Облекчение при цистит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Облекчение при цистит
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2785 пъти
Здравейте! Аз съм жена на 18 години! Преди 2 месеца се наложи да изпия доста антибиотици които отслабиха имнунната ми система. Появи се така познатия на всички ни ЦИСТИТ! За 2 месеца 2 пъти. Болката беше неописуема! Започна в кръста и се примести ниско доло в корема. Ужасна пареща болка при уриниране с неприятна миризма и кръв и то постоянно дори когато вече нямах какво да уринирам. Бях в шок! Не знаех че при цистит може да се уринира кръв (може да ме наречете невежа, но до тогава не бях се замислила за симптомите на тази инфекция). Изписаха ми антибиотик Ципрофлоксацин 500mg и много течности. Но вечерта преди да отида на лекар се чудих как да облекча непоносимата болка. Намерих няколко добри идеи коитов действителност ми помогнаха. В легенче с топла вода 1-2 лъжици Ябълков оцет (може и обикновен) и се престоява 10 минути. После краката в гореща вода с морска сол и след това задължително топли чорапки. Изпих за няколко часа над 2 литра вода с много зор. Затоплих корема си с бутилка гореща вода на корема и болката намаля. Ако знаете други методи за моментно облекчаване на цистит, моля споделете в коментарите :) Хубав и успешен ден :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 695fa1a127
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Червена боровинка и се мий отдолу с лайка и смрадлика варени 20 мин.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1bdd5d51f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тези прахчета с червена боровинка работят, че им забравих името, които постоянно ги рекламират!!!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: bea84d834d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Чай от червена боровинка

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 22a101824c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вариш тетра(смрадлика) и като се свари я слагаш в един леген ,прибавяш към нея 2,3 капки йод за дезинфекция,сядаш и се киснеш там 20 мин.Това е единственото нещо,което ме е спасявало още от малка с този цистит през нощта ,иначе болките са непоносими.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6833a68409
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На мен ми помагат Уринал Акут и Цистирен по предписаната схема на самата кутия. Съдържат съставката цистикран, която е екстракт от червена боровинка. При остри състояния съм пила ципрофлоксацин, нитроксолин-мип и монурал, предписани от лекар. Монуралът дава бързо облекчение - пие се вечерта, след последното ходене до тоалетна и до сутринта трябва да задържиш.
При първите симптоми - позиви за често уриниране и силно парене - си пълня малка бутилка от минерална вода с колкото мога да понеса топла вода и я слагам между краката, лягам и се завивам с топло одеало. Целта е да притъпя усещането за болка и позива за уриниране. Трябва да отложиш максимално честото ходене до тоалетна. Веднага започвам пия уринал акут или цистирен, много вода и течности. Ако на другия ден нямам подобрение, отивам на лекар за тежката артилерия - антибиотици и химиотерапевтици. Може да се пие чай от мечо грозде и от царевична коса за облекчаване на симптомите. Моят съвет е за облекчаване на първите симптоми да пробваш с лекарства на билкова основа и чайове за цистит и задължително посещение при лекар.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 370ad615b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз знам пак за ябълков оцет ( 2-3 супени лъжици) но го вариш с вода и чакаш да изстине след това го пиеш иначе чесъна е доста добър за всякакви инфекции :) и най-вече да се пазим от студа, да приемаме течности и витамини

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: bc820d2174
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Прахче монурал. Изпива се едно преди лягане и на сутринта няма и помен от цистита.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7d74fac27d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   В началото на пролетта и есента най-редовно и аз получавам такива проблеми. Отделям някакви камъчета, в следствие на което получавам цистит. Болки, кръв.... които е минал през това, знае какво е. До скоро все с антибиотици се лекувах, но ми казаха една рецепта, която при мен винаги действа. Преди година и дъщеря ми получи цистит, и на нея ѝ помогна. Добре е да я започнете още докато усетите първоначалните признаци на цистита, но и при по-късен етап действа. Тичайте до билковата аптека и си купете следните билки: Мечо грозде, царевична коса, полски хвощ и дръжки от вишни. Смесвате четирите съставки и си варите чай - една супена лъжица смес от билките на 2 литра вода, да ври 10 минути. Прецеждате и пиете от чая най-малко по два литра на ден. Дори и симтомите да изчезнат, пиете го без прекъсване най-малко две седмици, а колкото по-дълго, толкова по-добре, може и месец, и два. Още на втория ден от приема ще усетите облекчение. Изпитана рецепта, при мен на 100 % действа! А и вкуса на чайчето е приятен. По желание може да си го подсладите с мед.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker