Високо кръвно налягане, а никакви симптоми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Високо кръвно налягане, а никакви симптоми.
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2069 пъти
Здравейте, жена съм на 52г. миналата седмица ходих на лекар, защото имах някаква болка в стомаха и той реши да ми измери кръвното.. най-чудното беше това, че ми беше доста високо -180/110, а аз изобщо нямах нито главоболие, нито сърцебиене, абсолютно никакъв симптом показващ, че ми е високо кръвното. Днес съпруга ми, ми го измери и пак ми беше високо -179/100... и никакви симптоми, напълно добре си се чувствах. Лекарят ми беше предписла ХЛОФАЗОЛИН за понижаване на кръвното налягане и аз взех едно хапче. Та се замислих- дали трябва да посетя кардиолог-защото Високо кръвно, а да нямам никакви симптоми, не е нормално.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 017b44aca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   емиииии отиди на лекар, да ти направят кардиограма, и някакви изследвания, все трябва да има причина за високото кръвно

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8f4fe2638d
гласове:
1 2 3 4 5
  (48 гласа)

2.   Промени храненето. Започни да се движиш, редуцирай килограмите. Има много информация в нета. Не се тъпчи с хапчета на посоки. Истината е, че голяма част от хората качват кръвно на нервна почва. Ако това е така, можеш да прочетеш за Седатиф лек хомеопатични медикамент, който ще подейства добре на кръвното. Това е сигнал, че трябва да промениш нещо в живота си. Колежката ми качва кръвно постоянно, наднормено тегло, стрес вкъщи, търчи да гледа внуци и не почива въобще и блъска лекарства да сваляне на кръвното. Всъщност това го правят масово хората.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a2cb4453b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Авторке не чувстваш симптоми, защото имаш високо кръвно от дълго време и си им свикнала, съвсем нормално е човешкото тяло да свикне и да не отчита главоболието, аз бях така дълго време, докато не дойде момент да усетя какво е 240/150, добре че имаше кой да викне лекари да ме спасяват, като чуха 240 кръвно много бързо дойдоха. Но пък ме притеснява факта, че са ти предписали ХЛОФАЗОЛИН с него лекуваха преди 50 години, кой в днешно време предписва ХЛОФАЗОЛИН, има толкова нови и по добри лекарства? Или лекарят който ти го е предписал е доста стара школа или ти го е предписал да закрепиш положението докато посетиш специалист. И да ровят причини най вероятно няма да ти намерят, тоест дано не намерят, ще ти предпишат нещо за сваляне на кръвно и толкова. Поне хлофазолин действа ли ти, защото при мен не работи мн добре но разбира се имам др лекарства.
ПП не слушай многознайкото от номер 2 да не стигнеш до линейка като мен, или още по лошо инсулт или инфаркт. Той мисли че само дебели и нервни имат повишено кръвно.
А кръвно се вдига по много причини моя позната вдигаше кръвно от тумор около бъбрека, може и от друго заболяване да се вдига кръвно, знам че първо ми търсиха проблем в бъбреци.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6251125176
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обикновенно, по време на менопауза и след нея жените повишават кръвното налягане. Отидете на кардиолог, направете изследвания на кръвта. Възможно е да имате висок холестерол. Явно отдавна вдигате кръвното и вече сте свикнали с него, затова и нямате симптоми. Хипертонията е подмолвно заболяване, трябва да се лекува навреме. Диета!!!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 11962ea489
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторката съм. Посетих кардиолог, направиха ми няколко изследвания-включително и кардиограма и накрая ме диагностицираха с артериална хипертония -2ра степен. И двамата ми родителите бяха хипертоници и си "отидоха'" именно от това. Предписаха ми лекарства и ми изготвиха Диета! Да в последните години доста напълнях и това също даде отрицателно отражение. Също така- ми казаха, че съм нямала симптоми, защото сърдечно-съдовата ми система е свикнала с това налягане.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a2cb4453b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке №3 съм, наясно ли си че тази диагноза и ти можеше да си я поставиш, тези лекари при които си ходила какво са свършили? "диагностицираха с артериална хипертония -2ра степен. "
артериална хипертония- е високо кръвно
2ра степен- е кръвното варира в граници от 160/100 до 180/110.
И нищо повече! Тоест са ти казали с медицински термини това заради което си отишла при тях. Ти си си знаела че си напълняла казали са ти да отслабнеш като не ядеш мазно, високо въглехидратно и т. н. което на всеки напълнял е ясно. Дано поне лекарствата които са ти предписали да действат, аз смених 4-5 вида докато намеря правилните.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker