Раничка на маточната шийка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Раничка на маточната шийка
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 11833 пъти
Здравейте, на 18г. съм, скоро ходих на гинеколог и ми казаха, че имам раничка на маточната шийка и някакво възпаление, причинено от бялото ми течение. Изписаха ми свещички и вагинални и анални, както и антибиотик. След няколко дни сще ходя на проверка. Искам да ви попитам какво точно представлява тази раничка, от какво се е получила? Имам приятел на 23г. и той ми е първи, възможно ли е от него да се е получила? Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 0350f29e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

1.   Със или без презерватив правите секс?
*Яса

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 819120d832
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   От авторката: Със, но се е случвало няколко пъти и без.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 0350f29e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Щом няколко пъти е било без, може и наистина той да ти ти е лепнал нещо. Изследвали ли сте се за някакви болести?

П. С. Ако не си на противозачатъчни (или въобще не се предпазвате по някакъв друг начин), не правете секс без презерватив, ако не искаш да забременееш.
*Яса

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: bda0c3b67e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Раничка имат всеки две от три жени, но повечето не им обръщат внимание, което крие доста рискове. Самата раничка представлява нарушение в самата повърхност на шийката - тип язвичка. Всъщност си е точно раничка, от типа на ожулено ( наранено ) място. Появява се от самосебе си от хормоните казват лекарите. За разлика от раните по кожата тази раничка не кърви, а предизвиква течение. Хубаво е да се лекува навреме (лечението е безболезнено), защото (цитирам моя гинеколог) "Сега не обръщаш внимание, но някой ден ще поискаш да имаш деца и може да е късно" Не искам да те плаша, но човека ми обясни, че може да има много последствия от нелекуването- запушвания (от течението), нарастване на раничката и водене до изрязвания на част от шийката, ако не и на по-големи вътрешни части.
Пак казвам че не искам да те стряскам, но е хубаво да и се обърне внимание, макар че аз моята си я отглеждах 8 години и имах късмет да не се е усложнила.
По принцип е възможо и господинът да ти е пренесъл HPV /човешки папилома вирус/ там вече е малко по опасно от него се развива след около 8-10години рак на шийката на матката най-лошо е че тази раничка при нелечение може да се превърне в злокачествено образувание и тогава се прави пълно и тотално "изчистване" на детеродните органи. С цитонамазка лекарите откриват още първите изменения ако има нещо такова ще те лекуват в ранен стадий се лекува. Спокойно щом вече си ходила те са ти пуснали изследвания. Питай за цитонамазка.
Катя

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f87d1fa294
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Раничката на шийката се лекува със Слукожин или с горене. Няма друг начин.

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 64bcc43078
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Момичета, не ми се смейте, ако изръся някаква глупост, но съм нямала никога гинекологични проблеми и малко се стреснах....

Значи, аз съм имала само един партнъор, но сме ползвали винаги презервативи. До 24-годишна не бях ходила на гинеколог и си казах, че съм много задръстена и слабо образована жена, и е срамота - като модерна жена се пръкнах при една случайна гинеколожка и като й казах, че съм за профилиактичен преглед и нямам оплаквания ме гледа като теле в зеле 20 минути, говорихме си после за какво ли не, много ми беше странно - прегледа ме и каза, че не е виждала в цялата си пракита по-здрава жена, питах за цитонамазка (след като й казах, че съм ползвала само кондоми) и тя ми каза, че няма смисъл - много съм била „чистичка„, да съм си ползвала кондомите, докато приятелят ми се е лъгал и това беше прегледът....

След 2-3 години пак отидох на гинеколожка, защото ми идваше по-често от нормалното, лекарката ме погледна с видеозон и като видя, че нямам кисти ми каза, да съм си ходила - било е от стрес и беше - оправи ми се от само себе си.
Като питах за цитонамазка (казах, че цял живот съм ползвала кондоми) ми каза - ходи си момиче, ходи си (припряно).

И при двете съм ходила на частно и съм си плащала и пак не ми направиха цитонамазка.

Наложи ми се на западен гинеколог да отида, защото ми се спука кондом, а тук хапчетата за спешна контрацепция са с рецепта - ръчка ме доста, защото си помисли, че го бъзикам нещо и съм бременна била... пак ми каза, че съм здрава и докато чаках теста за бременност, ми каза този доста скъп гинеколог, че нямало смисъл да съм си правила цитонамазки и да съм се ваксинирала от HPV, защото ползвам кондоми, а и специално за ваксината бил против, защото никой не знаел как ще мутират тези вируси и имало различни такива в различните държави, а ваксината е направена според вирусите в Австрия (фирма пройзводител).

и пак така....

вече съм на близо 30 и това ми са опитите с гинеколозите.
Мислите ли, че бих могла да имам такава раничка и че мога да съм вече инфицирана от HPV и как си обяснявате отказа на трима независими гинеколога от две различни държави да ми направят цитонамазка.

Моля някой да ме просвети, че нищо не разбирам.... и как да позная дали имам такава раничка - боли ли, как се чувства?

мерси предварително

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: bda0c3b67e
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

7.   Цитонамазка- не боли и не хапе с тампон /приличащ на клечка за уши но по дълъг/ от и около шийката се взема матерял изследва се в лаборатория за HPV и др. След като им казваш на гинеколозите, че си го правила само с презерватив ги успокояваш. С HPV може да се заразиш само от мъж. В краен случай, ако след лечението няма подобрение на раничките може да минеш и на Хистероскопия /камерка с която оглеждат нещата отблизо/. Ако стигнеш до там ти препоръчвам упоика защото адски боли. Камерката е много малка ама боли като кюртаж /не че знаеш какво е/.
Катя

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: bda0c3b67e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   № 5 има и други начини. Ти постви на момичето диагноза и направо и предписа лечение. Доста гинеколози биха се затруднили с диагнозата и лечението по интернет. Ама ти направо изхвърли дипломите им. ЕВАЛА

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 64bcc43078
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Катя, мерси, ама не съм казвала, че имам такава раничка... или проблеми.

И все пак - може ли да съм вече „контеминирана„ с човешкия вирус, въпреки че гинеколозите твърдят, че кондомите предпазват.

Как се чувства тази раничка, как се разбира, човек че я има - има ли течение някакво - просто от интерес питам, защото действително смятам, че като жена трябва да знам такива работи... не бях чувала за това, само за вируса съм чела доста.

номер 6

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: bda0c3b67e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Раничка и течение може да имате и без секс. Причините могат да са много. HPV се хваща само на голо без презерватив от заразен с HPV мъж на мъжа нищо си му няма той е просто преносител.

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f19513ac68
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Здравейте, аз съм на 17 ии имам същия проблем като авторката. Само че на мен нищо не ми изписаха проведох лечение за Eschericia coli ( преди месец отидох при лекарката с оплаквания за много и слабо оцветено течение без мирис). Предписа ми хапчета за вагинален прием и ми каза, че имам раничка. Това, което ме ядоса е, че не ми направи контролен преглед да види дали тези микроорганизми са се махнали, а течение все още има същото без неприятна миризма. А за раничката каза, че не се третирала на нераждали жени и трябва на 6 месеца да си правя изследвания за рак. Аз направо побеснях от нейната незаинтересованост, знам, че има други начини да се лекуват ранички и то съвсем успешно с едно единствено мазане. Изследванията от цитология показаха ПАП 2, екто и ендоцервикален епител в норма. Личната лекарка ми препоръча да отида на онкогинеколог, тъй като смята, че гинеколожката ми се е надценила, смятайки, че с едно просто взимане на цитонамазка може да определи какво точно ми има. Възможно ли е това, течение да е причинено от раничката на шийката? Много ще съм благодарна, ако някой може да помогне.

 
  ...
преди: 13 години, 15 дни
hash: 2cabcaef5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   здравейте, аз на 03. 06. 2011 г. ходих на обгаряне на раниъката никак не е болезнен процедурата, оба4е ме интересува някой знаели кога може да се по4не приема на противоза4атъ4ни, благодаря ви предварително

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker