Искам отново да бъда момичето което бях ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Искам отново да бъда момичето което бях !
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1625 пъти
Привет на всички!
Жена съм на 26 години. От 2013 година до към днешна дата имам силен косопад... просто в ръцате ми остават кичури при всяко миене, сресване или неволно докосване на косата.... До скоро бях студентка това много ме травмира, защото семейството ми разчиташе на мен да завърша с отличие и да успея да се реализирам. Отделно в живота ми все се случва така, че момичетата/ жените винаги да ме забъркат в някоя интрига... и преди две години заради “ доброжелатели “ загубих ценно за мен приятелство. Преживях загубата много тежко плачейки и измъчвайки се търсейки ви ата в мен самата... реших да се преместя в провинцията с цел да се възстановя от всичко.... лятото проведох успешно обучение запознах се с много приятни млади хора. Не след дълго разбрах, че мой колега има симпатии към мен, които аз категорично отхвърлих ( разбира се тактично ), тъй като имам дългогодишна връзка, но за мой късмет човека се оказа много дребнав и отмъстител нямам си на представа как привличам такива хира! С времето загубата на коса се влоши страшно много за четири години косата ми е загубила истинският си облик не на 50, а на 70% не мога да Ви опиша колко ми е тежко всеки ден гледайки се в огледалото да виждам друг човек... позволявам си да се изкажа крайно, защото по нищо не приличам на себе си... посетих различни специалисти :
-ендокринолог ;
-гинеколог ;
-дерматолог ;
- стоматолог ;
Всеки от тях беше категоричен, че всичко е наред... и, че основната причина е Стрес!
Бих искала отново да бъда онзи отворен към света човек, който винаги съм била и да изляза от дупката, в която усещам че се намирам... толкова много пъти са предавали доверието ми, че усещам как съм се затворила в себе си... вярно семейството ми не е перфектно, но щом съм се родила в него така е трябвало... обичам семейството си, но се чувствам пренатоварена Пт о това да отговарям непрестанно на очакванията на семейството ми и сякаш да гоня техните стремежи. Винаги съм била против несправедливостта и съм била упорс на по-слабите. Затворих се до толкова, че нямам желание да си направя орическа( ако щеш една обикновена плитка) да лакирам ноктите си... имам две момичета, с които сме в прекрасни отношения и излизаме, но сякаш това не ми стига щом косопада продъшжава.. Бих искала да помоля за съвет как Вие сте се избавили от този момент на блуждаене... или иначе казано да се изгубиш в самия теб!
Дерматоложката ми изписа спрей и таблетки на Дюкре и ми каза, че на 90% зависи от вътрешното ми състояние дали резултата ще бъде положителен. В началото на лятото ще бъда булка и това е прекрасна възможност не само за едно ново начало, но и за нов по-добър живот! За тази цел ще трябва не просто да се върна в играта, но нещо повече трябва да я спечеля!
Благодаря на всеки, който е отделил от времето си за да прочете моята публикация!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: bda98b2b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На 26 г. Си и спри да се занимаваш с родителите си. Те искали да си отличничка, да ги издържаш, вероято и т. н. Голяма си вече, за да слушаш мама и татко. Кажи им, че щом те имат амбиции да си ги осъществяват сами, а ти си имаш свой живот. Отмъстителните хора те нападат, защото си отворена към света и добра. Сложи си няколко защити пред хората, не се доверявай лесно, пази се.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c4fbdc2a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря! Това което описахте е напълно вярно, наистина съм много доверчива и определено ще променя това у себе со, защото с времето осъзнах, че добрите хора винаги ги използват :(

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 11b8430627
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам проблема ти, защото и при мен всеки период на повишен стрес предизвиква косопад.
Това, което при мен помага почти веднага да овладея проблема щом забележа, че пак се е появил, са следните стъпки:

1. Спирам да употребявам каквито и да е балсами при миенето на косата - само шампоан. Когато скалпът е мокър и затоплен от водата, ако сложиш балсам в корените, космите много по-лесно се измъкват от гнездата си.

2. Изплаквам и мокря косата при миене само с хладка или леко топла, но не и с гореща вода.

3. За 2-3 седмици преминавам единствено на шампоан с хума. Косата става от хумата по-твърда и без блясък и ако това не ти харесва можеш да я изплакваш с вода с малко оцет/лимон - така ще има блясък и ще е мекичка.

4. Не реша косата веднага след излизане от банята, докато е още мокра - изчаквам поне половин час до 40 мин, за да се стегнат гнездата около корените преди да започна да срествам.

5. Избягвам ползването на сушоар или ако ползвам е на най-ниската степен и отдалече. Докато косата е още влажда и съхне впръсквам и втривам в корените хининова вода.

6. Ако боядисваш косата си - спри за известно време. Има много добри оцветяващо комбинации от натурална къна и билки от типа на индиго, касия, амла итн, които позволяват да постигнеш приятни естествено изглеждащи цветове.

7. Увеличавам приема на витамини - има много хубава комбинация за коса, кожа, нокти на Мерц. Увеличавам и приема на витамини от Б групата и магнезий - действат генерално против стрес.

8. Преминавам на диета по-богата на протеини, като ограничавам тестени продукти и захар и увеличавам плодовете и зеленчуците и ядките - това така или иначе е добра идея, когато си под стрес.


При мен спазването на горните правила действа безотказно. Разбира се всеки е различен и няма гаранция, че това което помага при мен ще помага по същия начин и на друг - но ако не друго поне ще подобри състоянието на косата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 19e3a66a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Благодаря!
И аз правя същите неща като Вас :)
На мен нито Мерц нито на Допелхерц ми помогнаха вотамините... към момента пия тези на Дюкре и Coxamin както и омега 3 плюс чайчета от жълт кантарион, лайка, липа, мента и алое.... те също помагат... една лекарка ми препоръча една маска с Боракс, но към момента не съм събрала достатъчно кураж да я използвам за да не влоша положението още повече макар, че се изкушавам, тъй като ми каза ме при нея още след второто нанасяне на маската косопада е спрял и тя на моите години след преживян стрес е забелязала засилено окапване на косата

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker