Как да изляза от това състояние? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да изляза от това състояние?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1336 пъти
Здравейте и ЧНГ на всички! Аз съм момиче на 24 и от половин година съм в някаква депресия. Страдам от паническо разтройство и в момента пия антидепресанти, които ми изписа психиатър. Нямам основания за притеснение, имам страхотен мъж до себе си, но всичко започна когато познат почина в катастрофа и го приех доста навътре. Оттогава започнаха страхове, тревожност и мисли за смъртта. Започнах да мисля в съвсем друга посока, да си задавам екзистенциални въпроси, а именно следните- какво става, когато умираш, боли ли смъртта, какво идва после? И оттогава не мога да съм щастлива и радостна като другите млади хора. Хапчетата ми помогнаха, но черните мисли за неизбежния край останаха. Но как да живея, като знам, че всичко е временно и един ден мен няма да ме има? Моля ви, дайте ми съвет как да живея, да се радвам и да не мисля за смъртта? Вие как успявате? Какво би ми помогнало? Благодаря на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: ec0d1ded6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Често изпадам в такива екзистенциални кризи, когато имам прекалено много свободно време и умът ми започва да рециклира стари страхове и емоции. Заеми си съзнанието с нещо. Най-добре е нещо, което да е смислено, но може и да е с развлекателни цели. На английски има една поговорка "An Idle Mind is the Workplace of the Devil". В превод " Незаетият ум е работлница на дявола". Въпреки религиозната конотация смятам, че е доста красноречива.

Като цяло, нашите човешки умове са свръх-интелигентни, можем да възприемаме минало, бъдеще, да правим проекции, и тн., но в основата си ние сме животни и най-първичните ни цели са да оцелеем и да се размножим. Когато тези неща са налице, ние сме спокойни. Например, хората с щастливи семейни отношения и деца рядко изпадат в подобни екзистенциални кризи, защото са намерили смисъл на съществуването си в продължението на живота и фамилната си линия.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 989ccc1a10
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Отговорът е във въпроса. Всичко е временно, та защо си губиш времето? Какво е време? : ) Ето ти въпрос. Толкова много философи са дали толкова много различни мнения за "времето". Знаеш ли колко от тях изобщо свързват времето с часовника? Проучи, тъкмо ще мислиш по-малко за смъртта.
Моя съвет е да се опреш на приятеля си, който да ти помогне да преминеш през това. Заминете някъде за известно време, дай си почивка. Цял живот на хапчета няма да може да караш. Посети ДОБЪР психолог, за да си отговаряте заедно на въпросите, които си задаваш.
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 35656111d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За смъртта трябва да ти е достатъчно да знаеш че след настъпването и духът се отделя от тялото и той продължава своя път а това какъв е духът ти зависи от това ти какъв живот си живяла ако си лоша, злобна и вършиш лоши неща няма как духът ти очакваш да е добър. Ако не вярваш намери си начин да пробваш DMT. Аз съм заложил на това да правя всичко което ми доставя удоволствие защото знам че може и да няма утре но днес е тук и сега затова използвайте го. Счупеното не се лепи и загубата не се забравя но живота продължава затова не го изпускай

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3a42643bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Mисли за смъртта и смисъла на живота, когато преобладават и не можеш да ги игнорираш, са характерни за депресиите. Когато преодолееш депресията, тези мисли няма да ти вгорчават живота, а ще мислиш за ежедневни неща, ще имаш мечти и ще можеш да намериш смисъл в живота. Вземай си лекарствата, ходи редовно на психиатър, обсъждай с него състоянието си. Ако имаш финансова възможност посещавай психотерапевт. Занимавай се с приятни за теб неща, срещай се с хора, които са ти приятни, а досадниците избягвай задължително. Излизай често навън, ако може сред природа и хубави картини, движи се, стой на слънце и в слънчеви помещения. Опитай да имаш здрав сън поне 8 часа.
Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker