Обречена ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Обречена ли съм?
преди: 6 години, 22 дни, прочетена 1315 пъти
Здравейте, жена съм на 21 години почти. Преди няколко дена ми пристигнаха изследвания от цитонамазка и HPV. Оказа се, че имам HPV 6, HPV 16, възпаление и лека дисплазия (CIN1 абнормални клетки). Поразрових се в интернет и HPV 6 e безопасен, но причинява папиломи (от които не мога да се отърва независимо, че ги гориха вече 2 пъти с медицински ток и ги мазах с Алдара), а HPV 16 e високо рисков. Дисплазията е предраково състояние. Не спирам да плача. Винаги съм внимавала, проверявала съм се и съм била в добро здраве и една грешка с човек, безотговорен към собственото си здраве, се оказа фатална. Сега съм сама, не знам дали някога ще си намеря някой, който да ме приеме по този начин, а дори да ме приеме никога не бих предала заболяването си на някой друг. Имам ли шанс да се излекувам напълно и организмът ми да се справи с вирусите? Млада съм все още, единствено дете и внучка, винаги съм искала да създам хубаво семейство и да си имам много дечица. Сега не знам дали това е възможно, какви манипулации ще ми правят, дали ще се отрази на плодовитостта ми, дали може да прерасне в рак на маточната шийка. Извън страната съм, ще ми бъде възможно да посетя лекар след около 10тина дена и всичко, което чета в интернет ме побърква. Моля ви, помогнете ми, който е наясно с този вирус или лично е преживял подобно нещо. Благодаря предварително! :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 21 дни
hash: c863b04d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много хора имат човешки папилома вирус и са живи и здрави. В смисъл, че не са умрели. Медицината се развива непрекъснато, така че не си обречена. Мъжете често са носители, но рядко се разболяват, май изобщо не, даже. Така, че няма какво да обясняваш какво ти има или няма. Намери си доверен квалифициран гинеколог, поговори си сериозно, задай си всички въпроси. По принцип, дали ще боледуваш от някой вирус, зависи от имунната ти система. Ти може да си носител, но да не боледуваш. За това укрепвай имунната система, пази се от други вируси, има и препарати за целта.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 22697005f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На първо място се успокой. Най-важното е, че са открили дисплазията и че не е в напреднала степен.

Доколкото знам, следва да се отстранят тъканите, в които са настъпили промени. Те се изследват (т. нар. хистология), за да се установи дали няма изменения или нещо друго, което не са успели да хванат при рутинния преглед. Отстраняването става чрез малка хирургична операция (под местна упойка си), която продължава около 30 минути. В общия случай не се застрашава възможността да забременееш и да родиш дете.
Мисля че има лечение на HPV, но в това не съм сигурна. Но в никакъв случай не отлагай лечението, тъй като след като щамът е високо рисков, може дисплазията да се развие, т. е. да се стигне до злокачествено образувание. Ако там където си не ти предлагат бърза реакция, обмисли дали да не се върнеш в България. Тази процедура (конизация) я правят вероятно във всички АГ болници. След това докторите ще ти кажат какво да правиш, за да махнех вируса (ако е възможно) и как да се предпазиш от неблагоприятно стечение на обстоятелствата.

Не отлагай лечението, защото наистина диагнозата е рискова и трябва да се действа бързо.
Успех.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 4b4d5dbf1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, съжалявам за това което те е сполетяло и и ти съчувствам. Не си обречена, това е просто едно предизвикателство с което ще се справиш, нямай съмнение! Аз съм на мнението, че човек трябва да се лекува чрез храната. В твоя случай гъбите са една от храните които могат да бъдат ефективни. Има и други храни които могат много да помогнат. Ето чети тук:

http://ergo-log.com/button-mushrooms-natural-killer-cells-cancer-cells.html
http://ergo-log.com/mushrooms-archives.html
http://ergo-log.com/cancer.html

Успех и не падай духом, ще се излекуваш, стискам палци :-)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker