Огромен косопад! Помощ за избор на лекар! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Огромен косопад! Помощ за избор на лекар!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1794 пъти
Здравейте, имам сериозен проблем от близо година. Косата ми капе на кичурчета, особено след като се изкъпя и като я реша. Косата ми е със средна дължина, малко под рамото, не е боядисвана, не я третирам с преси, маши и стелизиращи продукти често. Старая се да я поддържам, като използвам шампоан и маска в краищата. Храня се здравословно и се старая да не се подлагам на стрес, защото знам, че това също влияе. Ходих по много лекари и мислят, че е себорея и всички изписват едно и също препаратите на Дюкре и Дипросалик лосион. От година постоянно се къпя, мажа и пия някакви витамини, но състоянието ми не се променя. Ходила съм на изследвания за щитовидната жлеза, но не е в нея проблема. Кожата на скалпа ми се лющи още повече и косата ми продължава да капе. МОЛЯ ВИ, ПОМОГНЕТЕ МИ! Момиче на 19 години съм, кажете ми някой добър дерматолог, който ще ми помогне, независимо в коя точка на България е! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: caa7c735a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От честото миене е! Колкото повече я миеш толкова повече се омазнява и пада.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 638f48e60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Настърган лук, прецеждаш, отделяш само сока и смесваш с 1-2 лъжички зехтин. Втриваш добре в скалпа с масаж на същият поне 5 мин. Престояваш минимум 2 часа, може и цяла нощ, но после мирише повечко. Измиваш с детстки/бебешки шампоан за алергична кожа (на джонсон с лайка е добър) и изплакваш накрая с на около 50 гр. оцет-200гр. вода. Прави маската по три последователни дни или нощо всяка седмица в продължение на поне месец. През другото време разтривай добре скалпа с тампон напоен с водка. След като изсъхне НЕ мирише.
Провери ползите и на двете (лук и водка за косата) в нета все пак.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a9056db8db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз съм на твоята възраст и наскоро също страдах от косопад. На мен лично ми помогнаха хапчетата "Приорин" (Priorin), които приемах в продължение на 4 месеца, през първите 3 месеца вземах 2 капсули сутрин и една вечер, а през последния месец само 1 капсула на ден. Паралелно с това пиех витамини, а за външна употреба използвах хининова вода, маска от тривитаминол и хининова вода, както и домашна маска (1 жълтък, около 2 супени лъжици зехтин, 1 чаена лъжица мед). Косата ми все още е рядка, но вече не наблюдавам косопад. Наскоро си закупих и шампоана на марката "Приорин", от който за сега съм много доволна. Надявам се да съм била полезна и ти пожелавам бързо оздравяване!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 11835817b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Имах същия проблем. Изполвах всякакви шампоани и бабини рецепти, също така пиех и цинк, но не помогна. Една приятелка ме посъветва да използвам хининова вода, която спря косопада още след първото нанасяне. Много е евтина до два лева, намира се в аптеките под формата на спрей. Знам, че търсиш дерматолог, но от дерматолозите поне за мен нямаше полза. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9c58e7daa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Опитай с ампули Аминексил на Виши и Себорал форте.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: afe0b70fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Преди 15 години получих много силен косопад - по една шепа коса падаше докато я миех и после още една - докато я изсуша. Бях се отчаяла. Правих кръвни изследвания, в т. ч. и хормони - уж всичко беше нормално, докато една докторка ендокриноложка не ми каза да си изследвам желязото, въпреки че хемоглобинът ми беше нормален, макар и към долната граница. Оказа се, че имам ниско желязо, което още не се беше проявило като анемия. Вземах Малтофер 2 месеца, но още на третата седмица, косопадът започна да намалява и накрая спря. След 2 - 3 години - косопадът пак се повтори, пак си изследвах желязото и излезе, че пак е по-ниско, макар и не колкото преди. Пак вземах таблетки с желязо и косопадът спря. Осъзнах, че периодично желязото ми намалява след няколко месечни цикъла. Въпреки че все пак съм месоядна, явно не приемам достатъчно желязо с храната и оттогава след всеки цикъл вземам за по една седмица малко Ферофолгама или Малтофер, за да възстановя нивата му. Засега това "работи". Междувременно ползвам и стимуланта за коса на Икаров от време на време, а за себореята ти препоръчвам да потърсиш шампоан с масло от нийм или просто си купи маслото и капвай по малко в шампоана - за мен това се оказа спасението. Ще се справиш с косопада. Успех!

Ж39

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f2d05b6a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   А как да се лекувам аз от косопад като съм болна от лупус. Някой да се е справил с този проблем?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a55c4ccbbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Виж си хормоните на щитовиднатааа....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker