Алергия от боя за коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Алергия от боя за коса
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2244 пъти
Здравейте. От близо 4години се боядисвам боядисвала съм се в какви ли не цветове русо, червено, черно. И от вече две години съм си заклета чернокоска но преди няколко месеца се боядисах и получих лек сърбеж на който не обърнах внимание к така продължих да се мацам всеки месец с боя докато една сутрин като станах не усетих как ухото ми буквално гори и ужасно ме сърби скалпа имах и пъпчици по скалпа разрових се из интернет и разбрах че най вероятно имам алергия от боята. Пробвах с шампоанчетата за оцветяване но по някаква причина просто не ми хващат на косата. Посетих и дерматолог който ми каза че е от боята за коса и трябва да спра да се боядисвам което за мен е невъзможно. Четох по форумите че може да пиеш противоалергични хапчета няколко дни преди боядисването и след него но те не подтискат ли просто алергията тя няма ли да се появи пак след като спра да ги пия? Говорих с дерматоложката си да направим тест към коя от съставките на боята имам алергия но няма как да стане защото това се правело само в Александровска болница а аз живея във варна. Знаете ли безвредни бои за коси? А от къната може ли да ми стане някаква реакция?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 33f8f1c891
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, същия случай - след 15 години безпроблемно боядисване с какво ли не и в какви ли не цветове, накрая направи алергия към черна боя за коса (марката беше Шварцкопф, ако има значение). Също като теб при предпоследното боядисване преди да стане белята си усещах скалпа силно раздразнен, малки пъпции итн, но игнорирах симптомите. Е, следващия път още докато нанесох боята и главата и скалпа ми пламнаха в яркочервено, стана ми трудно да дишам и кръвното ми рязко падна, мислех че ще загубя съзнание - добре че веднага успях да измия всичко и постоях малко под студена вода, за да дойда на себе си.... след това същата история - дерматолози, забрана да ползвам каквито и да е бои за коса, при мен освен към боята за коса се отключи и кръстосана алергия към някои зъболекарски упойки, така че не подценявай ситуацията, много е опасно и има случаи на жени, които нямат нашия късмет с по-леките предупредителни симптоми, ами от раз изпадат в тежък алергичен шок.

За цвета на косата не се притеснявай, не се налага да останеш с естествения си цвят или непокрити бели коси до края на живота си - има варианти!!! Само внимавай, ако преминаваш на къна, да е наистина натурална и без оцветител, защото повечето от къните в пазарната мрежа, съдържат същия оцветител, който и боята, че даже и повече химия - чети и много внимателно!

Имай предвид, че естествена черна къна няма!!! Натуралната къна е червена. За да постигна черен цвят използвам комбинация от натурална къна (първи етап) и след това индиго (билка) - в зависимост от пропорциите можеш да получиш светло кестеняво, тъмно кестеняво и дори черно. Да ти кажа съм доста доволна, косата ми се съживи, има повече обем и блясък, цветовете изглеждат естествени и най-важното не се тровя с химия. Вече 6 години се боядисвам само с къна - поддържам приятно тъмно кестеняво като цвят и всички мислят, че е естествено. Дори да я нямаше алергията, не бих се върнала повече към боята, след като видях разликата.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 33f8f1c891
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   А и забравих - не се доверявай на теста с намазването на малко боя от вътрешната страна на лакътя или китката, ако решиш да експериментираш с нови продукти. Аз примерно там не получавам никаква реакция, когато мажа - споменях и на дерматоложката си, че съм тествала боята върху кожата преди да я нанеса на главата и не разбирам, защо е нямало реакция там - тя ми каза да не разчитам на този тест, че далеч не е сигурен метода и че и при много други пациенти също не действа.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2edb34d7ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   От авторката:
Аз пробвах с шампоан оцветител и два дни преди това пих Aerius за всеки случей за сега нямам никаква реакция но се чудя дали като спра да го пия няма да се появи?
Междудругото и шампоана оцветител ми хвана доста зле имам някакви кафеви отенъци ако някой знае някакъв добре покриващ шампоан оцветител моля да каже. Това се получи от шампоана: DSC_0033JPGalmMDDCYdx3Pg7s6ALvS1516737086_sredna мерси номер 2 за къната откъде мога да си намеря истинска къна :)?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b040963e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Привет - не желая да давам линк към конкретен сайт, от който съм поръчвала натурална къна и индиго, защото ще се изтълкува като реклама и против правилата на сподели.нет и най-вероятно постингът няма да бъде допуснат.

Ако напишеш в гугъл "натурална къна и индиго" първите 5-6 резултата са различни онлаин магазини - и от 3те съм поръчвала и нямах проблеми с продукта, така че няма особено значение кой от тях ще избереш - виж кое те устройва като цена/количество. Друг вариант е и да направиш запитване във форума на бг мама със същия въпрос - там със сигурност ще има някой с опит или подобен проблем, който да препоръча конкретен онлаин магазин или да може да пусне линк.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 59703314d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   За черна не знам, но аз я боядисвам червена с цвекло ;)
Освен боята е и супер полезна за скалпа и косата. Виж дори в you tube има доста инфо как се приготвя и бенефициите.
Ако не искаш червен цвят, можеш да правиш запарка (чай) от листата само за да използваш полезните за косата ти в-ща.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker