Игра - нека да отслабнем заедно!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Игра - нека да отслабнем заедно!!!
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 6001 пъти
Здравейте, идва сезонът на бикините и аз определено искам да не се крия под грозни хавлии на плажа и да се комплексирам. Искам да се чувствам добре в кожата си!

Решили сме затова с едно момиче, авторката историята http://spodeli.net/4/story-12615.html да отслабваме заедно. Взаймствала съм метода ни малко от Weight Watchers - организация, която не залага на удърни диети, а на СОЦИАЛНО ОТСЛАБВАНЕ под социален натиск като се гледа и какво яде всеки член и се раздават червени и черни точки.
Много ми е сложно това, а и нямам хиляди и хиляди левове да им се записвам на курсовете, за да ме учат как да ям, като съм се занимавала с години сама с темата, а и не съм в детската градина да си раздавам точки.

МЕТОДЪТ НИ ТУК

решили сме всяка от нас да се тегли понеделник сутрин и в неделя сутрин (една седмица), да си пишем кой какво е ял всеки ден и какъв спорт е правил. Доказано е, че като се пише какво си ял днес, ядеш по-малко чисто психологически. Целта ни е да отслабнем постепенно от 500 гр. до 1 кг. на седмица като не си забраняваме нищо и не искаме да правим удърна диета, а просто да ограничим вредните си навици и да се движим повече и чрез елемента на надпреварата да се мотивираме взаймно.

Аз съм жена на 26 г., тежа 64,7 кг. при височина 176. Боди Мас Индексът (БМИ) e 20.98 и съм спрямо медицинските стандарти нормална, но аз лично не се чувствам добре, след като напълнях 10 кг. преди 1,5 г. и не мога да нося 2/3 от дрехите си. Успях да сваля за година трайно 5 кг., но се мъча с останалите 5.
Другото момиче е на 15 и има БМИ 27.76, което прави човек с наднормено тегло и тя трябва да отслабне и от здравословни причини преди всичко.

КАК МОЖЕТЕ ДА УЧАСТВАТЕ

ние ще продължим с месеци, така че МОЖЕТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ. Запишете теглото си да кажем днес и после разликата след седмица.
Най-добре е да се включите обаче в понеделник, ако искате да се състезавате наравно с нас.
Значи - измислете си псевдоним, напишете като коментар отдолу началното си тегло и ВМИ, изчислено с този калкулатор http://dieti.cmc.bg/ind_mass.php (има и по-точни на английски, но този е прост и е на български, нека ползваме него всички като стандарт, за да може да се сравняваме, не взима предвид пол и възраст оба, да живее равноправието!!!).

Ако искате пишете ни и какво ядете, или поне за вас самите си пишете всеки ден на лист какво сте ял(а). Това е важен метод, за да се храни човек по-малко.
ДОБРЕ СА НИ ДОШЛИ И ГОСПОДАТА!!! ХАЙДЕ ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗНЕТЕ НА ГЛАВА С ДАМИТЕ!
Нека отслабваме заедно, но не удърно и не нездравословно, а трайно и заедно просто и споделяме опита си тук напълно анонимно - нека дискутираме също за вредните и полезните храни и всеки да сподели успешни свои стратегии и да търсим подкрепа един в друг и похвала.
Аз съм решила да дам всичко от себе си, за да не ме победи тази 15-годишна!!! Сигурна съм, че мога да победя и Вас!

Успех и хайде да отслабваме заедно!!!

Луна

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: 598343122b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   26-годишната дама може да си позволи лукса да отслабва чрез ограничения в храненето, за 15-годишната е направо противопоказно! Достатъчно е да не налита на McDonalds, KFC и на шоколади. Повече качествени плодове и зеленчуци, и без ограничения.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 54bd6af3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1. не си права - момичето не еде фастфуд и по принцип не яде толкова нездравословно, има и много пълни хора в семействито и диабет. Така е и при мен, но мен като малка не ме тъпчиха да ям - тя има вече детска затлъстялост и трябва да свали 5 кг, за да е изобщо поне в горната граница на нормалното тегло - поне медицински погледнато.
Пак казвам, няма да правим диети - а ще се спрат вредните храни, ще се пие вода и ще има движение. Един плюс са килограмите и грамовете като един вид доказателство за постижението.

Луна

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 54bd6af3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   момичета, нека тук пишат все пак само хора, които искат да приемат предизвикателството.
Не искам да се състезавам с момичето от удоволствие, а искам да и помогна, защото я грози диабет, ако продължава така.
Ако не ви харесва идеята - не ви харесва. Нека все пак да дадем шанс на хората, които искат да отслабнат да се съберем и да обменяме съвети и да - да сравним успехите си като допълнителна мотивация.
на мен ми е ясно, че не мога да бия момичето, защото тя много по-лесно ще отслабва от мен, но пък стига е била жертва на подигравки - нека получи и потвърждение за усилията си

Аз не съм скелет някакъв, а носех преди номер 44 конфекция (28 дънки), сега не мога да си влезна в дрехите, а 46 ми е голяма конфекцията. Западни номера нося М (medium средно значи) и 36 немска мярка, 38 италианска...

не съм скелет значи, далеч съм от това, но искам да си върна старите размери, нямам пари и желание за нов гардероб, а и искам да помогна на момичето, защото и аз съм предразположена към напълняване и диабет

Луна

има ли още желаещи

НАПРАВИХ ТАБЛИЦА С ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ, тук
https://spreadsheets. google. com/spreadsheet/ccc? hl=en&hl=en&key=t-SxWCv9HZbZq8VILAk1Z2w&authkey=CM6FkLIJ#gid=0

всеки може да си подпълва, нека новите участници се нанесат...
всяка нова седмица ще правя нова таблица.
Теглим се всеки понеделник и винаги сме отворени за нови участници, просто се нанесете в таблицата за съответната седмица...
Успех!!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e305022ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравейте. Казвам се Мия, на 23 години съм. Висока съм 1. 60. Килограмите ми варират от 48-52. Тази зима обаче качих много. Стигнах 60. Не само, че не се харесвам как изглеждам, но и как се чувствам. Чувствам се не здрава, тромава, затлъстяла, колкото и смешно да звучи. Искам да си върна килограмите и съм твърдо решена. Радвам се, че съпруга ми ме подкрепя. Ония ден напълнихме две колички с плодове-пресни и сушени, зеленчуци и ядки-сурови. Решили сме двамата да влезем във форма за два месеца. От три дни ядем, задушени зеленчуци с малко зехтин и истискан лимон. Много салати-гледам да разнообразяваме, зеле и моркови, магданоз, разни треви, марулки, репички, плодове.... пием много вода и ефекта е минус килограм и половина за мен и минус два за него. на третия ден си позволихме риба със задушени зеленчуци, като рибата беше запечена. И така:
Височина:1. 60
тегло:58. 500 тази сутрин

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: a554b5aa6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да, искам и аз да се включа... Пред време свалих с дюкан 12 кг, но не беше трайно, сега за 2г съм си върнала 6 от тях и с месеци се мъча да ги сваля, но не става. Таман съм -2 и после се нахвърлям на шоколади и баници и.... Искам да стана 50 трайно. На 34 г съм и имам хашимото (т. е. това предполага и забавен метабилизъм).
Щом ти ще си Луна, аз ще съм Слънцето :)

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 4fe9f300b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти Мия, Здрасти Слънце, много се радвам, че сте решили да приемете предизвикателството ни.

Изчислих на Мия БМИ-то. Според българския по-строг калкулатор, който не взима под предвид пол и възраст си с БМИ 22. 65 или чисто медицински погледнато си с нормално тегло. Аз съм с БМИ към 20 и пак ми се подиграва народът, така че явно не отговаряме на представите за естетика в нашата страна и както писах - предпочитам да се боря със себе си, отколкото с тялото си.
Мия, пиши само теглото и височината на твоят приятел да го включим и него в сметката и му дай някакъв псевдоним.

Моят приятел ще-не ще ще е в отбора (нали аз готвя в нашта къща).
Ще му дам псевдоним Шишко - той е висок 190 см и тежи 105 кг. (по собствена информация) и има БМИ така по българският драконовски калкулатор 29. 08 и е с МНОГО НАДНОРМЕНО ТЕГЛО (по западната таблица е само с леко наднормено).

Слънце - дай си само тегло и височина или сама си изчисли БМИ-то, ама да вземеш българският драконовски калкулатор, че западните са по-малко строги.

Аз не знам какво ми има, но ми се лепи всичко. Преди не правих много спорт, но си имахме в училище като чели, после имах много стресираща работа и забравях да ям, отпуснах се от 2 години. Бях стигнала до 71 кила и нямах какво да нося практически. Свалих до 64, 7 (тази сутрин), но последните килца са доста трудни. Забелязах, че откакто има малко елемент на социално отслабвана т. е. с друг човек си разменяме съвети и се съревноваваме малко или много, съм по-мотивирана. Направих 4 обиколки на парка, а преди гледах да се размина с 2-3, ако не ме мързи или времето не ми пасваше.
Сега момичето като ми каже тя какво е правила си е мотивация, да знаете. Като четеш - отивам да правя пилатес или йога, вдигаш задника и ти самата.

Иначе реших да не правя диети, а да променя стила си на живот и хранене, да пия повече. Не си забранявам нищо, но гледам например да не вземем цял шоколад, а бомбони Мерси, които са в отделна опаковка и т. н... моят Шишко иначе цял шоколад на веднъж може да изяде, 500 гр. месо са му за начало.... преди всичко и заради него гледам да се стегна, защото той ще има тепърва здравословни проблеми, ако не се предприеме нещо.
На мен ми се подиграват разни роднини - пак си качила, малеее как ядеш (на Коледа), не се ли виждаш и т. н.
Нямам нерви да се разправям, ще сваля тези 5 кила и да ми се махкат от главата и живота!!!!
Надявам се на вашата помощ, за да може по метода на Уейт Уочерс с малко социален натиск да си вдигна задника от дивана и да си спестя чипса днес и утре и след това и да задържа теглото си, най-вече!

Луна

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 03b1966b3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Само бих искала да попитам, на 14 съм и съм висока 1. 68, а тежа 63 кг. Това нормално ли е?

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 4fe9f300b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   здрасти номер 8. Ти имаш БМИ 22. 32 и си С НОРМАЛНО ТЕГЛО. Разбирам, че ти се подиграват и т. н., но нямаш здравословен проблем.
Не е хубаво сега да правиш диети за отслабване, защото можеш да спреш растежа си и да си останеш на тази височина, макар че си височка де.
Може пак да си в играта, но недей да имаш за цел да отслабваш като нас по 500 гр. на седмица, а да кажем - спри нездравословните храни и почни спорт и сама ще си отслабнеш. Дори и да не се случи, като се извисочиш, ще се изтъниш - освен това, това извисочване и растежът като цяло имат нужда от енергия.

Пиши с какво се храниш и т. н. да ти се даде съвет, но не прави удърни диети - може да ти спре менструацията и растежът!!!

успех

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: a554b5aa6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм на 34г, 161 см, 56 кг
Добре ми е известно как трябва да се храня за да съм слаба, но нямам воля.... Имах тежък период в работата, пък и в личния живот нещо... Просто искам подкрепа.
Луна, не е нужно да ми изчисляваш БМИ, з знам колко трябва да стана за да се чувствам добре в кожата си - 50 кг.
Слънцето

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 289d4b24da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И аз искам да се включа. На 26 съм, тежа 58 кг, висока съм 160 см. Искам най-вече да сваля корема. Там най-много трупам.

Аз съм Слънчогледка!

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: eaa84096fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не знам какви са тези български и чужди калкулатори, строги и нестроги, но в целият свят БМИ=теглото / ръста (в метри) на квадрат. Иначе играта ви не е лоша, имайки предвид масовото затлъстяване срад тийнейджърите.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: cc869ce292
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравейте :)
От утре съм с вас. Аз съм момиче на 16 и тежа около 56кг (нямам кантар) при ръст 170см. Знам, че не са много, но имам излишни тлъстинки около корема и и искам да сваля малко от краката. Целта ми е да сваля около 5-6кг и да ги задържа.
Миналата година бях свалила около 9кг, ама след няколко месеца леко се поотпуснах :D Мисля да карам на леки храни:салати, плодове, зеленчуци, пилешко, риба и яйца. Също така имам велоергометър и ще карам по 1 час на втора степен(от общо 8) с 39км/ч. Надявам се около 3-4 седмици да съм ги свалила.
Успех на всички :P

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 057aa6c2bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН!
ВИСОКА СЪМ 178, ТЕЖА 75 КГ- ИСКАМ ДА СВАЛЯ 10 КИЛОГРАМА.
ДОБРЕ ЛИ Е СПОРЕД ВАС?
ТРЕНИРАМ АЕРОБИКА 2-3 ПЪТИ СЕДМИЧНО, СТАРАЯ СЕ ДА СЕ ХРАНЯ РАЗДЕЛНО...
АКО ИСКАТЕ МОЖЕМ ДА ИЗМИЛИМ ДРУГ НАЧИН НА ОБЩУВАНЕ, ОСВЕН ТУК, ЗАЩОТО ПИШАТ 100 4ОВЕКА, И НЕ ПО ТЕМАТА....

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e305022ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   и аз съм за да се измисли друг начин на комуникация, защото тук, коментарите се публикуват на-бързо след 5-6 часа. Поне така съм забелязал, а ще е хубаво, да можем да си кореспондираме по бързо.
Мия

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: de9e6a0d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Да, и аз съм съгласна за друг начин на общуване. Но къде?


Слънчогледка

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c8add3de3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   ок, момичета... виждам, че искате общуване в реално време.
Аз с момичето на 15 вече имам канал в скайп и си общуваме, защото тя за много храни не е сигурна и ме пита. Яде здравословно, което е много добре и опасенията й са неоправдани.
Може да ме намерите под lluna. magna в скайп, идентифицирайте се с тукашните си псевдоними. Държа да запазим обаче анонимността си, без истински имена, без въпроси за град и т. н. - който иска да си пише де.

Чакам ви.

Луна

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e305022ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   моля те, напиши скайпа правилно, не мога да намеря такова име

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c8add3de3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Момичета, направих публична таблица с псевдоним, килограми, височина, БМИ= kg/височина в см. на квадрат, и целите....

БМИ не е кой знае каква показателна величина, но все пак ни дава някаква представа горе-долу съотношението, защото всички сме различно високи.

нека който няма кантар да се погриши да може да се тегли някъде в неделя или понеделник да правим сравнение.

ЦЕЛТА НИ Е ДА НЕ СВАЛЯМЕ МНОГО ЗА СЕДМИЦА, А ДО 1 КИЛОГРАМ!!!!

съветвам Р. да намали темпото, спокойно!
ти и без това се водиш поне според БМИ-то с поднормено тегло. Ако отслабваш така при твоите кг. може да се обезводниш, знам ли...и аз съм не толкова пълна и трудно ще сваляме ние...


НАПРАВИХ ТАБЛИЦА С ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ, тук
https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/ccc?hl=en&hl=en&key=t-SxWCv9HZbZq8VILAk1Z2w&authkey=CM6FkLIJ#gid=0

всеки може да си подпълва, нека новите участници се нанесат...
Моля ви да си поставиме реалистични цели и хората с по-малко БМИ да не се стремят да настигнат действително пълните по цели и темп.
Ще отварям за всяка следваща седмица нова таблица и ще може да си виждаме резултатите...

Луна...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c8add3de3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   18 - виж пак дали става, с двойно лл е lluna

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e305022ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   аз искам да изкажа благодарностите си на екипа, който се грижи толкова бързо да бъдат постнати мненията ни. по принцип съм забелязала, че ги качват в интервал от 5-6 часа, а някои, дори на другия ден. Сърдечни благодарности!

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: de9e6a0d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   На този адрес, който даваш за таблицата, нищо не излиза. Нещо май има някаква грешка.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: a554b5aa6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   О, ужас, вчера прекалих с яденето, направо ме е срам от себе си, но днес не съм яла нищо, само на едно капучино съм от сутринта. Разбиха мисърчицето на хиляди парчета и така се отслабва най-лесно, но на никой не го пожелавам...
Слънцето

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c8add3de3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   момичета, пак линк за таблицата

https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/ccc?hl=en&hl=en&key=t-SxWCv9HZbZq8VILAk1Z2w&authkey=CM6FkLIJ#gid=0

трябва да се получи.
Иначе, вече ме намериха хора в скайпа и съм отворила канал.
Който не иска, таблицата сега трябва да се отваря, там може да си нанася сам, таблицата е публична, така че ползвайте синоними и моля не трийте работите на другите участници..

Луна

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: de9e6a0d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Не става с таблицата :(((

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c8add3de3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   за всички, на които не им се отваря таблицата в Гугъл

http://imageshack.us/photo/my-images/860/tabelles.jpg/

тук е като снимка и не може да променяте нищо.

Пишете като коментар в сподели вашето тегло и височина, цел и псевдоним и ви добавям в таблицата в гугъл. Съжалявам, че не ви се отваря, на Мия и на момиче на 15 им се отвори. Не е толкова фатално, ще пускам такова снимково извлечение за хората, при които таблицата не се е отворила

Луна

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: a554b5aa6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Отваря се таблицата, само има едни интервали в линка, които се появяват незнайно как и трябва да бъдат изтрити....
Слънцето

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c8add3de3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   ето пак линковете

първо, таблицата в Гугъл, където всеки сам може да нанесе данните си. За всяка седмица ще отварям нов Sheet.
https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/ccc?hl=en&hl=en&key=t-SxWCv9HZbZq8VILAk1Z2w&authkey=CM6FkLIJ#gid=0

на който не му се отваря таблицата горе, може да види моментна снимка тук

http://imageshack.us/photo/my-images/860/tabelles.jpg/

Луна

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 4854f0f2f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Ако искате да отслабвате здрвословно - 90 дневна диета.
Балансирано, разделно и без гладуване. Без странични ефекти, без йо-йо. Повярвайте ми. Изпробвано е от мен.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 7f6ce31cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Интересно, добра идея. Май ще се включа и аз, така и така ми съвпадна режимът на 99% с датата 02. 05. :) Поздрави и успех на всички.

сухи данни - 183 см, 78кг., BMI 23. 29

s. s. v.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: eaa84096fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   О да, номер 29! 90-дневната е супер, даже аз не я пазих 90 дни, защото нямах много за сваляне, но наистина свалените килограми си се запазват след това!

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: de9e6a0d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Аз я пробвах 90-дневната диета, обаче не издържах. Денят, в който се ядат плодове е ужасен! Заболя ме корем! Просто явно не е за мен. А така се надявах да успея с нея. Не знам защо, но си ме заболя хубаво корема и ме отказа. :(((

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e46d2baa04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Здравейте, за сега гледам се събрахме един малък отбор. Не бях чувала за тази 90-дневна диета, четох само една статия и не искам и да помислям за нея.
Какво не ми хареса - ами цялото концентриране какво да се яде. Аз вярвам, че само ако трайно всеки си намери някаква негова формула - здравословно ядене всеки ден, избягване на захар и мазно, по-малко ядене, повече плодове и зеленчуци, движение - тогава ще е отслабването здравословно и трайно.
С тази диета трябва само да мисли човек какво да яде, сякаш няма 1000 други работи на главата. После имало първа година какво да ядем и т. н. -накрая пак се връщаш към шокото и т. н. - безсмислено е според мен. И не ми харесва перспективата за едностранно хранене, било и врмемено - човек има нужда от всичко по малко.

Дайте още някакви съвети. Аз за сега (от понеделник) съм се заковала на моите 64, 7.... бях свалила уж 300 гр., един ден валя и не можах да бягам и пак бях на същите кила. Е, то всичко е относително - с извинение - едно ходене на тоалетната и „отслабваш„. Не е такава целта, а да се свали маз... ама много, много трудно...

Луна

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 598343122b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Каня целия отбор на McDonalds! Ядене на корем - аз черпя! Ще има и филм и пуканки и шоколади!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e46d2baa04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   34, ще се наложи да отхвърлим предложението. Гледай филма „Super size me" и се включи в нашата инициатива, защото с таквъв начин на хранене, няма да живееш дълго.
Между другото, в този ресторант няма пуканки и шоколади, а много по-гадни неща

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: eaa84096fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Оставете ги тия с Макдонълтса, много заблудени хора! Изобщо не си губете времето да им обяснявате каквото и да било. Обречени са.

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: ff40129058
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Авторката

- мина седмицата и аз НЕ ОТСЛАБНАХ, ЗАКОВАЛА СЪМ И ТОВА Е.
Приятелят ми пък беше служебно по вечери и конференции и съвсем изпусна края...

ЗА СЕГА ПОБЕДИТЕЛ Е МИЯ, КОЯТО Е СВАЛИЛА ЦЕЛИ 2, 5 КГ. ТАЗИ СЕДМИЦА!!!!

Браво, макар че според мен са множко, но и моето много ме нерви...

Ще действам значи тази седмица по нейните съвети да видим ще сваля ли някой грам.
Иначе максимумът ми е 1, 5 кг на седмица, защото толкова свалих при постене по Бухингер - само на вода и сокчета, чистене на червата, спорт.... и това действително ми е макса. Задържах ги тези 1, 5 килца, ама искам още, а не е полезно това прочистване повече от веднъж-дваш годишно, а и не съм някаква болна анорексичка все пак...

Моделът на Мия (победителката, докато не се обадите) -

Много течности цял ден.
Сутрин топла вода с лъжица мед, на обяд, ако ви огладнее лъжичка мед или малко ядки...
Тя яде само вечеря с приятеля си -много зеленчуци, може и картофи с извара, салата от марули, салата с леща.... малко месо, риба във фолио. Плодове не обича...

...

и аз така ще правя другата седмица да видим, какъв ще е резултатът!

Успех, момичета

чат каналът на Играта е а моя скайп lluna. magna

Авторката

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 5cb4700659
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Авторката - съветите на Мия ми помогнаха да сваля доста и то за един ден, да видим за седмица.... не чувствам глад и ми е много готино...

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: b45844a3e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Сложила съм нова страница в таблицата (линк горе). Който иска да се присъедини, просто се нанася в таблицата.
Аз свалих по начина на Мия общо към 700 гр., но не ми стигат.
Днес с моя приятел (Шишко) почваме сериозно по индивидуална програма във фитнесстудио.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 057aa6c2bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   храня се сравнително здарвословно , редовно спортувам, но тази седмица не мога да сваля. всеки момент трябва да ми дойде... и кантарът показва ,,нагоре'',
при вас така ли се получава?
НОМЕР 14

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: ff494778bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

41.   И .. Висока 160, килограми 63 ?

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4d2b3bfe83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   ок 41, нанеси се в таблицата, горе има и данни как да ме намериш, имаме си чат канал в скайп.

тук по-скоро не става дума за надпревара, а за размяна на съвети, на опит.

Аз самата, макар че създадох темата, няма повече да отслабвам на килограми. Вчера бях на диагностика в едно фитнес-студио - специален доктор ме мери с едини машинки и на килограми съм ок, но трябва да се стегна, мускулите ми са слаби и трябва да стопя мазнини (в момента съм 30%, трябва да стана 24%). И така - много работа ми предстои.
Казха ми да съм закусвала, да ям на обяд смесена храна, и с въглехидрати, но вечер без въглехидрати, а предимно белтъчини.
Ако искаш да разменяш опит с нас, намери ме в скайп (виж горе), ние за сега сме активни 4 момичета.

Луна

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 315dad93b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   И аз се присъединявам. Много съм злеее! :( Ужасни тлъстини в областта на корема, голям ханш, разплути бедра! Ужас! Запасих се с плодове, зеленчуци и всякакви йогурти. Но имам ортопедичен проблем и това ме обездвижи за дълго и станах туловище! Сега съм по-добре, поне нямам отоци. Обичам да тичам и спортувам, но как като колената му хрупат. А ако не се храня ми става много лошо и започвам да треперя :(
Хора помогнете!

R27

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 68d6d03c6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Здравейте, всички отслабващи! :))
Радвам се, че ви открих, защото отдавна търся подобна дискусия, тъй като имам нужда от допълнителна мотивация.
Аз съм на 19 години, висока съм 154см. , теглото ми в момента е 51кг. Тези показатели по всички таблици ме пращат в групата на хората с "нормално телосложение", но това се различава от моите разбирания. Не се чувствам добре в кожата си и това влияе на настроението ми, ежедневието ми, общуването и т. н.
Имам относително добър опит ( доколкото това е възможно за годините ми) в областта на дравословното хранене и методите за отслабване. Чета книги по темата, изпробвала съм доста хранителни режими, интересувам се от нуждите на организма и неговите функции. Минала съм през всеизвестни диети и гладуване, но надрастнах това и вече се стремя да доставям на тялото си нужното и да му спестявам излишното. Знам какво трябва да правя, за да бъда слаба и здрава - проблемът е, че нямам воля, отказвам се и се разочаровам лесно, често не довършвам започнатото, неорганизирана съм и винаги отлагам всичко за по-нататък. Друг проблем, който имам, е емоционалното хранене - храната ( и особено калоричната и нездравословна) компенсира моя дефицит на "щастливи хормони". Лекувам стреса, тъгата, умората, скуката, нещастието със сладолед и негови роднини. :)
Виждам, че тук се започва от понеделник, значи съм ви открила в точното време, но не успявам да разгадая как стоят нещата със записването в таблицата, моля някой да ми помогне! :))
Ще ми е приятно да споделяме преживяванията си по пътя към желаната фигура и да обменяме идеи и информация! :)))

Усмивки
Ани

 
  ...
преди: 13 години, 27 дни
hash: 873522ed9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Здравейте!

Аз съм на 12 години и тежа 60 кг, но съм 160.. Луна, в сайта посочен от теб (http://dieti. cmc. bg/ind_mass. php) ми излиза, че моето БМИ е 23. 43 и е е нормално но за мен това изобщо не е! Всяка сунтин в огледалото виждам не здаво момиче, което гледа на живота с усмивка, а едно прасе, което иска да яде..
Въпреки, че закусвам вкъщи с АКТИВИЯ ЗАКУСКА. Please HELP!

luseey!

 
  ...
преди: 13 години, 26 дни
hash: ad0e1071fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   lussey! спокойно дееее!!!!

страницата показва МЕДИЦИНСКИ дали си в норма, не естететически.

Аз хвърлих над 300 лв., за да ме замерят в едно фитнес-студио, мазнини, мускулна сила, всичко и макар, че съм 175 висока и 63 тежка (даже на долната граница на БМИ-таблицата), имам 30% мазнина, а са нормални и красиви поне 24% - значи казаха ми да не отслабвам с диети, а тренирам.

Ето, в началото съм писала, че съм над 64 кила, сега си ям (бях в отпуска и доста даже), но преди отпуската си бях 63 без диета, само с фитнеса...

Отслабни си като не ядеш сладко, не ядеш по-често от 3 пъти на ден, намалиш (но не откажеш) въглехидратите и ходиш на фитнес на уреди - защото там си има програмки точно за мазнини.
И аз правих пилатес и разни айробички, не беше зле, не беше зле и бягането в парка, и диетките, но НАЙ-ГОЛЯМ ефект се видя от фитнеса и то в рамките на две седмици - трениране по поне 2 часа, 3-4 пъти на седмица.

Искам да сваля с един размер дрешките, това е. Когато тренира човек и топи мазнини, теглото даже може да се качи в началото, защото мускулите тежат.
Мускулите имат и нужда от много повече енергия, значи можеш да хапваш повеше и пак си слаб.
Съветът ми е значи - фитнес, преди всичко бягане на пътека и други подобни уреди за мазнинки + внимавай какво ядеш... + не на драстичните диети
Луна

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 25 дни
hash: 057aa6c2bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   според вас, 178 - 75 килограма, дебела ли съм?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 86beaa6cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   До 47:

Зависи. На един тези килограми могат да стоят супер (за този ръст), на друг не чак толкова.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 135cb3bc5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   до 47

Сигурна съм, че ако си 68-70 кг, ще се чувстваш по-добре. А още по- сигурна съм, че това си го мислиш - Ти, защото всички мислят така.
Сега обаче се сещам нещо, което все забравям и аз: това, за което мислим - това е нашата действителност. Т. е., ако мислим, че трябва да отслабнем- значи трябва да отслабнем, в повечето случаи. И ако искаме да я променим, трябва да си намерим други мисли. Това може да стане само, ако "потънем" в наше интересно занимание, докато чакаме да се реализират новите ни цели.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 дни
hash: d9c17aec43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Здравейте, виждам, че темата е малко старичка, но все пак ще пиша... може пък някой след мен да се включи.
Така, аз съм висока 178 тежа 66, 5 кг. Но сега идва лято и всеки иска да свали по някое килце, за да се чувства по-добре на плажа или на басейна :)
Заради това от утре започвам малко по малко да ограничавам нездравословните храни, ще опитам да се храня с повече плодове и зеленчуци, също така ще скачам и на въже. Надявам се да има резултати.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: fa39165b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Здравейте дами!
Аз съм на 20г. висока съм 167см. и тежа 75кг. и БМИ ми е 26, 9. Историята ми е следната преди 2-3 години свалих около 10кг. после преживях травма, след която бях обездвижена около 1год. Сега съм студентка в голям град опитвам се постоянно да съм на диета, но все не ми се получава, живея с още 3 момичета и постоянно има някакви изкушения в къщи... трудно устоявам за това реших да се опитам при вас... надявам се да успеем и да си бъдем от полза

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker