Подутини по тялото и параноя/хипохондрия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Подутини по тялото и параноя/хипохондрия
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1616 пъти
Здравейте, понеже вече къде ли не попитах по тази тема та реших да се спра и тук. Случаят ми е следния: от години (2, 3, 4 - не помня колко точно) имам разни подутини/бучки по тялото (коремната област и бедрата). Те са сравнително твърди и могат да се местят леко под кожата. В началото бяха една-две, но с времето броят им се увеличи. Дълго време не обръщах внимание защото не ме боляха, а и още нямах тази тревожност, която имам през последната година и половина.
Точно преди година и половина реших да попитам лекар за тях и ми казаха, че не са нищо особено и ако не ми пречат няма смисъл да се пипат. Казаха ми, че интензивно спортуване може да ги е предизвикало и тъй като тренирам кикбокс, реших че това е причината (а и появяването им горе-долу съвпадаше с периода когато почнах да тренирам). От тогава до преди няколко седмици не им обръщах внимание на тези подутини, но наскоро, след едно състезание на което силно се изтощих забелязах, че са се появили още няколко такива неща. Не знам дали не ги е имало и преди това и чак сега съм ги забелязал или наистина са се появили след състезанието - не мога да преценя.
След като забелязах новите няколко подутини, отидох пак на лекар, но този път беше друга докторката и ми каза, че не може да каже със сигурност какво са и защо ги имам, каза ми да ме прегледа хирург. Отидох на хирург и той ми каза, че са нещо нормално тези неща и няма причина да ги махам ако не ме притесняват (но каза, че спортът няма нищо общо с появата им). Само че в същия ден се бях оговорил и с руг хирург та отидох и при него и той ми каза да ида на кожен, защото не е сигурен какво точно са тези неща. Кожният пък ми каза, че трябва да се направи прорез и да се махне поне едното от тях за да се направи биопсия и да се каже със сигурност какво са. Пет различни лекаря, пет различни мнения + часове прекарани в интеренет и четене за всевъзможни гадости какво може да са тези неща и в крайна сметка никъде не намерих нещо, което да описва точно това, което го имам аз. Доста се натоварих покрай това и мисля, че донякъде съм хипохондрик защото не ми е за първи път да се притеснявам много за нещо, което накрая се оказва не-проблем. Така или иначе, в момента не знам какво да правя. Уж реших да не ми правят операция за премахване на някоя от подутините защото не ми пречат за момента, а и ги имам от години и ме притеснява да не си създам проблем ако реша да премахна някое и в крайна сметка нещата да се влошат, то да се разпростре и тн (и да си призная, притеснява ме малко и частта с премахването на такова нещо). Само че не мога да спра да го мисля това и за съжаление имам чувството, че сега ги усещам някои от тези подутини. Не ме болят, но май усещам леко парене на едното бедро от време на време. Там е работата, че не мога да преценя дали наистина усещам нещо или си втълпавям заради притеснениято си. Иначе всичко си правя нормално като преди и не виждам разлика освен това, че сякаш ги усещам някои от подутините по някакъв странен начин. Даже не знам дали не е било винаги така и просто сега да съм го осъзнал покрай притесненията.
Казаха ми, че може да са липоми, фиброми, фибролипоми и разни други подобни, а няма да споменавам даже какви неща четох из нета, та даже за малко да получа паник атака. Не знам какво очаквам да ми кажете тук, но все пак бих се радвал да получа някакви мнения, каквито и да са те. Просто в момента не мога да преценя дали ми трябва хирург за да махне едно от тези неща и да ми каже какво е или психолог, с който да ми помогне с тревожността и хипохондрията, която явно имам (или и 2те).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 37841194ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля си че това е мастна тъкан , приятелят ми има две бучки на корема и так му казаха . Лекарите му казаха ако свали няколко килограма ще се махне . Ти спортуваш не знам дали е възможно да имаш малко повече индекс мазнина но помисли и за това , неговите бучки са твърди 3-4 см. и на него му казаха че няма нужда да се махат . Дано да съм помогнала . Успех и не се притеснявай знанието е по добре от незнанието .

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker