Счупена ръка?-След това. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Счупена ръка?-След това.
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 44789 пъти
Здравейте, през ноември паднах и си счупих ръката. Казаха ми че има натрошени костици. По точно тази кост която захваща палеца. Гипсираха ме, казаха да не ползвам много ръката докато е с гипс, за да може да зарастне добре. Но аз не можех без да не я ползвам, държах я в отпуснато състояние, защото не ми беше удобно да е превързана с ластик или каквото и да е за врата ми. Когато много ме болеше я превързвах за врата си. След 30 дена ми махнаха гипса и казаха, че все още не е зараснало много добре и да я пазя.

Пазех я мажех я с някакви мазила за болка. защото все беше студена, и от време на време сякъш пулсираше в областа на счупването. Цяла зима ме болеше но от време на време. Сега пак започна да ме боли. превързвах я с стягащ бинт за през ноща а през деня бях с, лента за ръка (накитник). Казва ли са ми че счупеното винаги боли в студено време, или при натоварване. Когато имам нещо на китката ми е по-добре, по не ме боли. Трябва ли цял живот непрекъснато да нося лента, или бинт или каквото и да е на ръката си, за да не ме боли. От ноември до сега са изминали толкова месеци, а все още ме боли от време на време. Какво да направя, да ходя на лекар ли? Или да си накупя един чувал ленти, за да имам за доживот?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 0bfac60758
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Виж сега И аз и мой приятел си е счупвал ръката. На него по сериозно и от супер много време вече трябва да е пази и малко го боли. Ще ти мини! , от времето. Спокойно. Но за да си по сигурен иди на лекар :)

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: de483ca4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Имах същия проблем отиде на минимум 2ма лекари и ако се налага да ти я счупят на ново защото според мен не ти е зараснала правилно и от там идва болката.... а за студеното винаги боли.... отбягваи да я натоварваш много защото бързо се измаря и болките започват... Накратко трябва да я пазиш от натоварване, вдигане на тежко. Дано счм помогнала

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ee95851f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

3.   Когато нещо е било счупено, изкълчено, пукнато винаги след това остават болки, особено при студ и пренатоварване. Тъй като аз съм спортист и съм чупила няколко пръста, глезен, коляно, имам травми на двете ябълки и на раменната става и кръста, знам, че ластичният бинт е удобен и предотвратява болка до известна степен, но не е добре да се носи постоянно, тъй като отслабват мускулите и сухожилията и в един момент не можеш без него! Не го носете постоянно, а само при нужда и болка!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 11107ff65e
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   След сваляне на гипса на счупената ръка са нужни поне 1-2 месеца за раздвижване. Мускулите много бързо се стопяват или атрофират - 15-30 дена след обездвижването, но възстановяването става бавно и постепенно. Като време е около 3-6 месеца с редовни тренировки.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5478050694
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   след зарастване се маже редовно със следното--100гр корени от черен оманот билков магазин киснат в 1л. ракия, водка или др. алкохол 20 дни--прецежда се маже навсякъде при хронични боки....

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 328d62d7ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

6.   Ами ти щом я носиш все вързана, раздвижил ли си я добре?
Иначе, най-уместно е да отидеш да поташ някой специалист защо те боли и да ти направят рентгенова снимка дали е зараснала правилно.
А относно това че счупеното боли при лошо време, мен никога не са ме боляли четирите кости, които съм си чупила през живота си. Ръката си бях счупила много зле и после си мислех, че свалят ли ми гипса ще си е нормална, но се оказа, че трябва да правя упражнения за раздвижване. Но категорично след оздравяването нямам никакви проблеми и болки.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 236d90aa5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

8.   Мой приятел си чупи ръката на същото място където и ти. И него го болеше прекалено дълго време. Отиде на лекар и се наложи да му я чупят пак, защото не била зараснала. И аз съм си я чупила, но не съм я раздвижвала, дори махнах гипса една седмица по рано.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6b080c7686
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

9.   Видях че темата е от преди доста време, но ще споделя ако има някои от вас в момента с фрактура за първи път както автора; аз съм моторжия от доста време, чупил съм си: точно тази кост на ръката която държи палеца, и крака, и рамото, и ребра съм пукъл.... Та, няма проблеми хората сме корави копелета всичко зараства и ще ти бъде както преди, недей да изпадаш в паника ;)
Има една народна мъдрост, която е "на колкото години си за толкова дни ти зараства счупената кост" - вярно е! Толкова време и трябва на коста, след това махате гипсовете и почвате рехабилитации(раздвижване) каквото ли да ви казват докторите повече от 30дни, освен ако не сте на възраст не трябва да стойте обездвижени, защото после мускулите доста време ще трябва да ги раздвижвате.
Най- важното нещо когато ако си счупите нещо е: след спешния център къде ви гипсират/обездвижат да потърсите мнението на втори ортопед.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d51c709a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Аз си счупих лакътя на 2 места и китката на 31 май. Оперираха ме. Не ме боли. Дори започнах раздвижване.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7edcee6fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

11.   Здравейте! Преди месец ми свалиха гипса. Беше ми спукана лакътна дясна кост. Същата ръка бе разместена и имаше засегнат слънчев лъч. Не ми правиха операция, а ръката ми беше намерена. Искам да ви попитам да се консултирам ли с ортопед, защото ръката от време на време ме боли и когато в изправям.
Благодаря предварително!!!

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 066f010968
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Един мой приятел си счупи ръката и го болеше така. Оказа се, че докторът му я е наместил не правилно и ръката е зараснала така(неправилно)

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d80d496254
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Имам имплантирана соларна заключваща плака след счупване на лъчевата кост /радиуса/ до китката. Махнаха ми конците и казаха да раздвижвам ръката. Лошото е, че имам болки и част от движенията на китката са блокирани, като усещането е за стягащ пръстен около китката и голямо напрежение в сухожилията на пръстите. Имам и лек оток около кокалчето. Притеснявам се дали това е нормално за този етап на лечението или се дължи на грешка при операцията. Моля, споделете, ако имате някакъв опит!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b9a063fea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Нормално било. И аз съм в подобно състояние и много съм се уплашил, но това е положението. Трябва рехабилитация. Лошото е, че сега с този ковид не може да се намри лесно рехабилитатор. ПОтърси в ЮТ клипчета като например това: https://www.youtube.com/watch?v=SIyn9E1zh8c
(Broken wrist physical therapy Day 1)

Поне мен това ме поуспокои

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker