Твърде дебела ли съм ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Твърде дебела ли съм ?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2402 пъти
Така де на 15 съм, последно време качих доста килца. Сега съм 95 кг и съм висока 167 см, основно трупам кг в любовните дръжки и корема, имам доста дебело коремче. Имам и доста стрии в тези области. Наистина не мога да спра да ям сладко и тестено..

Какво е вашето мнение? И какво знаете за стриите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: af90f31b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами аз при този ръст съм почти 80 кг, като имаш предвид, че съм на средна възраст и са ми позволени повече килограми. Но очевидно съм достатъчно дебела, щом всички мои близки постоянно ми дават идеи за отслабване. А сестра ми дори е силно загрижена за здравето ми, страхува се да не умра, защото работата ми е напрегната, а килограмите са лош фактор за диабет, високо кръвно, рак и други болести. Освен това тя не крие, че когато съм била 60 кг съм била хубава, а сега не съм аз. Тоест не изглеждам никак добре.

Надебеляването винаги е болестно състояние и е свързано с психиката. Човек се нуждае от професионална помощ и цялостна ОСЪЗНАТА промяна на живота. Няма да се получи да отслабнеш сама, без чужда помощ. Но наистина трябва ПЪРВО много да го искаш и ВТОРО напълно да се довериш на специалист.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 721687fbb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, да имаш излишни килограми и сега е времето да вземеш нещата в ръце, защото точно в пубертета мастния метаболизъм е такъв, че може да се увеличават освен обема на мастните клетки така и броят им което попринцип не се случва при възрастните. Това прави отслабването на по-късен етап още по-трудно. Няма да ти обеснявам какви негативни последици има високото тегло за здравето, предполагам че си наясно.
Моите съвети са да пробваш малко по малко да промениш хранителните си навици. Ако от семейството ти се хранят с вредна храна ги помоли да започнат и те промяна, така ще ти е по-лесно като няма изкушаващи неща в хладилника. Трябва да се храниш 3 пъти основно и 2 междинни закуски, като трябва максимално да намалиш простите въглехидрати( захар, вафли, хляб, бонбони, шоколад) както и животинските мазнини. Вместо тях включи като източник на въглехидрати картофите, ориза, овесени ядки, а за мазнини ядки, риба, зехтин. Трябва да увеличиш приема на фибри и плодове( салати, ябълки, круши, портокали, банани). Но пак казвам въглехидрати и мазнини трябва да се намалят за сметка на белтъчините-чисти месца без мазно като пилешки гърди, пуешко, яйца без жълтъци. По възможност вечер никакви въглехидрати, те са главно сутрин на закуска. Оптималното разпределяне на калориите за деня е около 20% закуска 30% обяд 20% вечеря и останалото в междинните хранения. Разбира се за да отслабваш се иска да приемаш по-малко калории отколкото изразходваш. Пии достатъчно вода и се опитай и да се движиш повечко. Оптимално е да сваляш около 1-2 кг на седмица за да не стане прекалено рязко и стресиращо за тялото. Има достатъчно примерни менюта кое кога да ядеш и по колко в интернет, аз просто ти казвам най-основните неща. И не на последно място може да се консултираш с лекар, който да те насочи още по точно за твоя случай. Успех

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 973002f0c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Спортувай или ходи много пеша. Най- много ще отслабнеш ако се запишеш на плуване, пък и е полезно( там се срещат доста по- едри от теб, така че не се притеснявай)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9c6388859a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прекалено си малка, за да се изоставиш така. Ти не си дебела, ти си мега дебела и това ще ти се отрази сериозно както сега (подигравки, ниско самочувствие и тн), така и в бъдеще на здравето ти ( диабет, проблеми със сърцето и забременяване). Стегни се малко, сега се развиваш и трябва да предприемеш някакви мерки. Не прави драстични диети, пробвай с 90 дневна диета. Тя е подходяща за годините ти и не лишава тялото от нищо. В менюто й има както хляб, така и сладко. С нея свалих 20 кг след раждане.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bed2c57ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз ще ти го кажа направо. С риск да се обидиш или да ме напсуваш, но да- дебела си. За годините си, за ръста ти килограмите ти са много. И проблема не е само във външния ти вид, а най-вече здравословно би ти навредило. Самата аз тренирам почти всеки ден, старая се да се храня здравословно и ужасно се дразня на хора немарливи към външния си вид и здравето си. Съвет от мен- спри сладкото, тестеното. Започни с леки упражнения, дълги разходки и се насочи спешно към фитнес зала и специалист, който да ти помогне да регулираш теглото си. Повярвай ми, знам че е трудно. Но резултатите след усилията, които положиш за невероятни. Не губи време!!! От това което си написала лично аз смятам, че спешно трябва да се ориентираш към специалист, който да те насочи към правилен тренировъчен и хранителен режим. Ако те е грижа за здравето ти това трябва да е сред приоритетите ти. Извинявам се, ако съм била рязка, но истината трябва да се казва директно.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d75a68ef1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да. Твърде дебела си. И аз бях много дебел. Спрях сладкото, всякакви захарни неща и захарта. Отслабнах. Освен че високото ти тегло е отблъскващо, то е и вредно. Напиши в гугъл "индекс телесна маса и ще разбереш, кое е нормалното. Трябва да отслабнеш с около 50 килограма.
(Мъж, на 32).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2d6219e015
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Апочни да се движиш-спортуваш, танци, много ходене пеша. И спри тестеното.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d2a1df8e98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Отидете до ЛЛ и се изследвай за инсулинова резистентност.
Доста си пълна,но за това има хормонална причина.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 73a3350e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти луда ли си?! 95 кила е СТРАШНО МНОГО за момиче, особено на тази възраст! Хайде 70-75 иди-дойди, ама 95 ?!?!?
Взимай ВЕДНАГА спешни мерки! Така ще си докараш диабет, високо кръвно, метаболитен синдром, лош холестерол, сърдечно-съдови проблеми, лоши триглицериди, хормонални разстройства и не знам още какво!
Какво означава "не мога да спра да ям сладко и тестено"?! Какви са тези лигавщини?! СПИРАШ ВЕДНАГА!!! 3 филии ръжен хляб на ден и никакво сладко! Ти човек ли си или свиня, та грам воля да нямаш? Ако ми беше дъщеря не само щях да ти спра всички джобни и да изхвърля всичкото сладко от нас, ами щях и в санаториум да те пратя, поне за 3 месеца.

И запомни много добре! Засега те спасява само това, че си прекалено млада, да не кажа малка! Само след 10-15 години, ако спешно не промениш нещо, ще имаш огромни проблеми, а 40-45 годишна възраст може и да не доживееш!

Взимай се в ръце, момиче! ТОВА НЕ Е ШЕГА! Ще си съсипеш живота. Да не говорим, че никой няма да иска да си легне с лоена топка, колкото и да го е закъсал. Въобще всичко за тебе ще бъде едно огромно мъчение! Вземай мерки ВЕДНАГА, докато още имаш време!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d7361e5f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ужас! Мн си дебела

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: dc90235bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Дебела си... но това не значи, че си грозна! Дебел не е равно на грозен и слаб не е равно на красив.
А иначе- не, че не можеш да отслабнеш... не го искаш достатъчно силно и се предаваш лесно.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 16f4096d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Тестеното не ти е проблем. Но трябва да свалиш 35 кг.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c3d236dc02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравей аз съм на 15 г. И аз съм около толкова килограми, но съм висока 177 см. Виж и аз съм като теб, но на последък започнах да свалям по една доста ефикасна диета. Казва се водна диета. Като напишеш в интернет ще ти излезе. И така диетата е за 20 дни. Аз не я спазвам абсолютно точно, защото някои от храните не ми допадат особено. Но ги замествам и така на ден 3 съм и не можеш да видиш разлика токова рано, разбира се. Но пък се чувствам много по-добре. Буквално преди седмица не спирах да се тъпча с кроасани и шоколад. Честно казано най-големият ми проблем са газираните напитки-особено колата. Но ги замених с фрешове и така трябва да стискаш зъби! Аз поне като си помисля да ям някои бургер или баничка и си казвам следното:”Не ти ли омръзна да няма твоят номер дрехи в магазините? Не ти ли омръзна да се срамуваш, като ходиш на басейн? Не ти омръзна да се умаряш толкова бързо и да се потиш? Не ти ли омръзна да гледаш как другите ходят по къси панталони лятото-а ти с дългите дънки, само защото си по-пълна? ”И това ме крепи!!! Нужно е да промениш изцяло начина си на живот. Приеми, че храната е за да живееш, а не живей заради храната. Много е трудно знам, но вярвам, че ще успееш!!!! (Диетата е просто жестока в буквалният смисъл на думата. Има глад, тоест има ад. Но ще ума резултати. Ако толкова искаш сладко може да ядеш по 1-2 парченца черен шоколад, да не е най-вкусният, но по-добре от нищо нали? )!!!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c32e9cfa02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Риторичен въпрос. Ти си много дебела. Спешно вземи мерки.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 87244742c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ти си 100кг мамка му, огледало у вас нямаш ли? Спри с филийките и курабийките, и вземи тръгни на фитнес. А и също никакво хапване по Коледа, да не се окажеш накрая, ти прасенцето в тавата!
Весели ГЛАДНИ празници!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0f9432a12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Да, твърде дебела си. Трябва да отслабнеш минимум 30 кг за да живееш поне здрава.
Диетолог-->изследвания-->диета спорт.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: af90f31b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Номер 3 е прав, че с ходене се отслабва, това е доказано най-добрия спорт, защото не причинява умора и може да се практикува продължително. Ще добавя - най-успешно е с 3 часа ходене на ден, всеки ден - за 1 година ще свалиш всичко!
А от плуване не се отслабва, да си видяла слаб морж, тюлен или кит? Виж, човекът сам каза, че в басейните е пълно с дебели. Плуването е хубаво за поддържане на форма, но дебел човек от плуване не става по-слаб, точно обратното. Имам дебели приятелки, които плуват ежедневно от години и все са си дебели. Плуването неимоверно изостря апетита, а ходенето го нормализира, защото директно влияе на инсулиновата толерантност.

Пропуснах да кажа, че страшното при затлъстяването е, че ако не се вземат мерки теглото да върви постоянно надолу, то НЕ остава на едно място, а продължава да расте, и то с все по-бързи темпове. А с всеки следващ килограм става все по-трудно отслабването.. Диетите не правят нищо, освен че ти изострят глада. Трябва да се научиш да ядеш 3-4 пъти на ден преобладаващо месо, зеленчуци и пълнозърнески храни. Никога не бива да усещаш глад, а изкупвай яденето с движение. Отслабването ще е дългосрочно и бавно, но това е единствения начин.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d073e820cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Да, дебела си. Вероятно родителите ти са ти създали вредни хранителни навици, това ще ти е психологически проблем цял живот. Мен постоянно ме захранваха с хляб и имах излишни килограми, които свалих със спиране на хляба спорт. Като студентка бях с иделано тегло, след това от заседял живот имам няколко кг в повече, но аз съм 30 жена, 178 см висока и тежа 72 кг, което си е в норма, предвид факта, че съм стегната, защото периодично тренирам (когато имам време след работа, има периоди, в които се прибирам вкъщи и директно заспивам, толкова съм изтощена). На твоята възраст лесно ще отслабнеш, но не те съветвам да сваляш килограмите бързо, само с диета и без спорт. Ще провиснеш от всякъде. Нужна ти е промяна, но не прави нищо рязко, защото ако се ограничиш веднага, след точно 1 месец ще ти омръзне. За начало спри захарта, после, след месец - два, спри и тестените изделия. Може и в обратен ред. Тренирай за цяло тяло. Не са ти нужни пари, за да изглеждаш добре. Има толкова клипчета за упражнения в домашни условия. Не започвай с кардио - при твоето тегло можеш да си докараш и сърдечен удар. Първо отслабни 10-15 кг с ограничаване на вредните храни и пилатес/йога/нещо друго с бавно темпо. След това вече вкарай тренировки с кардио и гирички. Ще се учудиш колко добре можеш да изглеждаш, довери ми се. Въпросът е да имаш воля, защото ако я нямаш, пак ще си станеш дебела. Помоли родителите ти за помощ. А те с наднормено тегло ли са?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 25bfa0bd61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   От авторката : Благодаря наистина на всички. Към номер 19 : Възможно ли е вече да съм болна от затлъстяване? Доста ме е страх от това. Към номер 20 : Ами родителите ми са с нормално тегло даже изглеждат доста добре, майка ми се храни здравословно и сестра ми също даже тренира, много ми се карат, че ям много и вредно, но не мога да спра и да признавам си, че съм мързелива.. Винаги се залъгвах че може да е генетично, но реално като погледна всички са с нормални кг.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 73007968c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Изключително дебела си - не се обиждай. Чудя се на родителите на деца като теб, къде са им очите. Има много рискове за здравето ти. Постарай се да отслабнеш и бъди малко по-трудолюбива, отиди на диетолог. Питай него за стриите. Чао

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8dc74db777
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Леле момиче наистина си дебела. Вместо да си седиш във вас отиди потренирай, не се тъпчи толкова. Ти си почти 100 кг. Не се обиждай, нищо лично но трябва да се постегнеш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3ee3f4a260
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Мило момиче, аз съм с твоят ръст и тежа 50кг, по едно време бях 60 и определено ми тежаха, пак бях сравнително стройна, но не се чувствах добре в собствената си кожа, усещах ги върху себе си като излишък, а ти си 95, та това е като да носиш на гърба си още един човек денем и нощем. Не се стреми да ставаш манекенка, подлагайки се на безумни диети, при които по цял ден не ядеш нищо. Отиди на диетолог, той ще ти изготви режим и ще видиш, че цялото ядене на лакомства няма да ти доставя такова удоволствие, колкото като виждаш промяната в начина, по който изглеждаш и най-вече - по който се чувстваш. Започни да тичаш всеки ден, топлите месеци идват и няма пречки, сега си ученичка и имаш много свободно време, а пък лятото е само твое - нито задължения, нито нищо, не се излежавай из вас, ами започни да спортуваш, че веднъж започнеш ли работа няма да имаш време за драстичната промяна, от която имаш нужда, за да си функциониращ здрав индивид!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker