Зрението ми се влошава - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Зрението ми се влошава
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1085 пъти
Здравейте. Нося очила от доста време (около 9-10 години), а в момента съм на 15 като ходя на очен лекар по веднъж годишно. Проблемът е, че зрението ми постоянно се влошава и диоптъра ми расте. Когато ходя на лекар ми казват, че това е вероятно от растежа и пубертета и, че след година-две ще спре, но мен ме е страх да не би да продължи да расте постоянно. Все още съм около 2 диоптъра, но се притеснявам като се сетя, че преди 2-3 години беше макс един. А и при мен проблемът е наследствен. Майка ми има този проблем. Родителите ми смятат, че увеличаването на диоптъра се дължи на стоене пред компютъра или телефона, но аз не съм от най-стоящите на тях. Вярно е, че всеки ден прекарвам не малко време на телефона си, но не е мисля, че не е повече от колкото седят примерно приятелите или съучениците ми. Подобни са нещата и с компютъра. Почти всеки ден го ползвам, но не съм маниак, който да стои 4-5 часа на ден. Най-много се питам как другите стоят много повече време от мен на такива устройства, а нямат проблеми със зрението. Въпросът ми е дали мога да разбера дали зрението ми ще продължи да се влошава? Според вас това на растежа и пубертета ли се дължи или е нещо друго? Започнах много да се притеснявам за бъдещото ми зрение и моля за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3b8e8d809c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   моят спря да се увеличава около 18-тата ми годишнина, консултирай се с очен лекар, ако се притесняваш много, има много апаратура за очни проблеми и може да се разбере, ако човек има по-сериозен проблем

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 168727f806
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм със същия проблем, само дето съм на 30 години. Започнах като теб, даже в началото бях под 1 диоптър и с времето нещата започнаха да се влошават и сега съм с 4. :(( Хубавото е, че с времето процесът се забавя и дори спира и от няколко години не съм мръднала, даже малко ми се пооправиха очите, че имах и лек астигматизъм, но с носенето на специални лещи успях да го подобря и сега нямам нужда от тях, а ходя с обикновени.
Колкото до компютъра, ами примири се, че си с по-чувствителни очи. Сестра ми е уеб дизайнер и буквално не става от компютъра, обаче няма никакви проблеми с очите, аз която винаги гледам да не прекалявам (доколкото е възможно, защото все пак ми се налага да работя на компютър в офиса) съм с 4 диоптъра... така, че това, че съучениците ти нямат с проблеми нищо не означава, явно просто имат "по-здрави" очи, пък и това, че сега нямат проблеми, съвсем не е гаранция, че няма да им се появят такива след 5 или 10 години. За това ходи си редовно на очни прегледи, най-добре на всеки 6 месеца, носи си очилата и стискай палци нещата да се оправят или поне да се подобрят. Да, на твоята възраст, още растеш и има реален шанс очите ти ако не да се оправят, поне да намалиш диоптъра, но винаги имай едно наум и си пази очите.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e08d935f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Хора!!!!!! Слушайте!!! Сложих очила на 14 и бях късогледа. От 2 години спрях да ги нося, наскоро отидох на лекар и тя ми каза че учудващо но от 16тата ми година (сега съм на 18) диоптерът ми не е мръднал- 1,75. Затова НЕ НОСЕТЕ ОЧИЛА (ако сте късогледи). Вече правя упражнения по 30 мин на ден sun gazing (чакам времето да тръгне топло за да продължа.) След 1 месец с упражненията наистина виждам по-ясно и ще продължа още един и ще отида отново на преглед. Успехът се крие в това че съм много постоянна и няма извинения за мен.
Напишете в гугъл myopia exercises - работят наистина!Стига да искате, разбира се.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker