Паник атаки? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Паник атаки?
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1441 пъти
Здравейте, група.
Не знам как да говоря за това и може би затова предпочетох да пиша тук, а не да говоря с някого... то няма и с кого или поне не намирам.. не знам как точно да опиша положението в което съм, но доколкото четох - паник атаки. Преди време имаше момент, в който изпаднах в някаква депресия, бяха ми се насъбрали много неща. Тогава отбягвах всички, не спях, забивах, но както и да е, мина. Характера ми е такъв, че много бързо се ядосвам и може би това е главният проблем. Имаше вечер в която се ядосах доста и получих едни много силни болки в гърба си. Не можех да стоя на място от болки, после тези болки от гърба минаха към гърдите и сърцето ми. Трудно дишах, а пулса ми беше силен. Сигурно час бях така и накрая не издържах, заведоха ме в спешното. Там не ми обърнаха особено внимание, хората си спяха.. написаха ми някакви витамини и толкова, дори не попитаха както точно се е случило. Не го взех да насериозно може би заради тяхната постъпка и си мислих, че повече няма да се случи. Започнах да пия предписаните от тях хапчета и така, до един момент. Болките в гърба продължиха, хапчетата не помагага, понякога за по 10 минути, понякога за секунди, но силни и гадни. Сърцето ми на моменти започва да бие много силно без видима причина. Започнах да изпитвам страх, когато съм на място с много хора, не знам защо, но имаше момент когато излязох на обществено място на което се бяха събрали много хора и аз побегнах, докато не се скрих в една малка уличка, където нямаше хора. Също и момент, когато стоях в час и там беше пълна тишина, нямаше видима причина какво да ме ядоса, а болките в гърба започнаха.. в каквато и поза да застана не минават, трябва да мине някакво време.. болката се усилва и после спира. По принцип много обичам животните и у дома имам две котки, които обожавам, но последно време имам страх и от тях. Когато ме погледнат и започва да ме хваща страх без видима причина. Честно казано изпитвам страх от почти всичко около мен и не изпитвам удоволствие от нищо.. онзи ден бях в час и забелязох, че целите ми ръце станаха сини не знам как и защо.. после това се махна и след няколко часа пак.. забелязох, че имам същите петна по краката си и колената си, а след часове петната ги нямаше. Моля, ако някой е запознат по-добре с паник атаките или е бил в състояния като мойте да ме посъветва как да постъпя.. не знам дали е редно да говоря с лекар, защото ако наистина е това ще ме пратят при психиатри, а не искам да говоря пред тях за каквото и да е, защото най-вероятно ще искат да знаят какво се е случило в живота ми, а не искам да говоря на тази тема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 239f014899
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз имам паник атаки, ходя на психиатър, нищо не ме е разпитвал, това е работа на психолозите. Даде ми лекарства и се чувствам значително по-добре. Рискуваш здравето си, ако не вземеш правилните мерки.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c97f9f8e3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ПА атакуват най често на слабото ни място. При мен е болка в стомаха и повръщане. Вероятно е да имаш фобия от места с много хора... От това, което споделяш виждам, че развиваш страхова невроза. Не се притеснявай.. много повече хора, отколкото предполагаш страдат от същите неща. Не е нещо рядко, нито ненормално. Ако отидеш на психолог, ще ти предпише антидепресанти от които ще качиш кг и получиш зависимост.
Това от което имаш нужда е повече споделяне... Вероятно имаш в себе си неизказани преживявания, стрес, страхове....
Отделяй време за себе си, разхождай се сред природата, отдай се на спорт/хоби което ти носи удоволствие...

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 625a05ce2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Когато усетите атака, помолете Бог да ви избави, в името на Исус Христос. Повтаряйте си Исусовата молитва и "Да възкръсне Бог... "Ходете на служба, изповядвайте се и се причастявайте. Пийте светена вода, имайте в дома си Йордановкса вода и пийте по малко от нея. Бог да ви пази, в името на Исус Христос!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 98aafca25d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не е правилно да давате акъли да не се ходи на психиатър. Защо трябва да затъва още по-вече и да му се утежни положението и на края да не може от къщи да излиза. Да, от някои антидепресанти се напълнява. Но не е болка за умирачка-кое е по-важно-да си в кондиция или да се влачиш като мъгла, но да си по-слаб?
Имаш нужда от психиатър, това са лекарите които имат право да предписват лекарства.
До някъде е добре да се посещава психолог, за да можеш да разбереш коя е причината за твоята тревожност. Но не на всеки му е приятно да споделя съкровените си неща с други хора. Все пак, и това прецени-кое ти е по-важно -да се възстановиш, като допуснеш специалист до себе си или да се криеш и да не се чувстваш добре.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f83a54e5e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Значи ако имаш паник атаки това означава някакъв страх или срам. Трябва да се изправиш срещу страха или срама, не да пиеш хапчета, те не решават проблема. Нужно е да поговориш с някой близък по темата или психиатър за да се отпуснеш и да не насъбираш всичко в себе си. А сега - действай :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 4bbefccba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Моите съвети са едни и същи.
Ще повторя моята теза.
При стрес, първото което се свива е стомаха и корема.
Оттам диафрагмата направо става твърда.
Ако не я разпуснеш, всичко в теб става топка.

Най-бързото е на лоста, ако не можеш да се набираш на лоста, поне да висиш, да усетиш как се разтяга гръбначния стълб.
Не казваш къде в гърба са болките, ако е ниско над кръста, това са бъбреците. А когато бъбреците не са добре, човек изпитва страх.

Ако болката е в сърдечната област, това е сърцето притиснато от твърдата диафрагма. Диафрагмата натиска сърцето и то се принуждава да бие по-силно, защото е притиснато.
Първа помощ сам правиш, като задържаш въздуха, дишаш, издишаш бавно през носа.
Това отпуска диафрагмата, тя отпуска сърцето, сърцебиенето изчезва.

Без спорт няма да се мине.
Винаги казвам, ако сте късметлии край града където живеете да има иглолистна гора, там е спасението, супер наситен въздух с кислород.

А какво ти се е случило, ако не искаш да го казваш на друг, сядай, напиши си го сам на себе си, и изхвърли написаното на боклука. Олеква, пробвано е. Все едно споделено.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker