Объркана съм..какво се случва??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Объркана съм..какво се случва???
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1636 пъти
Здравейте, читатели!
Аз съм момиче на 20г.
Искам да ви разкажа на кратко моята история и да ми кажете какво мислите за нея и как бихте постъпили защото съм объркана!
Винаги съм била слаба преди 6г. бях почти 40кг. но от тогава започнах да свалям. Точно преди тези 6г. майка ми замина за чужбина и ме остави с по малкият ми брат който аз почти съм го изгледала от както се е родил, баща ми винаги е пиел и ние тормозел.. та така от тогава започнах да отслабвам.
Винаги съм се борела.. След раздялата на наще и също заминаването на майка ми аз се влоших тоест много около 1седмица бях свалила около 8кг. ходех при лекарката ми вливаха ми глюкоза.. гадеше ми се дори имаше моменти в който съм повръщала за около 1 2 дни просто не бях както психически така и физически добре чувствах се все едно умирам много зле. Тогава един ден се обадих на майка ми и казах че не съм добре но тя не ме отрази и спрях да и казвам как съм.
След това с годините се поправих и си стъпнах на краката. Изпратих брат ми при майка ми ходех на училище издържах се работех. Миналата година лятото тя си дойде, беше ходила при моята лична лекарка и тя бе казала да отида на психиатър защото съм застрашена от анорексия бях около35кг. Отидох на психиатър и започнах да пия ципралекс. Тя ме посъветва да отида в Майчин дом на преглед защото и тя се съмнява за Анорексия! Отидох и там прегледаме лекарката и ми каза че съм с Анорексия. Никога не съм искала да съм болна от Анорексия никога не съм повръщала нарочно! Ходих наскоро в Токуда и ми казаха че не е Анорексия, а депресия и ми изписаха нови антидепресанти Коаксил! Сега съм 33кг. Какво е вашето мнение? На кой да вярвам? Какво да правя? Ям нормално. Не спазвам диети! Храня се по 3 пъти на ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: c942fbf704
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Веднага започвай да пиеш бирена на капсули!!!
Купи си и мултивитамини, от тях и ще вдигнеш малко килца!
Върви в някое село поне за лятото, пий прясно изцедено, преварено малко в " промишлени" количества! Яж месо! Дишай чист въздух!
Обещавам ти, че за едно лято така ни анорексия, ни депресии ще останат в теб!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6ffbd7b381
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От личен опит - когато лекарите не могат да установят едно соматично (телесно) заболяване, веднага го приписват на психически причини и отхвърлят всички твои аргументи за противното. А антидепресантите не са шега работа, могат сериозно да ти разстроят организма и психиката. Търси доктор, който има време, желание и акъл да мисли. Ако не откриваш такъв, търси начини за самодиагноза, чети, проучвай и като имаш предположение, търси съответния специалист.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a7447db3e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Направи си TSH изследване. Това е за щитовидната жлеза. Възможно е от нея.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3f626a5568
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мило момиче,
Бирена мая и витамини на капсули няма да ти помогнат. Ти не си застрашена от анорексия, а си С анорексия. Не знам как при тегло от 35 кг. не са ти обърнали нужното внимание.
В твоето положение се изисква престой в болница със захранване (глюкоза) и терапия. За жалост, центрове, предназначени за хора с хранителни разстройства, има в България много малко. Един от тях е този: http://bgfreshstart.com/index.php?m=1&ws_m=8516
Тел. 0895.107 905
До колкото разбирам от написаното в сайта им, обаче, предлагат главно морална помощ. Все пак се консултирай с тях и задължително посети друг лекар, в друга болница. Трябва незабавно да вземеш мерки, защото мисля, че си наясно, какви са последствията. Анорексията има най-високия процент на смъртни случаи, а съдейки написаното от теб, най-вероятно си вече в напреднал стадий.
Съветвам те да се обърнеш към майка ти и да я помолиш за помощ. Не вярвам да ти откаже. Информирайте се, дали в държавата, в която тя се намира, има такива центрове.
За тези, които ще ме критикуват, аз й предлагам да се лекува в чужбина, защото там ще получи адекватна лекарска помощ, а не я окуражавам да напусне България. Разлика има огромна.
Стискам ти палци и моля те, пиши отново как се развиват нещата! Успех!
Ж, 21

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7347768ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ako се храниш нормално, но отслабваш, трябва да се види кръвната захар!! Да не би да имаш диабет 1.
При депресия липсва апетит и това е причината за отслабването.
Отиди при ЛЛ и да ти пусне всички изследвания, които трябва!
Продължавай да вземаш антидепресантите / вс лучай, че е от депресия/Те ще ти увеличат и апетита. Но кръвната захар още утре сутринта можеш да я изследваш.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 97501d45d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   А правена ли ти е гастро/колоноскопия? Като нищо може да имаш стомашен проблем, може даже да са глисти. Изключили ли ли са лекарите ти такива възможности чрез изследване, подчертавам изследване?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b3df2c84db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хора, за какъв диабет или щитовидна жлеза говорите? За каква бирена мая???
Момичето тежи 33 килограма.
Да предположим, че е висока 150 см, което е малко вероятно, но е възможно. При височина от 150 см и тегло 33 кг, нейното BMI е 14, 7, което отново е прекалено ниска стойност!!! - Нормалното BMI е между 19 и 24.
А дали авторката действително се храни НОРМАЛНО или не, ние не можем да знаем. Тя може да хапва половин ябълка или няколко солети, което според нея е нормално, но реално не е.
Моля ви, преди да напишете някоя простотия, поне се информирайте в интернет.
Не искам да упреквам никого, но може би това е една от причините в България да умират толкова млади хора - дали от анорексия, дали от наркотици, дали самоубийство или нещо друго - никой не им обръща внимание. Всеки чужд проблем се омаловажава.
Страдаш от анорексия? Пий бирена мая! Изпаднал си в екзистенциална криза? Намери си хоби! Не можеш да забременееш? Пий чай от глухарче! Съучениците ти те тормозят и те заплашват? Игнорирай ги! Искаш да престанеш да взимаш наркотици, но не можеш? Ходи във фитнеса! Страдаш от алкохолизъм? Яж всяка сутрин една ч. л. мед с куркума и шарена сол, наистина помага!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 97501d45d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Също така ще ти дам и друг съвет, номер 6 съм, казваш, че ядеш нормално, но въпреки това слабееш - брой калории, дай си един ударен прием от поне 3000кл на ден в продължение на 2 седмици и ако след това наистина не си качила нищо - директно всички възможни изследвания, понеже това говори за съвсем физически, а не психически проблем. Ще четеш в интернет калоричната стойност на храните, на етикетите е посочена също. Пример - един шоколад 100гр ти е около 550кл, един натурален сок литър - пак там някъде, кофичка кисело мляко 3, 2% - под 300... Следиш и какво изгаряш, спортуваш ли нещо?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker