Как депресията ме направи жертва на врачки и други шарлатани - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как депресията ме направи жертва на врачки и други шарлатани
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1442 пъти
Изведнъж като влязох в тийн възрастта станах депресар и тревожен. Хипер чувствителен. Обиколих какви ли не църкви, в Руската писах желания, врачки, чистене на чакри и аури, медитация, повтаряне на позитивни утвърждавания. Никакъв ефект! Единствено преди няколко години за кратко бях себе си, докато пиех Деанксит. Та се чудя що ли се поддавам на глупости и толкова години горя в огън като в ада от мъки, тревожност и депресия? Защо търся помощ от висши сили като явно не помагат, ако изобщо ги има? Че и кристали си купувах! Сега работя скапана работа в град и държава които не мога да понасям защото като питах врачката хубаво ли ще бъде тя ме увери, че ще е много хубаво. Дори ме излъга, че ще срещна любовта тук, нищо подобно. Все един и същ репертоар си имат и все пращат в страни с гадни и студени хора като Германия, щото предполагат че всички българи ще търпим гадно отношение заради парите. Та какво излиза, че религии, ню ейдж чакри и глупости всичко това само ми олекоти джоба. В същото време хапчетата бяха по-евтини и действаха (но ме е страх от странични ефекти). Писна ми да ме правят на идиот! Та даже и една част от мен се чувства гузно че не искам студена северна страна и се самоубеждавах как трябва там да ида. Но на пук ще ида на слънчево и топло място край морето. Опита ми от живот в две други северни и централно европейски страни е крайно отрицателен. Моля дпрете да давате пари на шарлатаните!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 6b0c4ec3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко е сбъркано. Работата е проста , но сложна за изпълнение. Ако искаш да си щастлив трябва завинаги да спреш зависимости като хазарт , алкохол , мастурбация , порнография и наркотици...също и тия лекарства там. Тва което дава временна утеха е най отровно щото те прави зависим. Сектите на ню ейдж и тъпите чакри не работят а ти докарват страдания. Единсвената помощ е от Живия Госоод Исус Христос , Който е Пътят Истината и Живота.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f2ad67b987
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Скоро трябва да пиша една философска тема за вярата, та се разчетох малко на коментари във форуми и други и установих, че повечето хора имат нужда да вярват в нещо по-висшо от тях, което да им помага и да ги спасява. Не съм пълен атеист, не вярвам, че бог има лице, форма, син и прочие, но вярвам, че има нещо отвъд и понякога, когато сънувам кошмари, отивам да запаля свещ. Понякога, когато не се чувствам добре имам усещането, че трябва да сторя нещо определено и го правя. Доверявам се на интуицията си, щом болният ми мозък е измислил, че една свещ ще оправи живота ми, защо да не запаля тази свещ, та да се успокоя? Ако не друго, поне ми олеква. До голяма степен мисля, че някои суеверията не ми помагат заради някаква митика, а защото просто с тях се успокоявам. Старай се да не се впрягаш много, търсейки всевъзможни изходи, а просто да правиш това, което искаш и мислиш, че ще е добро за теб.

За врачките, интересното е, че ми се е случвало разни жени да ме спират по улицата и да ми гледат. Не, че съм ги търсила или съм го искала. Стоя си аз на пейка в някоя градинка, идва една жена, поздравява ме и започва да ми казва неща, които не съм споделяла на никого. Не са ми искали пари за това, което са ми казали, искали са ми пари за да си купя някаква билка. Не съм купувала, оставях им някакви парички за отделеното време, защото знам, че така се прави и не съм се впрягала да се вслушвам в съветите им до степен, че да изляза от себе си. Чувала съм, че не е хубаво човек да ходи по врачки, защото започва да ги слуша и спира да върви по пътя, който му е отреден. Може и това да е, може просто да си бил лабилен, да си се хванал като удавник за сламка и да си спрял да вярваш на собствения си усет и ум. Според мен по правилно е да останеш сам за малко, да си починеш от света и да премислиш всички решения в живота си без да се обвиняваш за нищо. Ако трябва, отиди при психолог и сподели за нещата, които те мъчат. Има всякакви съвети онлайн, които са малко... креативни, да кажем- примерно да пишеш писма до себе си, да пишеш благодарствени писма към вселената, някакви методи за постигане на положителна нагласа и други. Според мен никакви медитации и прочие духовни методи нямат ефект, ако сам не вярваш и не се опитваш да постигнеш първо вътрешна промяна. На мен лично много ми помага да си спра интернета за няколко дни, да се разхождам в някой курортен град и да пръскам пари за да не готвя, не чистя и не се занимавам с глупости. Джобът ми пак доста спада, но поне си почивам и не ме е яд. Не се друсай с лекарства без да са били предписани от специалист и не прави неща, които те карат да се чувстваш зле след време.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e0a4fed68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вярвай в себе си и се обичай. А за депресията трябва да се ходи на лекар. Но, според мен, единственото лечение е да разбереш какъв е проблемът, който я причинява и да го. отстраниш. А кристалите, йогата и пр. Са за здрави хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 605af53a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Врачките си въртят бизнеса и от телевизията-фен тв и Фолклор тв едновременно предават "Феномени"-колкото повече, толкова повече! Говоря за импулсните им телефони! Човекът е прав-опразват ти джоба, докато ти говорят в слушалката! А да не говорим, че има едно дълго чакане, докато се свържеш! И това все пари струва! Не че ги търся, но знам, че е скъпо! Да, слушам ги хората, а въпросите им все се повтарят! Майка/леля/стринка/вуйна и т. н. се обаждат в ефир и питат: например "Ще си намери ли племенникът ми работа/приятелка? " Та общо взето, това са им болните въпроси! И импулсите си вървят и то за хилядни от секундата! И тези въпроси ги слушам, откакто ги има тези предавания в ефир! Все едно и също питат години наред! А врачките станаха милионери!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 4029c05253
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Пробвай с хомеопатия. Капките на д-р Бах, а Седатиф вече изписват масово и не хомеопати. Първо не генерелизирай хората така. Живея в Германия и мога да ти кажа, че германците са прекрасни хора, особено по-възрастните, галантни, възпитани, добри хора не навлизащи в личното ти пространство. Големият проблем на масата, който ги плюят, но живеят в Германия е незнанието на немски и дебелашкото, надменно поведение. Навсякъде има свестни хора, стига да искаш да ги видиш и да си дорасъл за това. Много лошо видях от българи в Германия, несравнимо повече отколкото от немци. Работи върху себе си и ти се променяй.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 546cb60bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Струва ми се, че се опитваш да избягаш от нещо, което е вътре в теб.
Другото, което ми се стори, че усетих, е че очакваш някой да те спаси (религия, врачки и т. н. ). Светът не работи по този начин.
Има една поговорка: "Помогни си сам, за да ти помогне и Бог. "
Търси най-вече техники за преодоляване на проблема ти, а не толкова хапчета, тъй като те имат временен резултат.
Бъди на място, на което да имаш близки хора, които малко или много те подкрепят.
Но най-важното е да търсиш щастието вътре в себе си, а след като го намериш, ще го носиш със себе си, където и да отидеш! :)
Ж29

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker