Менопауза на 35 - страх ме е! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Менопауза на 35 - страх ме е!
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 3132 пъти
Здравейте, на 35 години съм и съм ужасена, че може да влизам в предменопауза. Миналата година имах бодежи в сърцето и сърцебиене, ходих на кардиолог и ендокринолог - казаха, че нищо ми няма. Освен това много трудно почнах да се възбуждам сексуално (желание има), и не се овлажнявам както преди. Преди около два месеца и гърдите ми изведнъж омекнаха (без да съм раждала или отслабвала). И като за капах кожата ми стана доста суха, а преди беше мазна. Предстои ми да отида на гинеколог и ендокринолог скоро, защото знам, че трябват преглед и изследвания, но само при мисълта какво ще ми кажат, ми се плаче. Просто няма какво друго да е. От този страх почнах да правя и паник атаки, от стрес свалих около 5 килограма за месец. Четох в интернет, че ранната менопауза увеличава двойно риска от доста заболявания и най-вече сърдечно-съдовите. Да не говорим за другите екстри и най-вече ме плаши преждевременното остаряване. Просто не мога да приема, че след няколко години ще изглеждам на 50+. Единственият вариант е да пия хормони, но това си е много рисковано, понеже увеличава риска от рак на гърдата и шийката на матката. Не знам какво да мисля вече, страшно съм изплашена - седя и треперя и не мога да се успокоя. Моля, ако някоя дама има или е имала подобен проблем, да пише как се е справила, защото наистина съм пред нервен срив. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 767d36a871
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Принудително, след хистеректомия, бях в менопауза на 38 години. Извадиха матката и яйчниците. Спасих 4 яйцеклетки. Имам дъщеря. Пия хормони и се чувствам добре, при секс лубриканти, всички употребяват. Купувам си качествена козметика, ходя на фитнес, не съм се запуснала. Изглеждам по-добре от връстниците си, нямам здравословни проблеми. Правя редовно секс, по-освободено, не ми пука за забременяване. Няма от какво да се тревожиш предварително, ранна менопауза може да се спре. Лекарят, който ти трябва е гинеколог-ендокринолог.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a5d50959f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Без да си ходила на преглед, си си сложила диагноза, седиш и трепериш и имаш паник атаки? ! Глупава жена!
Това може да са симптоми и на други състояния, не казвам болести. Съветвам те да питаш и за щитовидната жлеза.
По принцип, в човешкото тяло си вървят всякакви промени. Ти не си камък, за да стоиш в един и същи вид.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5d84351439
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Приеми си съдбата. На някои жени менопаузата идва рано, а на други идва много късно. Познавах една жена на 35 години и вече мензиса й беше свършил. А една друга жена беше на 58 и още си имаше редовен цикъл. Тази на 58 за пръв път получила мензис на 19 години. Всичко е генетика и Божа работа. Някои жени пък никога нямат мензис, защото са родени без матка. Невероятно, но се срещат и такива жени, макар и една на 1-2 милиона.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5163d247be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина си се паникьосала. Спокойно, гинекологът и ендокринологът са лекарите, които ще ти помогнат. Не ми се вярва да влизаш в менопауза, най-вероятно имаш хормонолани проблеми, даже и заради тях може да си така стресирана (хормоните влияят освен на тялото, на психиката, емоциите и начина на мислене). Ако се наложи да пиеш хормони, не се притеснявай, да, повишават риска от рак на гърдата, но намаляват риска от рак на яйчниците, а и ще се чувстваш много по-добре. Дори менопаузата се отлага с хормони. Ако те притеснява, ракът на гърдата и ракът на шийката на матката, просто ходи редовно на гинеколог и мамолог - 1 път годишно и това е достатъчна превенция. Аз съм на хормони от 12 години и съм си екстра. Карай по-спокойно докато дойде време за прегледите.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2f954af6da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хех, стисни зъби 1-2 години, и после до 50-55 ще се оте.. еш като за световно!
Във всяка ситуация търси положителното!

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2a75bceea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не е задължително да е менопауза, втълпила си си нещо без да те е видял лекар. Опитай се да се успокоиш и си повтаряй, че може да е друго, нещо хормонално или емоционално. Понякога няма признаци, приятелка на 39 разбра, че като е била на 35 е започнал процеса, тя нищо не е усетила. Това е процес и началото се забелязва само от лекар. Така че не се паникьосвай сама с диагнози, дишай дълбоко

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 475fbff0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен имаш проблем с щитовидната жлеза. Задължително я преглесай нея симптомите ти поне за това говорят.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f0bc70eec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Хаха милата, успокой се и дишай! Не мисля да влизаш в менопауза!
Имах подобни симптоми, просто имах нужда от витамини и минерали, нищо повече.
Започни да си хапваш здравословно, набавя си нужните за тялото витаминки. Те сега лекарите ще ти измислят някоя болест, че да те вържат като редовен клиент, ти пък съвсем ще се паникьосаш, че чак ще им повярвяш и от самовнушение ще вземеш наистина да се разболееш.
Купи си натурално масло от онагра (перличките, виж бенефиции) витамини Б комплекс и цинк (с потенето изхвърляме цинк, а ни е нужен). Хапвай полезни семена-сусам (магнезий, калций) ленено масло (най-богатият на омега ). Външно също се погрижи за кожа, мускули и тонус въобще-натурални масла за кожата (кокосово, арганово, алое вера- можеш да си правиш смеска от трите за домашен крем/ лосион) малко спорт.
Излизай сред природа на дълги разходки.
Аз бях "кекаво" болнаво момиче, мине- не мине година я бъбреци, я бронхит, та до както споменах подобни на твоите симптоми. Е, опитаха да ме "разболеят" от страшна болест.
Писна ми да ходя насила да ме разболяват, че и да си плащам за това. Спрях да ходя по лекари и започнах сама да се грижа за здравето си. След около една година може би бях свободна от химиите с които ме блъскаха, романтично наречени "лекарства".
На втората вече бях напълно здрава, като "бик".
Сега, 13-14 г по-късно мога да кажа, че нито веднъж през тези години не се разболях (някоя дребна настинка лекувана с дом. антибиотици тип "мед-чесън-лимон").
Грижи се за себе си!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8767dd3f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Еми вече си на възраст и клетките в яйчниците ти умирът. Нормално. Не ги слушай тея дето раждали на 40 години. Първо те раждат недъгави деца и второ го правят посредством инвитро.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 54200f8324
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма да коментирам не реалното ти поведение и разсъждения. Хипохондрия имаш ти, според мен. Има жени и под 30 за съжаление с изчерпан яйчников резерв. Ти си на 35 филмирана от всякъде. Подреди си живота и ако искаш дете, не чакай да станеш на 40 и. Защото не е лесно и не е толкова масово. От както се помня ползваме лубриканти при секс, може и без тях, но има моменти в които са наложително. Влагалището се влияе от хормони, ден в месецът.....овулация. Чети и се информирай. Мисля, че причината при теб е заблуда, неразбиране, не знаене на къде да поемеш и други страхове..

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 437e6d9b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Oт авторката:
Благодаря много на всички отговорили. Въпрос към номер 1 и номер 4 - можете ли да ми дадете повече информация за хормоните, които приемате? Колко дълго могат да се пият и при Вас имат ли странични ефекти?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 886475b37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Каква менопауза? ! Това което го описваш си е чист СТРЕС! На 36 съм и бях тръгнала по твоя път, нервност, безсъние, суха кожа и т. н. бях нещастна и изплашена, накрая се стегнах, разведох се, взех живота си в ръце и сега на 36 съм по-здрава, по-щастлива и по-обичана отколкото бях на 30. Така, че май всичко ти е в главата. Отпусни се, спри да си внушаваш, че си болна и че остаряваш и ще видиш как изведнъж всичко ще се оправи. Щом докторите са ти казали, че ти няма нищо, значи проблемът ти не е физически, а емоционален. Е, решението му си зависи само от теб. Дали ще се затвориш у вас, ще си внушиш, че си в менопауза, че остаряваш и т. н. или ще си купиш нова рокля, ще си оправиш косата и ще излезеш от вас с гордо вдигната глава и със самочувствието, че си жена в разцвета на силите си... ти решаваш! Аз избрах второто и сега се чувствам и изглеждам много по-добре отколкото преди няколко години. Нервите ми се отпуснаха, отново си спя добре, цикълът ми пак си е в норма... менопауза ли? Глупости! Имам поне 10 години още преди да почна дори да мисля за това!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 767d36a871
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   #1 съм. Нямам странични ефекти. В началото ми правеха инжекции всеки месец. После пиех хапчета, сега съм на хормонални листчета, , слагат се на небцето, разтопяват се, вкусът е ментов. Лекарят преценява какви хормони, каква дозировка и начин на прилагане. Пак повтарям специалистът е гинеколог-ендокринолог. Аз живея в София и намерих в Майчин дом. Аз ходих при д-р Коларов, д-р Валентин Лачев. Вече съм на 65 и съм в нормата като тегло, показатели, нямам поражения от хормоналната терапия. Получих преди операцията увеличено лицево окосмяване, премахнах го с лазер, сега съм на коломаска, почти не са останали и са бели праавя на 10 дни. Поздрави и успех. Не се страхувай, иди на лекар.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8181bfde4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Здравей, аз съм на хормони заради поликистозни яйчници. Пия противозачатъчни и се чувствам много добре. Само дето лекиинко ме болят гърдите и пъривят месец имах кръвотечение, което продължи 1 месец.
~Snow lady~

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker