, гадене, болки. От самото начало съм на антидепресанти и от време на време транквиланти. Психиятър не успя да мимпомогме а се водеше уж от най-добрите в София. Искам да попитам някой пробвал ли хипнотерапия, т. е. чрез хипноза да се преодолеят разни страхове, все пак казват че хипнозата лекувала и депреси и паник атаки.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 42ee152e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Здравейте, абсолютно същото ми се случва и на мен... Замаяност, нерви, тревожност, липса на настроение, социална фобия... Изследвах щитовидната жлеза и тсх хормона ми е леко завишен, изписаха ми л-тироксин 25. Откриха ми и синдром на поликистозни яйчници, препоръчаха ми и за инсулинова резистентност да се изследвам. За капак съм изключително чувствителна към промяна във времето, особено зимата! Леко да се промени времето, усещам замайване, нервно напрежение, изпотяване на дланите и ми се дохожда по голяма нужда, абсолютен дисконфорт!!! Всички симптоми отговарят на нервно Вегетативна дистония! Бих искала да помоля от сърце, ако някой знае, как да преборя тези симптом да ми помогне! Благодаря ви предварително и всичко добро!

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: c8b0b99e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   Здравейте! До номер 52 - мога да помогна само за ходенето по голяма нужда и тревожност от нещо предстоящо. При мен се получи нещо такова - позиви от нерви, когато ми предстои някоя среща или излизане с кола, когато знаеш, че няма тоалетна наблизо. Силно препоръчвам хомеопатичния продукт Gelsemium sempervirens 15 CH, но по-бърз ефект има 30 CH. Не знам какво щях да правя без него. Вземам на 15-20 мин. три или четири пъти преди предстоящо събитие, което предизвиква нервност и съответно позиви за ходене по голяма нужда.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 8ae4244b32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   До автора на коментар номер 20, следите ли още темата, защото имам въпрос към вас? Или дали може да си дадете елефон или фейсбук да направим контакт?

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 96316677a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

57.   До 55. Търсете по ключови думи замайване-стоп и ще откриете това което търсите

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker