Не мога да заспивам преди 4 часа! Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не мога да заспивам преди 4 часа! Помощ!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2020 пъти
Хора вече съм се отчаяла, проблема ми е, че не мога да заспивам преди 4 часа през нощта, понякога и към 5-6 заспивам и ставам в 3 след обяд. Не мога да заспивам правила съм какво ли не за да си "оправя" режима- имала съм безсънни нощи нарочно за да може да ми се доспи на следващия ден и да си легна към 10-11 нормално време. Пила съм хапчета за сън, правила съм си чайове за сън преди да легна, броила съм овце, каквооо ли не каквото се сетите-изпробвала съм го и не и не мозъкът ми отказва да спи вечер започвам да си мисля за неща от "колко ли зъби има акулата" до "възможно ли е да променя света" просто мозъка ми работи на пълни обороти и ми е страшно трудно да заспя. Давам пример- лягам си в 10 и заспивам в 5. През това време усилено се опитвам да намеря формулата на щастието и формулата на успеха- започвам да си представям как изкачвам Еверест (примерно) и имам страшно луди мисли!!! Помогнете ми, болна ли съм? Много ми пречи да живея така, защото се събуждам към 3-4 навивала съм си по 10 будилника до мен- не ги чувам сериозна съм нищо не помага за да стана рано, молила съм сестра ми да се буди- не! Заливала ме е с вода- заклевам се не помогна! Студентка съм (на 20 ако има значение) и не мога да ходя на лекции така всичко е отвратително, моля ви за помощ мисля да ходя на лекар вече, честно!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 90c56f644d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е хубаво да си с телефон в леглото. Ами като гледаш тв не те ли успива? Докато се опитвал да заспиш не трябва да си мислиш за нищо. Като броиш овце мозъка е ангажиран

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 05b8131501
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм почти на 100% като теб. Най- ефикасното нещо при мен е да си направя една здрава тренировка вкъщи за около час и да изляза навън да бягам за още толкова. После съм като изцедена. Преди, когато ходих на фитнес, също много ми помагаше.
Никъде не споменаваш да тренираш нещо. Опитай, ако не си пробвала.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 532cce7f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В София в МА има кабинет по съня, най-добре ще те консултират. Иначе, доста неща можеш да пробваш:
-не пиеш стимулиращи напитки през деня, най-много нещо до 14 часа. Същото се отнася за прекомерна захар, шоколад, тежки вечери.
-не пушиш ако, може
-започваш да изтегляш с 1/2 -1 часа за лягане. Да става постепенно. Например, ако сега заспиваш в 5, започваш да си лягаш в 4 и половина
-като поизтеглиш часа на лягане, си пийваш нещо билково за успокоение, от рода на мента, глог и валериян
-затъмняваш всички светлини в стаята -прозорец, всевъзможни лампички, компютър.
-ако не можеш да заспиш, не ставаш, не гледаш телевизия, не гледаш часовник, телефон и всичко, което се сетиш-лежиш си кротко. На всичко това му се вика хигиена съня.
Междувременно, можеш да посетиш и ендокринолог. Ако имаш стрес, може и за това да ти е разбит съня. Винаги ли си била така или скоро се е получило?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0af4258921
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   права лопата, 8 часа копане и ще спиш като бебе. при липса на лопата и място за копане и няколко часа тичане ще свършат работа

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 33ee92cb07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз имам същия проблем. В добрият случай заспивам в 3 през нощта, но е имало случаи да стоя до 6 сутринта и после направо да тръгна за лекции. Разбирам те какво ти е, аз пробвах да пия по 4-5 валериана, защото си мислех, че от тях мога да заспя по-бързо, но не...
Иначе съм си свикнала и не го приемам като кой знае какъв проблем. Дори и да съм супер изморена, да съм пътувала цял ден или да съм била на лекции до късно пак не мога да заспя. Като видя, че е един през нощта примерно, това за мен е прекалено рано, защото очаквам да заспя към 3-4 през нощта. Веднъж правихме един експеримент по психология и доцента каза, че тези които отделят по 4 часа за сън имат сериозен проблем, но и тогава не обърнах внимание. Иначе да, може да се обърнеш към лекар, ако искаш, защото все пак е кофти и не е полезно. И аз сега не ходя на лекции и спя до 12-13ч, защото заспивам към 4:30-5:00 и така ми отива половината ден :D Ама и на лекции като съм е същото, пак лягам към 3-4 часа и в 6 трябва да ставам вече.
Ж 20

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f9b037d92d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Иди на лекар. Вероятно ще ти изпишат приспивателни, които да пиеш, докато тялото ти свикне с новия режим.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e448f8f09e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Използвам една формула, която винаги е действала безотказно, поне при мен:
1. Будувай цяла нощ, както си пробвала и преди.
2. СКЪСВАШ се от физическо натоварване. Измисли си какво да е тя. Най-елементарното е да излезеш сутринта и да се опиташ да обиколиш града колкото ти държат силите пеша, с почивки разбира се. Идеята е да се върнеш у вас грохнала и да те болят краката, гърба... абе въобще, всичко.
3. След като си вземеш един душ, удряш една-две бирички. Поне при мен, на втората вече ми е приятно замаяно... и ми се доспива.
4. Лягаш в леглото и си затваряш очите.

Ако горната процедура не подейства, то тогава съвсем определено си за лекар.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7e04ec29af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не си болна, просто си по продуктивна през нощта. Много интелигентни хора имат такъв проблем. Но иначе не мога да ти препоръчам нищо, освен може би хапчета, съжалявам.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1db7afacce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей! По-малка съм от теб, но лятната ваканция имах същия "проблем". Седяла съм до 6 часа будна, просто защото не ми се спи, а и да си легна по-рано - пак заспивах по същото време, 5:30-6:00ч.. Ноо откакто спазвам това, което ще напиша по-долу - всичко е наред. И не, не си болна, спокойно. :)
1. Опитай се преди да заспиш, да не мислиш за абсолютно нищо друго. 2. Също така, избягвай гледането на телевизия или седенето пред лаптоп/компютър 2-3 часа преди да заспиш - доказано е, че излъчването от тях влияе на съня.
3. Чети книга преди да заспиш. На мен това ми действаше като приспивателно. ;д
4. Запиши се на някакъв спорт. Така ще изразходваш енергия през деня, ще се изморяваш достатъчно и вечерта няма как да не започне да ти се доспива по-рано. Ако не ти се занимава със спорт, дългото ходене пеша също върши работа.
5. Не яж тежка храна и не пий газирани напитки няколко часа преди да заспиш - това също оказва влияние.
Разбира се, преди всичко най-важното е да си съставиш един правилен режим.
Съветвам те да се откажеш от всякакви такива приспивателни, те са нож с 2 остриета, както се казва. Колкото помагат, толкова и вредят.
П. С. : това са неща, които лично на мен са ми помогнали. Не е нещо прочетено оттук, оттам и преписано само. Който не е съгласен с това - без лоши думички, моля. ;)
Дано да съм ти помогнала! Успех! (:

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a723ca78d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Решението е много просто. Иди в САЩ или Канада. Там си лягат горе долу в 4-5 часа наше време. Ще е идеално за теб. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker