Само в овулация ли се забременява ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Само в овулация ли се забременява ?
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 7763 пъти
Здравейте, правим опити за второ бебе и се питам дали само по време на овулация може да се забременее? Преди мислех, че тогава шанса е най- висок, но не единствен, напоследък чета, че било така и могло само по време на овулация. Струва ми се странно, това са само 2, 3 дена от месеца и как да ги нацели човек. И мислех също, че тя е точно на 14-я ден след менструацията, но четох и за това, че не било задължително и на някои жени била на 2-ри ден след менструация, на други на 10-ти примерно. Така става още по- сложно. Моля някои, които разбира да сподели опит.
Благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4f161a4483
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Опитвате всеки ден и това е. Не е сложно :)

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 765af1ee57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Tака е, както си разбрала. Има тестове за овулация. Ако не искаш да даваш пари, запознай се с температурния метод. Не е зле да си направиш графика, за да разбереш на теб в кой точно пеиод ти е овулацията и да сте активни тогава. Трябва да се изследва няколко месеца, ако не стане от първия път.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2fdb7e0547
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Да, забременява се само по време на овулация и тя не е 2-3 дни, а обикновено само 24 часа. Но имай предвид, че спермата живее в теб около 2 дни, така че 1-2 дни преди овулацията, ако си правила секс, също може да забременееш. Обикновено овулацията е точно 14 дни преди началото на следващия цикъл, така че ако ти е редовен можеш горе-долу да сметнеш кой ден ще е.

Отделно ти сама можеш да разбереш по церквилната слуз или по базалнта температура. Има си материали в нета. Но по аптеките се прдават и тестери за овулация, с които е много по-лесно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 839d5f2c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Аз съм забрменявала два пъти в овулация само.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d3bb5195dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Да, само в овулация може да забременееш. Как най- точно да я определиш- има много професионална информация по този въпрос в нет-а. Изрови я, но най- добре си намери добър акушер- гинеколог и направи консултация. И успех!

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8c0ecce9a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Тъй като и аз съм на тази вълна и чета много, ще ти отговоря така. По време на овулация имаш най-високи шансове, но принципно може по всяко време. Дори наскоро четох една статия за забременяване по време на цикъл и защо е възможно. За да забременееш освен овулация, зависи от качеството на твоите яйцеклетки, сперматозоидите дали са достатъчно, като качество, количество, бързина. По-добре си дайте време, не мери температура, тестове....не го мисли. Ако до 1 г. не стане, ако си в по-ранна възраст тогава почвайте с методи, прегледи и всичко останало. Ако си над 35 г. то тогава може и по-рано да търсиш евентуално проблем. Най-важното, като начало е спокойствието, стресът да е минимизиран и да не се превърне в това в очакване на следващата дата за тест и въпроси на хората около теб в стил: Айде, какво става?
Четох, че е добре да се прави секс 2-3 пъти седмично регулярно, а около овулацията през ден.
При нас имаше проблем със бързината на смерматозоидите, иначе качеството и количеството бяха ок. Но сега вече няколко поредни спермограми са добре.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0b2d2f07f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Стига бе хора, как само по време на овулация станал съм на 30 години мъж съм де, ама такова чудо за сефте чувам :) верно ли е това

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2fdb7e0547
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   7, точно така е. В целия месец има само 24 часа, в които е възможно забремняване. И дори и тогава при идеални условия вероятността за заременяване е едва 20%.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c13e3523ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От авторката-
Номер 6, права си, че не трябва да се превръща във фикс идея и да се чака дата за следващия тест и да се правят някакви графици, че може да полудееш. Ама пусто то, като ти влезе в главата и си става фикс идея без да го искаме. Само сънувам бебета и подобни. Аз се чудя на хора, които пробват с години, трябва да си доста силен психически. Аз ако правя опити дори 1 година всеки месец и не стане ще се отчая доста сериозно. Иначе съм на 25, здрава, храня се здравословно, мъжа ми също. Първия път забременях на шега, съвсем непланувано и от раз. :)

Номер 8- Коментара не ми се струва точен, може да е само 24 часа овулацията, ама пък само 20% шанс при идеални условия... та то нямаше да има бременни на земята ако беше толкова условно. Факт е, че има не малко жени, забременели извън овулация, че дори и по време на цикъл (макар и тези вторите да са единици).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2fdb7e0547
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   20% си е, но в рамките на една овулация. А това не е малко, защото означава в рамките на няколко месеца е почти сигурно, защото процентите се натрупват. И бременност извън овулация няма. Овулацията е точно това, яйцеклетката да е узряла и готова за оплождане. Иначе или няма да е узряла, или ще е презряла и в двата случая няма да е годна за оплождане.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ad3fc54454
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Жени, вие трябва да сте експерти относно забременяването, но сега (и не само сега) виждам, че доста от вас сте невежи. Аз ли, мъж, трябва да ви казвам как стоят нещата около забременяването. Ако имате редовен 28 дневен мензис овулацията започва от около 12-я ден и продължава до около 16-я ден. Не забравяйте, че яйцеклетката пътува в яйчния канал 3 до 4 дена. Често яйцеклетката се опложда дори в яйчния канал и продължава да пътува към матката. Това се нарича извънматочно забременяване. Така, че периода на забременяване не е само 24 часа, а около 3-4 дена. Затова една жена ако иска да забременее трябва да прави секс от 12-я до 16-я ден всеки ден, ако трябва и по два пъти на ден. Това е при нормален цикъл.
Имах някога едно гадже (доста години бяхме вече разделени, но поддържахме интернетна връзка), но вече омъжена и на 38 г. , която ми се оплакваше, че сега когато вече иска да забременее не може, а преди когато не е искала е забременявала и два пъти е правила аборт. Малко се ядосах на това нейно оплакване, защото мислех, че женските работи ги разбира. Казах ѝ: М. до кога ще те уча как да се е..ш. Прави секс със съпруга ти от 12-я до 16-я ден два пъти на ден и да свършва в теб. Тя имаше редовен цикъл. И чудото стана, забременя веднага и роди момче. След година и половина пак роди, този път момиче. Сега тя е почти на 50г. Даже ми е изпратила на няколко пъти снимки на децата си. Красиви деца като майка си.
Да, забременяването става единствено по време на овулация. Много просто, ако няма яйцеклетка да приеме сперматозоида за какво забременяване говорим.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 747e0f8e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А аз се как е възможно възрастни хора да не знаят що е то овулация и кога се забременява? Срамота! Това се учи в 6-ти клас. За да има забременяване трябва да има и овулация - узряване и отделяне на здрава яйцеклетка. Ако няма овулация няма как да забременееш. Обикновенно настъпва около 14 ден от цикъла, но все пак това е много индивидуално, може да настъпи и по-рано и по-късно. Има тестове за овулация в аптеките, използвайте ги за да определите подходящия момент за зачеване.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 41bfa4ca78
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   На теория - само в овулация - да! НО... не се знае кога ще се падне овулацията, не е задължително да е на 14 ден... яйцеклетката живее известно време след като се отдели... най - лесно е като има контакт 1 - 2 дни преди овулация, сперматозоида има време да пропътува дългия път до яйцеклетката и да я чака да се отдели... Божа работа е...

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 41bfa4ca78
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Още нещо исках да ти споделя - при нас бебето стана на 10 ден от цикъла... правихме секс и на следващия ден чак имах положителен тест за овулация. Пробвай така. Провери си хормоните, пий аспирин протект...

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: af2fe5e666
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравей,
Да само по време на овулация може да се забременее, но понякога овулацията е изместена с няколко дни. По принцип е на 14 ден, но при някои може да е и на 10 при други на 18 ден, зависи от много неща. За да не се чудиш точно кога е използвай тестове за овулация. Ние така година и половина опитвахме и нищо не ставаше, а всеки ден около периода на 14-тия ден действахме. После вече се уморявахме и спирахме за няколко дни и чакахме. Оказа се че при мен е по-късно овулацията. Направих тестове и беше на 18 ден. Е разбира се точно тогава може така да се е случило, може всеки път да е било различно. Но след първия тест за овулация действахме и веднага се получи. Не знам защо нямах много доверие на тези тестове и за това толкова време не ги пробвах, но ето че са точни и полезни. Така че пробвай с тестовете нищо не губиш. Успех.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a33b2d7062
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Аз забременях точно в деня в който ми дойде менструацията. Вече е голям, здрав мъж "невъзможната ми бременност".

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a26e3f4cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   11, овулацията продължавала 4 дни! Ужас! Слепият тръгнал да учи еднооките!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a26e3f4cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   11 е олицетворението на арогантното невежество! Овулацията става в един единствен момент (това е отделяне от фоликулната обвивка), не 4 дни!!! След овулацията яйцеклетката живее САМО 24 часа! Ако не се оплоди, докато е жива (с пресни или 2-3-4-5 дневни откакто са дошли до фалопиевите тръби сперматозоиди), тя умира! Само АКО е оплодена, ЕМБРИОНЪТ започва да се движи надолу по тръбите и се имплантира в матката. Ако не се ИМПЛАНТИРА, няма забременяване! Затова шансове има САМО до 5 дни (максимален живот на сперматозоидите в благотворна среда) ПРЕДИ и 24 часа СЛЕД овулацията! Забременяване може да има само след овулация в комбинация с имплантация, което не е същото кога да се прави секс, за това вече писах по-горе! Който иска родител да става трябва да има поне тези елементарни знания! А който ги няма да си трае и да не дава поучения, че се излага!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7ec8c4749b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   17< никой не е казал, че е невъзможно. Просто е малко вероятно.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7ec8c4749b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   20, и аз си помислих същото за 11, но си замълчах. Написал е пълни глупости, но с такава увереност, че още малко и ще му опвярвам, макар да знам, че не е прав. За пръв път чувам, че овулацията продължавала 4 дни, защото яйцеклетката пътувала до матката през това време.

Иначе доколкото знам, е възможна и извънматочна бременност, но това се случва рядко.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7ec8c4749b
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

23.   17, такова нещо като забременяване по време на мензис няма. Защото самта менструация означава изхвърляне на вече умрялата яйцеклетка и подготвяне на новата.

Това, което ти се е случило на теб, е че си правила секс по време на мензиса, спермата е останала да живее в теб няколко дни, след което следващата яйцеклетка е овулирала много по-рано от обичайното, докато сперматозоидите в теб са били още живи и си забременяла. НО ти реално не си забременяла докато си в мензис, макар че е станало от секса по време на мензис. Между секса и забременяването има някакъв интервал от време все пак. Но случаи като твоя са редки.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7180d58c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Номер 23 възможно е абсолютно е възможно забременяване и по време на цикъл и по време на кърмене, просто възможността подчертавам е много малка, но е възможно.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3d25fa7524
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Без овулация не може да има бременност!
Всяка жена е различна и правилото, че овулацията е точно на 14 дни от началото на цикъла не важи за всички жени. Овулацията може да настъпи в различни дни от месеца, точно заради това някои жени се бъркат, че са забременели по време на цикъл или непосредствено след.
Сперматозоидите имат дълъг живот в подходяща среда, което означава, че ако имате непротектиран, еднократен полов акт по време на менструация и непосредствено след като Ви свърши имате овулация, то може да забременеете съвсем спокойно.
В редки случаи, има жени, които имат повече от 1 овулация в месеца т.е. отделят още една годна яйцеклетка за оплождане. Това се случва най- често непосредствено след първата овулация.
Така че, не го мислете толкова, водете си полов живот и ще се случи рано или късно. Ако искате да знаете точния момент на овулацията си, си купете тестове или си мерете базалната температура всяка сутрин, преди да станете от леглото.
Има и фоликулометрия, но това се прави в други случаи и след доста неуспешни опити за забременяване.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7ec8c4749b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   24, точно по тая тема съм чел материали и ти казвам, че не е възможно забременяване по време на менструация. Възможно е от секс по време на менструация, ако останат живи сперматозоиди до овулацията след менструацията. Но самото забременяване се случва само в овулация, която е несъвместима с менструацията.

Ако не ми вярваш, прочети в нета материали и ще се увериш. Забременяване по време на менструация и забременяване от секс, който е бил по време на менструация, са 2 различни неща, само едното от които е възможно.

Моля да не убеждавате хората в неща, с които самите не сте достатъчно запознати.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7ec8c4749b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Този, който е дал 1 звездичка на 26 явно не обича истината, а просто да е "прав".

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8c0ecce9a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Ако можеше да се забременее само 3-4 дни в месеца. Просто 1 седмица нямаше да се прави секс и нямаше да съществува контрацепцията. Човешкото тяло е уникално. Има случаи на жени в мену пауза без цикъл дори и пак чудото става. Организмът ни може да направи чудо и да се появи бебе.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7ec8c4749b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   28, "Ако можеше да се забременее само 3-4 дни в месеца. Просто 1 седмица нямаше да се прави секс и нямаше да съществува контрацепцията."

Ами то има подобен метод на контрацепция. календарен метод се казва и вече 7 г. го ползваме успешно със съпругата ми. Да, рискът е малко по-голям от презерватив например, защото никога не може да си сигурен кога точно е овулацията, но пък си има много други предимства, за които няма да изпадам в подробности. Разбира се, този метод се препоръчва повече за съпрузи, не за случайни партньори, защото не предпазва от болести, а и евентаулна бременност при нас, няма да е чак толкова фатална. Просто ще си имаме още едно дете. Но за 7 г. не е забременяла до момента и то предвид, че сме в достатъчно фертилна възраст.

Разбира се и цикъла трябва да е редовен, за да може да се правят някакви сметки въобще. В конкретния наш случай това е най-добрия метод поради ред причини вкл. и факта, че аз просто не мога да го правя с кондом. Спирала или противозатъчни пък жена ми не ще, така че този метод ни устройва идеално и двама ни.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c13e3523ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Авторката:
Благодаря на всички за отговорите, придобих добра представа сега за нещата.
Имам друг въпрос, как гинеколога разбира, че сте бременна, само с поглед отдолу, без ехограф или друга апаратура? Гледала съм по филмите в миналото как акушерките са разбирали дали жената е бременна само като са я поглеждали отдолу. Е как става? Какво по- точно трябва да се види там? Говоря за най- най- ранна бременност.
Онзи ден бях на гинеколог, поради друга причина, но той каза, че не съм бременна. Отидох на 9-ти ден след последния ни опит. За 9 дена може и яйцеклетката да не се е загнездила в матката още, той какво иска да види, че твърди, че не съм бременна, може и така да е, но е раничко. Интересно ми е как се установява по този начин?
Благодаря :)

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8c0ecce9a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Към 28 от такова пазене, има хиляди хора на този свят. Овулацията около 3-7 дни живот на сперматозоидите, няма как този метод да е гаранция. Просто не се е случило.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2fdb7e0547
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   32, предполагам коментара ти е насочен към мен 29, а не към 28.

Ако е така, казвам, че всеки метод си носи някакъв риск. При календарния метод е малко по-висок от другите, но за определени двойки е много подходящ За нас с жена ми примерно не е чак толквоа фатално и да забременее. Просто ще си имаме още едно дете. Но пък си има много други предимства, така че при определени обстоятелства си е добър вариант, зависи какъв точно ефект търсиш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker