Розов лишей по тялото, помогнете ми :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Розов лишей по тялото, помогнете ми :(
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1899 пъти
Здравейте, ще започна с това че съм доста притеснена и най-вече погнусена от себе си, заради нещата които са по тялото ми. Гнус ме е да се погледна в огледалото и се чувствам ужасно. Преди около 1 седмица получих обрив на корема, бях на дерматолог и ми каза, чв това е обрив от лекарство. Лекарката имаше и малки съмнения за розов лишей, но така и не постави тази диагноза. Да, но през следващите 2 дни, този обрив започна да се разраства. Корема, гърба, малко на ръцете, а от днес и на краката. Видях, че на слабините имам едно петно, което ни убеди, че имам розов лишей. Дерматоложката порвърди на 100%, че това е проблема. Не знам какво да правя, изписаха ми някакви лекарства, с които да се мажа, но аз съм отвратена от себе си, още повече ме притеснява и факта, че водата го разпространява и къпането не е добра идея. Аз не издържам и ден без да се изкъпя, камо ли 4-5 седмици, колкото средно продължава заболяването. Прочетох и ми казаха, да се къпя само с вода, без никакви шампоани и душ гелове, но в край на сметка косата не мога да си я мия само с вода, а шампоана няма как да не се стече по тялото, когато си отмивам косата. Дайте ми съвети как да излекувам това чудо, защото чак ме е гнус да си легна в леглото. На пук на цялата свръх хигиена, която спазвам и на пук на опитите ми всичко да е добре почистено, изпрано, поддържано - ето какво получавам! Както и да е, моля Ви за съвет как да процедирам, какво трябва и не трябва да правя в този случай? Отделно тренирам и предполагам, че трябва да спра за известно време, защото потенето надали ще е добре за заболяването, но от друга страна не мисля че мога да отсъствам дълго от залата...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6afd7a993f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Къпи се на мивката или си поливай косата с леген без да се мокриш цялата. И не изпадай в истерий. Ще ти мине за месец....Аз какво да кажа като имам обрив подобен на твоя от 4 години... И за сапун дори не мога да си помислям. Блазя ти.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 98384acc01
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво ти изписаха? Дипросалик?

Смени си праха за пране и омекотителя. Аз сега ползвам Silan Soft & Oils. Пускай дрехите и чаршафите с допълнително изплакване в пералнята. Завивай се с по-малко завивки като спиш нощем, за да не се изпотяваш. Носи леки дрехи, с които ще ти е прохладно. Ако имаш пари, смени си памучните тениски с такива от мерино, защото те не задържат потта.

Успех.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8c22c6af60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Преди няколко години имах лишеи. Лекарка ми каза да се мажа с Дипрогента. Имаше ефект още първите 2-3 дни. Започнаха да изчезват бързо и след около 2 седмици нямаше и следа от тях. Да уточня, че се къпех нормално, използвах си дори и душ-гел.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a1ecd450e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също имах такива розови лишеи преди няколко години по тялото ми, които се разнасяха още повече, ако ги почеша волно или неволно. Симптоматиката беше същата като при тебе. Ходих на лекар и ми казаха, че това са някакви гъбички и лекарката тогава ми препоръча антимикотичен крем певарил. Почнах да мажа съответните места с въпросния крем и резултатите не закъсняха. В рамките на около 7-10 дни ми изчезнаха напълно. Попитах тогава лекарката каква е причината да се появяват, а тя ми отговори, че има доста причини, но основните са прекалено изпотяване, влизане в водни басейни с такива гъбички, обличане на дрехи, съдържащи такива гъбички и т. н. Аз също спортувам и съответно се изпотявам понякога доста и предположих, че причината за появата им да се дължи на това. След няколко години пак ми се появиха тези неща и когато ходих до аптеката да си купя антимикозния крем певарил, ми казаха, че не го произвеждат вече, но алтернативния му вариант е дактакорт. Мазах се с него и резултатът пак беше страхотен. Така че не се притеснявай, мисля че и при теб става въпрос за това, но имай предвид и това, че не съм лекар все пак и може и да не ти давам компетентно мнение. Но споделих моя опит с въпросните розови лишеи. Успех с лечението и дано ти мине по-бързичко, защото наистина човек се чувства доста дискомфортно.
М32

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker